Nepoužitelná kolegyně v práci. Jak s ní vycházet?
Ahoj holky,
potřebuje v něčem poradit vzhledem k tomu že nás je tady opravdu hodně tak ste možná některá dělala profesi servírky.Mám takový problém,před 3 měsíci k nam nastoupila slečna na 8 hodin denně od 6 do 14 já chodím na 16 h kratký dlouhý tyden,jde o to že ze začátku vlastně až do ted nemastná neslaná,nemluví tak sem si časem říkala že se to zlepší ALE od té doby se vubec nic nezměnilo,nepromluví ani slovo,udělá jen to co se jí řekne že udělat musí,jen stojí u baru a kouká okolo ale jak si tak nějak propolouvá ale mě děsně leze na nervy její přístup i to že svou práci neděla tak jak má,prostě já pracuji a ona na mě jen kouká nezeptá se chceš pomoc jen stojí a kouká jak trvdé Y jede jen na autopilota ale problém je že druhá směna a sní takový problém nemá protože vše co chtějí aby ona udělala udělá protože jí o to řeknou prakcitky ji využívají protože svou prái něchtěji dělat já se ale nemužu koukat na to,jak obsluhuje lidi a nezeptá se jich ani na popel nepopřeje dobrou chut trhá mi to nervy a tak mě podezíraji že sem zaujatá v práci semnou pracuje na směně ještě jeden kolega ten je ale dole v jiné restauraci kam ona mimochodem vubec nechodí ani se ho nedojde zeeptat zda chce s něčím pomoci,takže kolega jí neřeší prostě je mu to jedno..ale mě ta holka opravdu šíleně leze na nervy od té doby co tu je nesnašám chodit do práce,opravdu mam pořád stažený žaludek když to řeknu mému manažerovi bohužel neřeší ..nechce si dělat zle a být u někoho za špatného poradíte mi prosím jak s ní mam vycházet nebo co dělat ..já jí nechci křivdit a být zlá ale je to opravdu na palici toto 8 hodin denně..např když si dáme oběd a přijdou do restaurace lidi není schopná se zvednout a říct tak když seš tu 16 hodin tak já to jdu dělat ne prostě ten zadek nezvedne šílený vím že je to asi banalita a že jsou horší problémy ale přece jen v práci sme pulku života tak to musí podle toho nějak vypadat
@katanovobran Chápu, musí to být děsný. Napadlo mne, jestli netrpí nějakou duševní chorobou. Aspergeruv syndrom, autismus nebo sociální fobie.
@katanovobran sla bych s ni večer na panáka... Třeba vám povolí ledy... A taky bych ji řekla co me sere. Nejhorší je pracovní prostředí ve kterým je dusno. Pro obe dvě.
Chápu tě musí to být o nervy, ale tak si prostě hraj na její šéfovou a úkoluj jí. Chápu, že ti to nedělá dobře, ale jinak z ní nic nevymáčkneš a když to manažer nechce řešit zůstane tam asi hodně dlouhou dobu. Takže když půjdeš např pro lahve s colou řekni jí buďto ať ti pomůže nebo ať tam dojde sama. Když budete obědvat řekni jí to co jsi napsala tady. Třeba se jí s tebou taky nedělá dobře, potřebuje vést a může se tě i bát a proto může být uzavřená. Zažila jsem něco podobného, ale ze strany té holky co s ní pracuješ. Kolegyně tam pracovala od začátku vlastně pomáhala majitelce otevřít obchod a já jsem tam čerstvě nastoupila. Nevěděla jsem jak to tam funguje, neznala jsem zboží, snažila jsem se to rychle naučit, ale hrozně jsem se jí bála a tak jsem raději mlčela. S ostatními jsem pracovala v pohodě i s majitelkou jsem dobře vycházela. Tím chci říct, že mince má dvě strany a když s ní nebudeš mluvit nikdy se to nezlepší a ve finále to budeš třeba ty kdo odejde a to asi podle toho co píšeš nechceš..
@katanovobran taky jsem takovou měla, absolutně nepoužitelná pro život. Bylo mi úplně špatně, když jsem měla jít do práce. Po nějakém čase jsem ti řekla šéfovi a on, že se na to zaměří a nic se nedělo. Tak jsem jednoho krásného dne nastoupila s výpovědí. To bys viděla jak se to začalo řešit. Mě na tom nejvíc vadilo jak ji bylo všechno úplně jedno.
@aneta15 To samé mam přesně já,nneí žadný chudák akorát je vyčuraná jak mraky,muže mít někdo problém se začlenit ja to chapu ale ona nemá problém se začlenit ale něco dělat
@katanovobran Myslim, ze na takove lidi narazis vsude. Zamestnavatele s nima vetsinou nemaj problem, protoze proste nejak nevadej, udelaj co maj a hotovo. Kdyz je to jeste hezky holka, nekdy i postupuje vejs a vejs. Ja to mam stejne jako ty, lekle ryby me lezou na nervy, ale moje zkusenost je, ze s tim nenadelas nic. Kdykoliv jsem jakkopov zkousela v praci neco resit - vzdycky to byla vyhozena energie z okna, popr.se to jeste obratilo proti me ( a to jsem pracovala i jako vedouci, takze by se cekalo, ze resit budu). Ja jsem ted docela dlouho na materske, ale zarekla jsem se, ze az pujdu zpet, tak uz nikdy nebudu nic resit. Prijdu, udelam co se po me pozaduje a nazdarek hodiny.

@amazonkajanik ne hůř lev 😀😀😀