Nepříjemné prodavačky. Jaký na to máte názor?
Tak přemýšlím, jestli mám takovou smůlu na prodavačky jen já, nebo jsou takové všude... Mám zkušenost, že v knihkupectvích jsou opravdu příjemné prodavačky, jinde třeba neutrální, ale v obchodech s dětským zbožím doslova nepříjemné. Tuhle v obchodě s miminkovským oblečením prodavačka vzteklá jak pes, dneska v hračkářství taky vzteklá, čuměla jako kdyby jí vadilo, že tam vůbec lezem, ještě roušku jen na půl ksichtu, bylo jí jedno že sebou máme miminko... A ještě nadávala že nákup za 900 platíme dvoutisícovkou. Jaké máte zkušenosti vy? Myslím že právě v obchodech s dětským zbožím by měly dělat ženy, které dovedou být příjemné.
@blondynka400 To je pravda, my když kupovali pračku, tak v jednom obchodě nás obsluhovala žena. Tak začala klasiku, jakou značku, atd. Tak jsem řekla že hlavně ne bílou, že bych chtěla nerezovou. No ta se do mě pustila, že na barvu to snad nepere, a že je to specifické zboží, ať si nemyslím že ji seženu. Tak jsme se s manželem sebrali a šli do jiného obchodu. Tam obsluhovali chlapi, úplně jiné zacházení. A i když neměli volný termín na dovoz dřív jak 4 dny, tak se seběhli čtyři, a přemýšleli jak to udělat, prý že pro naší princeznu určitě potřebujeme prát co nejdřív. No nějak to udělali, druhý den jsem už prala ☺
@blondynka400 za své povolání se v žádném případě nestydím. Jsem na něj hrdá 😎 Dotáhla jsem to velice daleko 😎
@klokanka31 pozdravit, poděkovat a rozloučit se by správně měli VŽDY v každém obchodě.... Zde opět platí, že vizitkou obchodu jsou zaměstnanci. A pokud zaměstnají neznalé lidi, nebo zkrátka vezmou úplně každého, tak to pak vypadá tak, že se mračí, nepozdraví, nepoděkujou, a ještě si připadají naštvaní, pokud po nich něco chcete...
@piggy123 ano a proto si nechceš přiznat správné označení pracovní pozice .-)
@blondynka400 nevím, jestli sis všimla, že jsem vždy psala v MINULÉM ČASE....
A tímto chci jen poukázat na to, že označení prodavač či prodavačka bývají většinou v obchodech s každodenním zbožím (potraviny, obyčejné oblečení, boty, atd), kde není součástí obchodní strategie poradenství klientům.
Teď už se používá spíš označení pracovník obchodního provozu než prodavačka. Dává to zaměstnavateli možnost hýbat lidmi podle potřeby po celém obchodě - vybalování, poradenství zákazníkům, práce za kasou,.. a zaměstnanci nemůžou remcat, že to nemají v popisu práce.
No zatím jsem se naštěstí s žádnou takovou pozitůrou nasetkala, ale kdyby tak prostě hraju zrcadlo a jak ona na mě tak já na ní. Nikdo si na mě nebude léčit svoje ego.
@piggy123 Ty mne bavíš čím dál víc 😀
@michaela666 i do PPČ u pozice se dá v pohodě napsat to co uvádíš a není to v žádném rozporu. Máš pravdu v tom, že se to používá a je to plně korespondující s tím, co ve skutečnosti v dnešní době dělají.

@klokanka31 určitě jsou. U nás v Albertu jsou některé už fakt leta, už se známe, vždy prohodíme pár slov a je to super. Nebo jak jsem psala v těch specializovaných sportech, tam jsou taky obvykle fajn, ale to jsou skoro samí kluci, co tomu rozumí a fakt je to baví. Celkově asi všude, jsou ty dobří a špatní prodavači, jako u každého zaměstnání, nikde nejsou lidi 100%.... Jen za mne bohužel u tohoto povolání je víc než 50% těch, kteří jsou špatní. A jak říká můj manžel, ať to nedělá, když jí to nebaví.... A ještě jeden postřeh, v podstatě se mi nestalo, že by byl protivný prodavač - chlap (max teď v Lidlu, co nabrali za poslední tok, to je tragédie), za to ženské, ty jedou.... Bohužel....