icon

Nesnesitelný partner. Co dělat a jak to změnit?

17. pro 2019

Ahoj holky,
nezvládám už svého partnera. Má práci, kterou má rád, ale domů chodí zničený a unavený. Ještě doma řeší pracovní věci. Doma nadává na šéfa, nadává na podřízené, jak jeho všichni zneužívají, jak ho nikdo neocení. Vím, že do práce dává všechno a chápu, že to musí mrzet když to nikdo neocení. Já pak doma poslouchám jeho stížnosti, nadávky, breky. Ok, jsme partneři a musíme se navzájem povzbuzovat. Já kolem něj musím chodit po špičkách a být zticha abych ho nevytočila. Už několikrát se stalo, že jsme se pohádali. Taky mi řekl že jsem pyšná, že se neumím podřídit a že bych se měla naučit ho snášet. On je člověk, který má rád výsledky, který za sebou rád vidí výsledky své práce - to je fajn, včera mi třeba řekl, že nemá rád lidi, který nemají žádný cíl, žádné plány (tedy já). Málem jsme se zase chytli, ale byla jsem radši zticha, neměla jsem náladu na hádku. Ano, nemám cíle a plány co se práce týče práce, ani jsem nikdy neměla práci, která by mě bavila a neznám ten pocit, že vstávám do práce, kterou mám ráda, že se tam těším. Já do práce chodím jenom proto, že prostě musím, potřebuji peníze na život, jako každý. Nevím jestli tohle nebude v budoucnu důvod hádek a rozchodu. Nelíbí se mi, jak všechno komentuje, jak je někdy ironický, jak pořád je on chudáček a všichni mu ubližují a nikdo si ho neváží. Říká, že já jsi nedovedu představit kolik on toho musí v práci řešit. Ano, to já nevím a chápu, že lehké to není. Ale snášet tyhle jeho povyky když přijede z práce je fakt děs-běs, jsem jako tichošlápek, hlavně ho nerozčílit. Necítím se v tomhle vztahu šťastná, právě naopak.
Co dělat, jak to změnit? Pokusit se o nápravu?

Strana
z4
autor
17. pro 2019

@sudylichozrout On to asi nedává a takhle to pak řeší. Já musím chodit kolej něj po špičkách jinak se normálně bojím co se zase bude dít. Nelíbí se mi to ani trochu. Pak obviní mě, že jsem pyšná, zlá, bez pokory, neschopná ho podpořit..

autor
17. pro 2019

Jednou dokonce řekl, že jsem ženská k ničemu.

sudylichozrout
17. pro 2019

Tak se s nim rozejdi. Neni jednodussi rada. Pokud se k tobe chova jako debil, nezlepsi se to, naopak. Je frustrovanej, protoze je prakticky neuspesnej. Na tu praci evidentne nema. Tak si to vybiji na tobe.

autor
17. pro 2019

@sudylichozrout Ano, je to tak. Navíc mě obviňuje, že jen pracuje a pořád nemá peníze. A dává to za vinu mě.

brunetka11
17. pro 2019

Takže si necháš podobné jednání líbit a budeš natajno přežívat odpouštěním stresu pod anonymním nickem na mateřském serveru?

autor
17. pro 2019

@brunetka11 Neříkám, že si to nechám líbit. Vím, že sem chodí spousta žen a proto tady píšu, co je na tom špatné? Vždy od toho jsou takový weby, ne? A může ti být opravdu jedno jestli jsem anonym nebo ne, anonym seš také Ty ať už máš přezdívku jakou chceš.

brunetka11
17. pro 2019

Nevybíjej si svou frustraci na mne ,-)
Řeš to, že nesouhlasíš s jednáním svého partnera, s ním.

pavlinar
17. pro 2019

Tak v tom pripade bych mu rekla, ze ma pravdu, ze nejsem schopna ho snest... a davam sanci tem jinym.
Beru, ze muze byt stres, blbe obdobi.. ale kdyz to nechce resit a soustavne takto urazi, tak mu dej sanci byt s nejakou hodnou zenou, rozumej zenou hodnou zivota s nim

autor
17. pro 2019

@brunetka11 Ty jsi ta, co si tady něco vybíjí. Nemáš argumenty, tak píšeš nesmysly.

autor
17. pro 2019

@pavlinar Já už mu řekla ať si najde jinou když mu všechno na mě vadí.

sudylichozrout
17. pro 2019

Co odpovedel?

mourovatakocka
17. pro 2019

Hmmm. Nemáte děti, nejste sezdaní. V tuto chvíli pánovi tvorstva vadí prach, protože má chudák náročné povolání, které si sám zvolil, a nikdo ho nedocení. A fňuká a fňuká. To bych vydržela poslouchat jeden večer, možná. Pokud to nemá řešení, změna práce, přístupu k práci, docela bych se bála, jak to bude vypadat v budoucnu. No a co, že nemáš vysoké pracovní ambice? To je tvoje věc, posedlý workoholik s komplexem neuznání to asi nepochopí.
Co bude, pokud byste měli děti? To budeš za tu blbku, co se celý den jen válí doma s dětma?
Za mě pokud nepřistoupí na změnu přístupu ať už k práci nebo k tobě, tak rychle pryč.

autor
17. pro 2019

@sudylichozrout Že mě miluje.

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka Ano a ještě potřebuje péči. Jenom jemu abych se po zbytek večera věnovala. Chápu, že to je náročné, ale proč to tahá domů to fakt netuším. Už jsem se přistihla při tom, jak dobře mi je bez něho.

sudylichozrout
17. pro 2019

Jo, to je laska jak tram, kdyz je na tebe hnusnej. Kopni ho do zadku, najdes si lepsiho.
Edit: o duvod vic ho kopnout do riti. Nematr deti, nejste manzele. Je to velmi jednoduche.

mourovatakocka
17. pro 2019

Jé, dostala jsem se k tvému příspěvku, že ti jednou řekl, že jsi ženská k ničemu, to je ale legrace. To by mi chlap řekl jednou, vzala bych ho nějakým tupým předmětem po hlavě a sbalila kufry.
Nemá to smysl, to neni materiál pro život ve dvou a nedej Bože více.

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka Taky Ty peníze mně dožrali. Platí teď nájem, ok, je to malá částka. Pořád se stěžuje že nemá peníze, přitom máme společný účet a za poslední měsíc jsem mu vybírala skoro 10 000 kč !! A když mu řeknu, že nevím co dělá s penězi a že to tedy asi nebude moje chyba začne vyšilovat.

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka Cituji :Jé, dostala jsem se k tvému příspěvku, že ti jednou řekl, že jsi ženská k ničemu, to je ale legrace. To by mi chlap řekl jednou, vzala bych ho nějakým tupým předmětem po hlavě a sbalila kufry.

řekl to v opilosti, ale stejně ho to neomouvá.

sudylichozrout
17. pro 2019

Ne, to ho neomlouva. Ja to shrnu, jo? Obcas se napije, je frustrovanej, ponizuje te, ma problem s penezi, je zlej a hulvat. Nemate deti, nejste manzele. A ty se fakt ptas, co mas delat? 🙂

pengli
17. pro 2019

Milá autorko, to, co píšeš mi velmi připomíná moje předchozí manželství. On byl veledůležitý pan podnikatel a já - podle jeho slov - úplná nula. Nebudu tady rozepisovat, co jsem všechno během těch let s ním zažila, ale v podstatě se z toho vyvinul domácí teror, jak vyšitej. Moje rada tedy zní: Hlavně žádný dítě a svatbu!!! ...jo, a najdi si někoho, kdo má svý sebevědomí v pořádku. Držím palce!

mourovatakocka
17. pro 2019

To mě vždycky fascinovalo, když třeba u soudu někdo opilost považoval za polehčující okolnost. A to jako proč, někdo mu držel kvér u hlavy, aby chlastal tak, že pak říká takové věci?

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka Pak se omlouvá na druhý den a koupí mi něco, Ale už to nezabírá a já už jsem jakási lhostejná a on to cítí. Pořád se staví do role ubožátka.

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka A kde dává peníze.. to je mi záhada. Za listopad jsem vybírala pro něj z bankomatu 9 500 kč. Nevím za co utrácí, ale tohle je finanční negramotnost. Ale řekne, že to kvůli mě protože teď to táhne on. Přitom naše náklady na byt jsou 5000 kč a 350 korun internet. Já si nic nekupuji pro sebe.

amazonkajanik
17. pro 2019

Takže tomuhle se říká role oběti a pramení už od problémů z dětství. Dobře je to popsané v knize Celestynske proroctví- pracovní kniha

mourovatakocka
17. pro 2019

Jo on si tě pak takhle kupuje? To už jsem kdysi četla v nějaké diskuzi o domácím násilí. A říkala jsem si, proboha, to ty ženské nemají žádnou sebeúctu? Nechají se zmlátit za náramek? Tebe zatím nebije, týrá tě jen psychicky. I kdybys měla jen jednu ruku, půl nohy, byla plešatá a hluchoslepá, tak máš šanci si najít hodnějšího mužského.

autor
17. pro 2019

@mourovatakocka Ano, kupuje mi pořád něco. Taky už koupil hodně dárku k vánocům, proto je bez peněz, tak jsem se ho ptala, jestli tolik utrácí za dárky.. že já si toho velice vážím, ale za takovouhle cenu to nechci, za cenu, že na účte bude 0 kč. Že já si vážím drobností a že nevím odkud přišel na to, že čím víc dárků - tím víc Tě miluji. Tak mu povídám, že takhle tomu opravdu není. Dárek je pouze vyjádřením, že na Tebe myslím, že Tě mám rád/ráda, ale ne že vyrabuješ celé své konto. A že když dá někomu 6 dárků a on dostane jenom 3, tak to neznamená, že ten člověk ho nemá rád.
Jasně, že to nepochopil.

sudylichozrout
17. pro 2019

Jako fakt neni o cem. Vubec... Dalsi slova jsou zbytecna a jen prodluzuji agonii.

autor
17. pro 2019

@sudylichozrout Jo, teď udělat to nejtěžší - říz.

mourovatakocka
17. pro 2019

Tak nějak nemám pocit, že by tvým největším problémem měly být peníze.

autor
17. pro 2019

Navrhla jsem mu párovou terapii, posezení s psychoterapeutkou. Odmítl.

Strana
z4