Nespokojená kupující na bazárku, co se ode mě očekává?

nov777
22. bře 2015

Ahoj holky, potrebovala bych poradit, jak resit nespojenou kupujici. Prodavam asi tri roky, ciste veci po detech. Zatim jsem mela dvakrat nespokojenou kupujici a v obou pripadech vylozene odporna situace. Pani mi napsala, ze je nespokojena. Moje reakce v obou pripadech: Dobre, tak to nejak vyresime. Vratte mi zbozi, ja vam vratim penize. V obou pripadech me pani zacaly napadat, urazet a vubec ta komunikace byla hnusna. Ani jedna nechtela poslat zbozi zpet. Nechapu to. Me to prijde jako fer nabidka a nevim, jak se tedy spravne zachovat. Co se ocekava? Ze si pani necha zbozi a ja ji poslunzpet penize idealne i s postovnym? Jake s tim mate zkusenosti? Asi bych potrebovala slyset, jak takovou situaci resite. Sice si myslim, ze jsem jednala slusne, ale z tech nadavek mi opravdu neni nic moc. Diky za nazory.

zuza01
22. bře 2015

Stalo se mi, že paní neseděl těhotenský svetr. Napsala jsem, že mě to sice mrzí, ale všechny rozměry, o které si napsala, jsem poslala. Urazila se. Zpátky bych ho nevzala, protože byl jednou oblečený, nezničený a prodala jsem ho hodně levně, už pošta by nás vyšla na polovinu ceny.
Jednou jsem vzala zpět tuniku, která se paní prý nelíbila. Očividně v ní ale přes víkend vyrazila ven a mně ji vrátila nevypranou...
Sama tu mám jedno negativní hodnocení od paní, která se mi neozývala a když jsem se neozvala já - stěhovala jsem se a neměla týden internet - nedala si to vysvětlit. Včetně nepříjemného mailu o podvodnících...

Je to bazar, já jsem poučená, věci zpět neberu a negativní hodnocení beru s rezervou.

nov777
autor
22. bře 2015

@zuza01 Fakt az tak? Rikam si, ze chyba neni ve me, kdyz se mi to stalo jen dvakrat a tak, ale stejne jsem asi citlivka a kdyz mi nekdo nadava, vadi mi to. Vicemene ty veci prodavam za pakatel, zrovna ten dnesni pripad byl o ctyrech mikinach za 120 celkem. Z toho dve uplne nove, nenosene, byly klukum male, kdyz jsme je dostali. Ja bych si treba ani netroufla v takove situaci stezovat. Asi jsme kazdej jinej.

magdalenax
22. bře 2015

No jo no, jsou holt prostě lidé, kteří se neumí chovat. Já tedy zatím takovou zkušenost nemám. rozhodně bych už do inzerátu uvedla, že věci zpět neberu.

nov777
autor
22. bře 2015

@magdalenax Ja jsem myslela, ze to bere tak, ze kdyz je kupujici nespokojeny, mam povinnost jim penize vratit, nebo aspon mi prijde fer, to nabidnout. To fakt jde i takhle?

diamanta
22. bře 2015

Já teda konfrontace nesnáším, ale kdybych už šla do toho, že napíšu, že jsem nespokojená, tak logicky proto, že to chci řešit, ne? Ale je určitý typ lidí, se kterýma se dohodnout nejde. Protože oni o to prostě nestojí. Zůstane jen ta pachuť z hnusného obchodování...

zuza01
22. bře 2015

@nov777 Je to bazar, zpět neberu, jsem ochotná vyfotit i naruby 🙂 Já tenkrát byla těhotná, hormony se mnou cloumaly a paní ze mě udělala podvodnici největší... No, obrečela jsem to... Ale smazat se to nedá, ačkoli si nemyslím, že bych něco provedla.

nov777
autor
22. bře 2015

@diamanta Ja mam pocit, ze mi pani chteji proste vynadat, vyslovene furt opakovaly, ze vratit to nechteji.

nov777
autor
22. bře 2015

@zuza01 Ten prvni pripad loni se mnou taky strasne zacloumal a to jsem nebyla tehotna. Az za dva dny mi doslo, ze pani chtela komplet i s postovnym vratit penize a nechat si to zbozi. Precetla jsem si, ze jsem lharka a zlodejka. Dost husty.

evule1982
22. bře 2015

@nov777 Asi kdyby mi někdo napsal, že je nespokojený se zbožím, tak mu navrhnu to co ty....pošli zpět, já ti pošlu peníze. Pokud o to nestály a ještě ti nadávaly, tak bych se na to vykašlala. Ber to tak, že někteří lidi jsou holt divní ☹

diamanta
22. bře 2015

@nov777 nechtěji vrátit, pak nemáte o čem dál jednat. Tobě zůstane jen ta pachuť, bohužel. Ale vem to racionálně. Chtělas to řešit? JO. Chtěla ona? NE. Nabídlas peníze zpět? Chtěla ti za ně vrátit tu "hnusnou" věc? ...no, tak vidíš. Víc jsi udělat nemohla. Někdy mám pocit, že ty lidi se takhle baví. Prostě si tě vyhlídnout, náhodou.

nov777
autor
22. bře 2015

@diamanta Dik. V podstate me zajimalo, jak to normalne probiha u druhych. Jestli treba neni standard nechat pani zbozi a vratit penize. Vidim, ze fakt ne. Nicmene, tohle se po me asi chtelo.

emisekkk
22. bře 2015

já inzeruji na mimibazaru - mám tam podmínky prodeje a tam jsem uvedla, že pokud je někdo nespokojený - jakkoliv - jsem ochotna vrátit peníte, kdy mi věc pošle zpět. Peníze vrátím za zboží, nikoliv za poštovné. Ještě toho nikdo nevyužil, al emůže se stát....
V tvém případě - udělala jsi maximum, když však potkáš babu, co chce vysí.at, tak s tím prostě nic neuděláš. Všude můžeš narazit na blba.

kimby
22. bře 2015

ja mam zkusenost stejnou a nejen ja,ale i me kamaradky.Posledni dobou se totiz stalo pravidlem,ze po prevzeti zbozi se ozve kupujici,ze neni spokojena.Nastava komunikace,ochota prevzit zbozi zpet,zaslat kc.Jenze o toto jim nejde,chteji slevu,treba 50%,proste vypocitavost!Proste to zkusi,co kdyby to vyslo.
Kdyz se clovek neda a rekne,bud poslat zpet a vratit kc,tak to nechteji a uz se neozvou,max k cemu se zmuzou je urazeni v mailu.

Preci pokud se mi neco opravdu nelibi nebo to nesedi velikostne,k cemu bude sleva?

Ma zkusenost je: nejlepe vyuzivat mistni bazarek mesta,treba na FB a predani z ruky do ruky a je klid.
Pokud MK,mimibazar,chce to mit napsane podminky prodeje.Napr.ze zbozi na zadost dukladne premerim,pokud nekdo chce detailni fotku,nafotim,pripadne dotazy rada zodpovim.Zbozi je nosene,bazarove,reklamace na nej neprijimam apod.

luckaamilan
22. bře 2015

ste hodne slušna, fandim vam. Ja kupila kalhoty pro syna, prisli derave. Pani predavajici zacala jednat agresivne, v ziadnom pripade sa nechcela dohodnut, vraj je to bazar, trhni si.... Ale dieru tam nafotenu ani spominanu nemala a cena tomu tiez neodpovedala. Ked som jej napisala negativne hodnotenie, tri krat napisala a zmazala svoje hodnotenie, nakoniec to obratila proti mne.
Pre dobrý pocit vam odporucam vratit peniaze a zabudnut na tovar i na tie zenske. Aspon si pod svoje negativne hodnotenie mozete napisat, že ste vratili peniaze, urobili maximum a nemožete za to že ta ženska je semetrika🙂

magdalenax
22. bře 2015

@nov777 Pokud ty věci nemají vadu, na kterou bys kupř. předem neupozornila, bylo by to asi ošklivější, ale pokud je vše v pořádku, je to zboží použité, i když může být nové, prostě není z obchodu, žádné vrácení a tečka. Ať si jde dáma o obchodu, kde si zboží vybere, vyzkouší a koupí, místo aby otravovala slušné lidi, ne?

nov777
autor
22. bře 2015

@emisekkk Diky za podporu, uz z toho mam vyrazne lepsi pocit 😉 Asi si vypisu ty podminky prodeje, jsem koza naivni a predpokladam, ze kdyz nekdo nakupuje na bazaru, tak chape, ze je to bazar 😉

nov777
autor
22. bře 2015

@magdalenax V tom prvnim pripade jsem nafotila pyzama i s dirkou a o te jsem informovala v textu. Pani si pak stezovala na kvalitu zbozi. Tak co ceka od veci, o ktere vi, ze je v ni dira a s tim to i kupuje? Fakt tomu nerozumim. Jo, set peti pyzam, cena 110.

emisekkk
22. bře 2015

@nov777 poslala jsem ti pro inspiraci do IP podmínky prodeje moje, které mám vystavené na MMB.

nov777
autor
22. bře 2015

@kimby Musim rict, ze presne tohle me taky napadlo, ze je to nejaky pokus o podvod. Proc si chci nechat neco, co je v otresnem stavu a nechci to? Pak jsem si rikala, ze jsem mirne paranoidni 😉

nov777
autor
22. bře 2015

@emisekkk Dekuji moc. Jsi moc hodna. Urcite vyuziju.

emisekkk
22. bře 2015

@nov777 možná je paní podvodnice, možná je jen padlá na hlavu. Já prodávám na mimibazaru, aukru, ale hlavně jsem obchodník i svou profesí a to ve stavebnictví - a věř mi, že můžeš pro zákazníka udělat maximu a vždy se najde někdo, kdo bude protiva. Ale chápu tě, mě to taky vždycky mrzí. Naštětsí je toho minimum, ale stane se...

nov777
autor
22. bře 2015

@luckaamilan No, ja nevim, jestli tohle je reseni. To bych zaplatila postovne ze sveho ( kdybych ji to teda chtela vratit cele) a venovala pani ctyri mikiny. Zrovna tohle me mrzi kvuli tomu zbozi, premyslela jsem, ze si dve ty mikiny jeste necham, protoze kluci je maj moc radi, i kdyz jsou jim uz male a ty dalsi fve fakt nenosene, neprane, fungl nove. Uz kvuli tomu jednani se mi do tohohle nechce.

emisekkk
22. bře 2015

@nov777 bych to taky nedělala, ať ti vrátí zboží a ty ji prachy. Jinak nee - to by docílila toho, co vlastně chtěla...

nov777
autor
22. bře 2015

@emisekkk Tak jednani s lidma. Tady jednam se zakazniky a obcas se nekdo chova jako pako, ale to je moje prace a hlavne jsem za to velmi slusne placena, takze to beru tak, jak to je. Veci prodavam spis z ekologickyho duvodu, je mi lito hodit hezke veci do popelnice, ale dost o tom uvazuju, ze to zahajim. Uz ten cast s tou komunikaci, baleni, cesta na postu, vetsinou z toho mam fakt treba dvacku apod. Vyslovene charita.

emisekkk
22. bře 2015

@nov777 ano, vím o čem mluvíš!

zuzka3112
22. bře 2015

@nov777 jen mezi námi děvčaty, já nedávno byla za nespokojenou zákaznici, ale jednaly jsme s paní ve vší slušnosti. Navíc na svůj risk zaslala hrací kolotoč bez předchozí platby, abychom ho odzkoušeli a zjistili, jestli nám vyhovuje. Bohužel jak naschvál se nám doma netočil a přišel nám docela hlučný. Ale naprosto v pohodě jsme se s paní domluvily na vrácení zboží... Jakmile přešla chřipková epidemie, zboží utíkalo zpět poštou a žádné caviky...
Ve Vašem případě je paní asi padlá na hlavu...

nov777
autor
22. bře 2015

@zuzka3112 Hele a napadlo te si to nechat a nezaplatit? Me by to ani nenapadlo. Bud to chci a ok. Nebo to nechci a vratim to. Me fakt prijde divna ta myslenka, ze chci zpet zbozi a jsem zlodejka. Diky za info.

luckaamilan
22. bře 2015

@nov777
zalezi o kolko ide penez. Mna vtedy predavajici oklamala ale o 200 czk. Nestalo mi to za to sa s nou hadat, nech si ich uzije. ja nohavice vyhodila a mala som klud.

zuzka3112
22. bře 2015

@nov777 ne to ani v nejmenším mě nenapadlo si to nechat a zamést pod koberec... prostě jsme lidi a to se nedělá, je to něco mimo mou morálku. Paní je fakt švihlá, vyloženě to chce zkoušet. Logicky, pokud není spokojená, pošlu zboží zpět, pak se řeší peníze.. Tohle není e-shop a nějaké nároky na vrácení peněz, kde to vzala? Do obchodu, když přijde nespokojená se zbožím, tak jí taky asi těžko zboží nechají a ještě jí navrch vrátí prachy, co? 😀 😀 😀 vím, že bych se neměla divit, ale hledím, jak jsou lidi vychcaní...

nov777
autor
22. bře 2015

@luckaamilan Prvni pripad pet pyzam celkem za 110, druhy pripad ctyri mikiny za 120 celkem. Mozna jsem rozmazlenec, ale me prijde divny kolem takove castky delat sceny, i z toho duvodu nemam problem ty penize vratit, ale chci ty veci zpet.