Noční děsy. Co s tím?

gabriellkas
13. čer 2023

Dcera má noční děsy. Bude ji 6. Někdy to je občas ale teď už asi týden každou noc. Je to šílené už jsem z toho vyčerpá. Spí semnou, v pokojíku nechce spát že se bojí. Že má špatný sny.. Dala jsem ji dnes před spaním hypnox doporučili v lékárně a přišlo to zas. Když na ní mluvím je to ještě horší. Když ji vzbudím pláče a většinou že chce čůrat. Dnes si začala pak semnou povídat že si s ní nikdo nechce ve školce hrát. Jedna holčička s ní měla jít do první třídy a řekla ji ze s ni chodit do třídy nechce že ji dcera prý bude otravovat tak že ji maminka přeloží do jiné třídy. Je toho smutná že ji má ráda. Tak jsem se jí snažila vysvětlit že nemůže nutit nikoho aby se s ní kamarádil že určitě si najde nové kamarády. Už nevím co s tím

martt
14. čer 2023

@gabriellkas Zkus si dneska s dcerou promluvit o té školce. Jestli ta holčička není na ni nějak zlá nebo jestli ji "jen" odhání. Možná bych se zeptala i její učitelky jestli si něčeho nevšimli. Protoze podle toho co píšeš tak nejspíše to bude mít souvislost právě s tou školkou.

sarihy
14. čer 2023

Tohle nejsou děsy, to je reakce na stresovou situaci, kterou prožívá. Chce to s dcerkou promluvit, úměrně věku, a snažit se jí pomoct se v té situaci zorientovat, hodně podpořit, zkusit zjistit, jestli to má nějaký důvod to chování kamarádky (hádka o hračku, o nějakého chlapečka, nebo odklon k jiným kamarádkám třeba) a s tím pracovat.