icon

Nora - jak se vám žije s tímto jménem?

terezuka
29. dub 2019

Zvazujeme pro druhorozenou jmeno Nora. Neni uplne obvykle. Jmenuje se tu tak nektera z vas? Litovaly jste nekdy, ze se takto jmenujete a proc? Pripdne pojmenovaly jste tak svoji dceru a jste s vyberem spokojene?

zelenaesmolda
•
29. dub 2019

@terezuka
Me se to jmeno libi,mamka ho pro me zvazovala a nakonec nedala,skoda.
Dneska se dava ledacos,pokud to vylozene nevybocuje tak je to v pohode.
Akorat jsi mi pripomela jak jsem se jednou mamky ptala jak to bylo to jmeno co pro me mela vybrane a otazka znela:Mami,jak to bylo to jmeno,ten rygol? :D

noragrey
•
29. dub 2019

Já si tohle jméno moc přála pro holčičku. Bohužel mi neprošlo u manžela (je to trochu suchar a moc se mu nepozdává, když někdo trošku vybočí), ale je pravda, že s naším příjmením by to bylo samé "r". 😀 Osobně se mi moc líbí, nevidím na něm nim špatného a určitě bych se být vámi nebála jej dát.😉 Je originální, žádný top 10, je důrazné a přitom nezní hrubě. Navíc v dnešní době, se dává ledacos a podle mně je škoda, že zrovna dívek nosících jméno Nora je tak málo. 🙂

antoinet
•
29. dub 2019

Je hezke, jednu dospelou znam, rika se ji Norka. Vic se mi ale libi Zora, jde lepe zdrobnovat (Zorka, Zorinka, Zori...).

jaja01k
•
29. dub 2019

Mně se to jméno dřív nelíbilo, přišlo mi docela divné. Manžel má tetu Noru, řikají jí Norika nebo Norča a jak jsem si zvykla, už mi to přijde jako úplně normální jméno. Moje děti teď mají ve školce spolužačku Norinku, je to takový malý špuntík, a s ní mi to jméno začalo připadat roztomilé 🙂 Jestli se vám jméno líbí, dejte ho, za mě je v pohodě 🙂

terezuka
autor
•
30. dub 2019

@zelenaesmolda Dekuju za nazor! Ta lisci nora je asi nejvetsi otaznik 🙂

terezuka
autor
•
30. dub 2019

@noragrey Dekuji za reakci, i mne se moc libi a vlastne me prekvapilo, jak malo zen se tak jmenuje.

bonavoxa
•
30. dub 2019

@terezuka Ženské křestní jméno Nora vzniklo jako domácká zkrácenina jména Eleonora, zřejmě v severských zemích. Jména pocházejí z arabského jména Ellinor, které se vykládá jako „Bůh je mé světlo”. Další teorie výkladu jméno Nora spojuje s latinským slovem „honor” ve významu „čest”.
My máme Noru v rodině, přiznám se, že napoprvé mě nějak neoslovilo, pak ty asociace s liščí norou, apod. Ale, když jsem si přečetla jiné varianty a význam jména, přijde mi výborné. Navíc se dobře píše. Zvykli jsme si, je to Norinka.

terezuka
autor
•
30. dub 2019

@antoinet I Zora nas napadla, jenze hned na to jsem si vybavila slepici Zoru z jedne cimrmanovske prednasky...

terezuka
autor
•
30. dub 2019

@jaja01k Norinka je nesmirne roztomile, pro mne asi nejhezci zdrobnelina 🙂

antoinet
•
30. dub 2019

@terezuka jo, slepici Zoru znam😀 Ale taky jednu uzasnou triletou Zorinku, tak me nejdriv napadla ona🙂

pipi_puncocha
•
30. dub 2019

@terezuka Nora je překrásné jméno. Spolu s Ninou ho máme v užším výběru. Samozřejmě liščí a jiné nory vždy padnou, ale nějaký posměch se dá vymyslet na jakékoliv jméno.

viiny
•
30. dub 2019

Nora je hezké, my máme Zoru, ta se mi líbila více. U Nory si muž představil liščí noru nebo norka zvíře 🤦🏻‍♀️😂

prejeta_zaba
•
30. dub 2019

Moc hezké jméno, pokud nejste Králíkovi nebo Liškovi! 😀

bayt
•
30. dub 2019

@terezuka Já se tak nejmenuji, jen znám jednu holku, co ano. A jméno se mi moc líbí!

viviw
•
30. dub 2019

Krásné jméno, moc se mi líbí. Pak mě ale manžel upozornil na to, ať si ho řeknu i s naším příjmením... Nora Zajícová by vážně nešla! 😀

dora13
•
30. dub 2019

Jednu Noru znam, je to strasne krasna, mila a hezka holka, takze s tim jmenem mam ty nejlepsi asociace. Krasne ciste severske jmeno, z tech zdrobnelin se mi moc libi treba i Norika.

treasurka
•
30. dub 2019

Nora mi příjde divná práě kvůli té asociaci s norou a norkem. Ale Doru jsem zvažovala.

zelenaesmolda
•
30. dub 2019

@treasurka
ve me zase Dora evokuje nejakou mrchu,treba tu z pohadky Z pekla stesti.
Me ta asociace s norkem vubec nenapadla
@dora13 Norika zni super,mohli by ji taky rikat Noridita,po vzoru zdrobnelin ve spanelstine :D

drzticka81
•
30. dub 2019

Tak musim rict,ze me pri jmene Nora v zivote nora nenapadla 🙂)))az ted,jak to tu ctu.......znam dve devcata tohoto jmena-je pekne, ale zda se mi takove tvrde,asi tim R 🙂))) ale je jich par,coz fajn 🙂))

bonavoxa
•
30. dub 2019

Nebo ,,Norouš".

gruyerre
•
30. dub 2019

@terezuka nádherné jméno, sama bych ho dost zvažovala pro holčičku

lenka3p
•
19. čer 2019

My mame Doru a osloveni Dorinko uplne nesnasi, preferuje Dorotko, museli jsme to naucit i ucitelky ve skolce 🙂

petramana
•
6. říj 2022

kdyz se u nas v praci kolegyne chlubila, ze ma vnucku a rekla jmeno Nora, tak se ji kolega ptal, co to jako je, ze je to jak dira do zeme 🤦

marimanta
•
6. říj 2022

@petramana Nora se mi taky líbí, bohužel s naším příjmením by se jmenovala něco jako Nora Jezevcová (jen jiný lesní zvíře), což zní trochu blbě 😆