Normální matky z Prahy
ahoj, zakládám tuto skupinu protože bych ráda poznala mamky co mají děti a nechtějí být "jen" matky na plný úvazek. Ráda se seznámím s holkami co zajdou rády do herny, na kafe jen tak poklábosit o životě ( tzn. i reálná setkání) 🙂 každá máme radosti a starosti tak se o ně podělme.
@eimmy já domácí chléb peču, ale pouze v pekárně, což je šíleně jednoduchý - jen nahážeš suroviny ve správném pořadí, zapneš a za tři hodiny máš chleba. Ale nemít pekárnu, tak ho kupujeme 😉
Ahoj holky, obnovím tuto diskuzi, je tu maminka z Nových Pitkovic, Uhříněvse nebo Křeslic na společné procházky atd.? Bydlím tady už delší dobu a nikoho tu zatím neznam ☹
@tinakari já jsem z Uhříněvsi 🙂
@krejci1510 já bydlím v Nových Pitkovicích a v Uhříněvsi znám jen Nové náměstí, chodím tam občas na poštu 🙂
Také Uhříněves 🙂
co uspořádat procházku s kočárky?
Pokud dohodneme čas, jsem pro.
a jaky čas by ti nejvíc vyhovoval? Já můžu dopoledne jen s jednou dcerou, zatímco druhá je ve škole 🙂
co nějaké to kafe v Praze třeba Štěrboholy, Černý most....
@krejci1510 @paulito co kdybychom se domluvily třeba na příští týden? Minuly tyden byla nemocna mladší dcera a ted začala kašlat a smrkat ta starší ☹
Ahoj holky, nechtěly byste se tento tyden sejit a jit s dětmi na procházku? @krejci1510 @paulito
@tinakari Ahoj, my můžeme v pondělí nebo ve středu 🙂
Ahoj ja spis tu stredu😉
@krejci1510 @paulito ta středa je ideální, v kolik by se vám to hodilo?
Takze ta matka, ktera pro dite nema hlidani je nenormalni? Ze jsem uplne normalni to jsem si nikdy nemyslela, ale, ze je to kvuli tomu, ze nejsem 5x v tydnu od deti pryc to me nenapadlo😃😃😃
Jen škoda počasí, nemá být nic moc. Já odvezu syna do školky a pak mohu asi kdykoli. Zkusím se přizpůsobit a pokud bude ošklivé počasí mohu i někam přijet.
@pisisvori Jestli to je narážka na můj příspěvek, tak si nerozumíme. Jasně, že každý nemá babičky nebo peníze na placenou chůvu, případně má nemocné dítě atd. Spíš jde o to vnitřní nastavení - podle mě není normální stav, kdy se matka po porodu přepne do módu "nemůžu nikomu ani na dvacet minut svěřit svoje dítě, protože jsem MATKA a nikdo jiný mě nedokáže zastoupit, ostatně sedím minimálně hodinu denně na Modrém koníkovi, takže všechno vím nejlíp"😀 A pak se diví, že je urvaná jak pes, když lítá pořád kolem domácnosti, místo aby vrazila dítě tatínkovi a šla se na chvilku proskotačit. Prostě být matka je krásné, ale není to jediná životní náplň, toť pro mě definice "normální" matky.
ETA: A "pětkrát týdně" tu nikdo nenapsal ;)
@jamia Ano ono každý nemá nejen babičky, ale ani tatínka, který od porodnice koupe, přebaluje, v noci k dítěti vstává a může se přetrhnout a absolutně respektuje maminku a ještě se jí ptá co a jak má udělat (protože je normální a ví, ona je s dítětem pořád = ona ho zná, ona ví jak reaguje a ví , že za hodinu péče za 14 dní není možné zažít a pochopit to samé). Někdo má bohužel tatínka, který děti vidí v týdnu max. hodinu a o víkendu jeden den a ještě se tváří jako ředitel zeměkoule, takže když mu maminka řekne, že např: s 10měsíčním ve 30 ve stínu má jít na hřiště, kde je stín ...on jde na pařák a dítě je 2 hodiny na přímém sluníčku, protože on přece ví, že má rádo houpačku. Takové tatínkovi se děti svěřují o poznání hůř. Ale ano chápu, že jsou i tak sobecké matky, kterým je celkem jedno jestli dítě bude mít úpal, hlavně, že ony mají klid🙂. A většinou je jim to jedno proto, že když to dítě bude opravdu nemocné tak naběhne babička nebo ten hodný tatínek a nemocné se starají spolu s ní....ne, že ona zase s dítětem v horečkách probdí 3 noci a zároveň se stará o starší.... zatímco tatínek si vedle spí od 10 do 8, pak si odejde do práce a přijde v 8 večer 🙂.
Pochybuji, že některá maminka, která má babičku, se kterou si rozumí nebo manžela, který se stará jim dítě "nepučí".
Ale strčit dítě třeba úplně cizímu člověku=chůvě,kterou vidím prvně a jít s dobrým pocitem za vlastní zábavou a být mi to jedno co je s ním mi zcela "normální" nepřipadá. Tam už trochu chybí trocha normálního mateřského pudu🙂🙂.
Ono je totiž hrozně lehké někoho soudit, že🙂
@jamia a promiň pokud chodíš do práce, budeš chodit do školy a ještě lítáš s kamarádkama po kafíčku, tak jak často se svým dítětem jseš? Lidé co dělají 10 věcí najednou a tváří se jak jsou skvělí, že všechno zvládají, většinou nědělají ani jednu z těch věcí ani dobře natož pořádně.
Něco jiného je jít 1x v týdnu cvičit, 1x za 14 dní někam na kafe, mít babičku co pohlídá, takže 1x za měsíc můžu s manželem na večeři....Ale mě to zase moc normální nepřipadá pořídit si dítě a pak ho neustále strkat někomu jinému.
@pisisvori Já pořád nechápu, kde bereš, že jsem věčně pryč a NEUSTÁLE strkám děcko někomu jinému, ani že lítám po kafíčkách. Nic takového jsem nenapsala, to je nějaká tvoje zběsilá interpretace. Pracuju z domova, učitel španělštiny taky dochází za mnou a ven se bavit večer vyrážím max jednou za 14 dní. V podstatě to mám tak, jak píšeš na začátku 2. odstavce. Další akce se snažíme volit tak, abychom mohli jít všichni i s manželem a malou. Ve středu dělám přijímačky na vš, a když mě vezmou, bude mít dceru na krku manžel celý víkend jednou za měsíc.
Pochopitelně, že dítě je moje všechno, ale dokud to jen trochu půjde, nehodlám svůj život redukovat jen na vykonávání mateřské role. Je mi líto, že to máš doma komplikované, ale nedělej tu ze mě asociální bestii.
A jen pro zajímavost, mladší mi 3x týdně 1-2hodiny hlídá kamrádka, obě jdou od 2 let do školky a já do práce nejsem doma 4 roky...ale nikdy bych si nedovolila urážet někoho, kdo žije jen a jen dětmi a stará se o ně.
holky nehádejte se 😉
každý ať si to udělá jak umí...
ono leckdy to je jinak jak vyzní online... 😉
hlavně každý si to musí nastavit tak jak chce nebo jak může...
trocha tolerance 😉 ono už ten název "normální"... je otázka co je normální.. za to považujeme každý něco jiného... někdo třeba tatranku v půl roce a jiný zase jesle v půl roce... ten rozptyl je fakt ohromný 😉
nejdůležitější není nějaká mateřská soutěž 😅 ale to, aby děti (a i matky!) byly v pohodě...
já byla doma 6 let, pak už jsem byla totál vyřízená a hodně jsem svůj život překopala, takže je zajímavé vidět to z různých úhlu... všechno má svoje 😉
není jedno jediné řešení, které je super pro všechny zúčastněné nebo které by fungovalo pro všechny rodiny a povahové typy matek i dětí 😉

@jahodnice tak já to beru středem 😉 bio mléko kupuju, protože dětem prostě chutná 🙂 očkování měly oba posunuté, protože měly zdr. potíže a nejsem jeho velký příznivec (děti měly silné vedl. účinky)...
míchám Bachovky, děti chodí do waldorské školky a školy - prostě je tam príma atmosféra, hodně jsou venku, je tam i nějaký rozměr navíc, těžko to popsat takhle jednou větou...
ale jinak nechodím v batikovaném tričku, vaříme normálně, máme tv...
takže ode všeho něco... ono někdo se vymezuje, že to a ono dělá a ten zase že to a ono nedělá... není to nic jiného než zařazování se do nějakých skupin a podskupin 🙂
hlavní je, abysme se k sobě chovali slušně... stejné názory nikdy mít nebudeme na vše, to není možné, na světě je toho hrozně moc a každý máme jiný náhled...