Nosí se nasazovací rovnátka i během spánku?
Maminky syn dostal rovnátka ,byl tam manžel s ním moc jsem se nedozvěděla ,má to nosit celý den . Je myšleno i na spaní ? Manžel tedy tvrdí že ne že to může spolknout ,já si myslím že to nespolkne tedy. Přes den je moc nemá protože pořád něco zobe a pak to už zapomene nasadit. Máte zkušenosti s tím na noc tedy?
@lv určitě zavolám ,ale tak mě dopletl že jsem už věřila tomu že to spolkne fakt ,ale já je taky kdysi měla na noc
Nosila jsem nasazovací rovnátka po fixnich. Napřed celý den a celou noc, pak se ubíralo. Neslyšela jsem o nikom, že by je spolkl. Je to fakt dobře zachycené za zuby.
Je myšleno pořád. I na spaní. Spolknutí je blbost. To by přece mohl i během dne,kdyby se třeba zakuckal. Navíc si nedokážu představit, že by něco tak velkého a členitého šlo spolknout 😁. Jinak pokud má nosit celý den, tak ať si je fakt vyndavá jen na jídlo.
Samozřejmě záleží na tom,jak to má s rovnátky naplánované. Dcera měla nejdřív roztahování horní čelisti kvůli špatnému skusu. Potom nosit vyndávaci rovnátka celý den. Po pár měsících 2/3 dne a po čase už jen na noc. Až se jí vymění většina chrupu, je v plánu fix. Teď jsme to nepohlídali, měsíc si je na noc nedávala a čelist se jí zase vrací zpátky. Rovnátka nesedí a museli jsme je upravovat. Bylo vidět, že to nošení má opravdu smysl.
Moje sestra a i kamarádka, které měly fixní rovnátka až v dospělosti, nosí stále vyndávaci na noc a budou nosit pořád.
Takže za mě pokud to s rovnáním zubů myslíte vážně,tak opravdu nosit co nejvíc. Jinak je to ztráta času a peněz 😉.
Me prijde ze ty sundavaci jsou uplne na nic. Ty zuby z toho tak boli že se s tim neda spat. Ty fixni clovek nesunda ale u tech vyndavacich to tomu nabada..jak to vyndate neskutecna uleva. Myslim si ze deti nemaji tu vuli aby to vydrzeli.
Měla jsem a jen na noc, přes den ne. Nedalo se v nich mluvit a furt jsem slintala🙂 když jsem to zkoušela.)

Na noc určitě, ale tavolej si tam