Online pracovní komunikace během večeře: Normální či problém?
Manžel má poslední dobou pořád telefon u sebe. I u večeře kontroluje pracovní zprávy a občas na ně rovnou odpovídá.
Tvrdí, že je to jen na chvíli a že to k jeho práci patří. Mně ale vadí, že je doma, a přitom jako by byl pořád jednou nohou v práci.
Nevím, jestli to moc řeším, nebo už je normální být pořád online.
@anonym_autor můj manžel je online 24/7, občas mu někdo volá i v noci (ale tam to prostě jsou zásadní krizovky). Trochu mě s tím štve, protože zdaleka ne všechno, co řeší, se musí vyřešit hned teď, ale beru to tak, že to k jeho funkci prostě patří
@anonym_autor mám to poslední dobou podobně jako tvůj manžel, díky státu a jeho digitalizaci, jsem v podstatě nonstop na telefonu a něco řeším. Jsme s manželem oba OSVČ, každy tedy v jiném oboru, ale on to měl takto loni, tak se naštěstí vzájemně tolerujeme. Snažíme se u společného stolování toto omezit, ale zrovna třeba teď to opravdu nejde, volají klienti, co jim přišlo do datovek, volají úřady, co mají nebo nemají , volají IT, že něco potřebují testovat......

Mame doma pravidlo, ze u spolecneho jidla nikdy nemame telefon u sebe.
Kdyz je neco akutniho v praci, tak to resim, ale jinak si umim cas zorganizovat tak, abych nebyla na telefonu prilepena neustale.