icon

Komunikace se šéfem po pracovní době: odpovídat, nebo ne?

Včera v 18:06

Můj šéf má ve zvyku posílat pracovní zprávy večer nebo o víkendu. Nikdy nenapíše, že musím odpovědět hned, ale stejně mám pocit, že bych měla.

Nechci působit neochotně, jen nechci být pořád na telefonu :-/

kakba
Včera v 18:12

Ja se teda snazim nepracovat po pr.dobe. Vsak se ho zeptej.

krtcice
Včera v 18:14

Těžké soudit. Jaké máte se šéfem vztahy, jakou děláš práci, je to důležité nebo to počká? Spousta faktorů...

zuzkasim
Včera v 18:15

Na pracovní email nechodím, pokud nechci. Nemám na něm zapnuté ani upozornění. Obvkle na něj mrknu v neděli večer, abych měla představu, co mě v pondělí čeká, jestli třeba jet do práce dřív, ale jinak většinou ne. Máme to zařízeno tak, že se komunikuje přes e-mail, telefon jedině v opravdu nutných případech, snažíme se to tak dodržovat všichni.

verciiik
Včera v 18:15

To hodně záleží. Já jsem na tom přesně obráceně. Ráda píšu lidem mimo pracovní dobu, resp ne ráda, ale děje se mi to, ale zároveň vůbec neočekávám, že by reagovali hned. I mně je to naopak blbý, co když je to přesně takhle obtěžuje, ale moje pracovní doba se neshoduje s jejich a když budu čekat na poslání, až třeba přijdu další den do práce, tak si to přečtou pozdě, chci, aby to tam měli, až oni přijdou do práce, což bývá dřív. Samozřejmě se asi najdou i tací, kteří to očekávají, ale záleží na tobě, jak si to nastavíš, no. Pokud by to bylo něco, co nepočká, můžou ti zavolat 🙂

zmrzlinka
Včera v 18:48

Tohle hodně individuální....spíš si promluv se šéfem.

lutu11
Včera v 19:08

@anonym_autor muze to byt stylem jeho prace. Treba se rad podiva na neco o vikendu, nebo vecer. Ma dotazy, tak se zepta. Pokud by to chodilo emailem, odpovidala bychom az o pracovni dobe. Pokud ti chodi SMS na mobil, to uz trochu zavani urgenci. Zkus se s nim domluvit. Ja slozitejsi veci resim po praci, v klidu. A i pisu. Ale probuh pokud nekomu cinkne muj email v 23:07, tak necekam odpoved.

drep
Včera v 19:32

Na pracovní whatsapp se v mimopracovní době píšou jen zásadní věci typu “do práce nepřijde A, má nemocný děti” nebo “sály 7-9 jsoj s okamžitou platností uzavřeny”. Privátně si píšeme taky, buď si z domova já vzpomenu, že jsem ještě něco chtěla říct a neřekla nebo se ten ve službě ještě potřebuje poradit. 22-6 dodržujeme rádiový klid, jinak mi ty odpovědi přijdou automatické, ale chápu, že mi tak práce zasahuje do volného času.

j.a.n.i
Včera v 20:37

Sluzebni telefon zahazuji v patek s koncem pracovní doby a hledam v nedeli vecer ci v pondělí rano... Par vyvolenych pa soukromw cislo, kdyby neco hořelo.

veronicka89
Včera v 20:47

Me to vibec nepohorsuje , on to nepose aby te nutil do prace ale proto ze tu vec zrovna resi a potrebuje si to odfajknout - vubec to netes a odpovidej dle nutnostia toho kdy mas cas 🙂

tereza0111
Včera v 21:28

Zalezi co to je. Sama - vzhledem k detem - pracuju nejvic dopoledne a pak naopak pozdeji vecer. Na wa nerusim, ale pracovani maily posilam, ale v zadnem pripadne necekam, ze mi zamestnanci budou odpovidat hned. Pouze pokud neco opravdu hori a je super urgent tak to pisu na wa, ale to vyjimecne

martinka_33
Dnes v 05:30

Odpovídám i mimo pracovní dobu, i moje šéfová odpovídá i mimo pracovní dobu. Zároveň se ale nikdo nezlobí když nejsem dostupná hned, ale třeba až večer nebo i druhý den.

stanka_k
Dnes v 06:34

@anonym_autor za mňa je to ok. On posiela, keď má na to čas a ja prečítam a reagujem, keď mám čas ja. A naopak to funguje rovnako.....

dandaa
Dnes v 08:16

Záleží co děláš za práci a jak to máte nastavené. U nás se pracuje pořád , ale zároveň podřízeným píšu zda je to urgentní nebo ne . Moje asistentka je zvyklá vyřídit zprávy co nejdříve, protože by se z toho jinak zbláznila.

brunetka11
Dnes v 08:39

Píšu e-maily, když se k tomu dostanu - na předchozí pozici jsem byla ráda, když jsem se kolem páté v podvečer od rána dostala na toaletu a k nějaké normální práci, do té doby to byl jeden meeting za druhým. Svým podřízeným jsem řekla, že neočekávám, že mi budou odpovídat na e-maily mimo svou pracovní dobu.
U telefonátu věděly, že volám v jen opravdu výjimečných případech. A bylo na nich, jestli mi to zvednou, či ne.
Manageři v naprosté většině případů nejedou na "standard pracovní dobu".

anonym_ddf502
Dnes ve 13:24

Toto je třeba si vykomunikovat v práci. U nás to chodí tak, že je-li něco urgentního, co nesnese odkladu, tam mi zaměstnavatel volá, aby se se mnou domluvil. Rozhodně neočekává, že budu po pracovní době řešit každý e-mail, který mi tam spadne.