Notebook. S jakou značkou jste spokojené?

popelka1984
3. srp 2019

Ahojky, ráda bych věděla vaše tipy jakou značku notebooku vybrat, jakou máte třeba doma. Před dvěma lety jsem pořídila Lenovo ale nejsem moc spokojená. Jistě to byl jen vadný kus, náhoda ale už to trochu odradí. Hned po týdnu odešla obrazovka a před nějakou dobou se "zbláznil" software. Ráda bych nový hlavně proto že se vyvrátila obrazovka i když to se to stává běžně i u jiných. Uvažuji o Aceru nebo HP.

sudylichozrout
3. srp 2019

@popelka1984 hodne zalezi na tom, v jake cenove kategorii by ses chtela pohybovat.

kiki1912
3. srp 2019

@popelka1984 doporučuji HP

zelenaesmolda
3. srp 2019

@popelka1984
1) na MK bych radu nehledala,pochybuju,ze se tady v tom nekdo opravdu vyzna
2) zalezi jaky mas rozpocet a co na tom notebooku chces delat
3) Apple

dolve
3. srp 2019

@popelka1984 záleží na ceně... u notebooků do cca 20 tisíc není moc rozdíl. Doporučuju kouknout se na repasované (kvalita A popr. A-), lze u nich za pár korun prodloužit záruku na klasické 2 roky a lze se dostat na cenu do 10 tisíc a přitom pořizovací cena nového mohla být i 30 tisíc. U značek záleží spíš na řadě notebooku. Osvědčilo se mi Dell řada latitude a vyšší nebo HP probook. Levná HP nebrat, není nic horšího na opravu.... Pokud finance nejsou problém pak Apple...

sudylichozrout
3. srp 2019

@zelenaesmolda ja se v tom jakz takz vyznam. Kompy jsou muj konicek. Proto jsem psala dotaz, v jake cene se chce pohybovat, abych treba mohla vybrat konkretni modely.

zelenaesmolda
3. srp 2019

@sudylichozrout
tak dotaz na cenu by napadl kazdeho,ja bych se obratila na lidi pracujici v IT,ne na maminkovske forum 🙂

sudylichozrout
3. srp 2019

@zelenaesmolda lidi pracujici v IT na tohle nemaji cas. Leda, ze by se obratila na Alzu/CZC/Softcom, aby ji vybrali notebook dle pozadavku, ktere na nej ma.

zelenaesmolda
3. srp 2019

@sudylichozrout
tak treba ma nekoho znameho kdo pracuje v IT 🙂

sudylichozrout
3. srp 2019

@zelenaesmolda Ten, kdo pracuje v IT se automaticky nerovna ten, kdo rozumi hardwaru a sleduje, jak se vyviji jednotlive modelove rady konkretnich znacek. Nejlepsi se obratit na kseft, treba Softcom umi poradit dobre. Beru u nich komponenty, kdyz stavim desktopy, maji fajn servis.
Jinak osobne bych nesla do notebooku pod 20 tisic, vetsinou je to navonena bida. Kdyz nekolabuje hardware, vetsinou se podela neco na konstrukci, casto praskne kloub ramecku displeje. V tom byli specialiste v Aceru. Jejich levne modely praskaly bezne po par mesicich uzivani.

zelenaesmolda
3. srp 2019

@sudylichozrout
tak ja jsem mela treba Acer notas a vydrzel mi asi tri roky,pak odesla obrazovka
ja bych nesla do niceho jineho nez je Apple
Samozrejme kdyz jsem psala,ze bych se obratila na nekoho v IT tak jsem mela na mysli nekoho,kdo se vyzna konkretne v tomhle,IT programujici hry by ji byl k prdu 🙂

sspeed_cs
3. srp 2019

aky mas cenovy strop a na co chces notas pouzivat? len tak na bruzdanie netom, kancelarska praca, hranie, modelovanie, ... ???

popelka1984
autor
3. srp 2019

@sudylichozrout do 15000, ten předchozí byl za 13000

sudylichozrout
3. srp 2019

@popelka1984 Na jaký účel ho budeš mít? Co na něm chceš dělat?

popelka1984
autor
3. srp 2019

@sspeed_cs @sudylichozrout cenový strop tak 15000 a chci to na běžné domácí potřeby, internet, občasné stahování filmů, fotky. Základní parametry tak nějak vím co byl měl mít, jen se nemůžu rozhodnout o značce, jde mi i o barvu, nechci černý a stříbrný, čímž se výběr zužuje

popelka1984
autor
3. srp 2019

No a taky mi odešla baterie a musí být neustále na nabíječce, pokud na něm pracuji. Řekla bych že jsem s ním zacházela opatrně ale takhle se mi celý sesypal během dvou let

sudylichozrout
3. srp 2019

@popelka1984 Na Alze mají v cenové kategorii 13-15 tisíc jen jeden jediný nečerný a nestříbrný. A to modrý Asus VivoBook, ale je to celkem plečka. Pod 13 tisíc jsou ještě nějaké další barevné, ale to je z bláta do louže. Já bych do toho nešla. Je v nich slaboučký procesor Intel Core i3, úplně základní grafika, málo bateriových článků = malá výdrž, levné plasty. Vykašli se na barvu, kolem těch 15 tisíc už mají na Alze jakž takž použitelné stroje. Pro běžnou práci dostačující.

Ale i tak je to pořád na hraně. Jak vidíš, tvůj ne moc starý notebook za 13 tisíc se poroučel rychle. Být tebou, připlatila bych si cca 5 tisíc, za těch 20 tisíc s DPH už se dá celkem čarovat.

katerina20
3. srp 2019

Já treba Lenovo mám a zatím jsem spokojená.. Mám manžela který se v tom vyzná a vybral ho. Mám ho rok a funguje bez problémů.. (ťuk tuk). Měla jsem předtím Acer a odešla baterka těsně po záruce. Nechtěla jsem černý, mám stříbrný.. Ale pokud nechceš ani stříbrný tak to je potom těžší hledání.. Já ho používám na internet, YouTube, filmy, hudbu, fotky..

barchen
3. srp 2019

@popelka1984 Tak se dívej ještě po "rozbalených" kusech na eshopech jako Alza, Mall, Czc, Datart atd., akorát s tou barvou to bude těžké. Ono můžeš najít lepší noťas právě jako rozbalený, (je to jako nové, někdo to zapnul, něco napsal a vrátil zpátky nebo někdy ani nezapnul) a cena je o několik tisíc nižší. Ale rozhodně to bude pouze v černé barvě. Jestli ale trváš na barvě, tak musíš přihodit minimálně 5 tisíc a ten výběr bude stejně velice omezený.

sudylichozrout
3. srp 2019

@barchen Do "rozbaleno" bych u notebooku a PC komponentů nikdy nešla. Důvod je jednoduchý. Dost často jde o testovací zařízení, které si půjčovali zástupci různých firem, novináři, influenceři... No a pak jde samozřejmě i o vratky od běžných zákazníků. Většina vyjmenovaných se k takovým testovacím kouskům nechová úplně v rukavičkách, pády, přehřátí, přílišná vlhkost a podobně jsou celkem časté. U tak citlivé elektroniky jako jsou počítače, bych chtěla vždy originál zabalenou krabici se zárukou, že do toho nikdo nikdy nehrabal.

barchen
3. srp 2019

@sudylichozrout Už jsem měla 2 kusy z toho jeden mac a spokojenost. Platí tam stejná záruka, zboží bylo vždy perfektně zabaleno, vypadalo jako nové bez škrábanců a jiných známek užívání. Jestli jsou to testovací kousky to nevím, spíš to vypadá, že lidi často využijí 14 denní lhůtu na vrácení čehokoliv. Já s tím problém nemám, kdo ano, kupovat nemusí, autorce jsem nabídla možnost, jak získat něco co chce, za míň peněz.

sudylichozrout
3. srp 2019

@barchen jj, ja vim, ze to muze byt ok. Jen vim, jak se ruzni kolevove k temhle testovacim kouskum chovali. A ta sama zarizeni jsem pak videla na Alze jako "rozbaleno". Nikoliv jako "zanovni" 🙂

Jinak samozrejme dik za tip, je to take jedna z moznosti, jak sahnout na drazsi kousek se slevou.

popelka1984
autor
3. srp 2019

@sudylichozrout Potřebuji hlavně s DVD mechanikou, co třeba tento co se vlastností týče https://www.kasa.cz/notebook-hp-15-db1007nc-6wp...

ah1234
3. srp 2019

Ja jedine Apple. Za kvalitu sa oplati priplatit, vydrzia roky. Este som mala Dell a bola som spokojna ale stal viac jak Air. Teraz mam Pro a lepsi notebook som v zivote nedrzala v ruke.

sudylichozrout
3. srp 2019

@popelka1984 Jo, to už ujde.

sudylichozrout
3. srp 2019

@ah1234 Apple je fajn, ale pro mě to není. Většina lidí si to vychvaluje, ale já do systému musím vidět a musím mít možnost ho plnohodnotně ovládat. Proto mám Linux 🙂 Ale pro lidi, kteří se nechtějí ničím zabývat, chtějí koupit a ihned používat, je to dobrá volba.

zelenaesmolda
3. srp 2019

@popelka1984
na co potrebujes DVD mechaniku?ja ji taky chtela a nakonec skoro nevyuzila,ted ji na notasu nemam a ani mi nechybi,akorat je pak notas zbytecne tezky a tlusty,DVD-romky jsou zastarale...

dolve
3. srp 2019

Dvd mechanika se dá koupit externí do usb. Dneska se do nových notebooků skoro nedává.

popelka1984
autor
3. srp 2019

@zelenaesmolda mám hodně CD a DVD a neměla bych to kde jinde přehrát, sice to tam dám jednou za čas ale raději bych to měla

zelenaesmolda
3. srp 2019

@popelka1984
jak pise dolve,mechanika se da koupit externi.nebo si ty filmy stahni z tech dvd na jinem kompu na externi disk a mas to.notas s mechanikou bych kvuli tomu fakt nekupovala.
muzes ty filmy taky stahnout z netu.

vitezove
3. srp 2019

Acer ujde, z těch levných ntb je to ten lepší. Asus hrůza. Teď jsem zainvestovala a mám LENOVO. Stál 25tis a miluju ho. Je úžasný, rychlý, skvělý.