icon

Notebook. S jakou značkou jste spokojené?

popelka1984
3. srp 2019

Ahojky, ráda bych věděla vaše tipy jakou značku notebooku vybrat, jakou máte třeba doma. Před dvěma lety jsem pořídila Lenovo ale nejsem moc spokojená. Jistě to byl jen vadný kus, náhoda ale už to trochu odradí. Hned po týdnu odešla obrazovka a před nějakou dobou se "zbláznil" software. Ráda bych nový hlavně proto že se vyvrátila obrazovka i když to se to stává běžně i u jiných. Uvažuji o Aceru nebo HP.

Strana
z2
makronka222
3. srp 2019

Mam Apple z druhy ruky. Byl 4 roky starej, ale porad je nadupanejsi, mega rychlej s mega pameti nez treba uplne novy Lenovo:D

ah1234
3. srp 2019

@vitezove pockaj si rok kym ti lenovo zacne pomaly odchadzat.. to je tak zivotnost Lenova za hocikolko tisic

sudylichozrout
3. srp 2019

@ah1234 presne.

zelenaesmolda
4. srp 2019

@makronka222
ano,mam taky macbook,tusim ze 2013,porad stejne rychly,vsechno funguje jak ma,ani jednou jsem ho nemusela preinstalovavat.navic se pak proda jeste za slusne penize kdyz bude chtit poridit novy coz u normalniho notasu se rict neda

popelka1984
autor
4. srp 2019

Baterie je momentálně to nejakutnější co potřebuji vyřešit, možná dřív než koupím nový. Není schopná se nabít ani na pár procent, je to neustále připojeno k nabíječce, no a při tom hledání baterie jsem zjistila že nejsem jediná komu u Lenova odešla obrazovka hned na začátku, takže Lenovo už nikdy. Jinak vám děkuju za tipy, nejspíš půjdu do HP na to jsou velmi dobré recenze.

zelenaesmolda
4. srp 2019

@popelka1984
pokud mas v planu kupovat novy notas tak nema smysl investovat do baterie

barchen
4. srp 2019

@sudylichozrout To haněné Lenovo jsem si před pár měsíci pořídila také. Vybírala jsem mezi HP, Dell a zvítězilo tohle. Trochu vyšší cenová ale jevilo se mi fajn. A to jsem původně chtěla jít do Surface, ale tam musí MS popracovat na HW.
@popelka1984 Tak pokud chceš baterii, tak nekupuj nový notebook. A pokud nový notebook, tak na ty činnosti, které chceš, nepotřebuješ nic extra vybavené, pouze výdrž baterie. Ale značka až tolik nehrá roli. Součástky jsou plus minus stejné.

popelka1984
autor
4. srp 2019

@zelenaesmolda to je pravda ale vzhledem k tomu že nový noťas si budu moct dovolit až tak za měsíc, čeká mě ještě dovolená a nevím jestli to tahle baterie zvládne, čekám každým dnem že se mi noťas nepodaří rozběhnout a nechci nový jen kvůli baterii ale je vyvrácená obrazovka v kloubu, mám to poslepované páskou, ale jo asi je to blbost kupovat novou baterii, koneckonců vždycky si to můžu vzít na pár splátek když mi odejde teď náhle

zelenaesmolda
4. srp 2019

@popelka1984
notas muze fungovat i bez baterie a nastartujes ho pokud je v zasuvce,neni pro jeho fungovani nezbytna

popelka1984
autor
4. srp 2019

@zelenaesmolda tak to jsem nevěděla díky

erikamaj
5. srp 2019

@popelka1984 já také hledám, potřebuji kvalitnější, protože na něm musím pracovat, dívala jsem McBook Pro nebo Lenovo IdeaPad 720s přes alzu .. Co se týče značek, tak si můžeš přečíst testy, já se v tom nevyznám. https://vas-pomocnik.cz/notebooky/ já např si hledám ntb tak, aby měl dobrou RAM (8gb alespoň), SSD, a ještě dostatečnou vnitřní paměť. Nebo paměť disku se to jmenuje ? Ale to už jsou takové ty dražší ntb.
Pokud ho potřebuješ na doma, sledování filmů, tak postačí i ten HP, což zde zmiňují nebo Acer / Asus .. 🙂

erikamaj
5. srp 2019

@ah1234 blbost, mám lenovo už 6ty rok a jde bez problémů a také kolegové v práci, co su programátoři, doporučují lenovo. Samozřejmě se bavíme už o těch dražších typech.

ange_de_la_morte
5. srp 2019

já používám notebook jen pro sebe - nic moc nepotřebuju - kritéria výběru byly : CD romka, všechny vstupy typu USB, nejrůznější konektory ( divila by ses kolika notebookům nějaký druh konektorové zdířky chybí) , a pak nízká cena .... vybrala jsem Asus a jsem spokojená - nemám výhrad ( mám ho 3 roky a přežil pár drobných pádů a vylitý čaj do klávesnice)

zelenaesmolda
5. srp 2019

@erikamaj
ja bych urco sla do toho macbooka,mam ho uz nekolik let,neni treba zadne preinstalovavani systemu jako u win,vsechno funguje jak ma a navic ho pak jeste za slusne prachy prodas 🙂

ah1234
5. srp 2019

@erikamaj ja sama som v podstate programator, priatel je programator a malokoho son atretla zeby pouzival na programovanie Lenovo. Nie su absolutne schopne pojat big data. Je to samozrejme o cloveku, ale mne osobne sa najlepsie programuje na apple vyrobkoch, potom su ale aj zastanci alternativnych systemov. Ale teda Lenovo co notebook to herka.. cest vynimkam 🙂 aj motyka raz vystreli..

Strana
z2