icon

Nový vztah ve středním věku: Jaké jsou váš obavy?

andelicka
23. dub 2022

Zdravím,Jsem na začátku nového vztahu a je to těžké po všech nezdarech se znovu zamilovat,stěhovat,opustit práci,děti změnit školku a školu.Mít i třetí dítě??A znovu dat všechno všanc🙄😟 Kolikrát jste začínali znovu vy?A co jste všechno museli obětovat?Vyšlo vám to,nevyšlo?Mám za sebou dva rozvody,a dvě děti každé s jiným,ach jo.Co teď,jak vzít rozum do hrsti?Bude mi už mimochodem 40 a partner je bezdětný 😓,byla jsem sama ze strachu 11 let.Děkuji za odpovědi moc❤️

Strana
z5
gracinka7
24. dub 2022

@andelicka o dotaz nejde. Ale o tvoje další odpovědi.

andelicka
autor
24. dub 2022

Tady je vidět kolik je mezi vámi zla,jak jenom šikanujete některé a vy máte dokonalý život, když se zeptám,tak nedostanu ani odpověď.Jsou to opravdu i zlaté výjimky, které ihned neuráží a nekritizují,vy negativistky plné zla běžte do pr!Karma je zdarma!Já budu mít život a v něm i deset dětí,to je moje věc!

zelenaesmolda
24. dub 2022

@andelicka
bobecku maly,nemam ti pofoukat bolistku a dat obrazek?
A ano,je to tvoje vec ale tak s tim neotravuj tady.

andelicka
autor
24. dub 2022

@zelenaesmolda A k čemu jsou tyto weby?

michaela666
24. dub 2022

@andelicka Z toho co píšeš se akorát vtekáš, protože ti tady říkáme na rovinu co si o tvé situaci myslíme.
Chtěla jsi nezaujatý názor? Dostala si jich spoustu, akorát žádný asi není podle tvých představ... Není mi líto tebe, ty jsi strůjcem svého štěstí. Zato je mi líto dětí, pokud se do všeho vrhneš po hlavě aniž bys znala svého "partnera".

zelenaesmolda
24. dub 2022

@andelicka
treba k tomu,ze kdyz se na neco zeptas a 100 lidi ti odpovi stejne tak se nad tim zamyslet a neprosazovat si porad dokola svou a uz vubec ne byt na diskutujici sprosta a vztekla

zelenaesmolda
24. dub 2022

@michaela666
myslim,ze brzo muzeme ocekavat dalsi diskuzi na stejne tema 😀

andelicka
autor
24. dub 2022
bara88
24. dub 2022

@zelenaesmolda a nebo na téma že je těhotná a zase bez chlapa🙂

mendywendy
24. dub 2022

@andelicka proberte to zejména s partnerem. Pokud jste na začátku, stěhování a děti nejsou na pořadu dne. Člověk může vnitřně mínit, ale Bůh mění. 🙂Nechte věci volně plynout a situace se sama vyvine. Pravá láska vychází zevnitř, nemá pochybnosti, a nepotřebuje debatu na internetu. Každý je jiný a každý potřebuje něco jiného. Zeptejte se sama sebe po čem opravdu toužíte. Hodně 🍀.

mendywendy
24. dub 2022

@bara88 🙉🙉🙉. Ženy by si měly pomáhat..

soptik82
24. dub 2022

@andelicka ahoj 😉 tak můj příběh... V 16 jsem potkala mého manžela byli jsme spolu 22 let.. Máme dva chlapce 15 a 19... Poslední 2 roky jsme si už nerozuměli díky jeho zjištěné psychické diagnóze.... Jsme stále kamarádi a máme spolu hezký vztah... Potkala jsem před 2 lety dalšího muže svého života aspoň v tom věřím že to tak bude. Je bezdětny a s domečku kde bydlí dole i rodiče ... V září se budeme stěhovat k němu a věřím i v miminko 😍 a včera mi bylo 40 let asi tak

escapelle
24. dub 2022

Mám taky dvě děti každé s jiným. Neberu to jako nějaké svoje selhání nebo ostudu. Druhé dítě jsem měla s tím,že jsem věřila že to bude navzdy. Našla jsem si také noveho partnera,o 10let mladšího.ale do vztahu jsem šla s tím že se rozvedu, odstehuji od bývalého manžela,dám do nového vztahu vše,zase bude věřit a milovat,ale už nikdy se nebudu s dětmi stěhovat. Takže jsem koupila dům. K nikomu bych se asi nestehovala. Na začátku jsem mu taky řekla,ať si to rozmysli, jestli ten vztah chce, protože já už třetí dítě nechci. Ale bylo mi 33, teď 38 a touha po dítěti s ním se prostě dostavila. Ty už to máš vzhledem k věku horší,protože i kdybys změnila názor po letech hezkého vztahu, bude už pozdě.
Nicméně třetí dítě si snad pořídíme,ale s mým vědomím, že se o děti jsem schopna postarat i sama a že z tohoto domu už se nikdy nebudeme muset stěhovat.
Já samozřejmě doufám a věřím že to tentokrát vyjde. Ale už nejsem naivka.a prostě nikdo neví,co bude za 5,10,15 let.
Já bych jen děti,kterym už jsem dala do vínku to,že mají každé jiné otce,i když tím nijak netrpí zkrátka nechtěla stresovat věčným stěhováním a ztrátou nejenom člověka,na kterého si zvyknou,ale i domova,kamarádů,školy atd,v případě dalšího nezdaru a stěhování.

veronicka89
24. dub 2022

@andelicka vztah je na zacatku a ty resis stehovani s detma a dalsi dite?

20190418
24. dub 2022

Mam 7r syna, byla jsem dva a pul roku sama od posledního vztahu, mám svůj byt. Někoho jsem chtěla, ale nelamala to přes koleno a prostě přišlo mi, že není kde a koho a když už mě někdo zaujal, tak já jeho ne. Až jsem loni taky přes seznamku potkala sveho současného přítele. A tam to prostě během pár dnů bylo jasný. Mohla jsem si x krat říkat, že musím pomalu, ale nešlo to. Přišlo mi dřív když jsem s někým byla nebo nad tim jen jako nezadana premyslela, že ve vztahu by bylo tolik komplikací, kde budeme bydlet, jak na sebe budeme mít čas, kde vezmu čas na sebe a své koníčky atd atd atd. Ale když je to ono, tak to prostě vsechno najednou nejak jde. Když je to ono tak ten vztah život usnadnuje a ne naopak. Ja mam byt ve městě, on domek mimo. Takže pres tyden je vetsinou u mě, vikendy jsme u nej. Naše deti se moc nemusí, ale nějak se toleruji. Další dítě on nechce, ja bych asi chtěla, ale je to spíš proto že on nechce. Kdyby naopak on chtěl, tak ja bych asi nechtěla 🙂 Radikálně jsem zmenila svůj zivot kvuli synove otci a pak po rozchodu musela začít v hodně oblastech od znova. Do toho už bych asi nešla. Ale jinak věřím, že az teprve ted v 38 letech mám konečně zdravý, naplnujici vztah a bude to navzdy a ráda nějaké kompromisy udělám, ale protože to je super, tak to vlastně ani jako kompromis třeba nevnimam.

mendywendy
24. dub 2022

@20190418 to je skvělý!

loylii
24. dub 2022

@andelicka mě prave přijde, ze nevíš co chceš…proto chceš slyšet příběhy jiných lidi. Mám příbuznou, která se seznamuje stále dokola na seznamkach. Dítě má jedno. Obráži města po cele ČR. Vždy pusti pěkny pronajatý byt, dítě odhlásí ze školy, kroužků, vytrhne z prostředí. K typkovi se nastěhuje a po par měsících zjisti ze blbost…Tak v tom městě zůstane na svoji pest.. a takhle furt dokola. Je na prášky ze svého zpackaného života. Nikdo, ale opravdu nikdo ji to neschvalujem. Zkus se poradit s někým kdo te zná a dokáže se v tvé povaze orientovat.

westie
24. dub 2022

@andelicka Mam kolem sebe nekolik nestastnych zen, ktere s detmi a rozvedene si nasly novou lasku, ktere podridily sve dosavadni zivoty - prestehovaly se, zmenily detem skoly, mely dalsi dite, protoze preci “laska” a pak z toho byly jen nestastne. Vztah zase nevysel, chlap odesel, ony totalne prekopany zivot, komplikace s detmi, ktere mely problem se adaptovat na tolik novych veci. Takze i kdyz nemam osobni zkusenost, neznam osobne zenu, ktere by to fungovalo a “byla stastna az do smrti”…

zelenaesmolda
25. dub 2022

@westie
Podle me je uz varovny signal to,ze chlap ocekava veskere zmeny od matky s detma a sam ze sve komfortni zony nevystrci ani palec.

urtica
25. dub 2022

Myslím, že Tvoje zkušenost a nastavení jsou jedinečné, a v tomto směru se nedá řídit tím, co zažily ostatní. Jediné, co bych asi poradila, je být upřímná sama k sobě, sledovat svoje pocity a nepořizovat si dítě čistě jen kvůli tomu, že to chce ten druhý.

andelicka
autor
25. dub 2022

@soptik82 No konečně někdo podobný jako já, ať vám to vyjde, moc vám fandím💚🍀👌

andelicka
autor
25. dub 2022

@loylii Děkuji, to je taky dobrý nápad, zeptám se někoho, kdo mě zná,super, dík😇

andelicka
autor
25. dub 2022

@20190418 přesně tak, děkuji, jak to tam zacvakne, tak můžu už dělat co chci, ale budu vědět, že je to osud a už s tím nehnu, hodně štěstí přeji🍀🍀💚💚

andelicka
autor
25. dub 2022

@escapelle Já bych se s dětmi stěhovala právě poprvé, už 11 let žiju u rodičů na jednom místě. A představila bych jim přítele poprvé, oni nikdy žádného mého kamaráda, přítele, milence nepoznali. Chráním je tak👍

zelenaesmolda
25. dub 2022

@andelicka
aha,takze jim predstavis pritele a reknes jim,ze se k nemu budete vsichni spolecne stehovat.No pecka :D

andelicka
autor
25. dub 2022

@zelenaesmolda Ale prosím tě, to mluvíš za sebe??

zelenaesmolda
25. dub 2022

@andelicka
ja snad nejsem autorkou tehle diskuze ne?kdyz nemas na to,abys odpovedela smysluplne tak proboha radsi mlc,delas ze sebe totalni kravku.A to to nebohe zvire jeste urazim.

gracinka7
25. dub 2022

@zelenaesmolda to dost, protože krávy jsou hodně inteligentní. 😁

zelenaesmolda
25. dub 2022

@gracinka7
ja uz fakt nevim jestli to mysli vazne nebo je to troll,tak hloupy prece nikdo byt nemuze ne?A pokud ano,tak se nedivim,ze vsichni chlapi co mela utekli.

gracinka7
25. dub 2022

@zelenaesmolda bohužel může. Tys asi neviděla žádnou výměnu manželek viď? 🙈

Strana
z5