Obtěžující sms

jani76
5. únor 2017

ahoj holky, nemáte někdo zkušenost, jak si poradit s obtěžujícími/urážlivými, psych. trýznivými sms-kami, i když jsem dotyčné osobě napsala, ať si prosím vymaže mé tel. č., jinak že bych to musela "řešit jinou cestou"?? Je v mobilu něco jako blokování toho čísla, kdy už mi ta osoba nemůže zavolat ani napsat?? Popř. když bude pokračovat, udat ji v jakém případě - když splňuje co všechno, aby to byl trest. čin apod.? Předesílám, že číslo si nemohu vyměnit za jiné, což by bylo samozř. nejjednodušší řešení.

puresin
5. únor 2017

@jani76 V telefonu jde urcite konkretni cislo zablokovat, pohrabej se v nastaveni. 🙂

kachnicky
5. únor 2017

Jj jde to zablokovat, bud na chytrem telefonu, nebo zavolej na operatora... Popripade se jedna o stalking, ktery je trestny a je na to paragraf 😉 Preji at se to povede 😉

mlynkova85
5. únor 2017

Nejedná se o reklamu já mám v telefonu staženou aplikaci můžu to zvednout a tam se mi zobrazují i špatně hodnocená tel.čísla. Už jsem si jich dost blokovala.
Já měla podobný problém s bankou volala paní každý týden několikrát denně nabízela půjčky teď to mám bloknuté a mám klid 🙂

alcar
5. únor 2017

Take aplikace Nevolejte je dobra. Dokonce bych rekla, ze jeste lepsi nez Muzu to zvednout. Zadas to cislo do databaze jako obtezujici a blokne se ti.

jani76
autor
5. únor 2017

@mlynkova85 Díky za rady, to by bylo perfektní, kdyby to šlo bloknout, ale já nemám chytrý telefon, mám sice novou, ale tlačítkovou Nokii (teď nevím zn. toho přístroje), je to prachobyčejný tlf .... musím pohledat nebo požádat operátora. Zajímalo by mě, když si to tel. č. bloknu, jak se to jeví té dotyčné osobě - jsem jakoby nedostupná, nebo číslo neexistuje, nevíte?? A nepřijdou mi ani sms? Každopádně to zkusím pohledat, díky moc! P.S.: ke stalkingu to má ještě asi daleko, než to policii začne zajímat .... každý den ty sms nejsou, a kdo neví oč jde, ani by se možná nad nimi nepozastavoval.

jani76
autor
5. únor 2017

@alcar Bohužel nemám chytrý telefon ani net v mobilu, upřednostňuji mobil jen na to nejnutnější, a to je na volání, takže v tomhle mám smůlu. Ale díky za radu! 🙂

schiferka
5. únor 2017

Jestli mohu doporucit, zajdete na policii. Prectou si smsky a reknou, jestli se to muze resti jako stalking nebo ne. Zazila jsem to, vim o cem mluvim. Nejvic to tyra Vás. Jen Vás asi nepotesim, ale toto se resi jako prestupek ve správním rízení s penezitou pokutou a pripadnym zakazem styku a kontaktu pro danou osobu. Pokud se to ale opakuje, tak uz je to jinak. Drzim palec, at máte brzy klid!

alcar
5. únor 2017

@jani76 aha, tak to je rada k nicemu. 😀 Ale obavam se, ze operator muze cislo zablokovat, az na popud policie. Ale mozna se mylim.

jani76
autor
5. únor 2017

@schiferka Díky moc za rady!! To by mi bohatě stačilo, kdyby to někdo té osobě prostě a jen zakázal, psát mi, příp. se k našemu domu přibližovat .... už se kolikrát obávám i toho, čeho by ta psychopatická osoba byla schopna. Když to rozumně řeknu, pak i napíšu, vůbec si ten člověk z toho nic nedělá, dá si měsíc pauzu a pak zase začne. Takže není to každý den, ale je to psycho i tak, víme o sobě, "že na sebe čekáme". Takže mám určitě schovávat v mobilu tyto smsky, že ano? Ty předchozí jsem už bohužel smázla, tak mám jen ty nejčerstvější, co mě teď straší v mob. - ještě jsem je celé ani nečetla ... 😒

alcar
5. únor 2017

@jani76 rozhodne nechavat v mobilu a mizna bych si ty smsky i vyfotila. Stane se ti neco s mobilem a nebudes mit nic.

rozzaarka
5. únor 2017

@jani76 Nech v telefonu a zajdi na policii. Muz je u policie a resi se to u nich. On ma teda takove tezsi pripady, nevim, o co se jedna u tebe, ale zkus zajit. Snad narazis na nekoho, kdo bude chtit pomoct.

jani76
autor
5. únor 2017

Mám Nokia 230 a tam je blokace pouze všech příchozích nebo odchozích hovorů, nedá se tam zadat jen jedno číslo. Ještě jsem vznesla dotaz na netu, kde poradí s mobily, tak třeba něco přijde. Ještě uvažuji, kam vlastně na tu policii zajít - to znamená na nějakou okresní spádovou?? A tam na vrátnici nebo kam?😕

schiferka
7. únor 2017

@jani76 Nooo, urcite nechat a vazne a znovu rikam, zajdi si na PČR, neni to fakt sranda. Popr. si muzou nechat text sms vytahnout od operatora, ale...je to hooodnee slozity ukon, coz asi neudelaji. Kazdopadne dokazou zjistit, kde se ta osoba nachazi, kdyz pise sms a tak podobne /teda ne oni, ale vytahne jim to operator/. A omlouvam se za tykani 🙂

rozzaarka
7. únor 2017

@jani76 jinak kdybys chtela poradit, kam zajit, tak mi strucne napis o co jde (do soukr posty) - vydirani, vyhrozovani - zeptam se manzela ;)

jani76
autor
7. únor 2017

@schiferka a rozzaarka - holky, moc vám děkuju, a nejen vám - čekám, co zas přijde, a pak přijde můj "úder", tzn. poptám se, kam přesně zajít. Zatím je těch sms asi málo na to, aby to policie řešila. Na to, abych brala i hovory, na to už fakt nemám, takže teď jsem v očekávání, kdy přijde ta posl. kapka. Moc moc děkuju!!