Očkování na Covid. Necháte se očkovat? Jestli ne, proč?
Dozvěděla jsem se, že od 27.12 se začíná testovat vakcínou proti Covidu.
Já jsem zdravotník, tak do toho jdu. Jeden známí to chytil (mladej a zdravej) no a nedal to, plíce měl uplně prožrané. Takže pro mne je to jasná volba, protože s nimi budu pracovat.
Má otázka je prostá - necháte se naočkovat? Jestli ne, proč?
Já covid prodělala, 6 týdnů na ARO. Do té doby jsem nebyla nemocná nikdy. Jsem 55+. Krevní skupina O. Màm spoustu protilátek. O očkování zájem nemám. Ani před nemocí jsem o něm neuvažovala.
@odetkaviolka mohu vedet proc te to nepresvedcilo?6 tydnu na aru je celkem doba...a jak jsi na tom?vse ok zdravotne?
@odetkaviolka přeji ti brzkou rekonvalescenci. Já defakto ve špitále nebyla a i tak jsem si užila a problémy mám doteď 3 a půl měsíce. Takže klobouk dolů a ať je ti lépe.
@sim244 ne, z důvodů výše uvedených. Je to moc narychlo, nikdo neví, co to s člověkem udělá za pár let. Mimo to, i s vakcínou covid chytit můžete a nikdo vám nezaručí, že budete mít lehčí průběh. Máma pracuje ve zdravotnictví a též se očkovat nenechala. Jinak covid nepopírám, mám z něj též obavu, ptz kamarádka je zdravotnice pracující na covid oddělení a říkala že snímky plic po covidu jsou něco příšerného. Přesto těmto rychlovakcínám nevěřím.
@marketka_m Načetla jsem si hodně a můj názor na očkování je skutečně po zralé úvaze. Ve zkratce, největší obavou jsou vedlejší účinky, krátká doba údajné imunity, přeočkovávat po 9 měsících? Co adjuvanty, těžké kovy...pořád zas a znova? Tak jsem uvažovala před nemocí a při propuštění mi lékař sám pravil, ať já na to zapomenu. Můj stav byl velmi vážný, plíce zatím nejsou dle RTG v pořádku, i když se cítím moc dobře. Jedu do lázní a pak se uvidí.
@orisek56 Děkuji. Já jsem tři měsíce po propuštění. Chodím na biorezonance a užívám čínu a musím říct, že se cítím dobře. Nato, v jakém stavu jsem byla a domů jsem jela na invalidním vozíku. Nohy mě neunesly, zhubla jsem 16 kilo. Dcery nade mnou plakaly. Plíce ještě nejsou ok, jedu do lázní. Ale jinak jsem zase naštěstí akční baba.
@odetkaviolka tak to je super. Já se dusila jen doma, plicní ukázalo nějaké změny, ale protože jsem tehotna, tak mi nemohli udělat RTG. A stejně jsem pořád nemožná. Kašlu jak tuberak, mám často dusici stavy a rozjelo mi to astma, kdy se to zlepší nevím, ale protilátky zatím trvají i po 3 měsících.
@orisek56 Jé, tak je mi Tě líto. Je zvláštní, že ač jsem měla 75 procent postžených plic, vůbec jsem nekašlala. Ani neměla teplotu. Mám koupenou čističku vzduchu Dyson a pouštím si jí na celou noc. To se mi pak dýchá nádherně. Taky inhaluju a lepším se den ode dne. Drž8m palce, ať je brzy fajn. Padají mi teda vlasy, to je už sice maličkost, ale naštve.

@sarkoc Docela by mě zajímal tvůj důvod, zvláště když danému oboru rozumíš... Já také očkování neplánuji, ale o daném oboru vím vlastně prd 🙂