icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

jelenice_zavodnice
26. kvě 2021

@zizibou A to ti takovi znami za to tedy stoji?
Vis, to je jako letet napr. do Rwandy a na letisti u pasovky se divit, ze bez ockovani proti malarii te do te zeme nepusti.
To je zase extremni socialni bublina, stejne jako ta, ktera tvrdi, ze cokoliv souvisejiciho s covidem je hloupost. K tomu neprispivaji ani vsechny smyslene informace kolem vakcin, vsechny anticovidove videa tech fejkovych doktoru a prokazana politicka kampan vuci zapadnim vakcinam, viz. posledni kauza z UK.
Tlaci se na pilu, protoze stejne tlaci na pilu i druha strana. Zakon logiky a evoluce.

marge_s
26. kvě 2021

@zizibou " V jakém fyzickém a psychickém stavu ti lidé byli? Teď píšu o té skupince, kterou zmiňuješ.." - sry, ale to jako kdyz mas depresi, vek nebo cokoliv...tak to neva? Normalni regionalni pevecky sbor to byl. No tak si jeste zazpivali.
Pediatricka nechape rozdil mezi epidemii a pandemii....precti si definici, uvidis, ze to sakra splnuje.

"Méně mě však těší, že někteří rodiče se dali slyšet, e by svoje dítě k neočkovanému učiteli nedali "
A ted si to predstav z te druhe strany - mam rizkove jedno dite. A ano, netesilo by me a hodne bych zvazovala, zda neockovanemu uciteli dite sverit. To dite nemuze byt ockovane a netouzim po tom, aby to dostalo to dite nebo to pritahnul sourozenec, pokud to neni nutne. Vahala bych. S jeho ucitelem jsem se domluvila, ze se do skoly vrati az bude po druhe davce. Nikoho to neurazelo. Neni treba se nad tim pozastavovat. Proste kazdy delame, co uzname za pro nas nejlepsi. Proste nektere rodiny to chapou jako zbytecne ohrozeni navic. Pro nekoho je to komplikovane logisticky, nechce do karanteny, nekdo ma neockovane rizikove prislusniky rodiny...tak proste nechce riskovat.
A v ty hudebce je proste ten kontakt pomerne uzky, at uz ucis jakykoliv obor.

marge_s
26. kvě 2021

@zizibou chci tim rict, ze to neznamena, ze takovym ucitelem ti rodice opovrhuji, ale proste se rozhoduji tak, aby to pro ne bylo prijatelne. 🙂

hojda
26. kvě 2021

@zizibou Antigenní test má vypovídací hodnotu tak 12 hodin, takže pokud je to pracovní testování v týdnu, tak o víkendu už je vypovídací hodnota toho testu nula a taky záleží na kvalitě testu. Máme zrovna v karanténě s covidem třídní učitelku od syna. V pondělí ráno se otestovala, byla negativní, v úterý večer už jí bylo divně, takže ve středu pcr a byla pozitivní. Už je doma 3 týden, v pondělí by snad měla přijít. Měla zatím pouze první dávku očkování a navíc Zenecu. Chytla to od ní ještě zeměpisářka - plus pár dalších učitelů skončilo v karanténě (neměli ukončené očkování, nebo neočkovaní). Z děti bylo v karanténě pouze jedno, které s ní sedělo v poledne u oběda. Taky nemůžeš vědět, jaké zdravotní problémy mají třeba v rodině ty rodiče dětí, kteří se bojí. Asi je to jiné z pohledu někoho, kdo se s ničím neléčí a někdo, kdo nějaké zdravotní problémy má a nejde vždy jen o úmrtí, občas někoho potrápí i různé zdravotní komplikace po prodělání. Člověk může těžko soudit, jak to mají ostatní zdravotně a z jejich pohledu prostě člověk, který covid neprodělal, nebo není očkovaný je prostě víc rizikový.

hojda
26. kvě 2021

@zizibou Jen chci říct, že z tvého pohledu to třeba vypadá jako přehánění z jejich strany ,ale může to být jen tím, že neznáš všechny okolnosti a důvody pro jejich chování. Vůbec to nemusí být myšleno, jako nějaká perzekuce tebe, ale jen čistě ochrana jich samotných.

marcicek84
26. kvě 2021

tak hlavně, všichni rizikoví se měli možnost naočkovat krom dětí teda, tak si myslím, že panika kdo to jak doma má již dávno není na místě.

hojda
26. kvě 2021

@marcicek84 Plně očkovaných je 14,7% .

j.a.n.i
26. kvě 2021

@zizibou Ja treba znam dost lidi v dobrem fyzickem i psychickem stavu, kteri maji po prodelani nasledky. Relativně mladí (cca 45), průběh celkem v pohodě, jako lehci chripka, ale nekolik mesicu po stále resi problémy s tim spojené. A pak jeden, co uz bohuzel neresi a nebude resit nic a zustali po nem 3 deti, které mel v peci. Jo, muze me zitra zabit blbec na silnici, ale stejně jako se snazim predvidat chovani ostatnich ridicu, tak nevidim duvod chodit naproti nemoci, o ktere vime, ze umi byt sakra zákeřná a to i pri na první pohled lehkem prubehu. Ano, nevime, co muze udelat v radu let ockovani, ale to nevime ani u prodelani, ale co umi rodelani udelat v nezanedbatelnem procentu pripadu v radu mesicu uz vime celkem dobře a tedy neprijde mi to jako nic hezkeho. Ano, pokud by byla sance chyceni stejna jako treba meningitidy nebo spalnicek, tak neni moc duvodu pro ockovani, ovsem to riziko je řádově jinde.

dixi86
26. kvě 2021

Je mi jedno, kdo se očkuje nebo neočkuje...ale jen pro srovnání. Do konce loňského roku jsem byla prakticky odpůrce, který bral očkování jako něco zbytečného, riskantního a nedostatečně známého. Po oznámení hned v lednu vážné a nevyléčitelné diagnozy, ačkoliv jsem do té doby byla "zdravá" a nebyla prakticky nemocná, jsem začala doufat, že brzy dostanu šanci na očkování, protože covid by pro mne byl nejspíš fatální. A taky jsem byla mladá a teoreticky neohrožená. Velký prd. Nikdo nevíte, kdo je na řadě a zda je 100% zdráv. Nikdo. A o tom to je. A ne, není to život. Mám na světě dvě milované bytosti a nehodlám je tady ještě nechat. Berte to tak, že pro někoho je to šance žít, ne šance chodit do restaurací, apod. Ale prostě jen čistě být na tomhle světě.

werumka
26. kvě 2021

@zizibou Pročítám si diskuzi, protože čekám, až mě přejde hypo 😀 a narazila jsem na Tvůj koment o dceři. Řešila jsem u svého dítěte očkování tak, že se podávalo později. Bohužel by se asi musely každému dítěti dělat před očkováním drahé testy a to asi prostě není možné. Každopádně existuje nějaká pravděpodobnost, která se z testu zjistit dá a jestli by vám to pomohlo v rozhodování, určitě do toho u syna jděte 😉 Někdo holt tu genetickou predispozici má a někdo ne. A ten tu cukrovku nedostane ani kdyby se na hlavu stavel 😀 Můžu se zeptat, jak dlouho po očkování dcera DM dostala?

nikivm
26. kvě 2021

@jelenice_zavodnice to bylo jen lehké přirovnání. Samozřejmě o věcech na které mě upozorňuješ vím, jen jsem poukázala na situaci. Škoda, že ses nevyjádřila k těm podstatnějším věcem, ale chápu, že každý si najde to svoje

jednaholkaa
26. kvě 2021

@zizibou Uf tak to je des co pises o tech ucitelych, chudaci, to nevim co bych delala kdyby na me byl takovy tlak. Asi nebydlis v Praze tipuju, tady v mem okoli je spousta lidi co se nebudou ockovat, je to opravdu kazdeho osobni vec.. V materskych skolkach jsou take ucitelky nenaockovane proti nemocem kterym deti naockovane byt musi.

normalnimatka
26. kvě 2021

dej na svůj pocit. ten je správnej. a nátlak musíš vydržet. zatím je to ale předčasnej strach. až to nastane (že si nebudou neočko lidi moct jít ani nakoupit), pak to řeš. a i pak bude řešení, protože věř, že je hodně takovejch, který by si to nechali bodnout jen přes svou mrtvolu.

hojda
26. kvě 2021

@nikivm Já třeba souhlasím s tím, že lidé pro prodělání covidu by před očkováním ty protilátky řešit měli. To není dořešené, protože se neví, jak dlouho ty protilátky vydrží (asi je to dost individuální). Každopádně bych nečekala až se k tomu dostane stát a zaplatila bych si odběr a změření protilátek.

marge_s
26. kvě 2021

@jednaholkaa a v cem je ten natlak? Proste se rozhodli ze nechteji, jejich volba. Urcite nikdo nechodi kazdy tyden za ucitelkou, jestli uz se konecne necha ockovat jinak ji udelaji....ja nevim co 🤷🏾‍♂️ Max to dite bude chodit k nekomu jinemu.

Rozhodovat o ockovani by se clovek mel na zaklade faktu a dat a ne dojmu nebo tlaku. Od toho jsme dospeli a mame aspon nejakou schopnost kritickeho mysleni. Doufam. Kdyz neco chci, tak si to koupim i kdyz to bude mit tu nejhnusnejsi reklamu na svete a naopak, nekoupim si blbost jenom proto, ze to maji vsichni. To se dela v puberte, ne? Na “tlaky” se vyprdnete.

j.a.n.i
26. kvě 2021

@hojda Tak ja jsem si je treba zaplatila, prislo mi to rozumne. I když slo spos o potvrzeni, ze jsem ho fakt nemela.

hojda
26. kvě 2021

@j.a.n.i jj přesně, plno lidí pořád čeká až co udělá a nařídí stát a přitom si část může pořešit sám.

nikivm
26. kvě 2021

@hojda ze začátku jsem byla hodně akční. Strávila jsem hodiny zjišťováním věcí o covidu. Jak funguje, co způsobuje v těle, na jaké buňky se váže, zajímaly mě názory různých odborníků a jako maminku, mě samozřejmě nejvíc zajímal i vliv a průběh u dětí. Když slyším z rádia (které naštěstí poslouchám jen občas v autě), nebo od známých nějaké nové poslanecké perly, zjistím si jejich průkaznost, ale tím to pro mě končí. Televizi nesleduju vůbec, rádio doma nepouštím a zjistila jsem, že pro mě covid vlastně vůbec neexistuje. To rozdělení společnosti je nechutné. Když někdo řekne, očkovat ne- zastánci ho okamžitě začnou přemlouvat, osočovat, ... Měli bychom chránit starší, nemocné a všechny ohrožené skupiny. Ale proč nutit zdravé lidi a vyčlenit je ze společnosti? Ale klobouk dolů, kolik těch poslušných oveček stát vychoval

marge_s
26. kvě 2021

@nikivm no, to je presne to, co jsem zminovala vys. Pojmy a dojmy. Navic i ty se presne v tuhle chvili podilis na tom rozdelovani. Tak jo, tak jsme ovce, no. To je logika tohle...

hojda
26. kvě 2021

@nikivm Ale v současné době ještě ta ohrožená skupina není dostatečně chráněná. Většina z nich tu druhou dávku nemá + plus ještě ten časový odstup po druhé dávce. Oni by se rádi ochránili a většina to tím očkováním udělala, ale potřebují na tu plnou ochranu čas.

nikivm
26. kvě 2021

@hojda tím jsem spíš myslela stranit se lidí a nevyhledává davy, používat roušky/respirátory, dodržovat hygienu, věnovat se více svému zdraví a psychice. Znám poměrně dost lidí, kteří by ze zdravotního hlediska opravdu neměli stát frontu na covid, protože je velká pravděpodobnost, že organismus by tenhle tlak neustál. Ale říkám si, mělo by tolik lidí těžký průběh, kdyby kolem toho nebyl takový humbuk a neustálé vyvolávání strachu?

jelenice_zavodnice
27. kvě 2021

@nikivm Nerozumim jake podstatne veci te jeste zajimali, nektere tvoje nazory mi neprijdou ok ale nemela jsem potrebu se k tomu vyjadrit. Treba pises o tom, ze bezpriznakovy jedinec nema v sobe zadnou velkou virovou naloz. Nevim jestli ti to rikali ti prarodice z vyskumu ale nejvlivnejsi korejsky virolog ktereho sleduji, rika porad a opakuje to porad, ze bezpriznakovy jedinec muze byt i superprenasecem dokonce nekolik dni i kdyz na to sobe jeste nic nepocituje. A to je nehorsi na nekontrolovanem sireni covidu. Pokud umis anglicky a zajimalo by ze to, mohu ti k tomu dat i odkaz na video.

hojda
Autor odpověď smazal
hojda
27. kvě 2021

@nikivm @nikivm Tak třeba v roce 2019 byly nejzdravější národy světa Itálové a Španělé a že by tam Coronavirus v roce 2020 méně řádil, tak to zrovna neplatilo. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/nejzdr...
Případně o různých indiánských kmenech opravdu nemůžeš říct, že žijí nezdravým životním stylem. https://archiv.ihned.cz/c1-66746210-koronavirus...
Jako životní styl tu imunitu určitě ovlivňuje o tom žádná, ale tohle je bohužel nový virus a nikdo předem neví, jak zrovna jeho imunita na něj zareaguje.

levandule_k
27. kvě 2021

@hojda Řada těch indiánů trpí podvýživou, jsou tam rozšířené nemoci, jako žloutenka, malárie, tbc. Ti co žijí u velkých měst, tak to asi nebude s životním prostředím žádná hitparáda. Já bych to teda úplně zdravým životním stylem a prostředím nenazývala.

Evropani mají to štěstí, že mají silnou imunitu díky tomu, že se jsme v minulosti (středověk) žili jako prasata. (Hygiena byla tenkrát fakt mizerná a přežil jen silný jedinec.) Těžíme i z toho, že jsme zažili morové rány. V minulosti jsme se tak setkali s pestrou škálou virů a bakterií, kterým jsme se museli ubránit. Indiáni, kteří žili (žijí) více izolovaně se s takovými viry a bakteriemi nesetkali. Při kolonizaci Ameriky Evropanům hodně pomohlo to, že Indiáni neměli imunitu, kterou Evropani měli.

hojda
27. kvě 2021

@levandule_k Já měla na mysli ty původní odlehlé kmeny mimo civilizaci ( z pohledu toho životního stylu, že nežijí jako my), které právě tu imunitu vytrénovanou nemají. My jí na coronavirus ještě také vytrénovanou nemáme, ale je pravda, že oproti nim jsme na tom určitě lépe.

marcicek84
27. kvě 2021

jejda, tady se z toho dělá další koronavirová diskuze :D

nikivm
27. kvě 2021

@jelenice_zavodnice trochu si pleteš příspěvky. Já už prarodiče nemám. Naproti tomu mám očkované rodiče, kteří se v tuto chvíli cítí jako supermani. Maminka si okamžitě začala myslet, že pro ni covid přestal existovat a přesně v tomto vidím první problém. Protože očkování tohle nezaručuje a o to horší tihle lidé jsou. Ale jestli se takto cítí bezpečněji, je to její volba. Jen nevidím důvod, proč by měla mít ve společnosti větší výhody než já.
@hojda co se týče situace ve světě, je dokázáno, že ať jsou opatření sebevětší, nebo naopak nulová vir se šířil úplně stejně. A nesnažte se nikdo předhazovat situace v nemocnicích, protože to je kapitola sama o sobě

Já nikoho na dva tábory nerozděluju. Je mi jedno jestli člověk se kterým mluvím má roušku, očkování, je nahý, nebo má vlasy na zeleno. Ale já vidím v očkování spoustu negativních věcí a nevidím důvod, proč mě pořád všichni odsuzují

aklin
27. kvě 2021

@nikivm konečně rozumný názor. Jsem názoru, jestli se chce člověk stát experimentem jeho volba. Respektuji to. Ale proč nerespektují naše rozhodnutí, když řekneme ne. Však se už bát nemusí, jsou přece chránění a nic je nemůže ohrozit. Kdyby vláda tlačila na svědky Covidovy, aby zabili ty neočkované, oni by to udělali. 😕

j.a.n.i
27. kvě 2021

@nikivm No, výhody ve společnosti má, protože společnost na základě statického vyhodnocení dospěla k názoru, že je menším rizikem očkovaný jedinec, než neočkovaný. Líbit se ti to nemusí, ale to je tak asi všechno, reálný základ to má.

Strana