icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

j.a.n.i
27. kvě 2021

@aklin A v čem nerespektují tvoje rozhodnutí?

hojda
27. kvě 2021

@nikivm A oni ti to řekli, že tě odsuzují? Není to jen tvůj výklad toho, že se prostě nějakým způsobem chovají, protože se chtějí ochránit? Třeba je to tak, že se jen prostě zařídili podle aktuální situace a chtějí se chránit. Ještě třeba nejsou naočkovaní, nebo mají doma seniory, kteří nejsou doočkovaní. Ten člověk zase může mít pocit z tebe, že nechceš pochopit, že se jen snaží ochránit. Možná si bereš osobně věci, které osobní nejsou. Pořád se mluví o tom, že se mají ohrožené skupiny chránit a když to dělají, tak je to zase špatně a jsou z nich ovce.

hojda
27. kvě 2021

@aklin Druhou dávku vakcíny má cca 14% lidí (a někteří z nich ještě nemají ten dostatečný odstup od druhé dávky), takže v tuto dobu opravdu ještě všichni, kdo chtějí chráněni nejsou, takže stále to pro ně riziko je.

zizibou
27. kvě 2021

Ženy, asi nezvládnu odepsat každé jednotlivé zvlášť, proto to vezmu takto a pokusím se stručně.

Moje otázka zní, co děláte vy všechny pro své zdraví?

Já osobně, stejně tak můj muž (a děti musí, když jsou toho součástí), nejsme a nechceme být obětmi doby. Tzn. stravujeme se čistě lokálně, nakupuji většinu produktů od farmářů a v nejlepší možné kvalitě. Do supermarketu chodíme minimálně. Doma zásadně nejíme polotovary, komerční sladkosti nekupuji, když máme chuť na sladké, peču, pečivo také peču - z kvÁsku, bílou pšeničnou mouku jíme minimálně. (Měla jsem ze zvědavosti nastřelený dceřin senzor na měření glykémie, abych věděla, jak se které potraviny chovají i u nediabetika. To byste koukaly, co dělá bílá pšeničná mouka. K té mouce se ještě vrátím.) Jíme opravdu hodně zeleniny, luštěnin, ovoce (ale jak jsem už psala, lokální, jako mls koupím někdy něco exotického, ale opět je to výjimečné). Denně chodíme ven za každého počasí, bydlíme na vesnici u lesa. Chodíme běhat třikrát týdně, když to nevyjde, tak alespoň delší procházky. Nejíme léky, neboť je nepotřebujeme, na bolesti netrpíme (i když před časem mě chytli záda ze zvedání syna, to jsem ale rychle rozchodila). Nemáme zaplacené tv vysílání, takže bedna u nás běží jen na filmy, a to rozhodně není denně, řekla bych tak jednou do týdne. O tomhle píšu proto, že modré světlo přijímáme jen z mobilů/počítače v práci, ale většinu večerů rozhodně bez, hodně čteme, ale taky si hodně povídáme, blbneme a tak nějak prostě žijeme. A především, to je strašně důležité, se snažíme o kvalitní spánek a s tím spojenou psychickou pohodu.

Tak a teď, proč to vlastně všechno píšu?
Protože já věřím svému tělu, věřím přírodě a vím, že pro mě a pro moje okolí je nejlepší, když se budu udržovat v kondici a případné viry tělo dokáže zneškodnit. Tím pádem nebudu ani nebezpečná pro lidi kolem mě. A funguje to, protože jak jsem už psala dřív, naposledy jsem byla nemocná v těhotenství a přesně vím, proč to bylo, byla jsem totálně přepracovaná. Dost možná a věřím, že určitě, vzhledem k naší vytíženosti, jsme se s virem covid19 setkali. V našem okolí to prodělali úplně všichni. Ale my jsme pořád stabilní. Netvrdím a ani bych si to nedovolila tvrdit, že tohle je jediná cesta, ale pro nás to cesta je. Začít každý pěkně u sebe a ochránit tak zranitelné. Pokud bychom nemocní byli, což se klidně stát může, nepolezeme do společnosti. Já tu zodpovědnost vidím v tomto a někdo, samozřejmě asi spousta z vás, vidí tu zodpovědnost v očkování.
Za mě ne, odmítám dávat do těla chemii, o které nic nevím. Odmítám házet zodpovědnost za svoje zdravi a potažmo i zdraví svého okolí na někoho dalšího (v tomto případě stát/farma firmy/doplňte si samy). Odmítám tu společenskou filozofii, že prášek/doktor to za mě vyřeší a já si dál můžu den co den huntovat tělo špatným průmyslovým jídlem, bez známky sebemenšího pohybu, s neustálým vysedáváním u bedny/mobilu/počítače atd, odmítám si likvidovat psychiku hororovými zprávami, mediální masáží a teď už i tlakem okolí, bohužel..

Upřímně si každá zodpovězte, co pro to děláte vy? Je to těžké a spousta z vás se můj komentář nejspíš dotkne (i když už teď přemýšlím, proč). Nikomu nedávám návod na dokonalost, nikomu nepodsouvám svůj názor, každý má svůj život. Ale když už tu řešíme tu nezodpovědnost neočkovaných, přidávám svůj pohled na věc. A ten se samozřejmě může změnit, jsem otevřená novým poznatkům 😉😁.

Asi jsem toho zapomněla mraky napsat, ale co už, kojím a někdy si fakt sedím na vedení 😆.
A holky, hlavně se neberme tak vážně. Život není jen o tragédiích.

zizibou
27. kvě 2021

@werumka děkuji za komentář. V dia poradně mi řekli, na co mi to zjištění u syna bude, že prý se budeme zbytečně stresovat, kdy to přijde.
Příští pátek bude synovi rok a ještě nemá žádná očkování. Pediatrička nám řekla, že bude ráda o co nejdelší odklad a potom rozdělit na hodně dávek. Upřímně jsem neměla sílu to víc zkoumat. Jak to máš u svého dítěte a v kolika měsících/letech dostal vakcínu?
My ten dceřin manifest oddalovali dlouho díky tomu, že většina potravin, které jíme má nízké GI, takže slinivka ještě zvládala. Ale v září prodělala dvakrát za sebou nějakou virozu (dost možná, že koronavirus) a tím se ta slinivka už totálně vyčerpala. Od kolika let to máš?
Tohle je jediný stres, který doma prožíváme. Protože to řešíme 24/7 a nemá to konce. Nějaký koronavirus nás nenasere 😂.

aklin
27. kvě 2021

@j.a.n.i rozhodnutí nestát se experimentem proti "Covidu".

hojda
27. kvě 2021

@zizibou Tohle všechno co píšeš je opravdu rozumný důvod, proč ty osobně se necháš očkovat, protože z tvého pohledu tě virus neohrožuje. Nemá to ale nic společného s tím, jestli virus budeš šířit nebo ne. Virus lidé šíří už před projevem příznaků, takže než ty to pocítíš už můžeš někoho nakazit (nehledě na to, že třeba rýmu fakt v našich končinách nikdo neřeší a tou to u hodně lidí začíná), který nebude mít tu super imunitu a končí v nemocnici a těch lidí bude hodně a hrozí přetížení zdravotního systému a to že systém pak nebude schopen se postarat i o lidi, kteří tam nepřichází s covidem. Takže ač žiješ super zdravě, tak v některých případech to bez lékařské pomoci prostě nejde (úrazy, akutní stavy), když si zlomíš nohu, tak ti vyřazení mouky z jídelníčku nepomůže. Bylo by to úžasný, kdybychom všichni měli imunity jako ty, ale to je prostě sci-fi, takže pro část lidí je očkování cesta, jak se ochránit a zabránit, tak tomu, aby ty nemocnice přetížené nebyly. Argument proč se neočkovat z tvého pohledu beru, ale to, že nemůžeš virus šířit už ne. Virus šířit můžeš. Stát se jen snaží zabránit tomu zavalení nemocnic, které pak ohrožuje i ty necovidové pacienty. Třeba opravdu bude stačit proočkovat ty rizikové skupiny a jsme z toho venku, ale zatím to nevíme a ty rizikové skupiny teď ještě proočkované nejsou. Očkování je dobrovolné a souhlasím s tím, že udělovat nějaké výjimky očkovaným je dost ožehavé, protože ani u nich nikdo neví, jestli ten virus šíří dál nebo ne, takže dokud nedoočkujeme všechny ohrožené skupiny a ty, kteří se cítí ohroženi, tak za mě tedy žádné výjimky očkovaným ani neočkovaným, protože si koledujeme o průšvih.

j.a.n.i
27. kvě 2021

@aklin Pokud vím, tak očkování není povinné, takže tvé rozhodnut je respektováno.

vikinkav
27. kvě 2021

@hojda A není to náhodou tak, že ti naočkovaní mohou také viruš šířít? Vím, že to ještě není jasné ano nebo ne, ale spekuluje se o tom, že spíš ano.

hojda
27. kvě 2021

@vikinkav Ano, ještě se to neví (nějaké studie běží, u Pfizeru to vypadá nadějně), proto píšu, že výhody pro očkované navíc 3 týdny po první dávce jsou fakt nesmysl.

vikinkav
27. kvě 2021

@zizibou Super příspěvek, fandím ti a ráda bych byla taky tak uvědomělá, snažím se a tohle je pěkná motivace 🙂 Zajímalo by mě, kolik % populace ČR se takhle o sebe stará (nebo obdobně), tipuju tak 10% ?

vikinkav
27. kvě 2021

@hojda Mě ještě jako lepší vtip a alibismus připadá prodloužení té ochranné lhůty po prodělání covidu. Asi se báli, že jim na zahrádky a koncerty nikdo nepřijde, takže "najednou" už nejsem nikomu nebezpečná a můžu si chodit kam chci, fakt super 👍

jelenice_zavodnice
27. kvě 2021

@nikivm Nepletu si prispevky, psala si o manzelovych prarodicich, myslela jsem je 😀.
Nevadi, zda se mi ale ze vic nez o odbornou diskuzi se ti zrejme jedna o podporu tvych nazoru za kazdou cenu, tak ja se toho ucastnit nebudu ale treba tu podporu najdes u jinych uzivatelek.

hojda
27. kvě 2021

@vikinkav Já si při tomto, vždycky vzpomenu na Jozefa Banáše (otec Adély Banášové), jak propagoval otužování + zdravý životní styl, jen asi trošku zapomněl kolik mu je let a že na imunitu má vliv i ten věk a nic z toho mu nepomohlo až lékaři v nemocnici.

V súvislosti s covidom – 19 je o vás známe, že máte isté výhrady aj voči očkovaniu. Prečo?
- Je to pre mňa podstatná otázka ani nie tak kvôli možnej neodskúšanosti očkovacej látky, ale kvôli môjmu spôsobu života. Celý život sa snažím nebrať lieky, obávam sa, že ak prenecháme starostlivosť o vlastné zdravie lekárom a vedcom, bude to začiatok konca homo sapiens. Musíme nájsť taký spôsob zdravotnej starostlivosti, ktorý bude akcentovať v prvom rade prevenciu. Proste aby sme neboli chorí. Až potom používať séra, lieky, chémiu. Je to podobné ako keby kulturista necvičil, ale bral rôzne preparáty, z ktorých by mal „svaly“. Takže očkovanie považujem až za krajnú možnosť, a ponechal by som to na slobodnom rozhodnutí každého.

hojda
27. kvě 2021

@vikinkav Tam ale nějaké výzkumy proběhly a měřilo se množství protilátek v nějakém časovém úseku. Sama se účastním studie na zjišťování hodnot protilátek, takže nějaké výzkumy k tomu jsou, každopádně je to asi také dost individuální, někdo je má delší dobu a někdo má málo už brzo.

vikinkav
27. kvě 2021

@hojda To je smutný, ale realita. Každopádně je pravda, že ohledně zdravého životního stylu ta osvěta silně pokulhává a člověk by si řekl, že v této době to bude docela klíčové.

Určitě já tomu věřím, že ta imunita je různá, různě dlouhá atd., mě to jen připadá jako vyloženě že se to hodí do krámu zrovna teď říct, že je všechno v pořádku na další 3 měsíce :(

hojda
27. kvě 2021

@vikinkav Tak to určitě, ale v tom chaosu se prostě jen hasí ten nejhorší požár. Určitě by bylo fajn se zaměřit na lidi ještě dřív, než se dostanou do té nemocnice, řešit to už před tím, když jim ještě není tak špatně, ale na to prostě nebyl v tom množství nemocných čas, takže bych to ocenila třeba teď, aby se zavedl jasný systém pro léčbu doma a kontrolu stavu nemocných. Toto dělejte ať se nenakazíte, toto dělejte, abyste zlepšili svou imunitu, toto dělejte pokud už jste se nakazili a jste doma. Říkala jsem si proč třeba stát, když dotoval restaurace, proč třeba rovnou nedotoval zdravá jídla, což by pomohlo rovnou 2x, ne jen té restauraci, aby přežila, ale i to pomohlo lidem zlepšit jejich zdraví. Plno lidí si kupuje ty nejhorší jídla protože jsou levná a na ta zdravá nemají (myslím v restauracích, doma jde zdravě uvařit i za pár korun).

zizibou
27. kvě 2021

@hojda ale ty mě asi špatně chápeš. Už někdě v předchozím příspěvku jsem psala, že u lidí, kteří jsou dejme tomu 60+ a cítí se být rizikovou skupinou, nebo vážně chronicky nemocní, tak tam bude volba mezi kovidem a očkováním zřejmě jasná, ale u lidí jako jsem já a většina populace, není očkování žádná spása. A já budu přenašečem stejně tak, jako očkovaný člověk. Ba co hůř, možná že očkovaný to chytí snáz, než já, která dělá maximum pro to, abych nemoci řešit nemusela, a když už, tak v klidu domova a s rychlým průběhem.
A nepsala jsem, že nejíme mouku 😉. Jen bílou pšeničnou se snažíme opravdu omezovat. Jasný, že když mal dcera jednou za čas chuť na rohlík, tak prostě jdu do pekárny a koupím jí ho ráda. Ale jsou to potraviny, které máme v jídelníčku minimálně.

A abych objasnila, proč bílá mouka nee a neplácala jen nějaká hesla.
Do druhého světové války byla ta mouka ok, ať už obnažená či nikoliv. Ale během války byl velký hlad, obzvlášť mezi vojáky. A tak vědci přišli s tím, že tu pšenici všelijak modifikovali a upravovali, aby rychleji rostla a měla větší sklizeň. To se skutečně povedlo. Bohužel se ale jako vedlejší efekt stalo to, že ta mouka se chová v těle hůř, jak bílý cukr. Má šíleně vysoké GI a přetváří se na zdraví škodlivý uhlohydrát. Neříkám to úplně přesně, ale tak nějak pro pochopení 😉.

zizibou
27. kvě 2021

@vikinkav děkuju, tahle změna nebyla hned, ale přišla ze dne na den. U manžela dřív (po prodělání těžké angíny a nadváhy) a u mě o chloupek déle. Ale ve výsledku takhle fungujeme už pár let a je nám skvěle. Jen komentáře některých lidí jsou k uzoufání. Jak nezapadáš do mainstreamu, jsi divná. Oba jsme dost zhubli a posloucháme to neustále. Přitom obéznímu člověku taky na potkání nevykládám o tom, jak je tlustý.
Dost nám otevřely oči knihy. Jak začne člověk číst a odpoutá se od té televize, najednou se mu úplně otevře mysl.
Ale víš co, máme svoje velké neřesti. Třeba to, že milujeme kávu a fakt si na tom dost ujíždíme. Taky s dcerou jdu do kavárny na dámskou jízdu a dáme si dortík. Prostě jak jsem psala výše, žijeme, užíváme a hlavně nic nepřeháníme. Ale pokud mám během hladu volit, zda si dám fastfood nebo nic, tak raději nic 😉.

zizibou
27. kvě 2021

@jelenice_zavodnice promiň, ale o manželových prarodičích jsem psala já 😉

jelenice_zavodnice
27. kvě 2021

@zizibou To se tedy omlouvam, ze jsem se nevyjadrila dostatecne excplicitne a pouzila jen pojem “prarodice” misto “manzelovi prarodice” 😉.

zizibou
27. kvě 2021

@jelenice_zavodnice cože? Teď dost dobře nechápu. Já reaguji na to, že v předchozím komentáři si označila jinou osobu..

jelenice_zavodnice
27. kvě 2021

@zizibou
@nikivm Jo, vidis, spletla jsem se 😀. Omlouvam se obema.

hojda
27. kvě 2021

@zizibou A já zase píšu o tom, že když někdo žije zdravě, ještě to neznamená, že on nepošle do nemocnice x lidí, kteří zdravě nežijí (změnu životního stylu společnosti je otázkou několika let). U neočkovaných to víme, že virus šíří (zatím neumíme poznat, ty kteří virus dál nešíří a kteří jsou třeba superpřenašeči) u očkovaných zatím ne (bohužel už se někdo rozhodl na to spoléhat....), takže dokud se ta neuvědomělá většina + ta skupina která se sice o své zdraví stará, ale komplikací je třeba jejich věk, obyvatel nenaočkuje, tak pořád tím zavalením nemocnic ohrožuje i ty zodpovědné v zemích,kde zdravotnictví zkolabovalo to odnášeli i nekovid pacienti. Nebo se taky najde účinný lék.... stát se může cokoliv, takže stav jaký je teď za 3 měsíce platit nemusí, může být lépe, ale taky hůř.

marcicek84
27. kvě 2021

@zizibou je to zbytečné, bavíš se s hojdou, s člověkem, který podporuje iniciativu sníh a Flégra, ten pochopit nechce a nikdy nepochopí... zbytečná ztráta času....

hojda
27. kvě 2021

@marcicek84 Jestli sis nevšimla, tak se tu bez tebe celkem slušně bavíme bez urážek, takže si dej odchod😘. Chápu, že jsi flustrovaná z toho, že si lidé dokážou vymněnovat názory bez urážek, čehož ty nejsi absolutně schopná!

marcicek84
27. kvě 2021

@hojda já jen vidím, že nejsi schopna vstřebat a pochopit nic z toho, co ti píše druhá strana, tak je to s tebou ale vždy, takže píšeš stále dokola to stejné bez ohledu na to co ti píše ta druhá strana, se kterou se bavíš...prostě bude tady dost lidí, kteří se nenaočkují, ty to musíš jen respektovat...😘 mmch, sama jsi se už nechala očkovat?

levandule_k
27. kvě 2021

@hojda Ale zase je to každého volba, jak se bude starat o své tělo a duši, i toho co žije nezdravě. Neměl by být na nikoho být vyvíjen nátlak, když nesouhlasí s očkováním, ve stylu můžeš poslat do nemocnice x lidí.

hojda
27. kvě 2021

@marcicek84 Tak naposledy, už jsem ti to psala x_krát.🙏 Nemám problém s tím, že se někdo nenechá očkovat, vadí mi, když se někdo rozhoduje na základě totálních nesmylů a nepravd a nebo ty nesmyly šíří (ano, mluvím o tobě!) . Nikdy jsem nikomu nenapsala, že se musí nechat naočkovat a nikoho za to neurážela!

hojda
27. kvě 2021

@levandule_k Ale já nepíšu, že se má očkovat, protože může poslat do nemocnice x lidí, Jen aby si to uvědomila a respektovala to, že pro někoho prostě to riziko teď představuje. Prostě jen respektovat tu skutečnost, že někdo očkování chce, ale zatím třeba není očkován (nebo se očkovat třeba nemůže). V souvislosti s tou návštěvou bych to já osobně vyřešila tak, že na rovinu bych řekla, očkovat se necháváme, protože se necítíme covidem ohrožení, pro nás představuje větší riziko vakcína, ale chápu, že ty to máš jinak. Rádi ti vyjdeme vstříc a zkusíme to setkání udělat tak, aby to bylo pro tebe bezpečné (i když v případě, že oni už obě dávky mají, tak by to pro ně bezpečné být mělo). Od druhé strany naopak očekávám, že bude respektovat rozhodnutí se neočkovat. Je to vždy o domluvě, ale chce to respekt z obou stran.

Strana