Očkování na koronavirus - jsem proti tomu
Dobrý den
Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...
Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )
Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,
@marketka_m Vím, jak plno učitelů bylo totálně nešťastných, protože jim dávali ty termíny v době, kdy nemohli a věděli, že po třetím odmítnutí jim propadne celá registrace a budou muset čekat na svou věkovou kategorii (když už kódy pro učitele nefungovaly). Takže ne, to, že termín nevezmeš, neznamená automaticky, že dostaneš nový - naopak - 3x a dost - pak se musí dělat nová registrace.
A stran té trestnosti nevzít druhou dávku - pokud jí někdo tvrdil něco podobného, je asi na čase změnit lékaře, někteří opravdu nejsou moc dobří. Naopak třeba pokud člověk dostane covid, tak svého času to bylo o tom, že pak má 3 měsíce s očkováním smůlu. Spousta očkovacích center odmítá očkovat těhotné, takže otěhotnění mezi dávkami = už není nárok na přeočkování.
Ano, spíše vidím ty stesky lidí, co se k očkování pořádně nedostali nebo dostávali mnohem později, než chtěli. Tak z toho vím, že ono to nebylo tak snadné se tam dostat a pořád to není ve všech regionech jednoduché. A je plno lidí, co se ještě neregistrovali, protože plánují různě dovolené a druhé termíny by jim skočily do dovolených a to nechtějí - nebo ještě neví přesně, kdy na tu dovolenou pojedou. To teprve bude "bitka" o termíny. Do konce srpna je co dělat.
@somalicats ale tak pokud to někdo té dotyčné tvrdil a ona toho člověka dobře zná, tak to nesmysl být nemusí, prostě se stát mohlo. Třeba to je nějaké strategie určitých jedinců, aby se co nejvíce lidí naočkovalo. Přijde mi třeba šílené, jak na léto lidem komplikují aplikaci druhé dávky, po první dávce musí lidé počkat 21 dní a po té druhé by 14 dní pro jistotu taky nikde neměli, naplánujte si mezitím léto a dovolené, to taky není moc snadné. Takhle se to musí rušit přes jakýsi formulář či co a není úplně snadné si ten termín druhé dávky změnit, prostě zbytečná komplikace, ale asi to tak je nastavené kvůli těch dodávek vakcín, nevím, ale když to jde všude jinde, tak mi to přijde fakt zase jako zbytečná překážka...
no a co si pak z toho má člověk vzít... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vsechny-pl...
@marcicek84 marci, psala jsem to vys, nevadi, ze ta dotycna tvrdi, ze se to stalo (treba si z ni delal dotycny srandu a ona to nepochopila...apod.), problem je v tom, jak to marketka prezentuje
A ja jsem se taky zmylila, ten druhy termin se opravdu musi zavolat do ockocentra, ten on line zrusit nejde. To je fakt. Ale to ji stejne nebrani to udelat nebo tam dojit a vyplnit do toho formulare, ze mela zavazne NU a dalsi davku nechce. To by udelal normalni, dospely clovek.
@marketka_m Však jo, já ti jen píšu, že to není pravda. Nic víc ani nic míň. Tak nechápu ten začátek Milé dámy....
@marcicek84 spletla sis diskuzi, tohloe je o vztahu spolecnosti k ockovani, to asi hod vedle
@marcicek84 Už jsem ti psala, že u nás zavedli HO již na trvalo, do práce chodíme dle svého uvážení, kdo potřebuje jde, kdo ne, zůstává doma. Nepamatuješ? Nevím o jaké agresivitě mluvíš, normálně jsem ti popsala situaci, která může nastat a chtěla od tebe vědět, jak bys jí řešila, ale ty se budeš x-krát vykrucovat a přetáčet to, než normálně odpovědět, co bys v takové situaci udělala. K rouškám: snad i ty jsi schopná pochopit, že je jiná situace než byla na podzim. K očkování učitelů u nás na druhé dávky chodí teprve teď (minulý a tento týden), k pravidelnému testování - dnes se u nás testuje po 10 dnech od posledního antigenního testování poprvé PCR ze slin. Situace se výrazně zlepšila (počasí, očkování, promoření???). Se svojí snahou někoho vyprovokovat se laskavě realizuj jinde, zkus se poohlédnout i jinde než na MK, tady už všichni vědí o co ti v diskuzích jde... Jedeš tento styl už několik let, dávno před covidem....
@hojda tak se zase pěkně uklidníme, možná tedy ti ten HO už leze na mozek...jak jsem psala už nevím cos před týdnem řešila,řešíš neustále nějaké kraviny a pořád hledáš nějakou oběť k diskuzi s tebou. Vzhledem k tomu, že jsi jak žvýkačka na botě a tím jsi celkem známá a provařená zde na MK, tak se nikdo moc nechytá, tak to prosím tě zkus zase o dům dál, fakt nemám zájem s tebou řešit nějaké tvé bolístky, ju 😉
@marge_s tak ono se to k tomu váže, tady autorka diskuze psala, že bez očkování ji nikam nepustí, vzhledem k tomu jak NSS vyjadřuje k plošným zákazům dle pandemického zákona, tak je zřejmé, že to jen tak nenastane, i když je pravdou, že by pandemický zákon mohli upravit, ale taky jen částečně a nikoli protiústavně. 😉
Jinak co se týče diskuze s markétkou_m zrovna ty sis moc chladnou hlavu a odstup nezachovala, tak se to zbytečně vyhrotilo...
@marcicek84 Já jsem na HO zvyklá, využívám ho už od roku 2008😂, takže fakt žádná velká změna a přestaň to tu plevelit tvými osobními útoky. Jestli ty své přátele dělíš na očkované a neočkované, tak je mi tě fakt líto.
@hojda víš co, v klidu si po sobě přečti své příspěvky, určitě tam najdeš plno osobních útoků a možná ti i dojde, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...nicméně nechápu ani tvou motivaci působit zde na MK, děti už máš docela velké, takže na rodičáku nejsi, o další se nesnažíš, takže ani mateřská nehrozí, těhotná též nejsi, koronavirová diskuze taky umřela...možná ti tady už ujel vlak, nemyslíš? 😉 Tímto končím tuto nesmyslnou OT debatu s tvou osobou...
@marcicek84 Asi sis nevšimla, že toto není stránka jen pro těhotné, na mateřské nebo na rodičáku a snažící se. Sama jsi několik let nespadla do žádné z těchto skupin, takže jako vždy začni nejprve u sebe.
@marcicek84 nevaze
@marge_s hele, dohadovat se jako v MŠ jestli jo nebo ne se s tebou opravdu nemíním 😉
@marcicek84 tak to nedelej :D
Fakt desnej problem to presunout jinam, o, jaka potupa. Neblbni, nic se nedeje, splest se muze kazdy, jen aby se to tady neposouvalo nekam jinam nez zakladatelka zamyslela 😉
@marge_s vždyť já vím, že jsi přišla s dalšími provařenými nicky zničit další téma a jen jste tady si zase přišly poslední 2 strany zaprudit, tím se to skutečně posunulo úplně jinam, takže tvá připomínka vyznívá v tomto kontextu velmi groteskně.
Je až smutné, jak některým to vybití se, které se neustále opakovalo v koronavirové diskuzi skutečně chybí, no marné no, vše jednou končí... 😉
@hojda jo, presne tak. Prave jsem dumala, jak na to odpovedet, aniz bych spustila dalsi lavinu. Tohle je presne.
@marcicek84 marketa napsala blbost o ockovani, napsali jsme ji, ze to je nesmysl. To bylo jeste k tematu. Zadny prudeni. Fakta. Ty ses uklikla, jak jsi byla rozjeta. Upozorneni, ze to je omyl. Zamerne se vyhybam hodnoceni osob. To sem nepatri.
@marge_s prosím tě, tak naposledy, nepodsouvej mi něco, co není pravda, výše jsem to vysvětlila dostatečně, díky 😉
Já tedy nevím, ale do háje, to je takový problém, když si volím první dávku se podívat do kalendáře, zda mi ta druhá s něčím nekoliduje.
Tak ja si myslim,ze vzhledem k rozvolnovani ve skolach,v rouskach apod. a od 1.7. i konce testovani na pracovistich,ze se to blizi ke zdarnemu konci, i bez vakciny 😉 Kdo se boji normalniho zivota,snad uz bude mit za sebou min. 1.davku...jeste by se mely rozvolnit beztestove restaurace,hotely a sluzby a uz se nebude o cem bavit...
@marcicek84 Myslíš tak měsíc až dva?
@marcicek84 příjde podzim.. a další vlna..
@marketka_m a to zas budou vsichni sedet doma na pr...bez ohledu na ockovane ci neockovane,takze tak...
@j.a.n.i ty jsi vedma?vsak at se ukaze to slavne ockovani,zda k necemu je,to se na podzim pozna...
@marcicek84 No, když bez vakcín, tak se asi těžko ukáže zda k něčemu je... bez vakcín těžko někoho naočkuješ.
@j.a.n.i tak vzdyt pulka naroda bude ockovana,tak co breptas? Z rizikovych skupin dokonce prevazna cast,takze jsem na to zvedava,myslim,ze budou nutit dalsi davku,nebo vyhody ockovanim skonci ....
Mezitím v Británii:
Epidemioložka PHE Meaghan Kallová dodala, že podíl indické mutace stoupá ve všech anglických regionech. Uvedla také, že očkování má dopad na šíření, protože 73 procent případů připadá na neočkované a jen 3,7 procenta na lidi se dvěma dávkami. Analýza 38 805 případů nákazy pak ukázala, že v případě, že byla nemoc způsobena indickou mutací delta, je riziko hospitalizace vyšší 2,6krát než u britské mutace alfa.

@marcicek84 Víš co, ono je kolikrát těžký nereagovat na tu kupu dezinformací, co kolem očka je. Můj názor je ten, že je to každého věc a nikdo nemá právo do očkování/neočkování nutit. Ale taky bych čekala, že se dospělí lidé budou rozhodovat na základě faktů a ne smyšlených teorií a polopravd, kterých bohužel na netu koluje kupa. Mě kolikrát fakt svrbí prsty a musím se hlídat, abych něco nenapsala, teď už mi to fakt nedalo, protože to, co tu koluje, jsou fakt nesmysly 😉.