Očkování na koronavirus - jsem proti tomu
Dobrý den
Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...
Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )
Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,
@marcicek84 Jo, po 40 roce věku zájem rapidně klesá... udělej něco se svojí češtinou
@marcicek84 No, pokud by se všichni mohli registrovat od stejného data, tak to určitou vypovídající hodnotu má, ve chvíli, kdy se možnost registrace pro cca 1,5 milionu lidí otevřela před nějakým ani ne 10 dny, tak v tom aktuálně velkou vypovídací hodnotu nevidím. Jo, tak možná za měsíc či dva. Protože ty kategorie, které se mohli registrovat dříve, tedy zájem kolem 30 % nemají, ale spíš 40% a víc.
@j.a.n.i kde zijes, kdo chtel,ten uz s nejvetsi pravdepodobnosti zaregistrovany je...
@marcicek84 Tak ty tady, ať už záměrně nebo z hlouposti, siris polopravdy a lži, které vydávás za obecně pravdivé, a když ti člověk dokáže opak, neumíš se ani omluvit (viz např. blbost s cukrovkou). Tak, co na to jiného říct.....
@ilonne my se tady bavili o cukrovce? Ze o tom nevim,tady je to o ockovani a koronavirus,takze ted jsi dokonce i mimo tema,opravdu nerozumim tvemu pusobeni v teto diskuzi,kdyz k tematu nemas absolutne co rict,jen jsi se zase prisla s nekym hadat,vis co zkus to o dum dal,nemam zajem 😉
@marcicek84 Tady - myšleno na MK, nikoli pouze v této diskuzi. A i přímo v této diskuzi se pár blbosti najde 😉.
@lennus
@marcicek84 Rozdíl je v tom, že ty ostatní nemoci se aktuálně pandemicky nešíří, pokud se šířit budou, tak by se to řešilo. Pokud začnou děti ohrožovat spalničky, tak věř tomu, že to rodiče řešit budou, zda dítě protilátky má nebo ne. Tady se ví, že u starších lidí se ty protilátky vytvořit nemusí, takže pokud vím, že jsem v rizikové skupině, tak je dobré si ty protilátky nechat změřit, není to nutné plošně.
@marcicek84 Není, část lidí je ještě v té ochranné lhůtě po prodělání, kdy se neočkuje, do 90 dní pro prodělání se nejde vůbec zaregistrovat (březnová vlna byla dost silná). Část z nich se očkovat chce i pro prodělání. Další části to vykryje ta prodloužená lhůta na 180 dní.
@hojda tomu přece sama nevěříš...ty tvoje části je ten můj počet do 60% procent proočkovanosti a to ještě kdo ví jestli a tam prostě končíme.
Co se týče domovů důchodců, tak nevím o tom, že by to tam lidem někdo nabízel dělat, všichni víme jaká informovanost v těchto zařízeních je...ale pokud si myslíš, že je něco jinak než je, tak si to mysli klidně dále, mně to žíly netrhá 😉
@marcicek84 Já nepíšu, kolik to bude procent, odpovídám na to, že tvrdíš, že každý, kdo chtěl, tak je už zaregistrovaný, což není pravda a ano v těch mladších ročnících je zájem o očkování nižší, ale pod 30% nejde v žádné skupině.
Neockuju se, urcite nejste jedina.
@lennus Ano, jsou nastavené doby, po kterých se přeočkovává. To je klasicky nastavený proces, pokud chci něco jiného, tak musí podnět přijít z mé strany (někteří lékaři to nabízejí, jiné ne a musíš se ozvat sama). Pokud někdo chce, může si protilátky nechat změřit, ale u těch ostatních očkování je prostě jiná situace než u covidu, který je v populaci velmi rozšířený a pravděpodobnost, že ho chytím, je hodně vysoká, takže pokud jsem riziková skupina a chci mít jistotu, tak si je nechám přeměřit.
@marcicek84 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kauza-nenaoc...
Pak že to není jasné....
@ilonne Řeší se to třeba pro žloutenku: https://www.bozpinfo.cz/je-povinne-ockovat-soci...
@marcicek84 Omlouvá tě jenom to, že nevíš, jak očkování funguje:
- na drtivé většině míst se termín dostane do pár dní
- očkování je pak zhruba do týdne
- 42 dní po první dávce je druhá dávka
- dovolená NENÍ důvod pro posouvání termínu
- mladí si umí najít centrum, kde je míst
Čili všichni si hledají místa a volí termíny tak, aby jim to nešlo do dovolených - a podle toho čekají s registrací, aby měli pokud možno první dávku 22 dní před odjezdem na dovolenou, ale tak, aby jim to nezasahovalo do dovolené. Pak si i vybírají, jakou vakcínou chtějí být očkovaní - opět k tomu stačí volba očkovacího centra.
Ten zájem u skupiny 16-30 let se odhaduje vyšší než u 30-40, ale holt teď to sahá do dovolených, takže lidi budou volit víc termín první dávky (což volí tím, kdy se zaregistrují).
@merope no podívej se, na podzim bude jasno a pak se ukáže kdo měl či neměl pravdu. Pořád si myslím své.
@ilonne tvé myšlenkové pochody jsou mě nepochopitelné, pořád se točíš v jakémsi kruhu z kterého hledáš cestu, ale mě z něj už prosím vynechej, já chápu, že ti vadí, že už děti nemusí mít ve třídě roušky, ale jsi očkovaná, tak ti to může být už i docela jedno...a co se týče těch pečovatelek, co tam je jasné, píše se zřejmě, takže dohady a dále očkování povinné není, takže prostě ne každý má zájem, prostě tak to je...
@hojda uvidíme jaký bude konečný účet očkovaných, brzy se to pozná a já čím dál tím víc vidím, že 60 % bude taková hranice, kam se vyšplháme a to i kdyby zatím někteří zaregistrovaní ještě nebyli...

@j.a.n.i a kde jsem psala,ze nechce nikdo?Psala jsem, ze po 40.roce veku rapidne klesa zajem a to staci se podivat do ofiko statistik. Ano 4,5 mil. ma prvni davku a 500 tis.je cekatelu tak pokud dobre pocitam,tak jsem na 5 mil.osobach,CR ma 10,6 mil.obyvatel,tedy opravdu jsme na nejakych 50 procentech. A jsou otevrene vsechny skupiny 16 + tedy okruh zajemcu je dany. Mozna se jeste neco najde 12 +, ale to uz asi nikoho nevytrhne. Trochu tedy nechapu o cem se tady dohadujes? 🤷🏻♀️