icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

marcicek84
13. kvě 2021

@mamikry no trošiliniku si to cucá vláda z prstu, od odborníků se dočtete jen to, že se to stále zkoumá, že výhody pro očkované by být neměly ani v případě cestování, že to není jisté, že se nemůžou nakazit a že ty výhody pro očkované nejsou prozřetelné a že jediné jisté je to podzimní přeočkování kvůli mutací. Z toho plyne, že ochrana současnou vakcínou je proti mutacím účinná jen z větší z poloviny, to za prvé a za druhé je logické, že pokud se očkovaný může nakazit a onemocnět tak taky tu nemoc může kolem sebe šířit (hlavně mutace - a že jich tady už máme, na Opavsku klastr 12 lidí a 24 v karanténě po rodinné oslavě s JAR mutací a nikdo neví, kde se kdo nakazil). Nikdo mě z odborníků zatím nepřesvědčil o tom, že tomu v případě mutací tak není, protože každý nakažený přece může nemoc šířit (a pokud ne, pak je testování bezpříznakových docela mimo). Očkování může ochránit před mírnějším průběhem samotného očkovaného, ale taky nemusí.
Já netvrdím, že jsem lepší, ale že mě k tomu ta druhá skupinka nemá nutit, protože já ctím právo volby. Pokud někdo chce a dá se očkovat svou svobodnou volbou, ať takto učiní, ale proč tedy pak potřebuje někdo diskriminovat neočkované, když je chráněn a de facto, spíš aby se ho ten neočkovaný nakonec bál. Iracionální nemyslíte?

klokanka31
13. kvě 2021

@zrzinda No jo, ale i když budeš očkovaná, tak můžeš koronu prodělat, i jí šířit dál.

zrzinda
13. kvě 2021

@klokanka31 S tím souhlasím. Ale určitě nebudu tak moc nakazliva, tudíž se k druhému člověku nedostane taková dávka.

levandule_k
13. kvě 2021

Upřímně, nelíbí se mi jak je tak vakcína rychle upečená, nelíbí se mi to masové vynucování, ale tváříme se, že to dobrovolné a pro naše blaho. Mně to očkování nijak nepřesvědčilo, nevíme vedlejší účinky za 5, 10, 15 let. Nevíme, jak dlouho bude očkování chránit proti nemoci, nevíme, kdy budeme potřebovat další očkování, až se objeví nová mutace.
Očkovat se nemám v plánu, ale má strach, že podlehnu tlaku okolí, že nejsem taková hrdinka jak se tvářím v diskuzi.

dashyyy
13. kvě 2021

@zrzinda tohle ale nelze s určitostí říct, úplně stejně jako u všech ostatních očkování.. tělo na vakcínu nemusí zareagovat vůbec a proděláš si očkovaná nemoc v plné palbě a ještě budeš infekční pro ostatní..

jednaholkaa
13. kvě 2021

Pokud bych se nechala naockovat (coz neplanuju) tak jenom a pouze kvuli svemu zdravi (covid je pekny svinstvo), kvuli rodicum nemusim, uz jsou oba naockovani.. Nicmene, ani v pripade ditete jsem se k tomu nenechala donutit vydiranim abych ockovala jenom kvuli skolce.. Proste holt pujde do soukrome. A ja si priplatim za test. At si kazdy zvoli jak to chce, ve vysledku test je bezpecnejsi nez ockovani..

j.a.n.i
13. kvě 2021

@nikoulinka Asi takhle, pokud je pravdepodobnost nakazeni bez očkování 20% a s nim 0,01% nebo kolik to vychazi statisticky z USA, tak je to pro me argument. Ale me tedy presvedcilo neco jineho, mam kolem sebe dost lidi, kteri ac meli bezpriznakovy prubeh, tak maji nasledky. To radeji risknu rizika vakciny. Kvuli cestovani ci dalsimu mi to je fuk.

jelenice_zavodnice
13. kvě 2021

@nikoulinka Tech nakazenych ockovanych je zatim miziva tisicina procenta, myslim, ze statisticky a vyjadreno ciselne jeste min ale nema cenu to tady ted vypisovat na vsechny desetinne mista 😀. Soucasne zavery z jedine zeme, ktera ma poradnou proockovanost jednou ze schvalenych vakcin i u nas, je Izrael a vakcina Pfizer. Dle udaju, ktere distribuji a zkoumaji lekari a vedci z mnoha EU zemi rika, ze 9 z 10 ockovanych v Izraeli se ani nenakazilo, takze nemohlo byt ani prensecem. Na nejake konkretni zavery je strasne brzo, stejne zavery nemuze zatim poskytnout ani UK, ktera zvolila jinou taktiku a to ockovat co nejvic lidi jednou davkou a teprve postupne druhou.
Tyto obecne zavery ze ockovani nejsou “bezpecni” a jsou nadale nebezpecni prenaseci co se mohou nakazit kdekoliv, jsou strasna demagogie a populismus, protoze se to akorat hodi.
Takze pokud nekdo tvrdi, ze vakcina byla vyvinuta strasne rychle a nevi se, nakolik je spolehliva, jde s tvrzenim, ze ockovany clovek je vlastne stejne nebezpecny jako neockovany, jen proti sobe a vlastni nevedomosti, protoze poradne zavery nejsou zatim ani z prvniho ani ze druheho tvrzeni.

bbarshaa
13. kvě 2021

🙂 Pokud nechceš, nenech se manipulovat a stůj si za svým. Já bych taky nesla, nepůjdeme s partnerem a ani rodiče, dědeček nešli... Je to každého volba.
Argumenty, že to někdo dělá aby pak nenakazil ostatní jsou scestné, protože i očkováni můžou být stále přenašeči, čili nemám jediný důvod si nechat píchnout něco čemu nevěřím a co vidím prave okolo sebe naockovane, jen mě to utvrzuje v tom, že to nic dobrého není. Uvidíme za 10 let co to udělá... 😉 Nikomu nebere volbu očkováni, kdo chce ať jde, ale pokud ty nechceš, je to jen tvá volba.

nikivm
13. kvě 2021

Já jsem taky proti, protože nechat se očkovat není zárukou, že se nenakazím popřípadě nemoc už dál nebudu přenášet. Stačí vynaložit aspoň trochu úsilí a zjistit si, co přesně covid v těle dělá, jaké buňky napadá, jak se s každým přenosem mění a další důležité věci, jako např. vliv roušek a respirátorů na zdraví,....
Video lékařů a odborníků bylo staženo, raději věřme vládě 😁 ale pokud je někdo o správnosti očekávání přesvědčen, z jakéhokoliv důvodu, nic špatného na tom není

janinkafo
13. kvě 2021

Nebudu rozebírat proč jit či ne. Je to na každém z nás. Ale napíšu ti jen moji zkušenost, jsem chronický pacient a nakonec do očka jdu, ale taky jsem nechtěla ještě před týdnem. A víš proč? Je to měsíc co mi kamarádka ležela v umělým spánku a byla na prahu smrti. 45 letá ženská, má RS, lehkou formu, 1x za půl roku má kapačku jinak nic dalšího nebere. Jinak zdravá holka, sportuje, nekouří a málem tu nebyla. Včera jsem s ní konečně mluvila.

janinkafo
13. kvě 2021

A to jsem v očkování dost opatrná, já a ani dceru jen tak do něčeho neženu. Nedělám to kvůli nějakému pivu či cestování. Ani to, že mám rodinu po očku, taky nemá vliv. Kupodivu ani to, že dcera byla C+ mě nepřemluvilo. jasně byla bezpříznaková, třeba bych mluvila jinak, kdyby měla potíže. Ale opravdu tohle, kdy blízká osoba na tom byla neskutečně zle mě donutilo nad tím začít přemýšlet trochu jinak.

mourovatakocka
13. kvě 2021

Však oni nás donutí všechny.
Hrůznost celé "dobrovolné" akce očkování mi došla začátkem týdne. Dcera povídala, že jsou zavřené bazény, ale že až nebude nemoc, zase budeme chodit. Je jí tři a půl a fakt bych si přála, aby neuměla slovo karanténa ani vyslovit, ale holt doba je zlá. No a já jsem ji tak automaticky odpovídala, že ano, ale že tak jako ji otevřeli zase školku, otevřou zase i bazén a bude moct chodit plavat. A pak to přišlo, můj osobní náraz do zdi v plné rychlosti. Bazény otevřou, ale jen pro někoho.
Jako těhotné mi moje doktorka nechtěla dát ani léty prověřený tetanus, prý až nebudu kojit. Ale proti covidu je to bezpečné i pro děti a těhotné. Už mi není ani smutno, spíš taková beznaděj. Řada lidí se nechává očkovat ne kvůli zdraví, ale kvůli kastování a restrikcím.

glimmer
13. kvě 2021

já jsem také ještě poměrně nedávno říkala, že se očkovat nenechám ani za zlaté prase ... ale ... měli jsme v rodině jedno úmrtí na Covid (strejda 60) a švagr (36) byl týden v umělém spánku ... vím, že každý to zvládne jinak ... ale tohle částečně změnilo můj názor ... manžel (řidič busu) byl na očkování minulý týden, a v pohodě ... rozhodně se mi nelíbí, že očkovaní budou moci tohle a tamto ... a upřímně, už chci žít "normálně" ... takže si myslím, že mi stejně asi nic jiného nezbyde ...

orisek56
13. kvě 2021

Já ti napíšu za sebe. V lednu mě smetl covid jak prase. Měla jsem středně těžký průběh a to jsem jen alergik a teď díky němu už potvrzeny astmatik. Z následků se hrabu doteď, psychika v prdeli, protože mám strach to chytit znova, vlastně nejsem ok a to i světě div se, tělu hrablo a otěhotněla jsem, takže se peru s nevolnostma a problémy. Covid mi rozjel dýchací problémy a astma. Dá se říct, že i když jsem si sáhla na dno, těžký průběh to nebyl, protože mě ve špitále nechtěli, respektove mi dali najevo, že až se budu dusit, ať přijedu (30 minut do nemocnice) ALE...
Ani tak se naočkovat nenechám. Už jen z toho důvodu, že nesnáším to, aby mě někdo k něčemu tlačil a když odmítnu mi nalepil pomyslný cejch na celo neposlusneho občana druhé kategorie. Protože ať se na mě nikdo nezlobí, ale bude se jednat o klasiclou diskriminaci a kádrování lidí.
Všichni si teď pochvaluji jak jen vakcína ucinna, ok to já nevyvracim, na covid určitě je, ale už nikdo nemluví o tom, jaké bude mít další skryté následky na organismus v průběhu života, prostě v průběhu let, kor při přeočkovávani o kterém už teď melou. Bez ohledu na konspirační teorie, kterým i částečně věřím, protože ono i ten náhubek byl do jisté doby jen konspirace, nebudu do sebe a děti píchat něco, co nevím co provede za 10 , 15 let, kor u dětí... Protože pak už se bude náhodou velice těžko dokazovat, že by vtom mohlo mít prsty to a ono očkování. Ano, někdo namítne, že na jiné nemoci se lidí v pohodě nechávají očkovat a bez povinného očkování by tu bylo x mrtvých na x nemoci, taky beru, jenže... Základní rozdíl... Ty vakcíny jsou tu s ní už pár let a postupně se vidí jejich vývoj.

klokanka31
13. kvě 2021

@mamikry To byste museli být všichni očkovaní, aby se snížilo riziko úmrtí. A že korona napadá malé děti i teď, to asi ví každý 😟

klokanka31
13. kvě 2021

@nikoulinka Tohle se teď stalo jednomu známému. Za celou dobu korony to nechytil ani jednou. Teď se dal oočkovat, a najednou je nakažený, a má dost blbý průběh. Tak nadává že se na to měl vys***.

jednaholkaa
13. kvě 2021

@klokanka31 Zrovna nad tim jsem take premyslela. Zatim jsem to nechytila, nekteri lide pry snad maji imunitu, co by to se mnou udelalo si to nechat pichnout. Nevim prijde mi to divny

klokanka31
13. kvě 2021

@nikoulinka Prý nemusí být testovaný ani ten kdo v blízké době koronu prodělal. Ale kde je jistota že to nemá znova? Je to nedomyšlený.

malanoha
13. kvě 2021

Moje segra, jinak mlada a zdrava, se nechala naockovat a v zapeti to chytla doma od manzela🤷‍♀️

klokanka31
13. kvě 2021

@levandule_k Je to zajímavé že za desítky let nikdo nevymyslel vakcínu na aids, rakovinu, ale tady přijde nová, neznámá smrtící nemoc, a najednou se během chvíle vynalezne hned několik vakcín 🤔

jelenice_zavodnice
13. kvě 2021

@klokanka31 Neda mi to, musim 😉 Vakcina proti HIV existuje a testuje se. Vakciny proti nekolika druhum rakoviny, resp. proti jejich spoustecum existuji a pouzivaji se i v CR.
Vakciny proti coronavirusum existuji dlouho, jen na SARS coronavirus jiz temer 20 let, na MERS take. Tady bylo jedine stesti, ze coronavirus nemoci SARS tak i MERS se nerozsiril do celeho sveta a nebylo nutne ockovat cele populace.

xxx3d
13. kvě 2021

Tady u toho očkování, které očkováním v pravém smyslu není je nejzásadnější to, že bylo použito tohle slovo.
Očkování máme obecně spojeno s tím, že pokud budeme očkovaní na něco, xyz, pak tu nemoc nebudeme mít, většinově.
Jenže "očkování" proti covidu je vlastně imunizace, tedy posílení imunity před nemocí. Získáme rezistenci.
Za sebe můžu jen dodat, že rozhodně nemám v plánu tuhle imunizaci podporovat u dětí. Ani u svého, ani obecně.

marge_s
13. kvě 2021

@klokanka31 nevim, co je na tom zajimaveho, na HIV vakcine se pracuje, ale ten virus je problematicky v tom, ze tam probiha vlmi rychle velke mnozstvi mutaci, proto vyrobit vakcoinu je veeelmi problematicke a je otazka, kdy a jestli vubec se to nakonec povede.

@xxx3d to teda nevim, jak jsi na takovou blbost prisla. Zadne ockovani nechrani 100%. Ucinnost tohoto ockovani je o dost vyssi nez u jinych vakcin.
Ale stejne bych se rada nechala poucit, jak jsi na takovou divnou uvahu prisla. Treba mi neco uniklo

Anonymni, rozhodni se tak, jak to citis, jednoduche Nerozhoduj se podle restauraci apod, ale podle zdravi a podle zdravi svych blizkych. (To riziko,ze je ockovana nakazis je tak minimalni - to uz je muzes vysypat pri jizde autem nebo se muze stat podobna malo pravdepodobna prihoda). Easy. Hodne stesti

klokanka31
13. kvě 2021

@marge_s A korona nemutuje nebo co?

ejmate
13. kvě 2021

Já se nenechám očkovat ani za nic. Určitě ne teď a už vůbec ne nějakou rychlokvaškou, o které nejsou žádné informace, co to udělá s člověkem třeba za pár let. Mimo to, v mém okolí už zemřely 2 paní po očkování. Jedna starší důchodkyně, jedna teprve padesátnice bez známých zdrav. problémů. Vím, že se pořád debatuje o tom, jestli to má s očkováním souvislost nebo ne, ale riskovat to určitě nebudu.
A myslím si, že nemůžou diskriminovat neočkované donekonečna. Lidi si to (snad) nenechají líbit.
Holt nějakou dobu budem jezdit na dovolenou v ČR a jestli se nebude smět do restaurace, no tak co, vydrželi jsme to rok, tak to vydržíme i dýl. Riskovat zdraví kvůli tomu nebudu. Mimo to, nikde není psáno, že očkovaný člověk covid nedostane. Prý by měl mít "lehčí" průběh, ale kdo ví. Mimo to, je blbost, aby očkovaný člověk do restaurace mohl bez testu, když i tak může covid přenášet. To mi přijde úplně postavené na hlavu 🙄🤦 Takže za mě takhle 😁 Určitě nejsi sama, kdo se nechce nechat očkovat 🍀

veruuu_kubesovic
13. kvě 2021

Nemyslím si, že to čím hrozí ten "expert kožař" se bude do detailu dodržovat a já se toho prostě nebojím, očkovat se nenecham...

levandule_k
13. kvě 2021

@jelenice_zavodnice Očkování u rakoviny je pouze proti rakovině děložního čípku ne, nebo se mýlím ? Dál existuje leukémie a různé nádory, ale tam bude asi problém, že ty jiné druhy rakoviny, asi nejsou způsobeny virem ne? (Já se v této problematice orientuji pouze jako laik.)

@klokanka31 Dneska sice neumíme HIV vyléčit, ale máme celkem účinná antivirotika, takže člověk s tím může žít relativně dlouho. Kdysi jsem v novinách četla, že HIV mutuje tím směrem, že svoje oběti zabíjí pomaleji, takže i když ho mají žijí déle. Byla na to dělaná studie to v nějaké africké zemi. No smrtící nemoc, já jsem podle zpráv, jak píšou o covidu v novinách, že je ten virus smrtelný čekala, že už nás bude do roka třetina mrtvá. Já si vzpomínám, jak se s velkou slávou nakoupila antivirotika proti "šíleně zákeřné" ptačí a prasečí chřipce a pak se vyhazovala. A ve tv nám doporučovali očkování proti chřipce, protože by se mohla opakovat pandemie jako se španělskou chřipkou a lidi o to moc zájem neměli. Farmaceutické firmy nepodnikají za účelem obecného blaha, ale cílem je zisk, jako každé jiné firmy. Nicméně nepopírám, že léky jsou při nepostradatelné. Jen si nedělejme iluze, že to dělají z lásky k nám.

vendelinka08
13. kvě 2021

Upřímně, počkam co to očkování udela s ostatními. Rozhodne se do očkováni nepohrnu. Nevěřím zemto vakcinam. Je to prostě studie a lidé jsou ochotni se teto studie zúčastnit. Tak uvidíme co to přinese do budoucna. Jinak ockovat se nenecham do posledni chvíle. Lidé si neutváří imunitu z této vakcíny, jsou různé mutace atd...

Strana