icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

merope
14. kvě 2021

@nikyliz Četla jsem někde statistiku, že i chřipka má 15% bezpříznakových případů. Holt má "jenom" kratší inkubační dobu. S nakažlivostí si nejsem jistá - mám pocit, že ta skáče z člověka na člověka taky velmi rychle a ráda.

nikyliz
14. kvě 2021

@hojda benesov 🙂 taky mela byt dle medii pretizena, takze peo me celkem fajn vzorek (tedy ne ze by obecne jindy byla povazovana za nejakou spicku:/)

nikyliz
14. kvě 2021

@merope rozhodne:( a clovek si rika, kde k tomu sakrys prisel, vzdycky kolem me nikdo nic 😄😄 asi staci prace, autobus a je to :/ je docela fajn, ze se mozna ted lidi odnauci vse prechodit a chodit do prace, dokud to jde a radsi to vylezi, i zamestnavatele vudou snad benevolentnejsi :/

cherie24
14. kvě 2021

@j.a.n.i Nevšimla? Už v několika diskusích se tady i jinde rozjel dost tvrdý útok na ty, kteří vyjádřili svůj názor a očkovat se nechtějí, kdy se diskuze založena na úplně jiné téma otočila na 100+1 důvodů, proč se nechat naočkovat, načež zastánci očkování začali útočit na ty, kteří si nechtějí nechat píchnout do těla neznámou látku, jak oni můžou za to, že se situace v naší zemi nikdy nezlepší a jací jsou neuvěřitelní sobci, že jim vůbec nezáleží na situacích v našich nemocnicích a kdyby měli aspoň trošku soudnosti nechají se naočkovat. Jasně ale nikdo nikoho do ničeho nenutí...

hojda
14. kvě 2021

@nikyliz Tak proč tam rušili dětské oddělení? To jako jen tak doktoři blbnou a přestanou ošetřovat děti?

nikyliz
14. kvě 2021

@hojda to se preci delo vsude, ze se ruzne pozastavila oddeleni - ostatnie tchyne normalne dela na pooperacnim a to jim hastavili uz minule jaro, i kdyz tam bylo prazdno, rekla bych, ze jde o strategicke rozhodnuti

nikyliz
14. kvě 2021

@cherie24 tak spolecnost bude v tomhle rozdelena jeste dlouho a extremy budou na obou stranach :( ale take jsem se nastesti jeste nesetkala, ze by na me nekdo utocil kvuli tomu, ze to nechci, ale vo buh co bude

hojda
Autor odpověď smazal
hojda
14. kvě 2021

@nikyliz Ne všechny nemocnice nevyhlašovaly stav hromadného postižení. Nemocnice má nějakou kapacitu, je tam nějaký strop (jde především o ta JIP oddělení, je to jako úzké hrdlo u láhve, jinak ostatní oddělení byla spíše prázdná), víc už jich tam nevezmou, proto prostě na tom oddělení už víc lidí nebude a převezou je jinam (pokud bude kam) a to se dělo. Takže víc lidí prostě na to oddělení už být nemohlo, kapacita by přetekla, kdyby je nebylo kam odvážet a tomu se právě snažilo předejít. Takže z pohledu pracovníka na oddělení je to tak, že má prostě plné oddělení, ale nevidí ten zbytek, který se tam nedostal, nebo hrozí, že by se nedostal.

merope
14. kvě 2021

@cherie24 Tak to já naštěstí nepotkala jinde než na fb v té diskuzi "Sněhu" a tam útočí na všechny a na všechno 😀. Ale jsou tam zase i nějaké ty informace, tak jsem to ještě nevypnula 🙂. Jen jsem tam asi největší "vrah seniorů", protože respirátor neudýchám, tak ho nosím "otočený", abych měla díru na bradě a mohla dýchat 😀.

marcicek84
14. kvě 2021

no jo, vždyť největší propagátorka iniciativy sníh je hojda, takže už chápu, proč každého stále na to očkování tak až fanaticky přesvědčuje 🙈

nikyliz
14. kvě 2021

@hojda to souhlasim a je to zajimavy pohled (na toho pracovnika oddeleneni), jen chci rict, ze to se deje i jindy, byt se o tom nepsalo. Pro nektere nemocnice je to i infikace, kde jspu rezervy (coz ocividne dodnes neresily)

felixfelicis
14. kvě 2021

@merope Tady se nadává na kde co, ale Sníh jsou zase druzí extremisti, to už nedávám jakou dobu 😀 Naprosto souhlasím s tim neockovanim děti vs. covid. Když je někdo aspoň nazorove konzistentní, tak jsem s tim ok.

hojda
14. kvě 2021

@marcicek84 Já nepřesvědčuju, jen upozorňuji, že se lidé rozhodují na základně informací, které nejsou pravdivé😘 a některé informace jim naopak chybí. Je mi jedno, jestli se někdo nechá očkovat nebo ne, ale vadí mi, když se někdo rozhoduje, že se nenechá na základě dezinformací a ty tu zase šíříš ty, viz naposledy školy pro děti soudců....a když uráží ty, co se očkovat nechají, nebo chtějí a to je opět tvoje parketa. Já nikoho za jeho rozhodnutí se neočkovat neurážím😘

j.a.n.i
14. kvě 2021

@cherie24 Ne, ve skutečnosti nevšimla... diskuze neřeším, v nich se je schopen jeden do druhého navážet protože se rozhodně jet na dovolenou sám nebo z nějaké jiného podobně pitomého důvodu. A vlastně je mi úplně fuk, jestli se do mě naváží nějaká imaginární postava n netu, štvou mě jen ti, kteří na odborné dotazy odpovídají totální nesmysly.

hojda
14. kvě 2021

@marcicek84 Od tebe bych ráda nějaké relevantní zdroje o těch lidech, kteří mají po očkování dlouhodobé problémy o kterých jsi mluvila, chtěla bych nějaké statistiky, aby to bylo možné porovnat s následky po covidu.

marcicek84
14. kvě 2021

@hojda ode mě neočekávej nic, již několikrát jsem tě upozorňovala, že nemám zájem ti neustále něco vysvětlovat a odpovídat ti na dokola se opakující otázky, neb je to v případě tvého fanatismu pro mě ztráta času. To platí stále a dále prosím, už to tady nespamuj na to máš koronavirovou diskuzi 😉 Myslím, že nikoho tady nezajímají tvoje osobní antipatie. na tvé urážky odmítám reagovat, neboť jsou velmi dětinské (typická iniciativa sníh alias Flegrovy děti).

hojda
14. kvě 2021

@marcicek84 Tak jsem doufala, že bys třeba jednou překvapila a měla i nějaká relavantní data. Z uvedených zdrojů čerpám právě data a informace z různých studii, chodím se dívat i na Občanskou neposlušnost, kterou propaguješ ty, abych měla informace i z druhé strany, ale tam bohužel z 99% ověřená data nejsou. K očkování si sbírám informace (ne dezinformace) pro i proti😘.

hojda
14. kvě 2021

@merope Existují respirátory, které mají prodyšnost jako papírové roušky.

marcicek84
14. kvě 2021

@hojda nezlob se na mě, ale již několikrát jsem ti psala, že v žádné skupině občanské neposlušnosti nejsem ani ji nepropaguji, nechápu, proč mi to pořád cpeš. 🙈 Prosím tě zamysli se nad sebou konečně a přestaň lidem vnucovat svoje nesmysly, děkuji. Tímto bych s tebou tuto nesmyslnou debatu ukončila, jelikož jsi off topic a nemyslím, že je vhodné dále zasírat toto téma. Data si dohledej, nehodlám servírovat.

hojda
14. kvě 2021

@marcicek84 Začni u sebe, ani já nejsem ve skupině Sníh a u Flegra. Jestli sis nevšimla, tak jsem tě tu ingnorovala a nevyjadřovala se k tobě. Bohužel si opět začala zase ty 11:14. Klasická tvoje strategie píchnout do vosího hnízda a pak se sebe udělat chudáka, kterého všichni pronásledují. Tvoje neustála potřeba někoho vyprovokovávat je tu již legendární. 😘

marcicek84
14. kvě 2021

ach bože, zachraň se kdo můžeš, to je konečná tohoto tématu 🙈🙉🙊

sticker
merope
14. kvě 2021

@hojda Tak jelikož respirátor od roušky mají hlavní rozdíl, že respirátory mají normy na prodyšnost, které roušky nemají, tak respirátory by měly být prodyšnější než roušky. A většinou i jsou - resp. tedy s respirátorem jsem schopná dýchat i skrz, rouška je fajn, že netěsní nikde kolem, tak se s ní dýchá líp.

petaov
14. kvě 2021

@j.a.n.i Tak si přečti zprávy, co se už od května děje na Seychelách, kde je 70 % populace naočkováno a přesto se tam teď šíří právě ty mutace, protože na ty ani vakcíny nestačí, takže to tam šíří i ti načkovaní. Právě proto by ti naočkovaní neměli mít výhody, když je tam ta možnost šíření.

hojda
14. kvě 2021

@petaov To je způsobené tou čínskou vakcínou https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3297549-cins...

hojda
14. kvě 2021

@merope já se přiznám, že tomu moc nerozumím. Nevím, jak jsi to myslela. Některé respirátory jsou prodyšnější než jiné. Prodyšnost se měří přístroji, takže tam nejsou žádné mezery a porovnávají se hodnoty prodyšnosti. U některých respirátorů naměřili stejné hodnoty jako u chirurgické roušky, ale mnohem lepší záchyt virů.

hojda
14. kvě 2021

@petaov Ale je pravda, že zatím bychom měli postupovat opatrně i u očkovaných, dokud nebudeme mít průkazná data.

j.a.n.i
14. kvě 2021

@petaov Jo a ty si precti, cim tam ockuji... Mit se nechat ockovat timhle, tak to se taky radim k zarputilym odmitacum. Jako tricko z Bangladéše klidně, boty z ciny taky ok, ale zrovna u vakciny je made in China ci Indie ne úplně znacka kvality.
Jo a jestli se tsm siri mutace nebo jen ty vakciny stoji za houby, to nikdo nevi, neb sekvencovani tam nikdo nedělá.

petaov
14. kvě 2021

@j.a.n.i Očkovali i Astru Zenecu a neví se, kterou z nich ti lidé měli, co to šířili. Já jen říkám, že to můžou šířit i naočkování, takže nemají mít výhody. Zvlášť když je tolik typů vakcín a každá je jiná.

hojda
14. kvě 2021

@petaov I Astra má nižší účinnost než Pfizer a Moderna.

Strana