icon

Od kdy děti jedí jako normální homo sapiens?

isabelafuentes
31. srp 2018

Ženy, doufám, že mě uklidníte! Od kdy vám děti jí samy tak, aby kolem sebe i všude po stole nedělaly nepořádek? Mám po každém jídle pod stolem i na něm nesnesitelný binec, rve mi to vnitřnosti a snažím se to rozdýchávat, ale je to fakt hrůza! 😀 A to ještě není nic proti tomu, jak po jídle vypadá moje dítě! Převlíkáme denně třikrát, fleky od rajčat, špenátu aj. jsou taky chuťovka, téměř to nejde vyprat (ale s tím už se nějak smířím).
Kdy to bude lepší? Ve dvou letech? V pěti? Nikdy??? 😀

Strana
z2
kittyy17
1. zář 2018

Můj starší jedl sám bez bince okolo v 18 měsících, a teď ve čtyřech letech bych ho u stolu roztrhla. Mladší ve 21 měsících se snaží sám, ale stále je víc na zemi, a to má bryndak s kapsou... Je to individuální, každé dítě je originál, a každá maminka má jiné nervy 😉

dmiska
1. zář 2018

Anička má dva roky a už ji moc hezky. Úplně čisto kolem ní není, ale většinou nemusím vysávat ani vytírat 🙂

78marcela
1. zář 2018

Zalezi na povaze dítěte. Moje starší dcera jedla poměrně kulturně kolem 1,5 roku. A to jsem ji dlouho krmila, až si pak vzala lžičku a jedla hezky.
Můj mladší dostal lzicku brzy, chtěl ji..a já chtěla aby se to brzy naučil. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Je to děsný čuně a nejeví známky toho, že jednou bude líp.
Na skvrny a fleky jsem rezignovala a prevlekam ho jen ráno a večer. Přes den jen pokud je mokry. Starší se převléká i třikrát denně, pokud má někde flíček, malýmu je jedno, že je zasvihanej od hlavy až k patě.

zuzana_ka
1. zář 2018

Moje pětiletá ji jako neandrtalec a do homosapiens to má daleko...

radka8888
2. zář 2018

@antoinet jo přesně. Moje holky šly brzo do školky, takže jsem si říkala, že když už mají plenky, tak aspoň aby se samotné najedly. Teď jsme byly na dovolene, jedli jsme pořád někde venku po restauracích a jsem ráda, že období prase jsem si odmakala tak brzo.

Strana
z2