Od kdy děti jedí jako normální homo sapiens?
Ženy, doufám, že mě uklidníte! Od kdy vám děti jí samy tak, aby kolem sebe i všude po stole nedělaly nepořádek? Mám po každém jídle pod stolem i na něm nesnesitelný binec, rve mi to vnitřnosti a snažím se to rozdýchávat, ale je to fakt hrůza! 😀 A to ještě není nic proti tomu, jak po jídle vypadá moje dítě! Převlíkáme denně třikrát, fleky od rajčat, špenátu aj. jsou taky chuťovka, téměř to nejde vyprat (ale s tím už se nějak smířím).
Kdy to bude lepší? Ve dvou letech? V pěti? Nikdy??? 😀
Anička má dva roky a už ji moc hezky. Úplně čisto kolem ní není, ale většinou nemusím vysávat ani vytírat 🙂
Zalezi na povaze dítěte. Moje starší dcera jedla poměrně kulturně kolem 1,5 roku. A to jsem ji dlouho krmila, až si pak vzala lžičku a jedla hezky.
Můj mladší dostal lzicku brzy, chtěl ji..a já chtěla aby se to brzy naučil. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Je to děsný čuně a nejeví známky toho, že jednou bude líp.
Na skvrny a fleky jsem rezignovala a prevlekam ho jen ráno a večer. Přes den jen pokud je mokry. Starší se převléká i třikrát denně, pokud má někde flíček, malýmu je jedno, že je zasvihanej od hlavy až k patě.
Moje pětiletá ji jako neandrtalec a do homosapiens to má daleko...

Můj starší jedl sám bez bince okolo v 18 měsících, a teď ve čtyřech letech bych ho u stolu roztrhla. Mladší ve 21 měsících se snaží sám, ale stále je víc na zemi, a to má bryndak s kapsou... Je to individuální, každé dítě je originál, a každá maminka má jiné nervy 😉