Od kdy děti jedí jako normální homo sapiens?
Ženy, doufám, že mě uklidníte! Od kdy vám děti jí samy tak, aby kolem sebe i všude po stole nedělaly nepořádek? Mám po každém jídle pod stolem i na něm nesnesitelný binec, rve mi to vnitřnosti a snažím se to rozdýchávat, ale je to fakt hrůza! 😀 A to ještě není nic proti tomu, jak po jídle vypadá moje dítě! Převlíkáme denně třikrát, fleky od rajčat, špenátu aj. jsou taky chuťovka, téměř to nejde vyprat (ale s tím už se nějak smířím).
Kdy to bude lepší? Ve dvou letech? V pěti? Nikdy??? 😀
@isabelafuentes
@zlutykonik presne, male je dva a ctvrt a porad ji na jidlo svlikam 😂. A o tom, jak vypada po jidle stul, zidle a podlaha, radeji pomlcim 😉.
Holčička kterou hlídám začala jíst "normálně" asi od tří let cca... jinak jako homo sapiens jí od narození :D prostě říroda, musí se to učit jako všechno jiné
Klid, binec mame tez, jen mne to obcas rozzuri a obcas rozesmeje. Nas skororocni prcek pri ukonceni jidla strhne bryndak a rozmatlava si zbytky jidla po jejich prozkoumani po obliceji, za usima a ve vlasech. A to mame i ty bryndakove oblecky. Dvakrat uz na nas jidlo vyprskl, ohodil uplne vsechno a hrozne se tomu smal. To se neslo nepridat. Jednou se to nauci, doufam😊.
Mladšímu je 3,5 a málokdy se mu podaří najíst se tak, abych ho pak nemusela převlíkat a vytírat pod jeho židlí. Staršímu je 4,5 a dá se říct, že stoluje slušně.
Dneska to pod stolem vypadalo tak, že bych tam mohla rovnou zasejt trávu 😂😂 děti 5 a 7... Ale je fakt ze to je spíš výjimečný případ... S normální výchovou bych řekla že ve dvou už jedu docela slušně...
Náš čerstvý čtyřleťák už většinu věcí zvládá bez většího bince, ale třeba u pečiva se musím smířit s tím, že budu luxovat celý byt (nechápu, jak je to fyzikálně možné, že se ten bordel rozšíří z jednoho ohniska úplně všude 🙈). U polévky a spol. je jasné, že bude nakapáno, ale ještě je ochoten nechat si něco uvázat kolem krku, takže nemusím hned vytírat a prát vše, co měl na sobě 🙂. Určitě to souvisí s jemnou motorikou, takže se utěšuju, že nejpozději, až bude umět psát, to bude lepší 🙂.
Jinak třeba naše roční holčička je hrozná žroutka a koordinaci "pusa - ruka" ovládá dokonale. Nechali jsme ji teď na narozeniny krmit se samotnou dortem a fakt většina skončila v ní než okolo 😀.
Teď ve třech a půl letech už to docela zvládá, když chce! A kamarádky pětiletá už zvládá i zmrzlinu aniž by všechno kolem lepilo, takže v tech pěti asi 🙂
@mary.jane taky na jídlo svlíkám, zvlášť když je rajská
2,5 a bordel furt 😉 jediny co, tak pusu si aspon utre sama😀
Takhle nechci být proti proudu, ale dcery od roku a půl jedlý lžičkou, celkem kulturně. Nicméně musím říct, že jsem je prakticky nikdy nekrmila. Takže jsem překonala cca roční úplný peklo a pak se to zlomilo.
Čtyřletý ji pořád tak, že by se pod nim ještě jeden najedl. Pořád dávám bryndak, abych nemusela několikrát denně převlékat.
Vcera jsme byli s detmi ve veku 2 a 4 roky v restauraci a naprosto v pohode a takhle uz je to docela dlouho. Obcas jim neco spadne nebo se umazou, ale zadna hruza.
Pokud to beru podle manžela 😃 tak nikdy 😂😂😂😂😂
Tak záleží nejen na šikovnosti, ale i na povaze dítka. Syn (dva roky) nesnáší být špinavý, takže si při jídle průběžně utírá pusu, ruce, stůl utěrkou a tím se ta špína na oblečení a pod stolem celkem eliminuje. Jako vyvarovou polévkou se taky ještě pokape, ale ostatní ji celkem slušně. On ale prostě ani nemá tendence a nikdy ani neměl si s jídlem hrát.
To jste me teda moc nepotesily😂 Ale aspon vim,ze v tom nejsem sama... Diky!👍
Muzskeho rodu nikdy :D
@isabelafuentes moje děti:
syn 5 let - jíst umí, ale mě naschvál všechno drolí, a pokud dostane sýr a salám, tak ho musí roztrhat na kousky a ty pak bojujou proti sobě 😃
dcera 4 roky - co může padá pod stůl, protože prostě nemůže sedět na židli pořádně a pokud jí něco namazaného s marmeládou, vypadá vždycky jako joker 😃
syn 2 a tři čtvrtě roku - snaží se, ale napodobuje staršího bráchu, takže bordel taky všude 😃
dcera 1 rok - jí krásně čistě, protože ji krmí máma 😃
Všechny starší děti mi sedí u jednoho stolu, takže za mě - jíst se sice slušně naučí, ale i když to umí tak na to stejně kašlou 😃 Kromě školky, tam najednou umí jíst slušně 😃
Občas mám při úklidu pomocnnou sílu a naši čivaváci - pokud se jim chce (prevíti vybíraví :D, tak ten bordel pod a kolem stolu uklidí 🙂
@odula no já mam asi čuňátka, holt geny jsou svině, zrovna dneska jsem se polila kafem 😀 Tak co bych chtěla po svých mláďatech
@zelenaesmolda podepisuju! 😂😂😂😂
děti jedí jako normální homo sapiens sapiens od okamžiku co se narodí 😉 😜 jak jedli deti ostatnich poddruhů homo sapiens nedokazu odhadnout....
Syn má 5 let - uznávám že už ho po jídle nemusím převlíkat ( obvykle) - ale bordel kolem dokola je pořád - buď úplně klidná, fakt jsou i horší věci na světě 🙂
Když jsem dělala v miniškolce a na oběd byla rýže, hned po obědě jsem vysávala. Bez ohledu na věk aktuálně přítomných dětí. Ale co jsem pozorovala u dětí v okolí, tak do cca 2 let bylo jídlo úplně všude a vždy, od těch cca 3 se již zvládaly zpravidla najíst tak, že se nemusí převlíkat a jídlo je plus-minus pouze na stole kolem (od toho jsou dětské podložky pod talíř, které jsou snadno utíratelné). Pětiletá neteř mi naposledy na oslavě zvládla rozlít aperitiv ve sklenici uprostřed stolu. Už si nepamatuji, co zrovna vyváděla (úmysl to nebyl, naštěstí ho tam už bylo málo).
A koneckonců když se zamyslím nad stolem u nás v kuchyni (dítě zatím nemáme, jen tam jí partner a já), tak vlastně i ty pětileté děti ve školce jedly jako běžný homo-sapiens minimálně mužského rodu 😀.
Starší dceři je 19 let a kolikrát je po ní na stole po jídle takovej mrdec.....!!!!!:confounded
@isabelafuentes Myslím že to bude i dítětem a ne jen věkem, to teď nemyslím zle, ale když srovnám naše dítko, které má tři roky a dítko kamarádky, které je stejně staré, tak naše jí jakože normálně, ale od kamarádky by uživilo i tři uklízečky kolem něj, tak nevím. 🙂
@isabelafuentes 5,5 roku - drobky pořád všude a často se navíc pobryndá tekutým pokrmem (polívky, omáčky a taky pití). 2,3 roku - jakž-takž používá lžíci a vidličku, drobky po stole, na židličce i na zemi jsou norma, ale není jich za extra moc (jak popisuješ ty). To samé tekuté porkmy (viz starší dítě). Bryndák je samozřejmostí + extra utěrka stále k dispozici na stole. Zem uklízí pes, polstr na židličce a stůl musím já. Částečně si po sobě kapky utře i dítě. Jsem ráda, že už nemusím krmit, ale můžeme "jíst" paralelně u jednoho stolu - už to je veliký pokrok. 😉
Kdyz vidim sveho 36leteho manzela, tak si myslim, ze u nekterych jedincu o nenastane nikdy.
Náš dvouleťák sice jí hezky, lžičkou tedy všechno jídlo... ale samozřejmě polovina obsahu misky je většinou na zemi, takže tak 🙂

Já vím jen tolik, že ve 2 ještě ne :D