Odkdy dát dítě otci?

15. kvě 2022

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte od kdyby je povinnost dávat dítě otci když ještě nename hotový soud. Malá má 1.mesic a vůbec se mi nelíbí že když si ji vezme na procházku tak chodí s ním vozit i ta p*** kvůli které od nás odešel.
Ona chce prej malou taky vidět tak proto chodí i s ní 🤬

mimi1004
15. kvě 2022

Je stejný rodič jako ty, takže práva a povinnosti má stejné už od narození. A pokud se o malou během vycházky vzorně stará, není ti nic do jeho doprovodu. Bohužel.

l01991
15. kvě 2022

Jak piše vyš,pokud se stara a nerobi problemy tak s nim muže na prochazku kdo chce no....

zelenaesmolda
15. kvě 2022

Hele bud rada,ze se stara.Mohla by mu treba dat nuz na krk a snazit se ho od vas odstrihnout uplne.

bara88
15. kvě 2022

Ty mu nemůžeš diktovat s kým chodí vozit kočár, je stejný rodič jako ty

lidija1234
15. kvě 2022

Upřímně já si tohle nedokážu představit ještě takhle brzo u měsíčního miminka. Je rozdíl když pak časem se lidi rozejdou v dobrém tak jasný je to jeho otec ale pokud takhle kvůli jiné tě opustil s malým mimcem no.....já vždy chlapovi říkala že kdyby mě tohle udělal tak ho radši prejedu v autě než aby mě bral dítě ještě s novou ženskou 😄ale věřím že časem budeš ráda že se stará 🙏

jancazao
15. kvě 2022

Musí to být pro tebe těžké, když tě opustil kvůli jiné ještě v těhotenství. Drž se 🍀❤️

zelenaesmolda
15. kvě 2022

@lidija1234
To,proc se rozesli ale nijak neovlivnuje jeho rodicovska prava.Neni zadny duvod proc by nemohl vozit svoje vlastni dite v kocarku.

martiniquest
15. kvě 2022

Troll na nedelni rano? 🙂

merope
15. kvě 2022

Teď je to asi moc čerstvé, malá je ještě maličká, ale užij si prostě ten čas, kdy jsi bez dítěte - odpočívej, zajdi si někam, kam ses chtěla podívat a s malou to moc nejde, ber to jako čas pro sebe. Až za pár let nebudeš stíhat vyzvednout malou ze školky, ještě budeš ráda, že bude další osoba, která může vyzvedávat a bude schopná se postarat 🙂.

autor
15. kvě 2022

@zelenaesmolda to bych byla ráda kdyby se odstřihl.

autor
15. kvě 2022

@lidija1234 no on nás opustil na Štědrý den kvůli ní. A dělá jen naschvaly. Už od narození malé dělá akorát zle a to máme ještě chlapecká dvouletého.

autor
15. kvě 2022

@merope nedokážu to když jsem bez nich tak celý ten volný čas probrecim že jsou v kontaktu s ní 😔

martiina_k
15. kvě 2022

teď s tebou hodně třískají hormony no ☹ věřím, že bude líp. Každopádně je to teda pěknej debil, když s tebou má dvouleté dítě, novorozené miminko a mezitím si stihne najít jinou ☹

ilonne
15. kvě 2022

Budeš se muset oprostit od toho, že tě opustil. Bude to těžké. Ale dítě má dva rodiče a má nárok na oba. Neni to věc, kterou vlastnis 🤷.

amy87
15. kvě 2022

Takže ty už do konce života nebudeš mít žádného chlapa?

martiniquest
15. kvě 2022

@martiina_k A co vis o pozadi udajneho rozchodu, ze odsuzujes chlapa? Nezlob se na me, ale za rozchod muzou vzdy oba v paru.

martiina_k
15. kvě 2022

@martiniquest to stejné bych mohla říct já - co ty víš o pozadí rozchodu? Když chlap opustí ženskou v těhotenství, tak to je podle mě hodně velká zrada. Proč si s ní teda dělá dítě, když má (nebo hledá) jinou? Za svým názorem si stojím.

eloana
15. kvě 2022

Uplne te chapu- nemam tak male deti, ale naprosto chapu- bohuzel nemuzes s tim moc nic delat…. Me ji ex stale vozi pred barak- respektive ona ho stale stiha i treba sem prijedou 2 auty.. tak by sem proste jezdit nemusela, ale stejne jede.. zadala jsem ho nekolikrat, ze ji stale nemusim mit na ocich zbytecne se kvuli tomu hadame… deti to odnaseji…. Je to to jedine, co jsem po nem tak nejak chtela, aby vse probihalo v klidu… bohuzel silnice je verejna a ona si muze jezdit kam chce

klokanka31
15. kvě 2022

@martiniquest Není to pravidlo že můžou VŽDYCKY za rozchod oba. Když chlap nebo ženská mají např.zálety, tak na tom jejich partner fakt nemusí mít zásluhu...

carmenz
15. kvě 2022

Teda jako holky pardon. Měsíční miminko, to je maminka ještě v šestinedělí a to teda sorry, ale mně by se nelíbilo v téhle citlivé době, kdy ve všech příručkách radí, jak se má maminka věnovat jen sžívání se s dítětem, v hormonální bouři, atd., aby se miminko potloukalo někde déle, než je nutné, ať je to otec či babička. Jako formálně a právně na to nárok otec v určitém rozsahu má, ale etický mi to teda nepřijde, nebrat v potaz šestinedělí a věci s ním spojené.
Určitě na to lze pohlížet tak, že maminka může být ráda, že si odpočine, ale na delší procházku než mezi krmením bych teda dítě nebyla v tomto období moc ochotná dát. A to si myslím, že by byl logický argument i pro úřady.
To, že u kočárku půjde nějaká cizí osoba, to se bohužel ovlivnit nedá, no.
Navíc tedy v případě kojence, resp. kojení to taky není tak černobílé, jako že si může vzít otec dítě na delší dobu, to ne. K tomu se přihlíží pak i při řízení o péči.

bara88
15. kvě 2022

@carmenz takže tvůj chlap nesel v šestinedělí s dítětem sám s kočárkem ven jo ?

klokanka31
15. kvě 2022

@bara88 Co je na tom divnýho? Můj taky nechodil sám, vždycky jsme šli spolu...🤷‍♀️

martiniquest
15. kvě 2022

@klokanka31 Vidis, ja myslim, ze jo. Protože takovy chlap se timto zpusobem chova vzdy a je jen na uvazeni zeny, jestli s nim chce byt a akceptuje jeho manyry.

martiniquest
15. kvě 2022

@martiina_k K tehotenstvi dochazi ruznymi zpusoby. Treba bez vedomi chlapa, treba pod citovym nátlakem zeny ...

klokanka31
15. kvě 2022

@martiniquest Jako že každý chlap je nevěrný a je jen otázkou žen jestli to budou tolerovat? 😃 A co když ženská by to tolerovala, ale chlap se zblbne a stejně jde za tou novou? Pak je taky vina na obou stranách?

mourovatakocka
15. kvě 2022

Zeptej se právníka, který vás rozvádí. V případě malého miminka by asi neměli jezdit nikam daleko, třeba kvůli kojení. Obávám se ale, že to, s kým bude tenhle rádoby otec, vozit kočárek, tak to neovlivníš. Hnusná situace, je mi to líto. Čas to snad nějak srovná, pipina, co odtáhla čerstvého tátu od rodiny třeba taky zatouží po dětech a nebude tak hrrr se starat o cizí.

autor
15. kvě 2022

@eloana Ježíš to je od něj hnus. Abych ji na to auto pokaždé hodila vejce 🙈

autor
15. kvě 2022

@mourovatakocka ona už svoje ročni má. Ikdyz kdoví jestli není jeho....

autor
15. kvě 2022

@klokanka31 holky nehadejte se tu. Já se prostě jen zeptala jestli mu tak malinkou musím dávat to je vše.
To proč to udělal mi neřekl do dneska takže jestli byla chyba i u mě nebo jej na jeho straně netuším. A nemyslím že k rozchodu je potřeba dvou nebo jak jste to tam kterási psala....
Ale to není téma které se tu prosím řeší 😊

martiina_k
15. kvě 2022

@martiniquest ty jsi teda hodně empatická k ženě, která je v šestinedělí.... dobrá práce, můžeš si zatleskat 😒