Od kdy je nutné dávat dítě otci po rozchodu?
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte od kdyby je povinnost dávat dítě otci když ještě nename hotový soud. Malá má 1.mesic a vůbec se mi nelíbí že když si ji vezme na procházku tak chodí s ním vozit i ta p*** kvůli které od nás odešel.
Ona chce prej malou taky vidět tak proto chodí i s ní 🤬
@martiina_k Tak to se moc omlouvam, ze nezapadam do tveho kontextu spravneho sveta. Ne ze by mi na tom zalezelo. Uz jsem dost skepticka vuci anonymnim diskuzim na MK. Rada z prispevatelu jsou trollove, kteri si z ostatnich delaji dobry den. A ne, nejsem empaticka k zene jen proto, ze je to automaticky ocekavano. Problem ma spoustu ruznych pricin a ja rikam naplno, co si myslim. Chapu, ze s tim ma spousta lidi problem. A spousta lidi je zase rada, ze jim nemazu med kolem pusy (myslim v realnem zivote). Mimochodem, mozna sis toho nevsimla, ale zadny muj koment nebyl adresovan zakladatelce diskuze. Nic, jdu prdet duhu a jednorozce 🌈🌈🌈🦄🦄🦄
@bara88 Málokdy. Na to byl pak čas a je po zbytek mateřství. V šestinedělí jsme šli třeba spolu. Víc jsem ocenila, že mi třeba pomohl s koupáním večer, choval malou v noci, když plakala a tak. Že mě nechal ráno dospat po kojení a přebalil, udělal snídani. To je podle mě péče v šestinedělí. Možnost sžít se s miminkem, rozjet si svůj režim, věnovat se kojení. Jestli ty bys byla radši, mít "svůj klid" aspoň na pár chvil, tak to je tvoje věc, že, ale zakladatelka to asi jako výhodu situace nevidí.
Navíc mě můj chlap neopustil, takže to je asi trošku wtf dotaz na mě, páč s náma byl chlap celý dny, kdežto kdyby si jako přišel jen jednou za týden atd. pro kočár s malou, fakt bych v něj měla hroznou důvěru tvl.
Takhle: pokud se sekneš a dítě mu na procházku nedáš, nezmůže nikdo nic. Teď je miminko maličké, kojící cykly krátké. Ale bylo by pro dobro všech, abyste měli vyřešenou péči o děti a nastavená pravidla. Někdy čas pomůže všechny ty hrany uhladit, někdy ne. Ale v zájmu dětí je mít funkčního otce. Takže ať to bolí sebevíc, neházej jejich vzájemnému vztahu (dětí a táty) klacky pod nohy, nestojí to za to.
@ilonne No mně to nepište, já jsem si svoje šestinedělí užila podle sebe, a chápu, že i jiná si to uzije podle sebe, sakryš, já nikoho nekritizuju, ale zjevně pro tazatelku to ideální stav není.
Já to fakt nebudu přece vysvětlovat, doprčic opuštěná ženská chvíli po porodu, to fakt není důvod pro trochu pochopení? Jako já jsem několikanásobná a opravdu zkušená macecha, tahanice o děti není nikdy cesta, ale tady jde přece o specifickou situaci, to snad je průměrně sociálně inteligentnímu jedinci jasné.
Nehledě na to, že jít na ospod a předat to právníkovi je ta nejideálnější cesta k řešení a v případě kojení tu fakt bude tou podstatnou osobou matka a ne otec, co chce mermomocí vozit kočárek.
Jasně, že třeba za půl roku se ten styk zase upravit může, ale rozhodně si nemyslím, že měsíční kojené dítě bude mít nějaký širší styk s otcem odděleně od matky.
@carmenz přesně
Půjdu proti proudu! Měsíční bych nedala z ruky! Zploditel se vypařil, tak jaký pak skvělý otec?
Takže já bych byla tvrdá - rozkojuji se, tudiz kojim co hodinu, malý příšerně pláče, má koliky, nesnáší být v kočárku, pouze v nosítku a to jen u mě. Počuraný má záchvaty pláče, MUSÍ být ihned přebalen atd.
Až bude starší a samostatnější, můžeme hovořit o nejakych procházkách. Čau Pipi, přes to nejede vlak! Se mnou by nehl a hlavně bych se nepouštěla do nějakých diskuzí. Prostě mrtvý brouk..
@carmenz ale vždyť zakladatelka píše, že jde jen na procházku s kočárkem. To přece není žádná separace od matky. Já ji chapu, má to těžké a ještě s ní pracují hormony. Kdyby chtěl miminko na půl dne, řekla bych ani náhodou, ale na procházku s kočárkem? Navíc jaké půjčovat? Dítě není věc a má dva rodiče....
@ilonne To si ale ten chlap měl uvědomit dřív že je otec, než začal mít bokovku. Chce si užívat s miminkem v kočárku? Tak ať si teda pak užívá i probdělé noci s řvoucím miminem, ať to má se vší parádou. Tohle mi přijde šílený, nechat ženskou s dvouletým a čerstvým mimčem, ať se o všechno stará a on si jen přijde s novou kostí povozit kočárek, udělat ťuťuňuňu a zase na, starej se ty 🤦♀️
@klokanka31 aha ,takže by bylo lepší aby měl mimino i přes noc? Nebo co by si radila?
@bara88 Bylo by fajn aby občas přespal u zakladatelky a postaral se plnohodnotně, tzn.koupání, přebalování, uspávání, noční vstávání atd.
@zelenaesmolda A to třeba by autorka přivítala, měsíční miminko dát chlapovi a jeho milence - taky bych nejásala, vůbec, a třeba já ani neměla nikdy chlapa, co by se zvládl postarat o větší dítě, natož o tak malé miminko, měla bych nervy.
Nepůjčila bych. Samozřejmě že tu teď matky vyřvávaj, jak má otec stejný právo a div ještě nekamenujou tebe 🤣 Já bych prostě nepůjčila, dokud neprobehne soud, který rozhodne o střídavé péči. Je fajn, že má zájem se starat, tak hlavně ať mu to vydrží mnohem dýl, ne jenom když chce jeho nová kočička na procházku s miminkem ☺️ Pokud je tak starostlivý otec, může zajít k tobě domů a pomoct ti s dětmi tam 🤷♀️
Dítě má právo na oba rodiče, s tím naprosto souhlasím, ale takhle malé malé miminko bych mu v šestinedělí asi nebyla schopná dát do kočárku.
Neznáme pozadí vašeho rozchodu. Za sebe bych asi byla pořádně rozhozená s celé situace + hormony, nevyspání a být sama na všechno. Taky bych brala jako velkou křivdu, že odešel od rodiny a s vašimi dětmi se produciruje jako šťastná rodinka s jinou ženou.
Nečetla jsem všechny komentáře, nedá se s ním domluvit? Že je to pro tebe těžké, nechceš mu bránit ve stylu, ale potřebuješ se s tím trochu sžít. Mohl by ještě pár týdnů trávit s malou čas bez přítelkyně?
Nemůžeš ovlivnit kdo sním bude vozit kočár, takže reakce může striktní zamítnutí nebo vstřícnost. Požádat ho o to musíš bez zbytečných emocí, v klidu. Děláte to oba hlavně pro děti, chcete pro ně to nejlepší. Čím dřív se s tím srovnáš, tím lépe pro všechny a tenhle vstřícný krok od něj by tomu mohl pomoct.
@michaela666 zkoušela jsem to, poprosila jsem ho že když já mu vyšla vstříc že k nim šel malý poprvé na noc tak proč on nemůže vyjít vstříc mě a jít bez ní a řekl že když mi to vadí je to můj problém ale on bez ní nejde. Prej chápe moje pocity ale musím si zvykat. On taky chápe to že někdo jiný se mu bude starat o děti (jak kdybych já měla teď náladu a sílu hledat jiného chlapa).
Je to celé šílené. Hlavně nechápu tady některé komentáře tak se raci vyjadruju minimálně.
Na jak dlouho si mladší bere? Malé miminko se často kojí, takže to budou 2-3 hodiny? To bys zvládnout mohla. Na chvíli si lehneš, sprcha, jídlo v klidu, nějaké domácí práce a budeš mít děti zase doma.
Nemusíš mít strach, ona tě jako mámu nikdy nenahradí. Vždycky budou děti rády, že jsou zase s tebou. Malá ji ještě ani nevnímá. Jen spí v kočárku na čerstvém vzduchu a je jí dobře. Předpokládám, že když si je tatínek bere, zvládá kompletní péči, vůči dětem je zodpovědný a aspoň v tomhle se mu dá věřit.
Máš to náročné, když toho bude na tebe psychicky moc, neboj se vyhledat lékařskou pomoc. Pomůžou ti to zpracovat, tak abys z toho vyšla jak nejlépe můžeš.
To bych mu asi řekla, že takhle ne. Že vstřícnost musí být oboustranná a že taky můžeš dělat naschvály - a bude si muset zvyknout. Já souhlasím s příspěvky výš, že je to otec a má na děti právo a jsem vždycky pro snahu o dohodu a fungování obou rodičů, ale do pr., on od vás odešel, tak jaký zvykni si... Jsou věci, které akceptovat musíš - že odešel, že je dál v tvém životě, že má jinou... Ale jestli on chce fungovat v klidu, tak se má snažit ti to usnadit a ne se chovat jako kokot (pardon my french).
Jít bez ní po venku nebo jít bez ní za tebou? Požádat, ať počká venku při vyzvedávání, by snad jít mohlo. Aby chodil s kočárem po okolí sám, to mi přijde dost hloupý požadavek - i já sama jsem vítala, když jsem mohla jít s kočárem s někým. Ale samozřejmě to, že se nechceš dívat na ni při předávání, to by snad mohlo být pochopitelné.
@bara88 Bože, ženská, proč se v každý diskuzi chováš tak protivně? Myslíš si fakt, že @klokanka31 chce, aby si vzal miminko přes noc? Přemýšlej trochu a nedělej z ní blbečka, když jen správně poukazuje, že otcovství není jen o zplození roběte a vození ho v kočárku...
A jinak pro zakladatelku - miminko v šestinedělí bych nedala od sebe, není jasné, kdy se vzbudí s hladem, zda muž, který dle všeho nebude moc empatický, by s ním zvládl kroužit jen v blízkosti domu a neodjel dál...s přihlédnutím k dobru dítěte hlasuji pro setrvání u matky....a vyřešte si ten soud... držím pěsti 🙏

@martiina_k děkuju 😊