Od kdy je nutné dávat dítě otci po rozchodu?
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte od kdyby je povinnost dávat dítě otci když ještě nename hotový soud. Malá má 1.mesic a vůbec se mi nelíbí že když si ji vezme na procházku tak chodí s ním vozit i ta p*** kvůli které od nás odešel.
Ona chce prej malou taky vidět tak proto chodí i s ní 🤬
@drakenn pěkně napsané
@bara88 věřila jsem mu, i to že chce stavět a vzít si mě jsem mu věřila. Proto spolu máme děti. Protože jsem věřila že jsme pro něj na prvním místě.
Předem bych chtěla napsat, že situaci vůbec nezávidím. A je mi to líto. Před pár lety jsem na tom byla podobně. Akorát u nás k nějakým návštěvám nedošlo. Navíc on by se ani postarat neuměl. Netušil, co znamená starat se o dvě malý děti. Chlapi to mají fakt hrozně jednoduchý. Hodinku se pomazlí a všechnu péči musí ženská zvládnout sama. A oni mají vlastně pohodu, klídek... Mají právo si děti brát, ale povinnost už ne... Na druhou stranu, jestli se bude starat a bude aspoň dobrým otcem, časem se ti čas pro sebe bude hodit. Já bych milujícího, starostlivýho otce ocenila. Ale bohužel no
@merope přesně tak, vadí mi že on mi ještě debil řekne....ona ji chce taky vidět tak proč by nemohla? Proč ty kokote? Protože jsi nás kvůli ní opustil.....takže tak nějak 🙄 ale to on prostě nechápe noo.
A nedá se mu nějak vysvětlit, že jako ať si chodí s kým chce, ale ať ti to necpe (tzn. nezmiňuje, že jde s ní, nevodí ji s sebou za tebou - prostě ať ji nevidíš)? To by snad mohl pochopit, nebo je až tak tupý??
@merope on ji nevodi k baráku to bych ani dveře neotevřela a mohl by zvonit jak by chtěl. Ale on sám se mi přiznal že bez ní nepůjde ikdyz jsem ho o to prosila. A říkám aha ona musí být vážně blbá když ví že mi to vadí a furt s ním chce jít a on že mu prej aj ona sama řekla ať jde s malou sám a on řekl ne ať si zvyká že budeš chodit semnou.....tak jsem mu řekla že mu malou nedám a nasral se samozřejmě
Já jsem odcházela se 4.měsíční kvůli jiné. Jemu jde zatím jen o to vození? A u starší to řešíte jak? U nás za ní ex doteď jen dojížděl začal si jí odvážet až ve 2,5 letech a můžu říct, byly to 2 roky bojů. Tvé pocity chápu, taky jsem měla kolikrát chuť mu napsat, ať si udělá dítě s tou jeho nádherou, tu almužnu, co nám posílá, ať si strčí někam a dá mi svátek. 🙈 Já jsem teda taky toho názoru, že malé dítě patří k matce a otec (obzvlášť ten který od rodiny odešel), není stejný rodič jako matka. DNA z něho boha nedělá. Povozit v kočárku na hoďku, dvě, ok. Pokud teda věříš, že by nenechali miminko plakat v kočárku. Já jsem třeba oddalovala odvážení, co to šlo a věřím, že jsem udělala nejlíp, jak jsem mohla. Ne kvůli sobě, ne že jsem chtěla dělat ex naschvály, ale kvůli bezpečí a psychickému stavu mojí dcery. A i když mi na OSPODu tvdili, že dítě v roce a 3/4 už dávno mělo přespávat u otce, tak já jsem to "bojkotovala", protože jsem necítila, že je na to ona ani on připraven/a. Teď jsem samozřejmě za krávu, že to proběhlo až ve 2,5 letech a probíhalo to zcela bez problémů, protože on by to takhle ukázkové zvládl i dřív, že jo. Ale až v těch 2,5 letech jsem cítila, že když k němu odjede, tak to zvládne a věděla jsem, že jsem jí na to po všech stránkách připravila. A nějaký názor 🐔 ze sociálky, která moje dítě nezná, mě vůbec nezajímal. Stejně tak propagování práv otců tady na koníku. Vím, že je mnohdy těžké rozeznat, kdy člověk jedná pod nenávistnými emocemi nebo v zájmu dítěte, ale řídila bych se povahou a potřebami dětí a tím, zda je on dokáže splnit.
@cherie24 jojo zatím chce jen vozit. Malý má 2,5 a ze začátku si ho bral na 3-4 hodinky jedenkrát za týden. Postupně se to zvyšuje a teď ho měl z patka na sobotu aj na noc. Malý ještě nemluví takže netuším co se tam dělo ale já celou tu noc probrecela a malá skoro taky. Vždy mi ještě ukapne slza ikdyz ho odváží.
A přesně to že máji děcka jeho DNA přece neznamená že je stejne dobrý rodič jako já. Pro mě jsou na prvním místě a není nic víc a pro něj? Pro něj je ta jeho....(nevím jak ji slušně nazvat) a její dítě. A ja mu už kolikrát vpalila at ji nezapomene udělat dítě a pak od ní odejít ze to mu jde nejlíp. Kdyby bylo na mě nedostane ani jedno z dětí protože si je nezaslouží a děti si nezaslouží zase ho. Aby na ně sahala nějaká **** co jim odtáhla tátu....a to tady jen tak dodám proč je oba tak nenávidím. Je to dcera od našich nejlepších kamarádů. Tak ať se mi nikdo nediví že mám takovou zlost.
Jakkoliv lidsky chápu tvou nenávist, tak na třech stránkách diskuze tu píšeš, že TY nesneseš, že je tvoje dítě s ní, že TOBĚ vadil, že se ona prochází s kočárkem. Nepadlo tu ani slovo o tom, že je to kvůli blahu dětí, ale jen kvůli tvé zášti a tvým pocitům. Jak říkám, lidsky to chápu, musí to být neuvěřitelná zrada, ale dětem tím neprospíváš ano náhodou. Že ti tu zatleskají další “výhradní majitelky dětí” je jasný. Nicméně by bylo dobré si říct, jakkoliv mě by to taky štvalo, že opustil tebe, ne děti a že tím, že mu budeš bránit kontaktu s dětmi si pak samozřejmě vztah nevybudují.
Prostě mu jo nedávej pokud chce vidět dítě tak k vám domů bez ní a dokud neproběhne soud tak bych mu ho nepůjčovala. Kojis prostě dítě bude s tebou někde jsem četla diskuzí že když je dítě takhle malinké a kojené tak otec má nárok dítě vidět jenom o víkendu za doprovodu matky. Nevím co je na tom pravda ale prostě dokud nebude soud tak bych mu dítě nedávala když ještě dělá naschváli.
Mě by zajímalo co je to za povahu ta milenka. Ona odvede chlapa od rodiny, a ještě s ním chce vozit mimčo 🤨
@drep Svým způsobem děti opustil. Měl myslet především na své děti, a ne na svého ptáka...
Teďka máš v sobě hodně zlosti, ale časem se to zlepší. Máš právo na to, se zlobit. 🙂 Neházela bych veškerou nenávist na ní. Kdyby tvůj ex nechtěl, tak s ní nespí a už vůbec s ní neodejde. Při nevěře musejí být 2 a když by jeden nechtěl, tak žádná nevěra není. Zaměřila bych se teď hlavně na tebe, začni dělat věci, které tě těší, které ti dělají radost, snaž se vybít si ten vztek někde jinde, protože pak si to začneš i nechtěně vybíjet na dětech a právě na vztahu mezi ex a dětmi. Ex tady bohužel je a už navždy bude a ať ho nenávidíš sebevíc, je třeba udržovat "dobré" vztahy kvůli dětem. Mě třeba pomáhalo běhat. Běhala jsem i s kočárkem a celou cestu jsem nadávala jaký je ex **** a zpátky už jsem běžela v dobré náladě. Bylo mi mnohem lépe. Klidně můžeš i mlátit klackem do stromu, do pařezu, nadávat nahlas (bez dětí 😀), co ti ten idiot udělal, cokoli co ti uleví a pomůže ti to ze sebe dostat ven. U nás už naštěstí malá mluví. Čekala jsem právě až si bude moct sama říct, co potřebuje, co jí bolí a na to až se úplně odplínkuje a ustálí se jí přechodové období mezi po o spánek jo a ne. Kolikrát mi jí vrátil přetaženou, protože spát ještě potřebovala a on ji neuspal a nepřebalenou. I za to jedno odpoledne to pak dotáhli tak, že se mi v noci budila, že jí štípe pipka a v noci se opruzená svíjela a nemohla spát. Protivná jak prdel, že je tak vyřízená, že už ani usnout nemůže. Takže nějaká rada chytré paní ze sociálky mi byla fakt ukradená. Prostě na to nebyla připravená, tečka. Teď už si o všechno řekne a k ex na víkend se moc těší. Teta od tatínka je na ní prý taky hodná. A já už nejsem vystresovaná, že se jí něco stane a vlastně jsem i ráda za ty 2 dny odpočinku a že si doženu resty, které s ní za zády nestíhám. 🙂
@cherie24 jako mám určitě i zlost na něj stejně jak na ni to určitě. Nechápu že ani jeden nemyslel na následky když rozbíjeli dvě rodiny. Me nejvíc těší když můžu být s dětma. Věnovat se jim,dělat blbinky, vařit spolu atd....když malého nemám tak jen myslím na to co dělá, jestli jsou na něj hodní a proč si hrajou na šťastnou rodinku s mým synem atd.
To tvé běhání mě rozesmálo 😁 děkuju 😊🍀
On už bez plenek je a odpoledne někdy spin nekdy ne.
Ale asi dám tady na radu kterési slečny a zkusím někoho poprosit o pomoct. Říkala mi to už i moje maminka že bych si měla najít nějakého terapeuta nebo mě to zničí úplně 😔
Tak následky snad ví dopředu každý 😉. Prostě srdci neporučíš. Za rozpadem vztahu stojí vždy oba. Neznáme jeho verzi,proč tě začal podvádět a odešel od tebe s milenkou. Možná bychom se mu ani nedivili 😉. Každopádně dítě má oba rodiče, oba se snaží a mají zájem,což je super.
Já opravdu koukám, kolik tady je hrdinek, které by celou situaci zvládaly s grácií. Empatie a možná i soucit se u některých moc nenosí, což je smutné. Souhlasím s tím, že dítě má právo na oba rodiče a že otec má stejná práva jako matka. Ale pokud chlap podvádí a opustí ženu v těhotenství (i kdyby to byla největší semetrika světa, tak si to nezaslouží) a ani není schopný v šestinedělí respektovat, že bude vozit miminko sám bez milenky, aby situaci ještě víc nezhoršoval, tak je to debil non plus ultra. V šestinedělí potřebuje miminko primárně maminku v klidu a v pohodě, minimálně proto, aby neztratila mlíko, a nechápu, proč si pán potřebuje vynutit vožení kočárku s milenkou... dělá to očividně jen proto, aby bývalé partnerce ještě víc ublížil (pardon, aby si zvykala🤦🤦🤦🤦) a tohle je prostě ubohost a obhajovat to, že na to má právo, je šílený. Právo je jedna věc a zdravý rozum druha. Ano tatínek má právo vídat své dítě, ale pokud mu jde o jeho blaho (což určitě tady nejde), tak by měl brát ohled i na matku jeho dítěte, která s tím není v pohodě a cloumají ní hormony po porodu jeho dítěte. To, že některé z vás prožily šestinedělí v pohodě a neví,co to poporodní hormony jsou, neznamená, že to nemůže být sakra těžký a to i bez takovéhle šílené situace. Já měla doma manžela, co mě miloval a pomáhal, rodinu co pomáhala a přesto jsem šestinedělí probrečela a bylo to jedno z nejtěžších období mého života. Tohle je prostě hnusná a šílená situace, a on ji teda vůbec neulehčuje. Ano možná za rozpadem vztahu stali oba, ale on je ten, který si našel milenku místo toho, aby problémy řešil, opustil ji a ještě dělá problémy. Je to kretén! Ano, ona by mohla být nad věcí, jak všechny hrdinky tady, které to nezažily, mohla by se kvůli dětem zapřít a kousnout to, ale ono to není tak snadné, zvlášť když máte po porodu...
Autorkou, je mi to moc líto, drž se❤️!
@amy87 Pokud by chlap nebyl se zakladatelkou spokojený, proč by s ní spal a ještě si udělal dítě? Měl myslet na svou těhotnou manželku plus děti. Věta "srdci neporučíš" je sobecká kravina.
@codal napsala jste to krásně, děkuju ❤️
@klokanka31 ano, já vím, že ty jsi majitelka dítěte, takže pro tebe matka je v zásadě jedna osobnost s dítětem, jenže ono dítě je samostatný človíček.
Mám dobrého kamaráda. Po one-night-stand zjistila jeho partnerka, že je těhotná. Původní varianta byla, že půjde na UPT, nakonec si to rozmyslela. A on s ní zůstal. Děti nikdy nechtěl, ji nemilovat, ale tak nějak mu to přišlo správný. Po nějak době přišla ona s tím, že chce druhý a buď jí ho udělá on nebo si najde někoho jinýho. V době, kdy byl vrcholnej covid a kdo tohle nezažil v pozici zdravotníka na áro, tak si to moc neumí představit (v práci nonstop x měsíců, práce naprosto beznadějná). On v takovém psychickém polojasnu (znám to, zdaleka jsem nemakala tak jako on, ale i tak mám covid v mlze) se bál, že přijde o dceru, takže nakonec se konalo druhé dítě. No a mě nedávno volal kluk, zralej na neschopenku pro akutní stres, že to nedává. Děti že bomba, ale s ní být nechce, připadal si zneužitej jen jako donor spermatu a sponzor, že jí nemiluje, teď ji spíš trochu nesnáší. Kdyby odešel, koho by opustil? Ji! A nikoliv děti.
@martiniquest nepřijde mi tohle jako troll
@drep Tak si s ní neměl dělat děti když jí nemiloval...🤷♀️
@klokanka31 kolik páru lepí vztah dětmi?! ... A kolik páru lepí vztah druhým dítětem a stejně to pak nedopadne 😉
@amy87 Tak ti lidi mají přemýšlet než chtějí slepovat vztahy dětmi...protože nakonec jsou největší chudáci děti...
@bramarfi já mám podobných chlapů ve svém okolí několik (takových těch blízkých, nejsou to lidi, které vídám jednou za pět), tak proto nejsem taková ta správná modrokoníková maminka, která si vystačí s floskulí “ženská je vždycky chudák a má právo na všechno”. V nejbližším okolí mám matku, která se rozhodla, že dítě se s otcem vídat nebude a dokázala je opravdu zmanipulovat tak, že otec smí dceři před barákem předat dárek a šlus. Soud nezmohl nic, ospod nezmohl nic, rodinná terapie nezmohla nic.

@ester_ka děkuju 😊