Od kdy je nutné dávat dítě otci po rozchodu?
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nevíte od kdyby je povinnost dávat dítě otci když ještě nename hotový soud. Malá má 1.mesic a vůbec se mi nelíbí že když si ji vezme na procházku tak chodí s ním vozit i ta p*** kvůli které od nás odešel.
Ona chce prej malou taky vidět tak proto chodí i s ní 🤬
@drep jasně, že i ženský dokážou být potvory a že se dokážou přes děti parádně mstít. To je úplně stejné svinstvo. Ale tohle nevypadá na ten případ. Tady jedna nešťastná maminka po porodu jen žádala ex, aby na vožení kočárku zatím netahal svou milenku, kterou si očividně našel v jejím těhotenství, protože jí to prostě bolí a je jí to nepříjemný. To je vážně tak moc?
Jasně, že se lidi rozcházejí, i když mají děti, ono to někdy opravdu jinak nejde a je fajn, když jsou lidé spolu schopni vycházet kvůli dětem, ale ono je sakra důležité to načasování a ne že tu ženu kopne do prdele před porodem nebo hned po porodu a hned do toho začne tahat milenku a hned ji seznamuje s dětma atd. Jako jo, můžu se s partnerem rozejít, ale dělat mu takovéhle naschvály? Udělat to takhle necitlivě? Proč? Pořád si myslím, že by se měly brát určité ohledy a v šestinedělí dvojnásob, protože ta ženská má emoce vyšponovaný na maximum.
Terapie je určitě taky fajn řešení. Není vůbec od věci se někde vypovídat a vybrečet 🙂 Taky nemám moc pochopení, pro takové chování, ale primárně z toho má mít rozum ten, který od rodiny odchází. Můj ex mě třeba tenkrát i vykreslil přede všemi jako totální semetriku a šílenou fůrii k tomu, aby si své jednání obhájil a nebyl před ostatními on ten parchant. A pak taky přišel s tím, že oni jsou ti chudáci, protože ona je nešťastná, že se nemůže zapojovat a on přišel o dítě, protože jsem se odstěhovala. Dokonce pak po mě chtěl, abych mu vozila dítě k nim domů. To jsem byla vzteky bez sebe. Bohužel, když má chlap mozek v kalhotách, tak rozumné řeči se od něho nedočkáš. Je to sice klišé, ale neboj, bude líp a jednou se tomu třeba i zasměješ. 🙏 Ex třeba doteď tvrdí, že malou vídá tak málo, protože mu v tom braním já, pak mi píše jeho mamka, jak jim mám vycházet vstříc, protože otec není jen od placení alimentů. 🤦 Přitom peníze za celý měsíc nikde a jako výmluvu třeba použil to, že si jedou pro nové kotě a nechtějí ho stresovat odjezdem nebo dítětem, no to se prostě musíš smát. 😄
@codal mě ty reakce ani nepřekvapují. Tady by každá nakopala chlapa do zadku za každou kravinu, každá by ihned balila chlapovi kufry, kdyby se jen podíval na jinou
a každá by se svým ex vycházela jako nejlepší kamarádka ihned po rozchodu, protože jsou za každé situace rozumné. Žádná by si rozhodně nepořídila dítě dřív než před svatbou a neplánované děti neexistují! Dítě neplánovaně nebo jako prostředek ke slepení vztahu má zásadně jen totální idiot, který neví, co to je antikoncepce nebo zdravý rozum, neboť oni vztahy jsou v první řadě založené na rozumu, že. 😀
Naprosto souhlasím s @codal. A ziram kolik je tady maminek 'hrdinek", co by zvládly levou zadní a v naprostém klidu a pohodě předávat své měsíční miminko otci, který ji opustil před porodem, aby si povozil kočárek s milenkou... Ach jo,ženske... Hlavne že tady hlasate o právech obou rodičů ...a co třeba trocha citu a empatie k mamince po porodu? Co třeba ty děti, co psychika té maminky?
Autorko, je mi moc líto, co musíš prožívat,a věř že vím o čem mluvím... Zažila jsem úplně to stejne, akorát tedy ex si sem tu milenku netroufnul přivést... To bych je oba asi prizabila. Ale taky odešel ve druhém těhotenství k jiné..
Pokud bys chtěla, klidně napiš zprávu. Přeju hodně sil a držím pěsti ❤️
Prostě je to parchant bezohlednej ať si tu každý vykládá co chce. Vy..l se na tebe a děti co si budeme povídat. Nedej mu nic zadarmo. Bude to těžký pro tebe. Čas to všechno vyřeší. Ta jeho nanda taky dojde neboj.😉👍Drž se.
@bara88 No můj třeba ne. Chodili jsme spolu,když už.
@zuzanka_13 takže kvůli tomu, že má matka po porodu rozhozené hormony, tak celé šestinedělí, či půl roku, otec neuvidí své miminko? 🤔 To mimino by si právěže už od porodu mělo zvykat na obličej a vůni svých blízkých, rodičů, atd. .. co třeba trochu empatie k otci?
@amy87 Ja nikde nectu, ze by dite nemohlo k otci. Kdyz uz, tak ale merit vsem stejnym metrem. Otec muze dite navstevovat, ale bez milenky.
Na rovinu - ja, ac zastavam nazor, ze dite je obou rodicu, sama mam starsi deti ve stridavce, ktera vzesla mimochodem na muj navrh, tak v pripade, ze by me chlap opustil kvuli milence jeste tehotnou nebo hned po porodu, tak by si kocarek teda s nejakou svoji novou nadherou taky nepovozil. Navstevy u me doma klidne, vozit kocarek se mnou klidne, ale jinak smolik. Ja mimochodem mesic po porodu kojila a odsavala prakticky co 1-2 hodiny, takze nehrozilo dat nekomu kocar na vic, nez ty 2 hodky, a to stejne nebyla jistota, ze kterakoli z dcer nezacne brecet a vyzadovat kojeni driv.
@somalicats 😄. Jakože bude 2 hodiny vozit kočárek s ženskou, od které utekl? Ještě si tak hrát na šťastný pár a držet se za ručičky 😄 No to snad nee! ... Svou nynější partnerku bere normálně na procházku, netahá ji k ex domů!
@amy87 Ale jdi ty kecko, my s ex taky s holkama jdeme spolecne treba do cukrarny za vysvedceni a nedrzime se za rucicky a nehrajem si na stastny parecek, ja jsem znovu vdana. Delame to kvuli tem detem. To je totiz neco, co rada lidi nechape, ze se rodice musi predevsim prizpusobit tem detem. A v zajmu deti je, aby byli oba rodice v pohode. Otec to chvilku bez sve milenky vydrzi a matka s hormony rozjetymi po porodu bude vic v klidu. Az si ta situace sedne, tak se pak stejne bude dite stykat i s milenkou, pokud ta ovsem ustoji to, ze si nabrnkla chlapa se dvema detmi.
@amy87 má ji nechat doma, když ví, že matce jeho dítěte, která před měsícem porodila, je to nepříjemné a poprosila ho o to. Každý normální člověk nemá potřebu ubližovat, zvlášť ženě, která mu porodila dítě. To že ji podváděl a opustil v těhotenství je jedna věc (za mě je to neomluvitelné a nechutné, ale budiž), ale jako proč ji musí dělat naschvály, když ví, jak moc je to pro ni teď těžký a když ji to bolí. Proč má potřebu jí to ještě ztížit? To opravdu nemůže chvíli počkat a nechat ji celou tu situaci vydývhat? Na to, aby se miminko seznámilo s novou partnerkou je času dost, tohle je jeden velký naschvál a o to tady jde.
@somalicats to mate dobre-take bych to tak rada kvuli detem- ale nova partnerka by to nerozdychala.....ani k doktoru s detmi-kdyz je to dal treba v Praze ( a ja tam netrefim) nemohu jet s nim,ani kdyz si kluk vymknul kotnik a potrebovala jsem s nim pomoci jsem nesmela jet s nima v aute..... pani by se asi po......
@amy87 Hlavně že on empatii má 😄
@eloana Ja kdyz se seznamila se svym soucasnym manzelem, tak jsem mu na rovinu rekla, ze musi akceptovat to, ze se s ex starame o nase deti spolecne, mame takovy stridavkovy hybrid, ale situace jako vysvedceni, nastup do skoly, ted treba zapis do skoly s mladsi, delame spolu. Holky jsou za to rady. Jinak pochopitelne dovolene apod. zvlast, ale i tak se domlouvame, kdo kdy kam s nima pojede, at vime (a at se neopakujem v napadech). Jo, bylo to ze zacatku tezky, ale sedlo si to. A to jsme se nerozchazeli kvuli milence/milenci.
@amy87 Muj manzel je taky soucast zivota meho a mych deti, presto ho na ty udalosti spolecne s ex netaham.
@codal To že ji opustil v takové době o něm vypovídá že je to d**il. Obzvlášť když kvůli jiné. Tak se prostě jako d**il bude chovat i dál...od něj asi nic dobrýho čekat nemůže.
@somalicats ja chtela v lete na lodicky- uprimne... sama si na to netroufnu, tak jsem se ptala,zda by nejel s nami - neexistuje
@amy87 šestinedělí, to je prostě období, kdy je to náročný víc než kdy jindy, očividně jsi nezažila, tak nesuď, vůbec nevíš, o čem píšeš. A ano, mohl by brát ohledy a ještě chvíli ji nechávat doma, když jde na chvíli povozit dítě v kočárku, když ví, jak moc to autorku bolí. Ale to by to nesměl být sobecký idiot, což je, takže bude dělat naschvály a kopat do už takhle zničený ženský. Je to fakt chlap s velkým CH👍👍👍.
Soucit vůči matce, kterou někdo opustil a ublížil ji, očividně nemáš, což je dost smutný, ale ještě smutnější je, že tady hájíš nevěrnýho chlapa, co si v těhotenství své ženy nabrknl jinou, opustil ji a ještě ji dělá naschvály s odůvodněním, že na to má jako otec právo a že si má zvykat. Je to samozřejmě tvůj názor a taky na něj máš právo 👏!
@amy87 Ja od sveho ex odesla, kdyz me poprve uhodil - mel tenkrat nejake trable a zacal byt po temer 8 letech vztahu doma agresivni. Tak bych se nad sebou mela asi zamyslet...
@amy87 Hele pokud by zakladatelka byla potvora, tak by si s ní nedělal dítě a nešel by honem za milenkou.
@amy87 ale ono je úplně jedno, proč se to rozpadlo. Jasně že za to možná mohli oba, možná měli problémy, možná bylo druhé dítě omyl, možná je to ta největší semetrika pod sluncem. Přesto si v šestinedělí zaslouží alespoň částečně klid a pohodu a ten chlap by jí ho měl dopřát, protože šestinedělí je citlivě obdobi. Ale to by to musel být opravdu chlap a ne takovýhle kretén, který ji chce za každou cenu ublížit. Žádný normální chlap by neměl potřebu dělat takovéhle naschvály ženě, která mu porodila dítě a to ani v případě, že už ji nemiluje a má někoho jiného, protože alespoň nějaká úcta vůči člověku, se kterým mám dítě, by tam prostě být měla!
To že ty jsi měla šestinedělí v klidu, neznamená, že to někdo neprožíval jinak, že to někdo nemohl mít těžší. Pochybuju, že jsi prožila šestinedělí ve stresu, že jsi na dvě děti zůstala sama, že tě opustil chlap, kterého jsi milovala, kvůli jiné, se kterou tě v těhotenství podváděl. Takže opravdu nevíš, o čem píšeš. Šestinedělí může být těžký i když máš podporu milujícího rodiny a když ji nemáš, tak je to pěknej hnus, zvlášť když ti ještě někdo hází klacky pod nohy.
@somalicats to se samozřejmě stát může a je neomluvitelné, stejně jako když jeden začne brát drogy, chlastat, hrát automaty, dělat dluhy a je mu to u prdele. Odchod k milence(i) ale chápu.

@drep bratrovi se ex pres dite msti: nerespektuje soudní rozhodnutí, ospodu, nic. Pravidelne zasahuje policie, na ospodu je na ni složka tlustá, až to hezky neni. Hraje si na milující matku a přitom bere vlastnímu dítěti tátu. Nezmůže nikdo nic. Otcové nejsou jen dárci spermatu a deti mají na sve taty právo. Ty maminky nejsou vždy chudinky, ne vždy jsou obeti. Děsivý je, jak často je to prave naopak.