icon

Odpustit rodičům jejich rozhodnutí o bratrově bytě?

nazarrath
11. čer 2022

Ahojky, pokud Vás nastvu, ok, ale jednali rodiče dobře? Před 18 lety si koupil můj brácha od naší vzdálené rodiny byt, zadarmo ne, ale udělali mu cenu. Byt byl ve špatném stavu, ale svépomocne se dal dohromady, taky jsem tam já strávila dvě soboty a pomáhala. Nove eurookna, podlaha, nátěr, všechno super. Pak se stala tragédie a pulroka na to měl brácha autonehodu a zemřel na místě. Byl svobodný, děti taky neměl, takže dědili jeho i moji rodiče. Nejprve chtěli byt prodat, protože bral celkem snesitelnou hypotéku, ale všechno splacené nebylo zdaleka, jenže on to pojistil i pro.pripad smrti. Tak zjistili, že ten byt se vlastně prodávat nemusi. Skoro každý jim říkal, ať to nepustí, ať to nechají kdyžtak jednou i pro mě, nemovitost se neprodává, když nemusí, ať tam dají zatím nájemníka, a jednou to možná ocením. Je pravda, že hned jsem to nepotřebovala, chystala jsem se na školu 100 km od nás, ale jednou kdoví, že ji?

Strana
z9
sfet
Autor odpověď smazal
somalicats
12. čer 2022

@drep Ja jednoho takovyho znam, to je navic chlap... Utnula jsem kontakt, protoze to se nedalo. Byl schopny mi behem dvouhodinove jizdy z Brna do Prahy poslat vic jak 20 sms a pak jeste volat, proc mu na ne neodpovidam a jestli s nim uz taky nemluvim. Kluk starsi o 4 roky nez ja...

izz76
12. čer 2022

@nazarrath Ty jsi zatrpklá,negativní osoba. K čemu ti to je řešit křivdu s bytem, změníš tím něco? Raději tu energii investuj do něčeho užitečnějšího.

milu_ji
12. čer 2022

@nazarrath v jednom prispevku pises, jak jsi z prodeje bytu take tezila, dali ti podil abys mela na najem pocas studii. A o par radku nize zas pises, ze to byly jen tri stovky mesicne na pausal na mobil. To mas nejake pomotane. A rodice ti zakazali jit na brigadu a tys je poslechla? Nesvepravna jsi zustala dodnes. Nebo zivime trolla, tohle snad doopravdy neexistuje.

petinos
12. čer 2022

Jooooo holka jaký si to uděláš takový to máš. To že žiješ v nefunkčním vztahu za to rodiče ale nemůžou. Tak to prostě prodali a co...
Kopni chlapa do prdele a postarej se. Práce je všude plno a sama to určitě zvládneš jen zatnout zuby. Začátky budou těžké ale to že nemáš kam jít nesváděj na rodiče.

michaela666
12. čer 2022

Ty máš pořád pocit, že tě nechali ve sra*kách. 🤦 Ještě teď aby tě rodiče finančně dotovali ne? Chlapa na hovno sis našla sama, dítě/ děti sis s ním udělala taky sama. Zdravotně handicapovaná nejsi ( o mentalitě se nebudeme bavit), takže pracovat můžeš. Co dál čekáš? Rodiče tě živili na škole, určitě se ti snažili dát co mohli během jejich povinností se o tebe starat. Dál prostě bohužel. ONI přišli o dítě a ty jsi tak sprostá, že místo smutku z tragédie řešíš i po 18 letech prachy.
Je lepší hodit na ně všechny svoje problémy, než si přiznat jak jsi hloupá a v čem to žiješ.

Nikdy jsem si nemyslela kolik neschopných a vychcaných lidí se dá najít na fóru pro matky.

novamamina
12. čer 2022

Ty jsi tak šíleně sobecka, namyslena a nevděčná osoba... To je masakr

nazarrath
autor
13. čer 2022

No vidím, že jsou tady samé ubohé slepice (ale že vás je), které si jedou to své.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 je to už 18 let pokud umíš číst a počítat aspoň do 18 to mám vyplakavat do konce života? Jasně, že bezprostředně po tom jsem řešila jiné věci.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@petinos no sama ne, mám dítě, to je zas starost navíc.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@milu_ji pořád mě strašili,cze je podvod, at tam nejdu, to je habadura, to ne, tam že mě udělají bílého koně, když to vezmu,tak mě odvedou násilím domu...

nazarrath
autor
13. čer 2022

@kelerub tak si to jdu vyměnit hvězdo.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@gryfis tak jdi na záchod, ne sem.

michaela666
13. čer 2022

@nazarrath Ano 18 let. I po takové době bys mohla mít minimálně úctu k památce na bratra a ke svým rodičům. Ne kňučet, protože ti nenechali zadarmo jeho majetek.
My jsme slepice a ty zase nevděčný, umrčený spratek.
Ano, vím kolik ti zhruba je - jsi starší než já a nikdy by mě nenapadlo chovat se takhle 🤦. Sama sis posrala život, tak se z těch 💩 musíš sama vyhrabat.

Rodiče udělali jedinou chybu - měli tě lépe vychovat.

michaela666
13. čer 2022

@nazarrath Kdyby ten byt neprodali, nechali v něm žít nájemníky a měli z toho peníze. S tím, že tebe tam stejně nechtějí nechat bydlet z nějakého důvodu tak co? Budeš mrčet, že ONI mají byt a nechtějí tě tam zadarmo nechat bydlet? Jsem si 100% jistá, že ano.
Píšeš že mohli rok počkat a prodat za víc. Co je tobě do toho? Ty peníze by stejně byli jejich a nemají žádnou povinnost ti z nich dát ani korunu.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 teď myslíš jaký byt? Kde bydlí oni? Ale ano, přijali by mě, to zas ne že ne. Ale já nechci. Kvůli určitým věcem.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 no tak ale každý proda radši za víc než min. Dokonce i nad hrobem den po pohřbu spekulovali, ze dají tomu, kdo dá víc. Já například den po pohřbu nebyla schopna nad něčím takovým uvažovat. A dobře, když už jim šlo tak moc o to dát tomu, kdo dá/může dát více, no tak počkám až se situace ustálí. Vždyť měli své roky a věděli, že se to hýbe, jednou jsou byty levné, pak zase drahé, pak megadrahe, pak tak nějak normálně....no tak počkám až to vyskočí pořádně nahoru a zkusím prodat za peníze a ne dělat charitu.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 a jakou úctu k památce mají oni? Nastěhovali tam bosorku, co jim dala pár korun. Že ji nebyla hanba, ale vždy jo, na lidském trápení se vydělává nejlíp.

michaela666
13. čer 2022

@nazarrath Byt bratra prodali, ve svém bydlí. Tak jsem to z textu pochopila.
Takže máš možnost jít k rodičům, tam nechceš. Na azylak t nechceš, vlastní podnájem nechceš. Z toho mi vychází, že doma s chlapem ti asi není tak špatně, když tam dobrovolně zůstáváš...Tebe sere, že ty nemáš nic. Kvůli nim samozřejmě.

Mám pocit, že teď jen čekáš až to všechno po nich zdědíš. Uvědomuješ si, že ani jako jediné dítě nemusíš dostat nic? Můžou to přepsat na někoho jiného, peníze utratit a pak co? Do smrti budeš fňukat, že oni ti nic nenechali?

michaela666
13. čer 2022

Dělat charitu? 🤣 Podle tvého vystupování tady by dělali stejnou charitu, kdyby ti ten byt dali. Neznáme jejich pohled, ale třeba oni sami ví, co s tebou "je špatně" a právě proto se tak zachovali.
Neřeš minulost a dívej se dopředu. Máš dítě, tak makej, aby aspoň ono po tobě mělo co zdědit a nečekej co spadne do klína.

mimi1004
13. čer 2022

@nazarrath My jsme slepice a ty nevychovaná kráva. Házíš špínu na rodiče jen kvůli penězům a bytu. Můžeš si psát, co chceš, ale pochopení tady nenajdeš.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 zřejmě neznáš právo. No tak je budu žalovat. Nebo vyhlásim za nesvéprávné. A já si azylaku ne že nechci, já vlastně ani nemůžu.

nazarrath
autor
Odpověď byla odstraněná
nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 tak je rozdíl dát nějaké cizí bosorce a vlastnímu dítěti. To se už jako charita snad ani nebere.

somalicats
13. čer 2022

@nazarrath No ty ses teda opravdu vykvet. Za co presne bys rodice chtela zalovat? Ze utrati svuj majetek jeste za zivota? Ale jo, zaluj, oni pravnici taky potrebujou mit prijem 🤣🤣🤣

nazarrath
autor
13. čer 2022

@somalicats děti jsou neopomenutelni dědici.. vydědit by mě mohli jen v tom případě, že bych se vůči nim vážně previnila - pokus o zabití nebo tak, ty právnicko.

michaela666
13. čer 2022

@nazarrath Právo? Mého tátu babička vydědila úplně legálně a nikdo nemohl říct ani ň. Prostě měla raději jeho bratra tak všechno za života napsala na něj, peníze utratila za krámy z převáděček a blbosti. Ještě před smrtí uznala, že udělala chybu. Strýc je stejně vypočítavý zmetek jako ty a co mohla? Už nic. Všechno bylo právně v pořádku.
Ani přes to, že táta a potažmo i my jako vnoučata jsme přišli o možnost bydlet na krásném velkém statku s pozemky ( dnes hodnota minimálně 15 milionů), tak vzpomínáme na to dobré co jsme s ní zažili.

Víš jak to dopadlo? Strýc ze nemovitosti udělal ruinu, vybagroval zahrady, velký sad, pole prodal za pár korun a celý pozemek je promočený olejem a sračkama z aut. Chtěl být velký podnikatel. Teď by musel ještě platit někomu, aby si ten "barák" vůbec vzal. Pozemek tak maximálně vhodný zabetonovat a udělat parkoviště. Utekla mu žena i děti, nemá ani kamarády.

Tak kdo je na tom líp? On nebo můj táta, který z toho vyšel s holou prdelí a na byt, auto i spokojený život si vydělal sám. Půjčky nemá, úspory ať s mamkou utratí v důchodu za dovolené. Začínal jako dělník na stavbě a teď v 50 letech je úplně někde jinde.

Čekám že něco dostanu? Ne! Vím, že když přijdu tak mi pomůžou, ale všechno formou půjčky. Nikdy bych si od nich nevzala peníze jen tak. Ano utrácí peníze za moji dceru, nakupují hračky, oblečení,...ale dělají to protože jim to dělá radost. Ne protože bych to potřebovala a byla na nich závislá. Na JEJICH peníze si žádné nároky nedělám.

mimi1004
13. čer 2022

@nazarrath Jenže za života si s tím můžou dělat, co chtějí. Přepsat na souseda a prachy utratit. A ty nedostaneš NIC a žádný soud ti nepomůže. Už ti pěkně tečou nervy, viď?

michaela666
13. čer 2022

@nazarrath Ty právničko 🤣 něco si o tom zjisti. Když si řeknou, že tobě nenechají nic, tak to můžou přepsat klidně na pošťačku nebo prvního člověk co jim projde před barákem a neuděláš nic.

nazarrath
autor
13. čer 2022

@michaela666 ty jseš tak blbá až to možný není, ale zase bydlí v zahraničí, jo tam jsou zákony jinde. Prostě nemůžou!

Strana
z9