Otec riskující život dítěte. Co si myslíte o následujícím nápadu partnera?

goldenova
10. srp 2020

Co si myslíte o následujícím nápadu partnera, který chtěl naše roční posadit na paddle board na přehradě? Co kdyby dítě spadlo do naprosto neprůhledné vody? Vůbec nezmínil jakékoli ochranné prostředky pro dítě do vody, prostě ho chtěl dát na paddle board a kdyby spadlo do vody, byl si jistý, že ho najde. Vůbec ho nenapadlo, jak lidé v takových situacích panikaří, že voda je neprůhledná, že by dítě někam spadlo, ale pod vodou se dostalo někam jinam.
Nazval mě pak matkou, která svému dítěti nedovolí žádný vzrušující zážitek.

cilkat
10. srp 2020

Myslím, že v roce dítě vzrušení ještě nevnímá... Rozhodně ne v takovéto situaci.
(O naprosté ignoranci bezpečí na vodě je tady úplně zbytečné cokoliv zmiňovat.)

llluckaaa
10. srp 2020

Já si myslím, že je to idiot 😀

zelenaesmolda
10. srp 2020

@goldenova
debil

deaneira29
10. srp 2020

Myslím, že to je úplný idiot a ještě bych ho tím paddleboardem pretahla přes hlavu, aby se mu rozsvítilo.

goldenova
autor
10. srp 2020

@deaneira29 Děkuju, takto mi to stačí. Jsem ráda, že to tak nevnímám sama.

zuzita15
10. srp 2020

@goldenova poklepala bych mu na celo a dala mu panenku, jestli chce nekoho vozit na paddle boardu. Rocni dite bych tam neposadila ani v nepropustnem skafandru

gruyerre
10. srp 2020

@goldenova no to je debil a nemám pro to pochopení.
Já jsem úplně nemohla uvěřit očím, když jsem viděla na přehradě dvě rodiny na šlapadlech, které měly děti kolem tří let posazené vepředu z dosahu rodičů a bez plovavacích pomůcek. Někteří lidé mají místo mozků sra*ky.

mimi1004
10. srp 2020

Že dostal ze sluníčka úpal, magor!

te_reza
10. srp 2020

Zrovna dneska bylo ve zprávách o tom dvouletým a utopeným tatínkoj. Nevím, jestli jak ty chlapy ten mozek používaj

drep
10. srp 2020

Obecně si myslím, že jsem matka salámistka a fakt nehysterčím, ale po pár letech na záchrance vnímám kombinaci dítě a vodní plocha jako stejně bezpečnou třeba jako dítě a střelná zbraň, dítě a jed na krysy nebo dítě a virus a pravých neštovic🙈

goldenova
autor
10. srp 2020

@gruyerre No, jsem ráda, že to vnímám stejně. Dítě se může utopit i v 10cm čiré vody v malém nafukovacím bazénku. Proto je všude napsané, ať nikdy rodiče od dítěte neodchází, když se koupe. On ten partner jednou malou posadil na skateboard v protisměru na cyklistické stezce a vezl ji rukou. Nenapadlo ho, že jí může spadnou dolů nožička, kterou by kdokoli v protisměru nebo i stejném směru mohl přejet, protože lidi obvykle nepředpokládají, že se na stezce bude vyskytovat na skateboardu miminko. Když jsem to viděla, málem jsem se pozvracela a v následujícím okamžiku malé nožička spadla přesně ve chvíli, kdy kolem ní jela na kole v plné parádě překvapená paní.

zelenaesmolda
10. srp 2020

@drep
uz ses setkala s ditetem nakazenym pravyma nestovicema? :D

drep
10. srp 2020

@zelenaesmolda nesetkala a jsem ráda, pevně věřím tomu, že vir je někde bezpečně uzamčen v laborce a už ho nikdo z nás neuvidí. Ale vrtání čidla na měření nitrolebního tlaku 2letému dítěti po tonutí a resuscitaci byl můj první operační výkon jako neurochirurgického novice.

konidana
10. srp 2020

@goldenova tak je posadit a posadit. U břehu kde otec stačí a dítě jistí nevidím žádný problém. Jet s děckem na hloubku na projížďku ovsem jedině s vestou.

zelenaesmolda
10. srp 2020

@drep
fuj,je mi zle jenom to ctu...

hanih
10. srp 2020

@goldenova Zrovna mi tu manzel cte, jak nekde na prehrade vypadlo dvoulete dite z clunu a otec se pri zachrane utopil... Rocni dite bych takhle nikdy nepustila. Mozna tak petilete a jedine s vestou...

goldenova
autor
10. srp 2020

@hanih Ano, vím, zrovna jsem zprávu četla, i komentáře pod ní. Kromě jednoho "chlapáka" se všichni shodli, že to byla nezodpovědnost a naprosto zbytečná tragédie.

leneee
10. srp 2020

@goldenova Obecne-pokud chci diteti doprat “ zazitek”, mel by byt adekvatni veku a take pri vybaveni bezpecnostnich pomucek. Podobne blbnuti s miminem viz vyse ve stylu velkyho frajera je vylozene na presdrz.ku.

palja
10. srp 2020

Četla jste dnes tento článek na seznamu? Myslím, že tento otec byl stejný hazarder jako ten váš 🤦‍♀️
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/dvoulety-ch...

malytlustyhroch
10. srp 2020

Tak zas je videt ze se tvuj partner posunul a misto toho, aby to rovnou vyzkousel, jako ten skateboard, to s tebou nejdriv zkonzultuje, to mi prijde jako vyvoj spravnym smerem.
@goldenova

1772
10. srp 2020

@malytlustyhroch To je pravda. Mně přijde špatně to, že to zakladatelka konzultuje s cizími lidmi. V tomto případě není co řešit, proč kolem toho vyvolávat diskuzi.

sudylichozrout
10. srp 2020

Ani omylem. Maximalne nekde u brehu a intenzivne hlidat druhym rodicem. Ale samotneho a jeste na hloubku vubec. Nechapu, ze bo to vubec napadlo.

daisymaminka
10. srp 2020

Byli jsme před 14 dny s 2letou dcerou poprvé na vodě, všichni vesty, samozřejmě, řeka tak 20 cm hloubka. Měla jsem stáhlej zadek celou dobu, a to malá nedělala žádný blbosti. Dítě a voda = oprávněný strach. Je to nezodpovědné od partnera. Hrůza. Tolik případů od června v TV, na řece, v bazénu, furt se někde někdo topí. Na zahradu, kde máme bazén je imrvére zamčeno.

goldenova
autor
10. srp 2020

@1772 Jediný důvod, proč jsem tuto diskuzi založila je, že jsem si chtěla ověřit, zda mě někdo bude považovat za příliš úzkostlivou a ustrašenou matku, tak, jak mě nazval on. Víte, když žijete s arogantním člověkem, tak po čase přestanete mít rozlišovací schopnost, zda je něco správně nebo špatně. V případě našeho dítěte ji snad ale ještě mám.

surikata131
10. srp 2020

@goldenova mě je úplně jedno, jestli mě někdo bude mít za úzkostnou matku, bezpečí dítěte nade vše. Já bych ho asi zabila, kdyby to fakt udělal, ještě že se aspoň nejdřív zeptal. Je to idiot, trnula bych, co vymyslí příště

ariadna12
10. srp 2020

@goldenova pro tak male dite je to kravina

veruuu_kubesovic
10. srp 2020

co si myslím? že je tatínek miminka naprostý kretén....to si myslím...
protože ve vodě stačí dítěti jakéhokoliv věku i sekunda a může se stát neštěstí, jako by to nebylo dnes a denně v novinách a nebo v TV....

orchidis
10. srp 2020

Ty kokos, tak nevím, jaký je to vaše dítě, ale naše děti byly v roce neřízeny střely. Na paddleboard může vzít dítě v roce leda tak debil...

llluckaaa
10. srp 2020

@goldenova Není nic špatného na tom, že ses zeptala 😉 Věř si a důvěřuj svým mateřským instinktům, tvým úkolem je zajistit dítěti bezpečí. Vždyť víš, že toto je úplně pitomý nápad, a jestli se tě snaží zvyklat, nedej se 😉 Přesně jak píšeš, je nebezpečný i malý bazének s 20 cm vody. Stačí vteřina nepozornosti a je neštěstí (vlastní zkušenost... trošku starší dítě, dětský bazén, voda do pasu, podjedou nohy, panika, je pod vodou a sám se nezvedne...kdybych ho neměla na očích a hned pro něj nesáhla, je průser ☹ něčeho podobného jsem byla i svědkem)