icon

Panelák. Co slyšíte od sousedů nad vámi?

28. lis 2020

Je tu někdo, kdo žije v klasickém paneláku ? Co slyšíte ?
Bydlíme v nejvyšším patře panelového domu. Sousedé jsou tu hrozne anonymní. Nevím ani, kdo bydlí pod našim bytem. Zhruba od 21:00, kdy odpadne malý narušitel, mám takovou rutinu. Zapínám myčku, pračku případně sušičku. Utru plochy, vyluxuju, někdy i mop. Dělám to tak dlouhodobě. Dnes mě, ale znejistela kamarádka, byla u nás na návštěvě kolem oběda. Dětem upadla nějaká hračka a zadunělo to. Poznamenala z legrace, že teď k nám někdo naběhne, a nebo bude mlátit koštětem do stupaček. Nikdo teda nic. Aktuálně koukám na vysavač a nejsem si jistá, jestli bych nerušila. Podlaha je standardně položena plovoučka.

Strana
z3
aklin
Autor odpověď smazal
aklin
29. lis 2020

@luhana ten byt je prokletý

evawest
29. lis 2020

Ja jsem s mamou bydlela v prizemi sedmipatrovyho panelaku a jednou jsem o vikendu slysela kamaradku z tanecniho krouzku, ktera bydlela v patym patre, jak procvicovala jeden tanec na vystoupeni v tydnu. Musim ale podotknout, ze sice bez hudby, ale zase s botama (podpatky a tanec byl z Horehronia z lidovek, rytmicky dupak) 🤷‍♀️

properjoey
29. lis 2020

Teď bydlím v posledním patře, ale dřív vždycky byli sousedi nad. Je slyšet fakt vše, vize, dupání, sprcha, spachnuti, smích...pod náma teď jsou naši a večer slyším úplně zřetelně, co si povídají, slyším vibrovat mobil.nikdy nevysavam po 18.h peru tak, aby i sušička byla do 22. hotová.mycku neřeším, v kuchyni to nevadí a ta hlasitá není...

la_amanita
29. lis 2020

Teď jsem slyšela, jak si soused pod odkašlal! Vedle nás z obou stran jsou hluší důchodci, nad námi asi umějí levitovat a nemluví, zato si stěžují, že pořád vetrame (čímž mysli každé ráno v ložnici po vstávání). A pevně doufám, že není slyšet, jak si doma zpívám.

malanoha
29. lis 2020

V jedenáct večer v panelaku luxujes a poustis pracku?? To snad ne. Jestli si jeste pod vami nestěžovali, tak se nejspis nikdo v tom byte nezdrzuje nebo je uplne hluchej.. Po osme hodine vecer by me teda doma v panelaku zadne hlucne spotrebice poustet nenapadlo🙄

konidana
29. lis 2020

@budouci_maminka hlavne si nedávat plovouci podlahu😉

elencze
29. lis 2020

Já jsem v přízemí, takže díky bohu neřeším, jak hlučí dítě na podlaze s hračkami, ale večer pouštím jen myčku, ta nedělá kravál. Vysavač po deváté večer, no jak se snažím být bezkonfliktní, tak kdyby to bylo pravidelně, tak buším na topení (chápu, že může být jednorázovka, rozbitý květináč s hlínou, odsávání rýmy u dítěte..., kdy ho člověk musí zapnout v noci). Hlasy neslyším, to spíš v létě, přes otevřená okna, ale slyším běžně vibrovat nahoře mobil, drápky psa chodícího po podlaze, samozřejmě v koupelně splachování a sprchování odjinud, ráno vím, že vstávají nad námi brzo, takže návštěvy spící v obýváku mají smůlu, slyší, jak nad nimi jede před šestou odšťavňovač a asi mixér na nějakou zdravou snídani (skoro každý tady má po přestavbě obývák spojený s kuchyní, takže i ty věci z kuchyně ostatní v obývacích slyšíme). Fakt jsou ti pod vámi možná Vietnamci, kteří třeba neumí dobře česky, tak to radši neřeší, nebo mají svatozář.

evka_slovenska
29. lis 2020

@elencze Nebo tam vari Vietnamec drogy a drzi hubu aby si jich nikdo nevsimal 😁 u nas bezna praxe... clovek si mysli-jee, jaky je zlaty ten Vietnamcik, ani nepinda ze mu skakaj moje decka nad hlavou... a za rok zatah kuklacu a on ma doma varnu 🤣 a nikdo by to do nej ani nerek....

budouci_maminka
29. lis 2020

@konidana ani kdyz se pod to da korek?

konidana
30. lis 2020

@budouci_maminka hele nevim, to musis resit s podlaharema co na odhlucneni😉. Kazdopadne kazda izolacni vrstva navic je dobra.

michaela666
30. lis 2020

@budouci_maminka Ono záleží i na firmě co ty podlahy bude pokládat. Radši se zeptat víc odborníků. Té naší sousedce údajně tvrdili,že betonovou podlahu v bytě má krásně rovnou. Tím pádem nemusí dávat žádnou nivelační stěrku, OSB desky nebo další třeba pěnovou vrstvu. Že se ji to zbytečně prodraží a výsledek bude úplně stejný. Samozřejmě kravina jak hrom. Asi kluci měli moc zakázek,zkusili ji oblbnout a ona bez informací se nechala.

nita1984
30. lis 2020

@konidana upřímně? Nevím jak bych to dělala s dětma a podobnou pracovní dobou, naštěstí to nemusím řešit. Ale bydleli jsme tak celé dětství a u nás se to prostě ctilo, v 19h bylo všechno hotovo my se ségrou v posteli s tichými aktivitami podle věku. Stejne jako ctím, že se netelefonuje lidem po 19. hodině. My jsme naštěstí v domě, takže klidně peru ve dvě ráno, když syn nespí.

jasminek2012
30. lis 2020

Já bydlela v cihlové novostavbě, nyní bydlím v paneláku v přízemí. Nad námi bydlí dva manželé. O chlapovi nevím, ale paní dupe jak slon, neustále něčím mlátí, hádá se..samozřejmě jakmile ulehnou děti, tak to je slyšet fest. Přes den tak nějak nevnímám, ztratí se to v běžném hluku. A navíc mají dřevěné vrzající pakety, což je fakt lahoda. A v bývalém bytě zase měli plovoučku, to bylo taky hrůza.

jelenice_zavodnice
30. lis 2020

Pro anonyma. Bydlíme v panelu a dobrovolně. Bydlela jsem v novostavbě, kde byli většinou 1-2kk, takže žádné děti a slyšela jsem toho dost. I dámské podpatky na chodbě. Zlatý panelák. Také slyším dost ale nic, co by vadilo. Souseda nad námi má tři malé děti, občas dupou jako sloni, slyším padat předměty na zem ale šetřili při rekonstrukci, takže podlahu mají buď jenom s minimální pěnovou vrstvou nebo žádnou. Slyším totiž rozdíl co bylo předtím a co je teď. A ještě k tomu máme podhledy na stropě, takže to tlumí jejich zvuky. Takže izolace podlahy dělá hrozně moc i do prostoru. My máme izolaci, plus dřevěnou podlahu a v ložnicích koberce plus také pěnová izolace pod tím. Občas zapnu i pračku pozdě večer a několikrát jsem i luxovala, ale já to beru fofrem, za 10 min mám vyluxováno. Pračku zapíná i souseda nahoře, kolikrát ve 22:00 hod slyším trochu ždímaní - klepání ale paradoxně ne v koupelně pod sousedkou ale v dětském pokoji, (odhaduji, že pračka stojí u zdi a my to slyšíme jakoby zdí, zřejmě se to šíří právě tou zdí nikoliv prostorem) ale co slyším víc, je to pípání pračky když skončí program. Sousedi pod námi měli hodně ubrečené děti, ty jsme občas slyšeli v noci řvát ale to slyšeli i sousedi od společných zdí. Ty děti slyšíme občas ječet v koupelně ale jsou slyšet asi tím pádem i naše děti. Také je krotím aby např. nekutáleli dřevěné kuličky po podlaze nebo neházeli tvrdé předměty nebo nejezdili autem.
Jednou jsem se sousedy pod námi ptala a omlouvala za hluk, protože byl těžký týden a ona na to, že prý nic neslyší, že spíš oni by se nám měli omlouvat na ten řev a křik. Jediná věc, která mi fakt vadí je, že občas slyším dunění hudby kolem 5:30 ráno, jsou to jakoby takové house tóny, takové duc duc duc (pořád stejné) ale netuším kudy se to line. Nikdo z blízkých sousedů to neposlouchá, tedy odhaduji, že to bude někdo, kdo se chystá ráno do školy nebo práce (tedy od doby jarní karantény to neslyším) ale někdo z úplně jiného bytu a nějako se to šíří zdí, protože to slyším jenom v ložnici.
Takže závěrem, nevím, jestli je to jakousi velkou tolerancí, nebo fakt není nic slyšet od nás a hodně tedy asi dělá ta podlaha, izolace a koberce.

denisahlavicova
4. pro 2020

Zeptat se sousedů 🤷‍♀️ sousedi nad náma se ptali, kde má malá pokoj, jestli ji nebudí dupot jejich dcer.. Já se zase ptala souseda, jestli ho nebudi, když malá nad ránem řve..
Ale teda já nepustím pračku ani v 18:00. Vše odpoledne/dopoledne.

zelenaesmolda
4. pro 2020

Pracku nebo mycku bych klidne zapla ale neluxovala bych takhle pozde

lotosek
4. pro 2020

Na kámoše prý kdysi zvonila sousedka s tím, že netuší, co tam nad ní provádí, ale že jí každý večer už týden vibrují skleničky v kredenci. Kámoš se omluvil, pod manželčin nový rotoped šoupli izolační podložku a zase v paneláku zavládla pohoda.

mdaria
22. bře 2021

Já slyším úplně všechno a psychicky už to nedávám, kvůli tomu hledáme nové bydlení. Bydlím v předposledním patře už 3 roky a je to teda peklo pro mě, manžel to moc nevnímá... Marně jsme doufaly že nám pomůže odhlučnění stropu ale podle mě vyhozené peníze. Nahoře bydlí v podnájmu rodina z dětském ktere furt dupe. Sousedé ohleduplnost postrádají, když jsem čekala miminko a vyprala novouckou vybavícku a obleceni a pověsila sušit na balkon, tak mě málem je*lo při objevení popelu na krasnych bodyckach.. Při tom souseka řekla že za to nemůže, přej fouká, a opakovalo se to několikrát. Když uspavam večer v 8 a holka nahoře evidentně s nějakou kámoškou běhají jako o závod a dupou, házejí něčem po podlaze tak je mi úplně blbě... pro tom když je na to upozorním tak mi řeknou že jsou to děti a že se tak hrajou, při tom vidím že holka sousedky má úplně mokré spocene vlasy.. Nechápu to, je tak těžké zabavit děti nějak jinak, pustit animak, stolní hry? Slyším jak souloži a jak sousedka řve a jak skřípe jejich postel, pořád nám jde kouř do otevřených oken a balkonu přes léto. Slyším jak vysává, klepe řízky, a furt stoupají se židlemi po podlaze. Doufala jsem že na to zvyknou, ale ani náhodou, je to pro mě ještě horší od té doby co jsem na mateřské, jelikož jsem furt doma s malým a ještě ta korona...

zelenaesmolda
22. bře 2021

@mdaria proc by si decka od sousedu nemohly hrat Protoze ty uspavas dite?Osm hodin neni ruseni nocniho klidu.

michaela666
22. bře 2021

@mdaria Aby si sousedka nechodila stěžovat, že ti v noci brečí miminko. Odpadky s plenkama, které postavíš na chvilku za dveře než je vyneseš hrozně nevoní a je to obtěžuje...Taky úplné kraviny co...jako to, že tobě vadí hraní jejich dětí. Nastěhovali jste se do paneláku, provozní ruch od sousedů se dal očekávat.

Strana
z3