Paříž, co vidět za jeden den?
Zdravím . Budeme mít s mužem výročí svatby a chtěli bychom si zaletět do Paříže .
Ovšem abychom mohli bez dětí máme na to jeden pouhý den. Což nám nevadí a vyhovuje nám to.
Byyl jste tak někdo ? Co vidět ještě krom Eifelovky ?
Prosím nepiště mi,že je to zbytečná cesta a tak ,nám to tak vyhovuje a i tak to pro nás bude zážitek dát si na výročí kafíčko v Paříži 🙂
Spíše prosím o tipy co kde a tak🙂
Děkuji
Super nápad. Osobně miluju Paříž a už jsem tam byla víckrát a kdybych tam byla jeden jediný den, mrkla bych k Eiffelovce, ale nešla nahoru, pak přejela na Montmartre k bazilice Sacre Coeur a hned za ní je náměstí malířů, kde bych si dala to kafíčko, nebo dvojku vína, pozorovala život a umělce a nespěchala nikam. Rozhodně bych nešla do Louvru (to už až tam budete na dýl tak Orsay je mnohem zajímavější). Jestli stihnete tak Notre Dame je nádherný zvenku a projít se po Latinské čtvrti. Ale myslím že spíš nestihnete. Jeden den je fakt na Paříž maličko.
@xdrak102 my tam byli v zari, vyrazili jsme tak abychom tam byli na 9 a stravili tam uzasny jeden den, bez front, to se tam vsichni nacpali v 11, kdy my jsme byli uz v zahradach, vnitrek jsme prolitli, ten me tolik nebral jako ty jejich zahrady, pak jsme to vzali na lodicku a uzivali si hodku romantiky a blbosti na vode 🙂 pro me to bylo lepsi nez Eiffelovka, v ktery jsem byla jak sardinka a jeste mi z ty vejsky bylo spatne 😀 kazdy ma svoje a je tezke z toho vybirat 🙂
@volfikovi jezis, to si vubec nepamatuji, je to uz 3 a pul let zpet, ale my zijeme v Curychu, takze jsme tam leteli za dobrou cenu, byla akce a zpet vlakem, rychlik za par hodin doma a taky akcni cena, my tam byli na 4 dny a prosli jsme toho hodne, hotel pres booking... Cim driv koupis letenku, tim bude levnejsi a nesmis koukat (kayak.com, dream.com atd.) vic jak 2x za den na ty letenky, pak se ti zvedne cena, vzdy se tu vynuluje o pulnoci... Cestovali jsme vzdy metrem (z letiste, na vlak, hotel, na pamatky), ubytovani co nejlevnejsi a zaroven hezke se snidani (tu jsme si koupili na prvni rano a pak jsme zasli do obchodu), pak vstupenka do pamatek, ja do nich mela vstup zadarmo, protoze mi bylo pod 26, jen manzel vsude platil
@volfikovi nevím jak je to teď, byli jsme už před pár lety na prodloužený víkend, ale rozhodne bych nešla do Versailles. Skoro nic tam nebylo a sežralo to moře času. Stejně tak Louvre, ale tam je aspoň na co koukat, nicméně při 1 denním výletě bych to vypustila.
@xdrak102 souhlasim, zámecké zahrady ve Versailles jsou sice asi krásné, ale určitě to nebude něco kvůli čemu bych kupovala jednodenní letenku.
@volfikovi pokud budete mít přílet a odlet jak píšeš, toho času moc nebude, cca 6 hodin takže určitě bych vynechala všechny větší projekty (Eiffelovka, muzea...). Projít město a nasát atmosféru ale stihnete. Já bych se asi začala kolem Eiffelovky a pak lodí po Seině směrem k Notre Dame a od Notre Dame pak zpátky k Louvru, Invalidovna, Champ's Elise... A ve zbytku času ten Montmartre.
Ale každá z nás tady má jiný vkus a zkušenosti a je to toho tolik... 🙂.
No je toho tolik že vůbec nevím kam se vrtnem rozhodně nechci nic náročného jen pokoukani procházka vítězný oblouk třeba . Uvidíme ale jsem moc ráda za všechy rady
@volfikovi já tam byla tři dny a stihla tak čtvrtinu 🙂 a to nejsem žádný nadšenec. Z vítězného oblouku je taky zajímavý výhled, navíc tam nejsou takové davy, ale je už malinko bokem (metrem ale proč ne). Z příspěvků ale cítím, že spíš než honit se za odškrtnutymi trofejemi chcete klidnější "romantický" den a na to je ten oblouk už mimo.
Tak a teď mě nahlodala mama že bychom tam neměli létat kůli útokům. Docela mě vyděsila. Jaký na to máte názor ? Byl jste někdo v Paříži teď někdy ?

Bude to hezké i na den, spíš bych si jen tak chodila a nasávala atmosféru. My v Paříži bydleli čtyři měsíce, manžela tam poslali na stáž, mám na ni krásné vzpomínky. Za mě určitě Montmartre, Latinská čtvrt, projděte se kolem Seiny, zahrady či parky. Pokud na Eiffelovku, tak radši objednat vstupenky předem, ať se tam nezdržujete. Ale moc hezký výhled je i z Vítězného oblouku, kam se dá taky vylézt. Eiffelovka je dost profláklá, i když k Paříži samozřejmě patří. K obědu bývají meníčka v restauracích. Nechcete mrknout i na letenky pátek až soboty, když manžel může o víkendu? Kdybych mohla ještě nějak poradit, klidně napiš. Krásné výročí, užijte si to!