icon

Itinerář a organizace výletu do Paříže s dětmi. Máte tip?

21. črc 2026

Dobrý den,
Nebyl jste někdo poslední dobou v Paříži? Chtěli bychom s detmi asi na 4 dny - 2 dny Disneyland a 2 dny prohlídka města. Uvítala bych, kdyby se někdo podělil o itinerář nebo dal nějaké tipy jak to zorganizovat.
Moc děkuji

moudivlacek
21. črc 2026

Plánujeme též, takový studijně poznávací trip. Takový první nástřel itineráře (po tobě zadaných info) vyplivne docela solidně AI. Kde začít a jak postupovat, aby to navazovalo. Samo bude pak třeba ověřit otvíračky atd. ale na ten nástřel se mi ten jeho itinerář moc libí.

zuzkasim
Včera v 07:17

Jsme na cestách a to, co já dělala 3 dny po chvílích doma a vypisovala, to partnerovi velmi podobně udělala AI, je schopna i ověřit otevírací doby, výše vstupného atd. Já tomu moc nevěřila, ale opravdu si asi stačí zvyknout používat.

levandule_k
Včera v 10:24
@zuzkasim

Jsme na cestách a to, co já dělala 3 dny po chvílích doma a vypisovala, to partnerovi velmi podobně udělala AI, je schopna i ověřit otevírací doby, výše vstupného atd. Já tomu moc nevěřila, ale opravdu si asi stačí zvyknout používat.

@zuzkasim AI je v tomhle super, akorát to má jeden háček, tím, že tohle udělá za nás a my nemusíme přemýšlet, tak netrénujeme mozek, a je to sval jako každý jiný...

@ anonym Nepíšeš kdy máte přílet, odlet, jak staré máš děti.

Koupila bych si lístky on-line na památky, kam chcete jít.

autor
Dnes ve 04:58
@levandule_k

@zuzkasim AI je v tomhle super, akorát to má jeden háček, tím, že tohle udělá za nás a my nemusíme přemýšlet, tak netrénujeme mozek, a je to sval jako každý jiný...

@levandule_k spíš jsem si říkala, jestli nejet autobusem, letenky už mi přijdou dost drahé. Děti mám 12 a 10. Nástřel od AI jsem si taky nechala udělat, ale zajímala mě spíš osobní zkušenost.

drep
Dnes v 05:38
@levandule_k

@levandule_k kromě trénování mozku navíc je potřeba informace, na kterých mi fakt záleží, ověřit. Konkrétně v paříži mě chatgpt naprosto bezostyšně poslal metrem na opačný konec paříže, než jsem potřebovala (když mu to píšu, tak “you are right, go to the opossite direction), v hamburgu jsem položila velmi konkrétní dotaz, zda-li dnes, toho a toho je otevřen Hafentunnel, zase tvrdil že není, ale byl, což jsem si musela zjistit sama.
Je dobrý na AI slepě nespoléhat.

betelgeuzz
Dnes v 05:48
@levandule_k

@levandule_k tak ono tím, že si nechám poslat od jiných itinerář, ten mozek taky moc nepotrénuji 🙂
Vzhledem k tomu, že AI bude čím dál víc zasahovat do našich životů, je fajn, si ji zkoušet na těchto jednoduchých věcech. A samozřejmě slepě nedůvěřovat, když člověk ví, jak AI funguje, tak je mu jasný, že občas najde blbosti.

levandule_k
Dnes v 10:32
@drep

@levandule_k kromě trénování mozku navíc je potřeba informace, na kterých mi fakt záleží, ověřit. Konkrétně v paříži mě chatgpt naprosto bezostyšně poslal metrem na opačný konec paříže, než jsem potřebovala (když mu to píšu, tak “you are right, go to the opossite direction), v hamburgu jsem položila velmi konkrétní dotaz, zda-li dnes, toho a toho je otevřen Hafentunnel, zase tvrdil že není, ale byl, což jsem si musela zjistit sama.
Je dobrý na AI slepě nespoléhat.

@betelgeuzz To spíš bylo pro Zuzkasim, u které mi to přišlo jako trochu povzdech, že se tím drbala 3 dny a partner to měl za chvíli a výsledek stejný. Tedy, že z toho má ona jiný benefit.
Jinak máš asi pravdu, že na tom moc nepotrénuje, když si pošle itinerář od jiných. (Také záleží jak bude kvalitní, co si bude muset dohledat.)

@drep Jj to je známý fakt, že si občas vymýšlí, a také je časovaná bomba na jakých trénuje datech. Už se ví, že Rusko zahušťuje informační prostor, vydává "studie", které ospravedlňují jeho jednání. AI na tom trénuje a pak má proruské názory.

moudivlacek
Dnes v 10:52
@anonym_autor

@levandule_k spíš jsem si říkala, jestli nejet autobusem, letenky už mi přijdou dost drahé. Děti mám 12 a 10. Nástřel od AI jsem si taky nechala udělat, ale zajímala mě spíš osobní zkušenost.

@anonym_autor My zatím nemáme konkrétní termín, ale co jsem si zkoušela nějaký nástřel udělat, vše vyšlo +- nastejno, ty busy/vlaky jsou teď pekelně drahý, už dávno to není levná alternativa k letadlu. Nejprve si stanov datum a pak hledej konkrétní termín. Našla jsem i letenky levnější než jiná doprava + ta úspora času. Věř mi, nechceš v buse sedět 12 hodin. Celkově levné to není, takové to jak se lítalo za pár stovek už moc nevídám, i ty nízkonákladovky už nemají takové wow ceny. Ale třeba budete mít ve vašem termínu štěstí. Pokud to jen trochu půjde, bus bych opravdu vynechala. Kdysi jsem s ním do Paříže jela a už nikdy víc. Přijedete zpráskaní, pak celý den po městě. S dětma si tuto variantu nějak nedokážu představit.

levandule_k
Dnes v 10:59
@anonym_autor

@anonym_autor Levné letenky je dobré vychytávat v předstihu.

Já jsem byla v Paříží cca před 15 lety...byl to autobusový zájezd z průvodcem, kdy jedeš přes noc a ráno jsi na místě. Mně to tenkrát nevadilo.
Navštívili jsme klasické památky, ale vy toho asi tolik nestihnete, protože chcete trávit čas v Disney landu, asi bych si vybrala, jestli mě z památek víc láká Louvre, Versailles nebo Eifelovka, Invalidovna a Martovo pole.

Za mě je dobré si vychutnat danou památku, nedělat z toho koňské dostihy a chtít stihnou úplně všechno.

Tenkrát byly vstupy do muzeí zdarma pro studenty, což bylo příjemné pro mou peněženku.

knuffel
Dnes v 19:50

Ahoj, my jsme byli autem v těch volných květnových dnech, 7.5. (čtvrtek) večer jsme vyjeli, v pátek ráno jsme zaparkovali na předměstí a jeli RER do centra. Dcera chtěla vidět Eiffelku, měla jsem předem rezervované vstupenky, na místě pak nemusíš mít štěstí, pak jsme šli pěšky na Sochu Svobody, potom myslím, že jsme přejeli metrem k Notre Dame a courli jsme se k Louvru. V sobotu jsme jeli na vyhlídkovou loď (Bateaux Mouches) - tam máš všechny památky jako na dlani, potom jsme to vzali pěšky k Vítěznému oblouku, tam máš krásný výhled na Champs-Elysées, potom jsme přejeli na Montmartre - bazilika Sacré Coeur a celou tu čtvrť jsme procourali a potom jsme jeli domů. Mezitím samozřejmě člověk musí koupit v pekařství crossanty, bagety, ochutnat makronky... Takže dva celé dny v Paříži. Ale my se za volantem pravidelně střídáme, jeli jsme tam elektro autem, takže co nabíjení, to střídání, takže jsme to nějak dali. A v neděli dopoledne jsme byli doma a mohli jsme si trochu vydechnout před pondělkem.
Třeba Louvre za mě pro takhle staré děti nedává smysl. Nevím, jestli ti to nějak pomůže... Versailles bych taky vynechala, to je pak až pro starší si myslím.