Ve 4. měsíci do Disneylandu. Může to uškodit miminku?

luccy25
23. lis 2020

Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, zda má někdo zkušenost, tip, radu... Plánujeme s přítelem silvestr v Paříži s návštěvou Disneylandu. V té době budu ve 4. měsíci.
Může cesta či popřípadě atrakce v Disneylandu nějak uškodit miminku? (atrakce přiměřené, nejsem typ na šílené horské dráhy a otáčečky hlavou dolů)
Děkuji za každý názor.

emamaira
23. lis 2020

Disneyland ublížit nemůže, vynechala bych atrakce, kde budeš hlavou dolů, ale jinak v pohodě.

kakba
23. lis 2020

Kdybych to milovala jela bych klidne i v 8. Mesici. Jenze me udela spatne i houpacka takze ja bych nejela. 😀😀

kevi1
23. lis 2020

Zatvoreny Disneyland urcite tvojmu dietatu neublizi, kedze pochybujem, ze ho cez sviatky skutocne otvoria.

leniczka23
23. lis 2020

Disneyland neublíží, bála bych se spíš Francie jako takové, tam by mě nikdo nedostal. To co se tam v poslední době děje je naprosto příšerný, všude hromada uprchlíků který jen tak rezaj hlavy lidem na ulici. Ale to už je samozřejmě na jinou debatu.

majena39
23. lis 2020

@luccy25 já jsem v disneylandu byla sice jako neotehotna... Ale musím říct, že těhotnou by mě tam nikdo nedostal. Na atrakce jsou čekací doby někdy i přes hodinu. Klidně dvě hodiny. Strašné davy lidí úplně všude. Neohrabané malé děti se v davu chytají každého kromě svoji mamky 😂 A při průvodu to byla taková mackanice, že to jste nezažila. Upřímně nevím na kterou atrakcí kromě lodiček bych šla, protože i v těch co se netočí hlavou vzhůru máte většinou před sebou ochranu přímo před břichem do které můžete kdykoli narazit. Sednout si kromě atrakcí není kam, takže až se unavíte, tak nevím.... Možná v prosinci to vypadá jinak než koncem září, ale byla jsem vyřízená i netěhotná. Teď bych do toho rozhodně nešla...

nikishkaaaa
23. lis 2020

@luccy25 ahoj, zalezi asi i na tom, jak se stavis k dnesni covidove dobe a taky jak budete cestovat. Pokud letadlem, autem...ja bych se asi bala cestovani hlavne kvuli toho, ze se v tehotenstvi nakazim. Obzvlast ve frontach na atrakce + bezpeci Parize mi ted pripada nedostatecne (terorisnus). Ale to mame kazda jinak, Disneyland jako takovy jiste neublizi.

nikolite
23. lis 2020

Některe kolotoče jsou v těhotenství zakázané horské dráhy atd. Je to u nich uvedeno, ale mám zato že konkrétně v Disneylandu v Paříži těch zakázaných není moc.

misina321
23. lis 2020

Já bych teda řekla, že záleží i jak ti bude. Zatím ti možná je dobře, ale může se ti ze dne na den udělat mnohem hůř. Sama jsem takhle plánovala prodloužený víkend na horách, ale naštěstí než jsem stihla zaplatit ubytování, tak mi začalo být blbě... Ji ak bych vyhodila peníze, protože bych nebyla schopná tam ani dojet. Takže pokud nemusíš nic zarezervovávat a platit předem, tak proč ne, když se budeš cítit dobře. Já bych toho schopná rozhodně nebyla 😂

majena39
23. lis 2020

@nikolite já bych právě naopak řekla, že většina zakázaná nebo nedoporučovaná je. I na blbých labutích nebo řetězáku v čr je cedule, že nevhodné pro osoby s hypertenzí, těhotné apod 🙂

westie
23. lis 2020

V obecne rovine bych jela, letala jsem do zahranici v obou tehotenstvich a vse bez problemu. Ja mam s Disneylandem akorat zkusenost, ze je super v lete, spousta atrakci je venkovnich atd. V zime jsou v Parizi zajimavejsi veci na videni - nevim, kde budete bydlet, ale pokud nekde v centru, tak do Disneylandu je to docela daleko a je to na cely den, akorat v zime je brzy tma. Takze pokud bude otevreny a vy po tom touzite, tak proc ne. A pokud to pujde, doporucujikoupit vsrupenky predem na netu, da se vyrazne usetrit (my usetrili 50%).

nikolite
23. lis 2020

@majena39 Je to teda už pár let co jsem tam byla , ale tehdy byl zákaz jen na pár (řešila to tam známá) . Možná se to od té doby nějak změnilo to nevím 🤷‍♀️. Kolotoče tam jsou spíš "kochací" než adrenalinové.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru