icon

Pejsek Bišonek - máte zkušenosti? Kde seženu štěňátko?

lenkaaa
22. led 2016

Dobry den, deti by moc radi chteli pejska, takze se zatim rozhodujeme pro Bisonka. Prosim o vase rady, zkusenosti...nejvic by me zajimalo, jestli je pece hodne narocna, nebo zda to sama zvladnu i s dvema malymi detmi (4 a 7 let). Dale by me zajimalo, kolik stoji mesicne starani se o takoveho pejska...kvalitni jidlo, pece o srst, pripadne nemoci ...atd... Dekuji

Strana
z2
anetka1701
26. led 2016

@lenkaaa tak si chvilku počkej, na jaře budou určitě další vrhy... Já naopak měla u chovatelky (kupovala jsem NO) problém, furt mi "nutila" fenku a my jsme chtěli pejska :o) Kamarádčin tchán zase prodával pejsky loni a pes byl hned pryč, fenky trvaly...

martanka007
26. led 2016

@lenkaaa Leni, já jsem zažila pejska bišonka a mám fenečku bišonka. Pejsek bišonek velmi chránil svou rodinu, ale nebyl tak přítulný, k lidem mimo rodinu se choval nepřátelsky, vrčel na ně. Asi je to individuální, ale obecně pejsci bývají někdy agresivnější a méně přítulní. Ale znám i takovou fenečku. Naše fenečka je velmi přítulná a takový mazel. A jinak pokud jsi to rozhodnutí dobře zvážila, tak bych se od něj nenechala odradit. Mně kolegyňky zrazovaly ještě pár dní předtím, než jsem si Nellynku přivezla a nelituji, že jsem je neposlechla a fenečku jsme si pořídili. Ale je pravda, že jsem s ní ve štěněcím věku chodila na cvičák a ona se dost otrkala s ostatními pejsky, neštěká na ně a chová se k nim přátelsky. I když někdy to byl na cvičáku hon všech ostatních pejsků na toho "bílého králíčka". Umí díky cvičáku i základní povely

lenkaaa
autor
26. led 2016

@martanka007 Dekuji, a kde jsi prosim Te hledala inzeraty? na jakych serverech? nemas jeste kontakt ?

martanka007
27. led 2016

@lenkaaa Leni, ono už je to moc dlouho. Ale tehdy jsem chtěla investovat minimum do pořízení pejska, tak jsem hledala na seznamu daruji bišonka. Ozvala se paní z Prešova, protože si pořídili pejska a neměli na něj čas. Takže jsme si Nellynku brali až na konci čtyř měsíců. Jinak vidím, že hodně pejsků je tady za dobrou cenu i s PP
http://www.annonce.cz/psi-a-stenatka-Bisonek-f-...

nita1984
27. led 2016

Ahoj, nečetla jsem názory, ale jako majitelka tří psíků a také majitelka psí školy musím říct, že je třeba opravdu DŮKLADNĚ ZVÁŽIT VŠE.
Pejskek je živé stvoření, štěňata ničí, koušou, často v noci nespí. I malému psu je důležité dát řád a výchovu. Počítejte s tím, že psí "sebere" minimálně hoinu Vašeho času denně a to i ve dny, kdy vy budete nemocná kdy děti budou nemocné, když budou svátky a prázdniny...
Také je třeba i uvědomit že za psíka nejsou jen měsíční náklady, ale může se stát, že bude nemocný... mě operace nožičky jednoho z mých psů stála cca 50 tisíc. A to jen běžel pro balónek jako to dělal běžně...
Další ůležitá věc je, volil psa s PP. Ano i kříženci a voříšci jsou senzační psíci (také mám jednoho doma), ale pokud chci danné plemeno, měla bych chtít i záruku, že pes nebude mít nakonec třeba deset kilo.
Zvažte třeba, kde bude jezdit pes v autě máte na něj místo? atd atd... přeji šťastnou volbu

kmotra87
27. led 2016

Hlavně si prosím pokud chceš konkrétní plemeno, nepořizuj psa bez PP. I když bude u inzerátu napsané, že rodiče jsou s PP. Projdi si raději chovatelské stanice.
Například tento inzerát zavání množírnou.
http://www.annonce.cz/inzerat/bisonek-praha-328...

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@martanka007

@kmotra87 Takze mam za sebou dve navstevy stenatek. Prvni navsteva byla v CHS, kde jsem se byla podivat na bolonskeho psika s PP. Pani byla moc ochotna, videla jsem vsechny stenatka, jak ziji i s maminkou, tetickou a stryckem...vsemi pejsky co doma maji 🙂 Dcera si stenatko hned zamilovala. Na druhy den jsem vsak jeste nasla inzerat na Mini maltezacka, kde bylo napsano, ze nebude mit vic nez 2 kg. Tak jsem si rekla, ze by to urcite bylo mensi nez ten muj bolonsky psik, ktereho jsem den predtim videla. S pani jsem se po telefonu ujistovala, zda je to opravdu male plemeno a ptala jsem se ji, zda uvidim rodice stenatka. Rekla ze maminku uvdim. Kdyz jsem k ni prijela, otevrela mi s jednim stenetem v ruce, stali jsme na chodbe a ja se ptala kdy se stenatko narodilo. Rekla ze to ma nekde napsane, ze ted nevi presne, ale ze stenatko ma kolem 6 tydnu. Zeptala jsem se na fenku, to rekla, ze je venku, ze pres den ji nechava na dvorku a az vecer ji zavira domu...hmmm. Pote jsem se ptala kdy je stenatko k oberua rekla ze treba i hned. Na otazku jestli je ockovano, rekla ze jeste ne, ze mi da slevu a mam si k veterinari zajit sama. No.... takze jsem odchazela hodne zklamana, stenatko bylo opravdu hezke...ale ten pristup! Jaky na to mate nazor?

anonym88
4. únor 2016

@lenkaaa Tak to byla určíte nějaka zasr........ mnozka! Prostě vás chtěla ojebat. Neumím to jinak napsat.

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@anonym88 asi ano, nebylo to tam vubec prijemne, a ani ta pani! pry ze maminku stenatek nechavaji venku na dvorku! to me teda zarazilo, vzdyt to je prece pes, ktery ma byt doma na polstari... a ne cely den venku na dvorku... ☹

mika251
4. únor 2016

@lenkaaa určite nebrať! Tieto miniplemená sú teraz veľmi v móde, ale je to v podstate len sprznené klasické plemeno, bez původu, bez zdravotných vyšetrení.
Navyše tieto miniplemená sú nesmierne náchylné na zdravotné komplikácie - prakticky nie je možné ich klasicky naočkovať, pretože vakcíny sú stavané pre normálne psi, ktoré majú viac ako dve kilá. Majú problémy s prezubovaním, pretože majú príliš malé tlamičky, problémy s porody, klasické lieky im človek musí drobiť na osminky.
Ja osobne to považujem za regulérne týranie zvierat, pretože tie zvieratká podliehajú módnej vlne bez ohľadu na to, aký krátky a smutný život budú mať.
A títo množitelia proste ryžujú na nevedomosti ľudí a na roztomilosti minipsíkov.

Vyberte si šteniatko klasických rozmerov, s PP, ktoré bude odpovedať štandardu, dokladne si preverte majiteľa /veľa sa dá aj vygoogliť/, trvajte na tom, že chcte vidieť matku a zázemie, v ktorom štenatá vyrastajú. Malé plemená by nemali matku opúšťať skor než v 8 týždňoch veku, mali by byť minimálne raz naočkované a raz odčervené.

Držím palce pri výbere.

anonym88
4. únor 2016

@lenkaaa To jsou ty jejich výmluvy. Chuderka kdo ví kde je ta maminka 😢 přitele sestra to samé..přijela tam,najednou výmluvy ze tatínek je tamhle a maminka tamhle a tak dál. Štěně čistokrevna čivava! A ja ji pak doma říkam kde má teda PP když je cistokrevna. Hned volala ty paní a výmluvy a už byla i drza ze jaky PP ze pejsky viděla na fotce a ze jsou čistokrevný..přitom i napohled možná jeden z rodičů čivava byl,ale štěňátko bylo krizene-bohužel se nechala napálit 😢

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@anonym88 no jako mne bylo toho stenatka uplne lito, podle mne bylo o moc mladsi nez rikala ze je, k nicemu se nemelo a bylo takove chudatko plache...kdyby snad bylo naockovane, tak si ho i z litosti asi vemu.... no....budu na nej myslet, ale brat si ho nebudu, to je jasny ☹

mika251
4. únor 2016

@lenkaaa toto je bohužiaľ tiež to, na čom množitelia zarábajú - človeku je šteniatka ľúto, tak si ho vezme! Veľmi Vás prosím, nerobte to! Či už je očkované, alebo nie, može sa kľudne stať, že budete mať doma chudáčka, čo bude večne nemocný, na doktoroch sa nedoplatíte (veterinár na rozdiel od lekára je pekne drahá záležitosť, stačí obyčajný průjem a stovka sem, stovka tam a z ordinácia odchádzate o petikilo lehčí), nedajbože vám psík za pol roku umrie. Jasné, že je človeku tých chudáčikov ľúto, ale tieto nákupy z milosti nikdy neprinesú nič dobré.

Vyberte si zdravé korektné šteňa a ponuky štenat miniplemien a štenat bez PP rovno mažte, a určite sa na nich nechoďte dívať osobne, vyhnete sa týmto srdcervúcim okamihom.

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@mika251 jasne, beru si tedy stenatko, co jsem videla den predtim, coz je Bolonsky psik...akorat teda se mi zdal dost velka ta fena. Myslela jsem, ze je to mensi psik. nebo tak, ptala jsem se ruznych lidi v okoli co maji za psa a rekli ze bolonacek...ale bylo to o neco mensi... tak proto jsem myslela ze ty mini plemena fakt existuji.... ☹

mika251
4. únor 2016

@lenkaaa oni bohužiaľ existujú a sú strašne populárne, ale je to všetko množenie bez papierov, pretože štandartné plemeno musí spĺňať veľkostné a hmotnostné limity - ktoré tieto sprsklotiny nespĺňajú, ale ľudia na ne strašne letia, pretože čo je malé, to je milé, že... že je to v podstate pes chudák, to už ľudí bohužiaľ nenapadne.

Väčšieho psíka sa nebojte, pokiaľ je to šteniatko s PP, tak neštandartné nebude. Navyše, väčší psík nie je na škodu, bude odolnejší, silnejší, nebude tak náchylný - čím vyššie má brucho od zeme, tým menšia mu je zima 🙂). Ono pokiaľ známi nemajú boloňáčka s PP, tak bohvie, čo za krížencov si nevedomky pořídili...
Pevne verím, že budete spokojná.

kancikova82
4. únor 2016

@lenkaaa zdravím, narazila jsem náhodu na Vaši debatu a musím taky napsat pár řádků a hlavně to, že rasa mini maltézský psík NEEXISTUJE! Maltézský psík je malé plemeno, náš je kluk s PP a váží kolem 3,5 kg. Maltézský psík je velmi přátelslké a milé plemeno, vlastně je to takový "bratranec" s bišonkem. Paní bych klidně i naprášila někde na veterině, protože je to jasná množka. Tak malý prcek a ještě nenaočkovaný, to je hrůza. Můžu se zeptat, kolik za něj chtěla?

anonym88
4. únor 2016

@lenkaaa To jim je taky podobny,mrcham, že je dávají mladší bez se mají dávat a někdo ho má týden a umře 😢 to jsou takový svine co nemají srdce! Kdo ví kde je zavřeny prdelka malý 😢 ja bych je střílela takový lidi!

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@kancikova82 chtela za nej 6000 Kc s tim, ze mi od teto ceny odecte to ze neni naockovany...

mika251
4. únor 2016

@lenkaaa no ty kráso, hnala by som na ňu finančák, pretože dane určite neodvádza!!! Za sprsklé šteňa bez PP takéto prachy! A to sa ešte hrá na samaritánku, že dá zľavu!
Normálne mám nerv!!!!

anonym88
4. únor 2016

@mika251 Asi tak!!!!!!!

kittym
4. únor 2016

Hlavně pokud už zachraňujete zvíře z otřesných podmínek, NIKDY nezachranujte za peníze! Tím těm svinim říkáte tyrejte dál a vic, vyděláte! Jedbu duši pak člověk zachrani, dalším dvěma podepíše stejný osud..

lenkaaa
autor
4. únor 2016

@mika251
@anonym88
@kittym Holky, sama jsem z toho otresena, navic jsem tam byla s dcerou, ktere se stenatko moc libilo samozrejme a tulilo se k me dceri...a pani jeste rikala dceri, ze kdyz se tak stenatko tuli, ze si dceru uz vybralo jako svou panicku... a ta cena je pry proto takova, ze je to vzacny mini maltezacek, ktery je proste drazsi... nastesti se me dcera pak ptala v aute, co to znamena ze stenatko neni naockovane, tak jsem ji to vysvetlila a pak uz ho teda nechtela. Ale vecer jeste pred spanim rikala, ze na to stenatko bude myslet ☹ ☹

anetka1701
4. únor 2016

@lenkaaa tohle je fakt hnus :o( Paní klasická množitelka, to je naprosto klasickej případ - s takto malym štěňátkem by jste měli hrozné výdaje, dopiplat ho, pak se modlit at mu nic není a tím, jak bylo podtržený, tak by mělo celoživotní problémy... Opravdu, je to strašně smutný, ale tím že ho "zachráníte" tak paní podpoříte v tom množit dál a vyrábět další takové chudáčky a vás to bude stát šílený peníze za veterináře...

anetka1701
4. únor 2016

P.s. Loni jsme kupovali pejska. Je to Německej ovčák s papírama - takže velký plemeno, jen živit matku pěkně drahý. Mám doživotní chovatelskej servis, chovatelka velmi ochotně poradí a pomůže s jakýmkoliv problémem, mám jí na FB, vidím fotky sourozenců... Pejsek krásnej, zdravej, super povaha po rodičích... A stál 8tisíc... Takže platit 6tis za podraženýho drobečka bez PP je fakt zvěrstvo...

mika251
4. únor 2016

@lenkaaa to vzacne plemeno je prachsprosty krizenec, proste klame az sa prasi a ludia im to fakt zeru😞 urobili ste dobre, ze ste odolali, tito mnozitelia by mali fakt uz dostat po prstoch 😣

martanka007
5. únor 2016

@lenkaaa Tak jsem tady chvíli nebyla a čtu si průběh. Je mi taky moc líto toho štěňátka, ale za tu cenu bych si jej určitě nevzala. Je to takové citové vydírání a stejně si myslím, že štěňátko brzy někomu udají, kdo si neuvědomí, že je paní množitelka a chce na jejich nevědomosti získat co nejvíc peněz. Když je pěkně, tak taky dáváme Nellynku ven na dvorek, ale v žádném případě ne na celý den. Dáváme ji tam na hodinku, ona si poběhá, počichá, a pak ji zase bereme domů. A teď v zimě ji tam necháváme jen pod dozorem proběhnout, aby se nenachladila. Jenže to je domácí mazlíček, naše láska a nemáme ji na štěňátka. Známá má jorkšírku, taky to měla být hodně maličká fenečka a má tak těžkou chorobu srdce od svého raného mládí, že je stojí velké peníze a prý se moc nedožije, tak známá je z toho velice smutná… Jinak my jsme si taky brali bišonku s tím, že bude maličká, že bude třeba k té spodní hranici – tedy kolem 3 kg, ale už jako štěně jsme jí dávali hodně kvalitní krmivo a hodně se vytáhla, takže i když je štíhlá, váží 5,6 kg, což je nad horní hranicí. A to má stále velmi kvalitní krmivo, jen jí ho musíme vážit, protože je opravdu velmi „žravá“ a kdybychom jí dali plnou misku, tak ji spořádá za chvíli

Strana
z2