icon

Petice proti plošnému nošení roušek.

martiniquest
18. srp 2020

Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:

https://www.petice.com/petice_proti_povinnemu_n...

martiniquest
autor
20. srp 2020

Nemam radost tpusobem, jakym k tomu doslo, ale jsem rada, ze pujdu do obchodu bez hadru. Ale co mi hlava nebere - nakoupime bez hadru, ale ke kadernici pujdu s hadrem? 😅😅😅 a na ples taky? 🏌🏻‍♂️

krtcice
20. srp 2020

Holky a jak je to když teď oznámili, že ve školach být nemusí, ale náš ředitel má na stránkach, že roušky ano? Vyvěsil to dnes ráno, tak počítám že to změní, ale kdyby ne, tak...??? Co platí víc, slovo státu nebo ředitele? Mohl by to po mé dceři vyžadovat i když dle státu ta povinnost nebude?

sudylichozrout
20. srp 2020

@martiniquest nene, ani kadernice, mam ten pocit. Proste jen MHad, zdravotnicka zarizeni a tusim urady.

rezusesmichy
20. srp 2020

@sudylichozrout to jako fakt jsou pro tebe ti, kteří nesmysleji stejně jako ty slabomyslni? Jako upřímně my dvě se shodneme v málo čem, ale zrovna od tebe bych čekala více tolerance a nechat druhým vyjádřit svůj názor, aniž by jsi je kvůli tomu nazývala blbci.

krtcice
20. srp 2020

@martiniquest ne, ani u kadeřnice nemusíš mít. Už článek aktualizovali.

odula
20. srp 2020

@sudylichozrout Ken 🤣🤣🤣

martiniquest
autor
20. srp 2020

@krtcice plati, vo nakaze stat. Reditel nema kompetence toto kazat

krtcice
20. srp 2020

@martiniquest ufff, děkuju

martiniquest
autor
20. srp 2020

Ja precetla titulek a zkracenou verzi clanku a brara jsem to jako dane. Tak dobry. Kadernictvi ne, plesy ano 😴🥱
Vite, co by bylo fajn? Kdyby nam chodily nejake notifikace na mobil. Protoze kdo ma sakra porad sledovat, kde ano, kde ne? Ktery den si mam vzit ruzove trenky, kdy zase tangace na xicht 🤢🤒

martiniquest
autor
20. srp 2020

@krtcice Nejsem pravnik, ale tohle je narusovani svobod. Nemuze to plosne nakazat ani mesto, jestli si spravne pamatuju ze vcerejsiho clanku @sudylichozrout

martaskaaa
20. srp 2020

@krtcice teď říkali, že počkají do pátku,aby mohly školy zareagovat. Tak je možné, že to zase vás ředitel zruší. Pokud to tam dal rano, jednání bylo déle.

Takže i do kina budu moci bez roušky? 😂 My totiž potřebujeme využít lístky do kina co máme a kvůli roušce jsme to odkládali a mají platnost do konce září. Tak jsme právě na rychlo chteli jit v sobotu, kdy nejsou ještě povinné... Kdo už se v tom má vyznat kurde

martiniquest
autor
20. srp 2020

@martaskaaa Pokud tam bude min nez 100 lidi...a uprimne, neocekavam, ze by behem filmu nekdo kontroloval hadr

sudylichozrout
20. srp 2020

@rezusesmichy Ne, chapu a respektuji volice normalnich stran. Tj. treba i CSSD a ruznych mimoparlamentek. Ale nikdy nepochopim volice ANO, KSC(M) a SPD. Tyto lidi skutecne povazuji za slabomyslne, at se ti to libi ci ne.

rezusesmichy
20. srp 2020

@sudylichozrout tak mit sebevedomi urcovat co je a co neni normalni to chce odvahu a drzost a ta tobe nechybi😉vubec se nedivim ze nase politika napric vsemi stranami vypada tak jak vypada,no a tobe nezbyva nez se smirit s tim,ze zijes v zemi slabomyslnych😉

sudylichozrout
20. srp 2020

@rezusesmichy chtela jsi odpoved, dostala jsi odpoved.

marcicek84
20. srp 2020

@martiniquest to uz funguje je nejaka mobilni covid karta jd eto vsechno je

rezusesmichy
20. srp 2020

@sudylichozrout v poho a od tebe jsem ani jinou necekala

marcicek84
20. srp 2020

Konecne zmena,ale je vydesily chyetane demonsteace a hmtech hafo podpisu pod petici...no aby je to jeste zachranilo,oni to tim narizenim doat odspuntovali,nakrkli hodne lidi i tech co se do toho normalne nemontuji,ale 21 tis. podpisu za tsk kratkou dobu,to uz znamena,ze lide zacinaji vyjadrovat svuj nazor a nesouasi mozna vic lidi,nez si myslime...

martiniquest
autor
20. srp 2020

@marcicek84 Vidis, tahle informace se ke mne jeste nedostala. Neni to spojene s tim, ze treba musim sdilet svoji polohu nebo tak neco?

marcicek84
20. srp 2020

@martiniquest ja nevim mi to naistaloval manzel,kdyz mi v mobilu delal poradek,jeste jsrm mu nadala,ze to nechci,ale kazdy den mi prijde co a jak... 😂 Nabizi to ministerstvo zdravotnictvi nejaka mobilni karta covid19

martiniquest
autor
20. srp 2020

Mimochodem zeny, napadala me takova myslenka - jak je mozny, ze tady se tak silne ozyvame proti opatrenim, ktere nam nedaji smysl a jinde ne/ne tolik? Bud se ze sveta nedovidame skoro nic (resp jen to, co se komu hodi) a nebo (a asi to bude kombinace) - napadlo me, nejsou za tim jeste nase vzpominky na komunismus? Ja jsem sice rocnik 1988, ale diky Vypravej a vypravenim starsich rodinnych prislusniku vnimam jakekoli neopodstatnene naruseni svobody velice ostre (a tim nemyslim jen koronahysterii, mam to celozivotne a vzdy me vytacelo, ze mi nekdo z pozice sve moci neco kaze a pritom to postrada logiku)

marcicek84
20. srp 2020

@martiniquest bude za tim urcite informacni embargo a pak jeste mame v pameti komunismum zapadni staty uz tolik ne...
Jo a ta mobilni karta sdileni polohy nechce 😜 vis kazdodenni pocty a kdyz ji otocis i od kdy co plati a co se tyce cest do zahranici...

marcicek84
20. srp 2020

Vite neco o nejake generalni stavce 17.9.?Vim jen o tech ve velkych mestech 30.-31.8.

sudylichozrout
20. srp 2020

@martiniquest Ja jsem vychovana v tom, ze proti nesmyslum a vecem, ktere nici svobodu a demokracii, se aktivne bojuje. Mozna proto jsem jak na pruzinkach ted.

sudylichozrout
20. srp 2020

@rezusesmichy Vsak co jinyho bych ti na to mela odpovedet? Uprimne a ted ruku na srdce. Myslis, ze clovek, ktery si mysli, ze vsichni podnikatele kradou, ze je normalni zit na dluh (soukromy ci statni), nechape, ze penize nerostou na stromech a je schopny bastit Buresovi ty jeho neuveritelne lzi/voli vrahy v podobe prejmenovanych komunistu/boji se, ze co migrant, to krvelacna bestie a skace na hoaxy Pitomiovi, je opravdu intelektualne nejak na vysi?
Chapu, ze je nekdo levicovejsi a nekdo pravicovejsi. To respektuji, ale tyhle tri strany jsou naprosty ulet a jejich volici tez.

rezusesmichy
20. srp 2020

@sudylichozrout a ty si fakt myslis,ze v ostatnich stranach je to jine a ze jsou tam sami spravni chlapi? ale no tak,tak naivni nejsi ani ty😉,at tu byla jakakoliv strana tak ji vzdy srazil vaz nejaky spravnak,ktery by v zivote nezneuzil sve moci a statnich penez😂

sudylichozrout
20. srp 2020

@rezusesmichy Ja neresim spravne chlapy. Ja resim smysluplnost dlouhodobeho programu. V tom to je, vis. V tom je mezi mnou a mnoha lidni rozdil. Mne az tak nezajima, jestli Karel kamaradi se Standou a Pepa je cestny jak Mirek Dusin. Pro mne je nejpodstatnejsi to, jakym smerem se bude republika ubirat, jak vysoke budou dane, jake prostredi pro zivnostniky vznikne, jak se bude hospodarit a jak se podari snizit mandatorni vydaje i za cenu spoluucasti. Nevolim podle libivych hesel a xichtu na plakatech.

rezusesmichy
20. srp 2020

@sudylichozrout no a tu smysluplnost progamu vidi kazdy v necem jinem,jinak to vidi podnikatel,ktery se kolikrat ke svym zamestnancum nechova moc slusne,coz ty jako osvc posoudit bohuzel nemuzes.jinak to vidi duchodce,ktery cely zivot drel a dnes ma kolikrat problem si zaplatit najem,jidlo a leky a takhle bych mohla pokracovat.je tu demokracie a kazdy ma pravo volit to co je mu blizke a vzhledem k tomu,ze uz je to par let tak jak to tady je,tak je to znamka toho,ze strany ktere podporujes napriklad ty asi svou praci dobre nedelaji

martiniquest
autor
20. srp 2020

@marcicek84 o generalni stavce nevim

sudylichozrout
20. srp 2020

@rezusesmichy Je to mimo tema, ale dnesnimu duchodci bylo v roce 89 30-50 let. Tedy lide v nejlepsich letech. A meli si proste i neco nasporit a nespolehat jen na statni duchod. A jeste jeden pohled. Duchodce ma svuj ekonomicky aktivni zivot za sebou, presto ovlivnuje to, jaky budu mit ja ekonomicky aktivni zivot. Pochopit, ze Bures a spol. mi ho vyrazne zneprijemni a jeste zadluzi i nase deti jen proto, aby mel duchodce litr navic k Vanocum (vcerejsi napad Schillerove), je proste nad sily mnoha z nich. Toto je vrchol sobectvi lidi, kteri nedokazou/nechteji videt dal, nedokazou zhodnotit nasledky svych rozhodnuti a ridicich se prakticky jen na zaklade slibu. Cili lidi s podprumernym IQ. Tak to proste je.

Strana