Petice proti plošnému nošení roušek.
Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:
@blondynka400 no ale predstav si,ze jsou mezi nami i takovi co bohuzel se svou imunitou neudelaji vubec nic i kdyby jedli denne kila vitaminu a cvicili do umoru.ti potom co? to maji jako smulu? a ze takovych je po ruznych onkologickych nemocech bohuzel vic nez dost,to sama vidis tady😉
@babanci jsi zabavna😉
@odula tak pokud si mela to stesti na podobny vzorek lidi jako je tady na mk😉 tak se nesmis nicemu divit😉
@odula máš pravdu v tom, že toto se tady skoro nedodržuje (a tím tady myslím též tu zamořenou Prahu). Ale že by to bylo tak tragické, mi nepřijde. Ale je pravda, že je MHD nejezdím a místům, kde bych všeobecně měla stát někde frontu se zásadně vyhýbám Covid necovid. Obávám se, že ale na to, aby se dodržovaly rozstupy není česká nátura to pravé + v dost obchodech a na dalších místech to ani není technicky možné.
@rezusesmichy každý může se svojí imunitou něco udělat. Není to jenom o vitamínech a cvičení do úmoru, to nikomu fakt nepomůže. Je to takováta klasika jako u tlustých lidí, neboli stravuji se ideálně, pořád se hýbu, přibírám snad ze vzduchu a pak se koukneš na jejich jídelníček a denní režim a je to jasné. S imunitou je to něco podobného, ač stejně jako u nadváhy za to občas tolik nemůžou, protože už mají zaděláno od dětského věku od jejich rodičů, ale i s tím se dá něco dělat.
Co se týče onkologicky nemocných a pod. To je ale přeci jiná kategorie ne? Tam bohužel se musí chránit oni sami, nejlépe respirátor kat 3 , opravdu přemýšlet kam chodit a nechodit, s kým se budou stýkat. Přeci se ale kvůli tomu nemusí "omezovat" ostatní....
@blondynka400 no jen doufam,ze nekoho takoveho nemas v rodine,to by mi ho bylo dost lito,a tohle zabolelo taky😉
@rezusesmichy a víš že mám? A vidí to úplně stejně, protože má hlavu na něco jiného, než aby mu pršelo do krku.
@blondynka400 a vis ze presne tuhle odpoved jsem cekala,protoze nejak tu kravovinu obhajit musis,ze? tak jo,tak vsechny nemocne nebo po nemoci zavreme doma at neprudi nas zdrave na tele,protoze o mozku se to fakt rict neda😂
@rezusesmichy ty ale stále nechápeš, že je lepší a ekonomicky i výhodnější nějak ,,omezit" ty rizikové (třeba těmi respirátory) než omezovat 100 % populace? Protože já teda do kina, do divadla atd s rouškou nepůjdu ani omylem, do restaurace taky ne, tam maximálně na zahrádku dokud bude počasí přát. A takhle to udělá většina nás co roušky nechceme, a ekononika jde do háje. Ale jo, výhodu to má, zas aspoň ušetřím 😀
@rezusesmichy mmch mám v rodině astmatika, onkologicky nemocné i s jinými obtížemi a ani jeden z nich s rouškama nesouhlasí a nechce je.
@rezusesmichy jsi jasnovidka, dobrá práce .-)
Zbytek za mne psala @krtice tak se asi nemá smysl vyjadřovat....
@krtcice ale to je jejich problem😉
@blondynka400 ne nejsem jasnovidka, jen vím co od MK cekat😁a fakt to smysl nemá to máš pravdu😉
@babanci já abych fakt ušetřila, museli by zavřít ještě e-shopy.....😂 Za retaurace, bary a taxíky jsem ale ušetřila dost, to je pravda. A ještě teď v létě za dovolenou 😀
@blondynka400 Dovolenou,tak to jsem si neodpustila. Byla jsem v Řecku,Chorvatsku a jedu do Itálie. Já jsem ten vyvrhel,co to sem dotáhne z venčí. Akorát teda zatím nic. E-shopy,to jo. Ten,kdo mě naučil na zalando lounge by zasloužil na zadek. 😀
@babanci když pro mne dovolená za těchto podmínek není dovolená. Sedět v roušce v letadle nehodlám, s mým štěstím by si mne vybrali v Řecku na test a atd.... Takže si to hodlám užit na podzim/v zimě a to že si to vynahradím, je víc než jasné 😀 Tak zalando nemusím 🙂
Dopiručuji zajímavý článek od Mudr. Václava Jordána ba téma roušky.
A ještě sem hodím vtip. Sestřička se ptá...co mám napsat jako příčinu umrtí? Napište covid 19. Ale má 40 bodných ran. Tak covid 19 a nečekané komplikace.😀😀😀😀
Tak a konečně se začíná taky psát o tom,co mi už dlouho leží v hlavě. Doporučuji k přečtení článek Vychovají roušky z našich dětí vyděšené sociofobiky?
@babanci vyděšeně siciofobiky z nic děláme my
A to na obou stranách, ti kteří se bojí přehnané ale i ti kteří to mají na haku
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zase-zmena...
Ááá, už to mění 🙂
Že by začali poslouchat hlas lidu?
@krtcice Tak klasika. Jak jsem psala vcera. Politicka zalezitost je to. Bures reziruje tohle divadlo, my obcane jsme stafazi k jeho psychpatickym mocenskym choutkam a Ken s Prymulou mu sekunduji coby zli policajti. Vis, kolik ted nabere hlasu?
@sudylichozrout no mě si rozhodně nekoupí 😉 ale že mám radost, to nepopírám. Hlavně v těch školách to byl nesmysl.
@krtcice To me take ne. Bych si radeji ruku zlomila, nez abych mu to tam hodila.
A je vtipne, ze i na tech Novinkach uz jim to zere jen par slabomyslnych. Jinak zbytek tohle divadlo prohledl take.

@rezusesmichy Mému poslovi to nevadí. Strašně rád nakupuje. Nosí pirátský šátek a připadá si jako hrdina.