Petice proti plošnému nošení roušek.
Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:
@sudylichozrout a ještě jedna věc, takže podle tebe by důchodci neměli mít právo volit, protože už svůj aktivní ekonomický život už mají za sebou??? A v lepším případě by už měli dostat volební lístky těch stran co se ti líbí?
@rezusesmichy Ony s tim ty druhe strany delaly, jenze CSSD s kymkoliv ve vlade jim to zrusila. Viz treba 2. pilir duchodoveho sporeni ci spoluucast pacienta a nadstandardy. Vetsina ekonomu se shodovala na tom, ze zrovna ten 2. pilir mel opravdu smysl. Jenomze CSSD rekla ne, no... Tak si meli vzit dalsi kseft/doplnit kvalifikaci. Lidi, kteri se takhle nakonec dopracovali slusnych penez, neni malo. Jenze to chtelo a i dnes chce nebyt liny. Muj tata je treba jen vyuceny. Ale udelal si maturitu a uz tesne pred revoluci se zacal zabyvat vypocetni technikou. Nakonec v devadesatkach a na prelomu tisicileti delal software architekta a vyvijel bankovni infrastrukturu. Vymakal se. Dneska ma duchod pres 20 tisic a funguje uplne v pohode. Bydli ve vlastnim.
@sudylichozrout tak mi vysvětli, proč je nevoli více lidí, když to myslí tak dobře? Jako chápu že v opozici toho moc nedokážou, tak proč nedělají něco proto, aby už opozici nebyli?
@rezusesmichy Ne, to jsem nerekla a ani si to nemyslim. Spis by meli chapat, ze svou volbou ovlivni svou v male mire svou pritomnost, ale zhusta nasi budoucnost.
@martiniquest
@marcicek84 já teda nevím jaký informační embargo na odpor proti rouškam ale .... Vy jste si nevšimly toho co se děje v USA?
@rezusesmichy Protoze Bures, sliby, dokonale PR a Gaussova krivka.
@sudylichozrout jo super, ale všichni na to aby si zvýšili kvalifikaci prostě nemají? A kdo by potom dělal ty podradnejsi ale potřebné profese? Takoví lidé nemají právo na slušný život?
@sudylichozrout tak to samé já můžu napsat o lidech, kteří žijí v zahraničí a přesto mají právo ovlivnit mou budoucnost, to správně je?
@babanci tolik? Ta otazka.je myslena vazne? U nas jich bylo minimum, nelze to povazovat ani za prvni vlnu... Byla bys radsi, kdyby nakazenych bylo mnohem vic, ale.rousky.by nebyly.povinny?
@sudylichozrout jasně na někoho se má neschopnost svést musí. Takže podle tvé teorie není ze mě atomový fyzik, protože jsem měla neschopné učitele na fyziku😁
@odula Nic nevim 🧐
@rezusesmichy Samozrejme, ze maji. Jen je otazkou (nastolenou a ja podotykam, ze na ni nemuzu odpovidat, nebot na to neexistuje spravna odpoved), zda maji mit vsichni stejnou silu hlasu.
@sudylichozrout ale vyjde je to nastejno, právo mají všichni a nikdo nemá právo jimi opovrhovat za svoji volbu ať je jaká je.
@rezusesmichy Hehe, to je prave to, v cem se mylis. Ja volbu musim respektovat, ale nemusim s ni souhlasit. A ten nesouhlas muzu dat najevo jakoukoliv pripustnou formou.
@sudylichozrout tak jestli ti nadávání přijde jako přípustná a hlavně slušná forma, tak to potom ano😉
@martiniquest tam je strašný "antimaskers" hnutí - zadej "anti -masks protests". Teď Trump byl hrozně dlouho proti rouškam, takže tím pádem většina jeho voličů... No žije to tam ;) https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/a...
@rezusesmichy Pripustna? Samozrejme. Nepripustne je pouze to, co by bylo trestnym cinem. Nemuzu te zbit za to, ze volis ANO. Ale muzu si o tobe myslet, ze jsi jednoducha a dokonce to mohu i rici. A ty sio mne muzes myslet, ze jsem arogantni krava a take to klidne muzes rict.
@odula pani, to jsou mi novinky 🧐 a tohle ale covece v ceskych zpravach neuslysis
@sudylichozrout No nevím, já nikde nehlásím, koho jsem volila/nevolila, absolutně všem kromě mě je po tom velký prd, proto asi chodím za tu plentu, ne? 😁
@knuffel To ja take, ale s rodinou a kamarady se o tom normalne bavime. I s kolegy.
@sudylichozrout něco ti prozradím.. Nebyla jsem u dvu voleb, žádná strana pro mě není natolik přípustná, abych ji s čistým svědomím mohla dát svůj hlas, jestli jsem tím někomu pomohla je mi úplně sumak, je to moje právo. Ale už teď vím, že nikdy nedám hlas ODS, protože když připustiím že mají za voliče tobě podobné, pro které jsou důchodci a ještě k tomu nevzdelani důchodci povl tak by mi asi upadla ruka😁
@rezusesmichy No, vol, jak uznas za vhodne. Ale volit/nevolit stranu jen proto, ze ti nejaka baba na internetu rika neco o duchodcich, to je faaaaaakt moc chytre. Tak nejak to zapada do toho, co jsem psala vyse.
@sudylichozrout no jasně, už sis mě zaskatulkovala😁ne nefandi si zase až tak😉
@rezusesmichy Ty ses zaskatulkovala sama.
@sudylichozrout A ještě drobná poznámka k těm důchodcům. Při vší úctě k nim jde reálně schopnost logického uvažování a dobrého úsudku do kelu. Inteligenci navzdory, fakt to pozoruju v reálném čase a některé věci dříve jasné jak facka jsou úplně jinak (většinou na zakoulení očima). Nevím, jestli to je přesné, ale s tím, koho kdo volil, bych byla opatrná...
No, musím konstatovat, že se naše vláda zase jednou ukázala jako banda totálních kreténů... nojo, holt co si většina zvolila to máme. Jo a ti, co nevolili tak jim ke zvolení pomohli taky.
@sudylichozrout jasně, jako vždy ty nic ty muzikant😉jsi v tom fakt dobrá to se musí uznat😁
@j.a.n.i to je moje pravo😉
@sudylichozrout Kolegům je po tom prd, prarodičům jsme se taky nezpovídali a ti to psychicky nezvládli, prý jsme zdejší buňka SPD 😁🤦

@sudylichozrout tak z ní ho hezky, ale ti důchodci kolikrát brali už tenkrát takový plat že jaksi nebylo z čeho sporit😁a proč se teda přidávalo maminkám? Vím, že ty jsi byla zrovna z těch, kterým se to nelíbilo, ale počítám, že jsi se těch peněz nezrekla😉 ale pořád mi chybí tvá reakce na to, proč s tím ty druhé strany něco neudělají aby to u nás nevypadalo takhle?