Petice proti plošnému nošení roušek.
Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:
@knuffel kamaradka zije ve Spanelsku, ruzovy to tam opravdu nebylo...
@blondynka400 ne kazdej pouziva jen hadrovy a ustenky, jsou i ucinny... Ale kdyz ji ludi pouzivaji blbe, tak je zo stejne k nicemu
Chtela bych se zeptat protestujicich: Jak si predstavujete, ze by se mela situace resit? Jaky plan navrhujete? Kdy a za jakych podminek “zacit resit”?
Nikde jsem se to nedocetla, bohuzel ani u opozice, ctu jen nesouhlas a varovani pred nesvobodou, tak me zajima - vy vubec neverite, ze ten virus existuje? Nebo neverite v jeho nebezpecnost? Nebo neverite v jeho nebezpecnost na nasem uzemi a za soucasnych podminek?
A jaka opatreni byste navrhovaly, aby to bylo v souladu s vasim presvedcenim a od jakeho okamziku?
Moc diky za odpoved komukoliv, opravdu me to zajima.
@rencinka87 ja spis nechapu, cim mi rouska do mhd, obchodu a dalsich vnitrnich prostor omezuje svobodu. Jako jo, musi se na ni myslet, prat to, hur se v tom dycha, ale jinak je to asi jako kdyby nekdo psal petice, ze chce chodit nahy, protože mu obleceni bere svobodu.
@rencinka87 Ja osobne neverim nebezpecnosti viru. Nestuduju to podrobne, ale podle toho, co jsem cetla, tam kde byl nejaky vetsi problem, nebyl covid jedinym faktorem, ktery k nastale situaci prispel. Obecne neverim cislum o umrtich. Uz bylo i verejne proflaknuto, ze nemocnice za covid-metve pacienty dostavaji od pojistoven vic penez, nez za jina umrti. Predpokladala bych, ze kazdy covid-mrtvy projde pitvou, ktera jednoznacne urci duvod nemoci a pro studijni ucely take zjisti take pripadna poskozeni tkani v souvislosti s covidem. Na co bych cilila, tak na zdravotni prevenci obecne. Staci se podivat na procento lidi s nadvahou/obezitou - to je zavazny prozanetivy faktor, ktery prinasi spoustu pridruzenych nemoci. Dale bych cilila na media - aby podavali objektivni informace a nestrasili lidi. Solit kazdy den cisla vytrzena z kontextu je hyenismus (nebo zabety zdravotnickeho personalu ve skafandrech, masove hroby atd.). Meli by uvadet pocet pozitivnich a k tomu uvadet procentualni mnozstvi lidi s mirnym a tezkym prubehem - u nich pak uvadet, zda maji nejake polymorbidity. A v neposledni rade, velmi me zaujal pokus doktora Berana, krery podaval Isoprinosine stary covid-nemocnym lidem - i pres predpoklad, ze rada z nih na covid zemre, vsichni prezili. Ale to se nezkouma, nejsou v tom potencialni penize - lek je levny a schvaleny na jina onemocneni.
Dal bych dodala, ze nikdo nema pravo kohokoli soudit za jeho strach. Pokud se nekdo boji, muze nosit respirator a chranit se. Zaroven by mela byt ponechana moznost lidem, kteri nemaji duvod se bat, aby zili normalne.
A v neposledni rade bychom si meli uvedomit, ze jsme smrtelni. Muze nas zabit jedouci auto, pad letadla, zanet v tele, rakovina, milion jinych nemoci a urazu.
@j.a.n.i Napriklad tim, ze nebyl jednoznacne prokazan jeji prinos. Ano, za tech 10 min v obchode nas nezabije, ale jsou lide, kteri v ni travi vetsinu dne. A rada odborniku se shoduje v nazoru, ze rouska ma byt pouzita pouze ve specifickych situacich a kratkodobe, protoze jinak jeji negativa prevazuji nad prinosy. Proto nesvobodu vnimam v tom, ze se po nas chce, abychom si poskozovali zdravi - narusovanim sve imunity.
Srovnavat petici proti rouskam a petici chodit nahy je naprosto nesmyslne. Obleceni nikoho zdravotne neposkozuje a oblekame se historicky uz od pocatku naseho lidskeho vyvoje (od praveku).
V Nizozemsku maji rozum
https://www.barrandov.tv/rubriky/zpravy/zahrani...
@martiniquest ano, rousky nejsou jedina cesta...ale pokud to lide kupuji jde o bussiness,co kdyby najednou stala zase rouska 2 Kc
Nejsmutnejsi je,ze kdyz nebudou Nizozemci s vlky vyti budou na seznamu cervenych zemi a to je ta totalita
Ta petice jede,skoro 10 tis.podpisu,navic velky prirustek za poslednich 24 h!!!
@martiniquest ty seš ještě větší tele, nám zdravotníků tyhle vaše rádoby boje proti vládě, fakt nepomáhá. Pokud chcete riskovat vlastní zdraví je to jedno dělejte co chcete. Ale v Česku se lidi mají moc dobře, proto furt proti ničemu bojují a přitom nemá žádný adekvátní důvod. Kdyby lidi byli zodpovědné vláda by neměla co nařizovat. Důvod proč se teď corona řeší, není to, že je to jooo smrtelná onemocnění, ale je to nový virus o kterém se defekto neví skoro nic. Co to v člověku zanechává, proč a jak moc je to pro některé lidi nebezpečné a proč další opět ne. Není pravdou že umírají jenom starší lidi, pokud se podíváte na celesvětove informace ohledně Covid19 budete překvapeni. Ale lidi jako Vám jde jenom o hloupé petici, a že jste si něco dokázali. Fakt k smíchu
@burnette Zacni se laskave vyjadrovat slusne. Nazyvat kohokoli teletem je za hranou. Tve komentare jsem nahlasila.
https://www.info.cz/video/kapitola/druha-vlna-k...
Doporucuji poslechnout. Diky Bohu za odborniky z rad politiku, kteri se k tematu verejne vyjadruji
@burnette a o co ti jde? Jsou preplnene nemocnice?Zdravotnictvi kolabuje??? Navic my v petici vyjadrujeme nazor,nikoho k podpisu nenutime,na rozdil od statu,ktery nam neopodstatnene ty rousky narizuje...
@marcicek84 Presne. Nove zavadena opatreni jsou zcela neadekvatni aktualni situaci.
@krasna_neznama86 účinné jsou jak látkové tak jednorázové,ale všechny poměrně krátkou chvíli, při nějaké aktivitě tak max 20 minut a musí se používat správně. A kdo to dělá? Za mne nikdo. 99% lidí je používá tak, že nemají žádný smysl. A i to jsem hodně nadsadila
@martiniquest no jestli spis nejde o to,aby se temi rouskami zabranilo aby vubec k nejake k "adekvatni" situaci doslo.
@rezusesmichy pak mi nejde do hlavy,proc jim to v tom zahranici nefunguje a i pres opatreni s rouskama jsou narusty stejne 🤔 jestli to nebude tim co psala blondynka400
@martiniquest po přečtení tvých názorů je tohle nejslušnějši slovo co jsem mohla najít. Staniční mé kolegyní skončila na JIPce připojená na umělé ventilace, jenom kvůli lidem jako jste vy které o všem vědí a všemu rozumí. Vědí všechno do té doby, než skončí mezi nemocné a běží k nám pro pomoc, nakonec to skončí tak že je špatně zdravotníctvi ne já která jsem se nechráníla a ještě k tomu nabádala ostatní. Lidi které znám a prodělali Covid19 sice jsou nyní zdravé, ale kdyby měli na výběr zvolí radši chřipku než tohle onemocnění. Protože jejich stav, průběh onemocnění bylo mnohem náročnější a horší než průběh u chřipky. Takže není vůbec důvěryhodné když zdraví člověk,dělá svoje názory a závěry. Nejvíc se ozývají lidi, které nejsou ohrožené nebo nemusí být 24h ve styku s nakažením.
@rezusesmichy A jak vysvetlis povinnost rusek vs promorovani v okolnoch statech? Rousky nosi a vliv to zadny nema.
@marcicek84
@martiniquest tak mi ale pak vysvetlete,jak je mozne ze u nas se to az do ted drzi na poctech jake jsou ted a nijak zvlast to neovlinilo dostupnost zdravotnictvi a jinde ve svete je to horsi?ze by jsme oproti jinym statum meli lepsi imunitu
@burnette Pokud jsi cetla me komentare, cituj mi, kde konretne nabadam kohokolik k tomu, aby se nechraní? A kde konkretne uvadim, ze sebe nechranim?! Chranim se v adekvatni mire pred veskterymi nemocemi - podporuji svoji imunitu, vyhybam se rizikovym kontaktum, dodrzuji hygienicke zasady a v prostorech s vyssi koncentraci lidi si udrzuji odstup. Takze si me laskave neber do pusy jen proto, ze odmitam nesmyslne nosit uslintany hadr, o nemz jsem presvedcena, ze MOJI IMUNITU NARUSUJE A NECHRANI ME!
@marcicek84 nenutí? Postujete tady spoustu článku dává vaše ala odborné názory a říkáte že nenutíte? Vy nevyjádřujete pouze názor, ale bojujete o prosazení vašeho názoru, které ovlivní i nás ostatní. A co si budeme nalhávat je prostě víc nezodpovědne lidi, kteří bez nařízení vlády ty roušky nosit nebudou než my co je nosit budeme nakonec nám ty roušky budou opravdu k ničemu.
@rezusesmichy Nechapu, jak tento tvuj dotaz souvisi s plosnym nasazenim rousek. Momentalne rousky plosne nemame a situaci zvladamd dobre - dochazi k pozvolnemu promorovani a netreba do toho zasahovat.
@martiniquest ano protoze bylo leto,ale ted prijde podzim a to bude kaslat skoro kazdy a rozeznat od oka kdo je nachlazeny,kdo ma obyc,chripku a kdo uz covid bude sakra tezke nemyslis?
@rezusesmichy Pokud jsi cetla me komentare, zminuju v nich, ze nejsem zcela proti rouskam. Jsem proti jejich plosnemu pouzivani. Jsem rozhodne pro, aby clovek, ktery vykazuje znamky infekcni nemoci a musi se z nejakeho duvodu pohybovat ve vnitrnim verejnem prostoru rousku nasazenou mel. To je totiz dle meho nazoru adekvatni dane situaci
@rezusesmichy Ale je pravda, ze si neuvedomuju, co konretne jsem zminovala v teto diskuzi a co v diskuzi vedlejsi - Koronavirus. Co si o tom myslite. Splyva mi to
@blondynka400 no, prave... Vetsina neinvestuje do ucinnych a poradnych... Ja se na tyhle obyc nespoliham.prave proto, ze lidi neznaji/nechteji znat spravne pouziti...

@nnnadja no škoda že to tak teď je ve všech státech a nejen u nás že? A nebo by jsi teď raději žila z treba v Bělorusku?