icon

Petice proti plošnému nošení roušek.

martiniquest
18. srp 2020

Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:

https://www.petice.com/petice_proti_povinnemu_n...

martiniquest
autor
19. srp 2020

@burnette Tato pani doktorka je take ´tele ´, ze?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/narizeni-o...

burnette
19. srp 2020

@martiniquest to že vy tohle všechno děláte, neznamená že to dělá všechny co Vám tuhle petici podepíší, ale to Vás nezajímá. Jde Vám pouze o sobě tak jak jsem si to myslela 80% lidi co tu petici podepíší jde zase jenom o sobě takhle to funguje v téhle republice. Nesednete si a nebudete myslet na matky na rizikovém těhotenství, děti s vážnou onemocnění, lidi s respirační onemocnění to ne prostě hadr přes pusu Vám vadí a to je Vaše pohodlí je nejvíc důležité než pohodlí těchto lidí. Většinou lidi co podepisují tyhle petice jde jenom o sobě. Proto je tu vláda aby nás chránila přes vámi. Protože na nikom jiném Vám nezáleží pouze sami na sobě.

rezusesmichy
19. srp 2020

@martiniquest tak ale za chvili tady budeme "nachcípani"vsichni,tak proc tomu nepredejit? uz vidim jak za mesic nekdo,komu bude spatne si rekne aha abych neohrozoval druhe tak si tu rousku radeji vezmu,to urcite😉

martiniquest
autor
19. srp 2020

@burnette Pokud se nekdo citi ohrozen, muze si koupit respirator. Mam pocit, ze nerozumis komplexnosti dopadu takoveho narizeni.

martiniquest
autor
19. srp 2020

@rezusesmichy Pokud vlada neopodstatnenymi kroky lidem rousky zhnusi, pak je v opodstatnenych situacich opravdu pouzivat nebudeme. A to je spatne

babanci
19. srp 2020

Já jsem podepsala už včera. Můj názor na ten kus zbytečného hadru je už měsíce neměnný. Přečetla jsem hromadu článků od odborníků, pneumologů u nás i ve světě, takže si myslím, že informací mám dost. Pokud bude manifestace, jdu do toho.

marcicek84
19. srp 2020

@burnette je svoboda slova,tedy stejne jako se zde vyjadruji rouskari a obhajuji svuj nazor,tak to taktez cini i nerouskari a maji na to pravo.Ocekavam,ze ve spolecnosti je kazdy jedinec samostatne smyslejici osoba,aby se sam rozhodl co je mu blizsi.Nuceni by bylo,kdyby stat vydal narozeni,ze plosne zakazuje pouzivani noseni respiraroru a rousek,tedy si pletes pojmy a dojmy...Nejlip bys nas vsechny totalitne cenzurovala...vis tve nadrizene je mi lito,ale jestli to spis nebyla chyba systemu,ze vam poradne z pocatku ani ty ochranne pomucky nazjistili,protoze kdybyste je nosili a pouzvali spravne,tak se nemate ceho bat...

burnette
19. srp 2020

@martiniquest takže vaše odborné data jsou televizní noviny a články v novinách? Kdybych chtěla vytáhnu na Vás také články od odborníků a lékařů s jejíž názorem já souhlasím. Ale lidi jako jste Vy nemá cenu nic vysvětlovat. Snad Vám nenošenim roušku natolik usnadní život, že Vám stojí takhle zato přemlouvat ostatní aby se taky nechráníli, protože jejich životy to neohrožuje, ale ať se nezajímá o ostatní kterým to třeba může pomocí. Je to nařízení, který není dočasné, ale jsou lidi, které ani na pár měsíců nejsou schopný se přizpůsobit. Bohužel takové jako jste Vy nejvíc na internetu řádí a nabádaji ostatní k stejnému nezodpovědnosti.
Nenoste roušky, bojujte dál. Není nic co bych už k tomu dodala.

blondynka400
19. srp 2020

@krasna_neznama86 nevím, která je dle tebe účinná a pořádná.... Vše je hlavně o použití. A za mne, jestliže lidi budou "buzerovat" tehdy, když to není potřebné, až to pak bude, nikdo to nebude brát vážně....

marcicek84
19. srp 2020

@burnette jak nase pohodli nez pohodli tech lidi???Takze radeji at je v nepohodli 100 procent naroda,nebo treba jen 20 procent???aha, tak ted tomu uz rozumim 🤔 navic nase nazory jsou podlozeny i odborniky, v petici najdes relavantni odkazy,neni to jen jedna pani povidala...

babanci
19. srp 2020

Nechci dělat chytrou, ale i přes ten hadr dýcháme, sice obtížně, ale jo. Takže vydechujeme místo před sebe, do stran, nahoru i dolů. Takže případný covid stejně je v okolním vzduchu přítomen. Skutečně jste přesvědčeni, že kus bavlny nebo úpletu zabrání viru velikostí max. 1 mikrometru, aby jím normálně prošel?

krasna_neznama86
19. srp 2020

@rezusesmichy nedej boze,.aby sel na pn a byl doma, kdyz je jen nachcipanej, ze

rezusesmichy
19. srp 2020

@krasna_neznama86 no prave,to bude ohleduplnosti

marcicek84
19. srp 2020

Ja si taktez myslim,ze pokud si nekdo mysli,ze narod vydrzi saskovat s rouskama 10 mesicu v kuse,ze se zblaznil,opravdu bude chvile,kdy to bude treba a bude to vetsine jedno,protoze vycerpany a otraveny narod nema chut spolupracovat.Navic tim,jak lzou uz jim nikdo neveri,ze za 2 mesice se nepritvrdi. Ano kdyby se to zavedlo postupne od listopadu,kdyz od prosince zacinaji chripky a v breznu se zacalo s rozvolnovanim asi se s tim lide smiri,ale mit to uz od zari nasazene,jake jsou vyhlidky do budoucna???zase to budeme v zime nosit i venku???
Nevim jak kde,ale u nas v praci se chystaji opatreni,i s rymou se bude doma a bude se pracovat z domu...a pochybuju,ze to ostatni firmy neudelaji stejne,takze ohledne neohleduplnosti bych se az tak nebala...

rezusesmichy
19. srp 2020

@marcicek84 tak pokud mas moznost pracovat z domu tak super,ale ne kazdy ji ma ze?

marcicek84
19. srp 2020

@rezusesmichy no tak budou lide na PN,protoze je do prace nikdo nepusti,firmy nejsou hloupe,covid na pracovisti nepotrebuji,bude se merit zamestnancum teplota atd.Zrovna toho,ze si to firmy nepohlidaji bych se bala nejmin,opravdu jsou pro ne vetsi ztraty muset uplne zavrit,coz by se mohlo stat,kdyby se jim tam covid rozmohl

rezusesmichy
19. srp 2020

@marcicek84 tak bych tim si tak jista nebyla,nazorny priklad okd...

marcicek84
19. srp 2020

@rezusesmichy statni firma,kdy na to stat hresil,ze prece v nejhorsim nas tady orouskuji a taky se tak stalo,resili covid tak,ze nas tady nechali mesic v rouskach,protoze se neobtezovali 3 mesice resit problemy ve svem statnim podniku,i proto se v Ostrave demonstrovalo,lide rekli dost...kazdopadne tohle si soukroma firma takto dovolit nemuze...diky tem demonstracim ted maji vsichni hornici povinne testy 2x do mesice,aby se to neopakovalo...takze jiny priklad nemas?

rezusesmichy
19. srp 2020

@marcicek84 no uvidime

zizlikova1987
19. srp 2020

Taky jsem podepsala.
Už jen ta doba. Jako teď má covid 19 prázdniny? A přijde zase až 1.9? Vždyť je to úplně absurdní.
Za další pokud není nouzový stav, může to vláda pouze doporučit, nikoliv nařídit. A za druhé, pokud to teda nařizuje očekávám že ve schránce najdu potřebný počet roušek na každý den.
Pokud nařizuje, musí zajistit.

babanci
19. srp 2020

@zizlikova1987 Jsem taky přesvědčena, že pokud není nouzový stav, nemůže se nic nařizovat. Doufám, že se toho chytnou nějací schopní právníci a půjdou do sporu.,

sudylichozrout
19. srp 2020

@babanci koukni na muj clanek. Pred chvili jsrm ho zverejnovala.

burnette
19. srp 2020

@marcicek84 ženská ještě poslední věc , jelikož mě to nedalo víte vůbec jak se počítáji procenta? 😂 Kdybych napsala, že nebudete asi nejostřejši tužka v penálu tak už mě zase nahlášujete. Když tak je to 80% pohodlí národa a 20% rizikových na kterém Vám a příznivcům petici absolutně nezálež.
(Neexistuje nic jako 100% a k tomu 20% jelikož do těch 100% už je započítáno celé obyvatelstvo Česko) a ikdyby to bylo pouze 2% furt jsou to lidi mějte to na paměti 😉.
Názory některé lidí tady fakt uráží České vzdělávací systém.

krtcice
19. srp 2020

@rencinka87 já jsem pro aby se každý mohl sám rozhodnout zda roušky nosit chce nebo ne. V současné situaci, kdy je většina republiky na tom jejich slavným semaforu bílá. Pokud by se mapa červenala, sice si i tak zanadávám ale pro sebe a udělám co bude třeba. Ten vir už ze země nezmizí, ten tu bude s námi na pořád, to budeme do konce života nosit roušky? To snad ne přece. Navíc vláda slibovala, jak už nic plošně zavádět nebude, a ejhle, zavádí. Jak jim mám pak něco věřit? Tak ať udělají hromadný průzkum, jestli lidi roušky chtějí nebo ne. Ale ať se zeptají všech. Ať se může vyjádřit i moje babi a děda, kteří s rouškami absolutně nesouhlasej, ale nemají internet takže online nic nepodepíšou. A pak ať rozhodují.

babanci
19. srp 2020

@krtcice Přesně. Pořád chráníme staré lidi, ale nikdo se jich neptá, jestli o to vůbec stojí. Moji tchánovci jsou z roušek úplně na větvi, tchyně má astma a dusí se v tom hadru a točí se jí v tom hlava.

krtcice
19. srp 2020

@babanci ano, můj otec astmatik a raději šel na neschopenku než aby v tom hadru 8 hodin denně makal, sice má invalidku a pracuje v chráněné dílně, sedí u stolu, ale stejně se v tom být nedá. Moje babi a děda, jde jim na 80 a roušky odmítají.

marcicek84
19. srp 2020

@burnette ale to tady nikdo netvrdil proboha,nauc se cist,narizeni znamena,ze to musi mit 100 procet lidi v CR (vsichni rousky povinne),pokud by to bylo na dobrovolnosti nebo jen u rizikobych tak se nedotka 100 procent ale jen 20 procent,predpokladala jsem,ze odecist 2 cisla si umi kazdy,aby pochopil,ze 80 procent naroda bude mit volno 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ tvuj prispevek je tedy trapny a vubec nechapu jeho vyznam,no jo zdravka vid,tam vas odecitat asi neucili...asi by vam tam tu matiku meli zaradit a taky logicke mysleni...

krasna_neznama86
19. srp 2020

@rezusesmichy jsem rada, ze jsem na md, pac u nas v kanclu by mi hrablo... Tam byla ohleduplnost, ze by clovek blil 🤦🤷kolegyne chrchlala, smrkala, brala atb, ale tvrdila, jak je zdrava... Vetrat jsme nemohli, pac na ni tahlo a byla ji u okna zima (venku pres 30)...

krasna_neznama86
19. srp 2020

@marcicek84 akorat je spousta lidi bez priznaku, navic mereni bezkontaktem nema.smysl,.to jsem bez teploty vzdy,.ackoliv jsem mela pres.39...

krasna_neznama86
19. srp 2020

@blondynka400 jsou ucinne.rousky.z 90%, staci kouknout na net... Ale clovvek nesmi verit kazdymu vyrobci, net a.papir snese vsechno...

Strana