Pohledy okolí na ženy v domácnosti. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Je tady nekdo, kdo je v domacnosti? Ze nechodi do prace, ale je doma po domluve s manzelem?
Jak se na vas diva okoli?
@luuc5 Že jo, já si říkám jestli mě teda živí manžel, nebo někdo jiný 😃
@klokanka31 hm, takže závist spojená s přesvědčením, že když si můžeš dovolit takový život, tak jsi povinna vzdát se dědictví ve prospěch bratra a tím i jí. Jako jo, tam už pak ty její ataky smysl dávají. Patrně madam ještě neslyšela o tom, že dítě zůstavitelů je nepominutelný dědic a může se u soudu domáhat svého zákonného podílu.
@klokanka31 ze😂hlavne jedna moje kamaradka ..ale podle me je to zavist ..co jinyho 😂
@nelinecka1 ale v tomto případě mi to teda taky přijde zvláštní. Co teda dělá taková bytovková žena v domácnosti celý den? Tvoří aspoň něco nebo má nějaké koníčky? Není to pak třeba na popud žárlivého manžela? Nebo jak mají někteří neandrtálci názor, že ženská patří akorát k plotně... 🙂 My žijeme v domě, zahrada, zvířata, 3x týdne vozíme děti z vesnice do města na kroužky a sporty, někdy i víckrát, takže že by měl člověk málo práce vážně nehrozí. Ale takto bych se nad takovým rozhodnutím zůstat zavřená doma bez peněz taky podivila.
@miryp A naši jedou pravidlo že 2 děti, tak dědictví půjde na půl. Jenže jí se to nelíbí...
@cherie24 Tak ono když se staráš příkladně o domácnost, uvaříš, upečeš, věnuješ hodně času dítěti, tak se člověk nenudí...A i kdyby se ženská doma válela a užívala si pohodičku, je to její věc ne?
Jsem žena v domacnosti a "nuda to tedy není " aspoň ne u nás a jsem ráda ...došli jsme k tomu společně s manželem máme 3 děti a hlavní důvod byl naše dcera která má inzulín a škola hází pořád samé problémy a min rok šel nejmladší syn do školy tak i byl čas na jeho učení atd....okolí naštěstí to neřeší a nám by to bylo u 💩💩...každý má právo se rozhodnout když si vezmu kolik lidí je doma a cucaji stát tak to nikomu divné nepřijde ale jak je žena doma tak už je oheň na střeše každý ať si zamete před svým prahem ...
Doufám, že máte s manželem domluvu, že v případě rozvodu jedete hezky fifty-fifty, že máš "svoje" peníze a důchodové spoření.
No já byla doma po rodičáku "navíc" jen rok, teď už (dobrovolně) pracuji. Nicméně si tak trochu myslím, že většina těch lidí, kteří s tím "mají problém" opravdu závidí.
Na druhou stranu, to že se někdo zeptá na případnou práci bych neřešila. Taky se mě občas někdo zeptal a nic zlého jsem v tom neviděla, možná proto, že jsem se "svým" stavem byla v pohodě. Pokud některou ženu v domácnosti rozhodí každá nevinná otázka, tak to také může o něčem vypovídat.
Byla jsem doma celkove 10let, 8let na rodicaku (2deti) + 2roky navíc jako osoba pečující o dítě s lehkým stupněm závislosti (starší dcera má cukrovku).
Co na to říkalo okolí, opravdu netuším, ale nejvic to vadilo prave svagrove 🤷♀️ ale my jsme se s manželem na tom dohodli, ze do 10let veku starsi dcery budu doma 🍀 loni jsem si našla 2 brigady, teď pracuju na zkrácený úvazek, dcera je kolem cukrovky sobestacna = a co je víc?
Letos je pro změnu můj manžel chudák, ptz byl s dětmi na OCR, chtěl a tak s nimi zůstal doma (kecy si ještě vyslechnu, ale naučila jsem se to nějak neprozivat).
@klokanka31 já jsem to nemyslela nijak kousavě, jen mě to opravdu zajímá, protože bych se zbláznila už po týdnu. Mě je to opravdu jedno, i kdyby měl někdo jako svůj sen, že život proválí na gauči. Mě je ve výsledku i jedno, zda ta taková žena myslí na budoucnost a má to nějak zajištěné nebo pak skončí, jak už bylo psáno výše, sama bez peněz, bez práce i bez nároku na důchod. Každý svého štěstí strůjce. Tohle bude asi otázka životního stylu, ale že spousta žen žije pod nadvládou chlapa není nic výjimečného, a proto to stojí za zamyšlení, zda je taková žena zavřená v bytě bez zájmů zcela dobrovolně.
@cherie24 Jsou prostě ženy pasivní, který zcela naplňuje vareniu, pečení, úklid, děti a vymazlena domácnost. Věřím, že ani nepotřebují nějaký svůj větší koníček. 🤷
Já to nechápu, ale že to já nechápu tak neznamená, že to neexistuje. 🙂
Kdyby muž vydělával opravdu velké peníze, dovedu si představit, že můj úděl bude hlavně se starat o děti, domácnost, zahradu, o sebe a tak podobně. A taky si dovedu představit, že vyhrajeme pořádný balík ve sportce a zůstaneme doma oba. Žádná nuda by se nekonala. Jsem velmi aktivní a vždy si dokážu najít nějakou práci. Třeba bych konečně měla čas na všechny koníčky, které nestíhám. 😭
Ale situace je jiná, pracuji, pečuji, starám se, a všechny své koníčky prostě nestíhám.
@eviicka Tak záleží jak kdo otázku položí, když někomu řekneš že jsi doma a zůstáváš doma, ale hned jak tě vidí, znova otázka "kdypak si už najdeš práci?" tak to člověka už fakt štve 😄
@cherie24 Pokud je žena v domácnosti protože musí, pak je to prů*er...
@klokanka31 a takhle se ptá i někdo jiný než švagrová, která evidentně závidí?
@eviicka Ne, jen ona a brácha 😏
Ja jsem na HO na DPP cca na polovicni uvazek
Vyhovuje nam to takhle vsem 🙂
Manzel se tak nemusi o nic starat - tj.vareni, uklid, nakupy, krouzky, skola, atd. ..a to zase vyhovuje jemu 😄
Takze asi tak
(Mam svuj ucet a na nem stavebko a uspory z drivejsich dob, kdy jsem pracovala na full time)
@klokanka31 tak pak jedině vymyslet něco čím je vždycky utreš, protože problém mají evidentně oni.
@eviicka Jenže mě nic nenapadá...🤔
Ahoj, mám zkrácený úvazek na 6h denně, ale reálně dělám max. 3 hodiny denně. Je to pro mě úplně nejlepší varianta, protože všechno krásně stíhám - děti a jejich školy, domácnost, kroužky, ZUŠ, společné čtení knížek, nákupy, obíhání úřadů, různé doktory, svoje zájmy,...teď už si umím představit i být naplno ženou v domácnosti, protože s hodně dětma je stále co dělat a nejspíš bych pak nechala děti na domácím vzdělávání 😎 navíc, když člověk trochu chytře uvažuje, může tím, že jeden dospělý zůstane doma, docela dobře ušetřit. Já jsem takhle byla komplet doma asi rok při stavbě našeho domu a díky tomu jsme měli výrazné úspory ✌️

Taky jsem doma ..Ted v breznu mi skoncil rodicak ..Postavili jsme dum (teda manzel)a zatim do prace neplanuju ..Vyhovuje nam to tak obema .Nerikam nikdy ale tak do peti let dcery ne .(tj 2roky).A taky samozrejme nekteri rypou ..a co prace ?uz neco mas?Nemela bys nechavat vsechno na chlapovi a vydelavat taky .🙄boze ..jak kdyby to byla jejich starost !