icon

Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?

15. srp 2025

Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.

Strana
z9
ai30
19. srp 2025
@nimomo

@ai30 ano ja vim, a nejlépe ty nynější vladni že? Protože jinak k těm volbám vůbec jit nemusím a můžu ty listky rovnou hodit do koše a to by taky nebylo špatné že?

@nimomo Prosimte, muzes se trochu uklidnit? Jestli chces diskutovat, tak klidne, jestli se tu chces rozcilovat, ze ti nedam pozehnani pro volbu SPD a budu si o tobe myslet svoje, tak prosim bez zase o dum dal, na to je zivot fakt kratky.

nimomo
19. srp 2025
@ai30

@nimomo Prosimte, muzes se trochu uklidnit? Jestli chces diskutovat, tak klidne, jestli se tu chces rozcilovat, ze ti nedam pozehnani pro volbu SPD a budu si o tobe myslet svoje, tak prosim bez zase o dum dal, na to je zivot fakt kratky.

@ai30 a kde jsi přišla na to že se rozciluji? Já se s tebou normálně bavim. Jen bohužel nepíšu věci, které by jsi chtěla slyšet a to se špatně čte.

nimomo
19. srp 2025
@ai30

@ai30 a jen tak mimochodem jsem nikde nenapsala, kterou stranu budu volit, ale jen proto, ze ti oponuju sis mě někde přiřadila

ai30
19. srp 2025
@nimomo

@ai30 a kde jsi přišla na to že se rozciluji? Já se s tebou normálně bavim. Jen bohužel nepíšu věci, které by jsi chtěla slyšet a to se špatně čte.

@nimomo Spatne se to cte, protoze me tvoje dotazy na spravnost a nespravnost stran dost nezajimaji. :D

nimomo
19. srp 2025
@ai30

@nimomo Spatne se to cte, protoze me tvoje dotazy na spravnost a nespravnost stran dost nezajimaji. :D

@ai30 ja nikomu neříkám koho má volit, to je každého věc a nikoho za jeho volbu neodsuzuju. A když tě to nezajímá tak příště ani mě a možná ani nikomu jinému na podobné příspěvky neodpovídej 🙂

klokanka31
19. srp 2025
@ai30

@klokanka31 Na mezinarodni urovni spolupracuji s otevrene proputinovskymi krajne pravicovymi stranami. Babis povazuje za hlavni spojence Fica a Orbana. Dlouhodobe se vyjadruji ve smyslu 'Ukrajina brani miru'. Jedine, co jeste neudelali, je ze nevyvesili billboardy s ruskou vlajkou. Aktivitami i vyjadrenimi jsou to proruske strany.

@ai30 Ale neřekli že fandí Putinovi. To mi připomíná pubertální chování holek - já s tebou nebudu kamarádit, protože ty kamarádíš s tou, co má za kamarády fuj fuj lidi 🙄 Místo posílání munice a tím teda podporováním války by teda vláda mohla uspořádat nějaká setkání, a tlačit na obě strany ať to ukončí. Ale diplomaticky. Ne silou.

klokanka31
19. srp 2025
@alice180

Konkrétně SPS používá argumenty a narativy shodné s ruskou propagandou...

@alice180 A jaké?

ai30
19. srp 2025
@klokanka31

@ai30 Ale neřekli že fandí Putinovi. To mi připomíná pubertální chování holek - já s tebou nebudu kamarádit, protože ty kamarádíš s tou, co má za kamarády fuj fuj lidi 🙄 Místo posílání munice a tím teda podporováním války by teda vláda mohla uspořádat nějaká setkání, a tlačit na obě strany ať to ukončí. Ale diplomaticky. Ne silou.

@klokanka31 Jakoze by Fiala rekl Putinovi "covece, uz toho nech" a on toho necha? Meli by to zkusit, treba to klapne.
Ony holky maji dost casto pravdu. Kdyz bude vetsi Pepa ustavicne mlatit a okradat maleho Jindricha a Alenka bude fandit Pepovi a tvrdit, ze Jindra si za to muze sam, tak ja bych se s ni prestala bavit jako nactileta a prestala bych se s ni bavit i ted. Jestli tobe to nevadi a spis si jeste rada do Jindry sama kopnes, Alenka je pro tebe ta prava.

alice180
19. srp 2025

@klokanka31 za válku může Západ“, „Ukrajina by měla přestat bojovat“, „nesmíme posílat zbraně. „Ukrajinu denacifikovat“ atd.

alice180
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 takže když ti někdo vlítne do bytu bude chtít jednu místnost, když ji nedáš bude demolovat všechen nábytek,ublíží tvoji rodině. Budeš pokorně sedět a čekat až to dodela a pak s ním začneš jednat a domlouvat jestli mu místnost dáš,.protože ji prostě chce. A pak až mu ji dáš budeš se modlit ať nechce kuchyň a postupně celej byt.
Nebudeš se bránit ?

ai30
19. srp 2025
@alice180

@klokanka31 takže když ti někdo vlítne do bytu bude chtít jednu místnost, když ji nedáš bude demolovat všechen nábytek,ublíží tvoji rodině. Budeš pokorně sedět a čekat až to dodela a pak s ním začneš jednat a domlouvat jestli mu místnost dáš,.protože ji prostě chce. A pak až mu ji dáš budeš se modlit ať nechce kuchyň a postupně celej byt.
Nebudeš se bránit ?

@alice180 + Jeji sousedi budou tomu agresorovi podavat kladiva a noze a kricet na ni, at se bytu vzda, ale protoze explicitne NEREKNOU, ze mu fandi, tak je zcela nejasne, na ci strane vlastne jsou.

mimco
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Putin chce válčit, dokážeš to pochopit? Je to psychopat, rozumíš? On si nemůže vést dobyvačné války jen tak, že se mu zachce. Ten krypl zaslouží chcípnout jako prašivý pes. Tady není žádné buď a nebo. Agresor je jasný, napadený je jasný. Napadený má právo se bránit a jeho kámoši mají právo mu pomáhat.
Ta hláška o nedodávání zbraní=nastane mír, je p.čovina, ten nenastane. Russáci sežerou Ukrajinu, Ukrajinu, která to nechce a proto se brání. Russká propaganda prostě cílí na blbější část obyvatel a bohužel se ji to velice daří. Pod russkou nadvládou žádná země nikdy nevzkvétala a prosím, nesrovnávejme ji s ,,diktátem Bruselu”, žijeme v luxusu. Kdokoliv tvrdí opak, lže.
A ano, Bureš, Okamura, Konečná, Maláčová, Rajchl a ostatní m.dky papouškují russkou propagandu, i když si to odmítáš přioustit. Ti mají zájmy ČR u zasku, chtějí do PS a slíznou smetánku v rublech.

nimomo
19. srp 2025

Tohle černobílé vidění světa je úžasné a závidění hodné

klokanka31
19. srp 2025
@ai30

@alice180 + Jeji sousedi budou tomu agresorovi podavat kladiva a noze a kricet na ni, at se bytu vzda, ale protoze explicitne NEREKNOU, ze mu fandi, tak je zcela nejasne, na ci strane vlastne jsou.

@ai30 Ale opozice neposílá Rusku zbraně. Kdyby ano, tam bych pak samozřejmě mluvila jinak. Ale když naše vláda posílá zbraně a munici na Ukrajinu, už nikdo nemyslí na to, že podporují vraždění?

klokanka31
19. srp 2025
@mimco

@klokanka31 Putin chce válčit, dokážeš to pochopit? Je to psychopat, rozumíš? On si nemůže vést dobyvačné války jen tak, že se mu zachce. Ten krypl zaslouží chcípnout jako prašivý pes. Tady není žádné buď a nebo. Agresor je jasný, napadený je jasný. Napadený má právo se bránit a jeho kámoši mají právo mu pomáhat.
Ta hláška o nedodávání zbraní=nastane mír, je p.čovina, ten nenastane. Russáci sežerou Ukrajinu, Ukrajinu, která to nechce a proto se brání. Russká propaganda prostě cílí na blbější část obyvatel a bohužel se ji to velice daří. Pod russkou nadvládou žádná země nikdy nevzkvétala a prosím, nesrovnávejme ji s ,,diktátem Bruselu”, žijeme v luxusu. Kdokoliv tvrdí opak, lže.
A ano, Bureš, Okamura, Konečná, Maláčová, Rajchl a ostatní m.dky papouškují russkou propagandu, i když si to odmítáš přioustit. Ti mají zájmy ČR u zasku, chtějí do PS a slíznou smetánku v rublech.

@mimco Tak mi řekni, kdyby to bylo tak strašně jednoduché a černobílé, proč nikdo po Putinovi nejde? Klidně si lítá po světě, proč ho nikdo nezatkne, nebo něco jiného?

ai30
19. srp 2025
@klokanka31

@ai30 Ale opozice neposílá Rusku zbraně. Kdyby ano, tam bych pak samozřejmě mluvila jinak. Ale když naše vláda posílá zbraně a munici na Ukrajinu, už nikdo nemyslí na to, že podporují vraždění?

@klokanka31 Vrazdeni koho? Ruskych okupacnich vojaku? A Rusove vrazdi civilisty, zrovna vcera vecer zavrazdili celou rodinu, vcetne jednoleteho ditete.
A obchodovani a Ruskem = financovani Ruskych zbrani.

ai30
19. srp 2025
@klokanka31

@mimco Tak mi řekni, kdyby to bylo tak strašně jednoduché a černobílé, proč nikdo po Putinovi nejde? Klidně si lítá po světě, proč ho nikdo nezatkne, nebo něco jiného?

@klokanka31 Ja presne ma podle tebe probihat zatceni ciziho prezidenta? Proc myslis, ze nikdo nezatknul Hitlera?

alice180
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 když proti tobě půjde někdo s kudlou v tom tvým bytě a ty budeš mít v kapse taky jednu. Budeš vysvetlovat a přemlouvat. Nebo se budeš bránit ?

drep
19. srp 2025

Já bych si do téhle diskuze odložila dnešní příspěvek Visegrádského jezdce, kterého miluju nejenom proto, že nás pojí profesní cesty:
Marta Kottová, přeživší osvětimského pekla.

“Viděla jsem, jak šly do plynu cikánský matky. Viděla jsem jak šly do plynu bílý matky. A řeknu ti, že všechny byly úplně stejný. A proč lidi dneska nechtějí uprchlíkům pomáhat? Podle mě prostě proto, že zažili hovno..."

drep
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 víš, že je rozdíl mezi vražděním a sebeobranou, ochranou vlastních civilistů? Ufufuf

mimco
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 ten konflikt je černobílý. Agresor/napadený.
Nebo snad máš nějaké zákulisní informace, které by ospravedlňovaly svržení bomby na chersonský obytný dům, odkud mmj. vytáhli mrtvou rok a půl starou holčičku. Čím si tohle morálně obhajuješ? Korupce na Ukrajině je snad důvod k tomu, aby si lidi v Mariupolu zasloužili umřít? Nebo je to podle tebe fejk a žádní mrtví civilisti nejsou?
Myslím, že na světě není střeženější osoba než Putin.
Dost evropských lídrů je ruskem zkorumpovaných a jdou mu na ruku, což značně komplikuje situaci

mimco
19. srp 2025
@nimomo

Tohle černobílé vidění světa je úžasné a závidění hodné

@nimomo ty máš nějaké tajné informace?

andelka
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Jakože.. a proč nešli po Hitlerovi? Šli, i vlastní, ale snadné to nebylo. 6 let trvalo, než ho donutili odejít ze scény. A co to stálo..

barumrallyebum
19. srp 2025

Toto me rozsekalo 🙂

hojda
19. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Tak jsi si zkusila nechat vyhledat: Proč Putina nikdo nezatkne?:
Imunita a politická ochrana
Některé státy, včetně Švýcarska, Mexika nebo USA, Putinovi poskytují imunitu při diplomatických návštěvách, aby mohly probíhat mírové rozhovory bez rizika zatčení2.
V rámci mezinárodních summitů (např. BRICS, G20) se často nepočítá s jeho zadržením, i když by to právně možné bylo.
Mezinárodní právo a jurisdikce ICC
Rusko není členem ICC, neuznává jeho jurisdikci a tvrdí, že zatykač nemá právní význam.
ICC nemá vlastní „policii“ – spoléhá na členské státy, že zatykač vykonají. To znamená, že Putin může být zatčen jen v zemích, které ICC uznávají a jsou ochotné jednat.
Geopolitické důsledky
Zatčení úřadující hlavy jaderného státu by mohlo být vnímáno jako vyhlášení války. Například Dmitrij Medveděv varoval, že by to vedlo k „brutální reakci“ ze strany Ruska
Některé země (např. Maďarsko, Jihoafrická republika) se obávají eskalace konfliktu a odmítají zatčení, i když jsou členy ICC.

alice180
20. srp 2025

Doposud mi nikdo z těch lidí co tvrdí ,,neposílat zbraně, domluvit se" v žádný diskuzi za celé ty tři roky nesdělil, jak se tedy mají bránit, když nemají použít zbraně, když agresor je proti nim používá. Takže @klokanka31 jak prosím ?

andelka
20. srp 2025
@alice180

Doposud mi nikdo z těch lidí co tvrdí ,,neposílat zbraně, domluvit se" v žádný diskuzi za celé ty tři roky nesdělil, jak se tedy mají bránit, když nemají použít zbraně, když agresor je proti nim používá. Takže @klokanka31 jak prosím ?

@alice180 No jak.. nebránit. Otevřít brány a srdce a nechat se pohltit Ruskem.

alice180
20. srp 2025
@andelka

@alice180 No jak.. nebránit. Otevřít brány a srdce a nechat se pohltit Ruskem.

@andelka no právě. Odpovědi se se nedočkám....

drep
20. srp 2025
@alice180

@alice180 ona ti neodpoví. Jako kdysi neodpověděla mně, jak hodnotí politický procesy s anglickýma pilotama, když byli komouši tak skvělý, stejně jako na ukrajinsk dotazy, když ji konfrontuješ s cíleným dotazem (viz můj příspěvek na začátku diskuze), tak to ignoruje.

mimco
20. srp 2025
@alice180

@alice180 taky mi žádná z nich neodpověděla.
Mají tady jasná fakta, jednoduše vysvětlená, jasné dotazy, odpověď nula. Pak se diví, že jsou za blbky.
Vadí jim Ukrajinci, protože jim někdo řek, že jim mají vadit.
Kdyby jim někdo řekl, že jim Slováci/Vietnamci berou práci a dávky, budou jim vadit oni. Nemají vůbec přehled, kolik menšin u nás žije.
Bureš a spol. jim hučí do hlav, že se mají špatně, no tak se tak mají, přitom Egypt/umělé drápy/haraburdí z pepco plný kvartýr. Např. Klokanka je dobrovolně nezaměstnaná, třeba, kdyby pracovala, získala by větší přehled🤷‍♀️ a měla by se líp.

Strana
z9