Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?
Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.
@enoli Ze je to jednoznacne velkej pruser. Demise Blazka byla namiste, musi se prosetrit, kam delal Jirikovsky transakce, kdyz penezenku odemkli. Tam byl podle me problem, ze se v celem prubehu nenasel nikdo, kdo by tomu rozumnel, podle me si nemysleli, ze to bude takovej pruser a samozrejme bych se nedivila, kdyby po ceste ucinkujicim zustalo dost za nehtama. Ale uprimne, je to ve velkem i selhani politickeho marketingu, coz je jedna vec, kterou tato vlada uplne zoufale neumi.
Podobne afery jsou na jedne strane selhani jednotlivcu a nadruhe nastaveni systemu, ve kterem vlivove zony politiky prichazi se stran (kriminalni cinnost, lobby, zahranicni zajmy) odkud by nemely a nemyslim si, ze jsou specifikem teto vlady. SPOLU nevolim, ale nebyl by to pro me duvod je nevolit, kdybych byla jejich priznivcem.
S Jiřikovským to je celý divný, když si odseděl část trestu a pustili ho na podmínku, tak ministerstvu dal bitcoiny, a jemu v klidu dali přístup k bitcoinové peněžence, dali mu i pas. Takže klidně mohl vesele zdrhnout za kopečky. Ale najednou na něj udělají razii, a pošlou ho do vazby, aby nezdrhnul, nebo neovlivňoval průběh vyšetřování. Mně to smrdí...
S Jiřikovským to je celý divný, když si odseděl část trestu a pustili ho na podmínku, tak ministerstvu dal bitcoiny, a jemu v klidu dali přístup k bitcoinové peněžence, dali mu i pas. Takže klidně mohl vesele zdrhnout za kopečky. Ale najednou na něj udělají razii, a pošlou ho do vazby, aby nezdrhnul, nebo neovlivňoval průběh vyšetřování. Mně to smrdí...
@klokanka31 Je mi jedno, jestli to smrdí nebo ne, důležité je, že to směřuje k soudu a trestu. Kdo se o to otřel, tam padají hlavy.
Kdežto kauzy kolem Brna a povedené rodinky Schilerové - ticho po pěšině. Zakleknutí podnikatelé od ANO se léta domáhají spravedlnosti u soudů. Krym, Čapí hnízdo a Bečva - tolik špíny a jen se to táhne jak sopel, přestože všem je podstata jasná. A viníci, porušující zákony, se lidem smějí do ksichtu s klasikou “zloděj křičí chyťte zloděje”, aby mohl dál parazitovat.
@klokanka31 Je mi jedno, jestli to smrdí nebo ne, důležité je, že to směřuje k soudu a trestu. Kdo se o to otřel, tam padají hlavy.
Kdežto kauzy kolem Brna a povedené rodinky Schilerové - ticho po pěšině. Zakleknutí podnikatelé od ANO se léta domáhají spravedlnosti u soudů. Krym, Čapí hnízdo a Bečva - tolik špíny a jen se to táhne jak sopel, přestože všem je podstata jasná. A viníci, porušující zákony, se lidem smějí do ksichtu s klasikou “zloděj křičí chyťte zloděje”, aby mohl dál parazitovat.
@brunetka11 Přesně tak, povedená Schillerovic rodinka a úplné ticho po pěšině, přitom chapadla jsou tak dlouhé, že to děsí.
Kauzu kolem bitcoinů jsem moc nesledovala, ale co jsem pochopila, tak se to celé pohybovalo v šedé zoně, v jiných státech Evropy by to i možné bylo, u nás je to celé hodně na hraně a nedělám si iluze, že to celé bylo pro dobro státu, Jiřikovský není blbý, nejspíš chtěl ochranu a svůj díl a svůj díl chtěli i všichni zapojení s tím, že to nějak properou přes státní kasu, ve které také nějaké bitcoiny zanechají - to jsem z toho pochopila já, ale jak píšu, moc jsem to nesledovala. ALe celé se to řeší.
Schillerová zaklekávala firmy a nic se neděje, kolem Bečvy se nic neděje. Všichni vědí, že Čapí hnízdo si zaslouží tresty, ale trapně se nic neděje, tam hádám zafungovaly Alenčiny dlouhé prsty. Balaštíkové by také zaklekávání prošlo, ale zabití psa už bylo moc, ale oni ji za pár měsíců zas povolají, stejně jako Jermanovou.
@brunetka11 Mě zase na této vládě štve to, že lžou. Fiala s tím začal v roce 2021. Že nebudou v žádném případě zvedat daně. A už to jelo. Zvedli se daně, lidem vzali možnost se rozhodnout zda chtějí rodičák pobírat 3 nebo 4 roky (přitom to bylo jedno, výše rodičáku je stejná). Vzali slevu na dani za manželku od 3 let dítěte, školkovné. Na druhou stranu ale zrušili EET, a dávají dotace na rekonstrukci starých domů (zase to nahrává majetným). Drogy ve sněmovně, kauzy kampelička, dozimetr, bitcoiny. Lidem berou, ale sami si platy zvedli, na tom se šetřit nemusí. Plácají se po zádech že u screeningu tlustého střeva snížili věkovou hranici, kdy to hradí pojišťovna, ale proč se teda nesníží hranice u mamografu, když je tolik mladých žen co má rakovinu prsu? To samé test na HPV, screening znamínek...Nebo by to měli mít placené aspoň ti, kdo má genetickou zátěž. A jako poslední kapka pro mě bylo to, když vláda sama na sebe práskla, že někde něco odsouhlasili, a nepřemýšleli co. Jsou pro mě nedůvěryhodní šašci 😳
@klokanka31 tak Babiš ti nasype, akorát tvoje dcera se nebude mít moc dobře mimo jiné.
@klokanka31 tak Babiš ti nasype, akorát tvoje dcera se nebude mít moc dobře mimo jiné.
@alice180 A kdo říká že budu volit Babiše?
@alice180 A kdo říká že budu volit Babiše?
@klokanka31 to byl jen příklad. Strany jako SPD a Stačilo netřeba komentovat, jak to tady bude vypadat
Zajímavá debata, fakt že jo. Tolerance, demokracie inteligence a slušnost tady dostává pěkně na frak.
@klokanka31 Tak je třeba si uvědomit, že mezi tím propuštěním na podmínku a tou aktuální kauzou se vyměnila kompletně vláda. Tzn. to, že mu vláda Andreje Babiše dala i pas, nemusí souviset s aktuální vládou, která se na tom teď snaží nahnat politické body poté, co to Blažkem dost podělala.
@klokanka31 Tak je třeba si uvědomit, že mezi tím propuštěním na podmínku a tou aktuální kauzou se vyměnila kompletně vláda. Tzn. to, že mu vláda Andreje Babiše dala i pas, nemusí souviset s aktuální vládou, která se na tom teď snaží nahnat politické body poté, co to Blažkem dost podělala.
@merope Ale třeba to jestli mu bude navrácena elektronika s bitcoiny se řešilo od roku 2021 (stará vláda), nechtěli mu to dát, ale v roce 2023 soud rozhodl že mu to dají. Takže divné rozhodnutí už za této vlády.
Zajímavá debata, fakt že jo. Tolerance, demokracie inteligence a slušnost tady dostává pěkně na frak.
@nimomo V cem presne? Ja nevim, jestli jsem uplne z jine planety, ale ja ty vykriky vubec nechapu. Na to, jake je to tema a ze jsme na anonymnim foru, mi to teda osobne prijde jako dost civilizovana debata.
@nimomo V cem presne? Ja nevim, jestli jsem uplne z jine planety, ale ja ty vykriky vubec nechapu. Na to, jake je to tema a ze jsme na anonymnim foru, mi to teda osobne prijde jako dost civilizovana debata.
@ai30 a proč výkřik? To je konstatování holeho faktu. Nebo máš pocit, že nazývat někoho idiotem jen proto, že nebude volit tu "správnou" stranu je nějak demokratické, toletantni, inteligentní a slušné? Jestli jo tak v tom případě jsem z jiné planety já.
@ai30 a proč výkřik? To je konstatování holeho faktu. Nebo máš pocit, že nazývat někoho idiotem jen proto, že nebude volit tu "správnou" stranu je nějak demokratické, toletantni, inteligentní a slušné? Jestli jo tak v tom případě jsem z jiné planety já.
@nimomo No protoze uz sem prislo voc lidi rict to stejne a zase zmizeli.
A kdo koho oznacil za idiota, pokud nebude volit tu spravnou stranu?
Upřímně jsem celých 7 stran nečetla, došla jsem do třetí strany a bylo mi jasné, že každý kdo "není s námi je proti nám", A označení "idiot" tu padlo i když asi ne konkrétně na určitou osobu ale tak nejak všeobecně na každého kdo si dovoli volit třeba ANO nebo SPD. Jak píšu nečetla jsem všechny příspěvky, víceméně jsem už pak četla příspěvky jen těch uživatelek u kterých jsem si myslela nebo jsem věděla, ze se z jejich názorem dokážu alespoň z části ztotožnit. Ale i to málo co jsem četla mě vlastně vůbec nepřekvapilo. Bohužel.
Upřímně jsem celých 7 stran nečetla, došla jsem do třetí strany a bylo mi jasné, že každý kdo "není s námi je proti nám", A označení "idiot" tu padlo i když asi ne konkrétně na určitou osobu ale tak nejak všeobecně na každého kdo si dovoli volit třeba ANO nebo SPD. Jak píšu nečetla jsem všechny příspěvky, víceméně jsem už pak četla příspěvky jen těch uživatelek u kterých jsem si myslela nebo jsem věděla, ze se z jejich názorem dokážu alespoň z části ztotožnit. Ale i to málo co jsem četla mě vlastně vůbec nepřekvapilo. Bohužel.
Tam je doslova napsáno, že lidi co fandi Putinovi jsou idioti...
@nimomo Ne, oznaceni 'idiot' tu primarne padlo na oznaceni stran, ktere jsou proti Putinovi.
A dik za hodnoceni diskuse, kterou ses ani nenamahala precist.
@nimomo Ne, oznaceni 'idiot' tu primarne padlo na oznaceni stran, ktere jsou proti Putinovi.
A dik za hodnoceni diskuse, kterou ses ani nenamahala precist.
@ai30 Tak číst pořád dokola že jedině správné je volit nynější vládní strany a ti kdo budou volit opozici jsou vlastně nevzdelani lidé je na mě trochu moc
@ai30 A která z těch stran teda řekla, že fandí Putinovi? To že nechtějí pomáhat Ukrajině neznamená že mu fandí.
@klokanka31 Na mezinarodni urovni spolupracuji s otevrene proputinovskymi krajne pravicovymi stranami. Babis povazuje za hlavni spojence Fica a Orbana. Dlouhodobe se vyjadruji ve smyslu 'Ukrajina brani miru'. Jedine, co jeste neudelali, je ze nevyvesili billboardy s ruskou vlajkou. Aktivitami i vyjadrenimi jsou to proruske strany.
Od vstupu České republiky do Evropské unie 1. května 2004 do konce roku 2024:
ČR zaplatila do rozpočtu EU celkem 936,6 miliardy Kč .
Získala z EU celkem 2,01 bilionu Kč, přičemž při započtení dodatečných prostředků z nástroje NextGenerationEU (NGEU) činí celkové příjmy až 2,16 bilionu Kč .
Čistá pozice ČR vůči EU (rozdíl mezi příjmy a odvody) tedy činí 1,22 bilionu Kč ve prospěch ČR.

@enoli Ze je to jednoznacne velkej pruser. Demise Blazka byla namiste, musi se prosetrit, kam delal Jirikovsky transakce, kdyz penezenku odemkli. Tam byl podle me problem, ze se v celem prubehu nenasel nikdo, kdo by tomu rozumnel, podle me si nemysleli, ze to bude takovej pruser a samozrejme bych se nedivila, kdyby po ceste ucinkujicim zustalo dost za nehtama. Ale uprimne, je to ve velkem i selhani politickeho marketingu, coz je jedna vec, kterou tato vlada uplne zoufale neumi.
Podobne afery jsou na jedne strane selhani jednotlivcu a nadruhe nastaveni systemu, ve kterem vlivove zony politiky prichazi se stran (kriminalni cinnost, lobby, zahranicni zajmy) odkud by nemely a nemyslim si, ze jsou specifikem teto vlady. SPOLU nevolim, ale nebyl by to pro me duvod je nevolit, kdybych byla jejich priznivcem.
@ai30 ok, dekuju