Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?
Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.
@barulina Tou moji protistranou myslis lidi co fandi Rusku? Fandi okupantovi, ktery pred 3 roky utoci na civilisty suverenni zeme? A ptas se me, proc tyto lidi nazyvam idioty? Ja jenom abych chapala, k cemu je potreba vysvetleni.
@ai30 nepotřebuju vysvětlení, mě je celkem jedno tvé smýšlení. Ja se jen pozastavuji nad tím, ze voliči, Lide s názorem jako máš ty, všude hlásají jak je druha strana tupá, ale jejich projev velmi často spadá pod morální dno. I kdyby druhá skupina, s odlišným názorem, volila mimozemšťana, je to jejich názor a ty nemáš právo je nazývat idioty. Ta proti Putinova strana hlásá jak ke inteligentní, ale co výrok, tak urážka proti strany, směšné. A opravdu se mým komentář vyhni k soudům koho budu volit ja, spletla by ses, jde mi pouze a jen o projev, který je většinou velmi vulgární a pro mě směšný, když melou jak jsou vzdělaní. Ale to asi nebudeš chtít pochopit. Popřeji krásný den
@ai30 nepotřebuju vysvětlení, mě je celkem jedno tvé smýšlení. Ja se jen pozastavuji nad tím, ze voliči, Lide s názorem jako máš ty, všude hlásají jak je druha strana tupá, ale jejich projev velmi často spadá pod morální dno. I kdyby druhá skupina, s odlišným názorem, volila mimozemšťana, je to jejich názor a ty nemáš právo je nazývat idioty. Ta proti Putinova strana hlásá jak ke inteligentní, ale co výrok, tak urážka proti strany, směšné. A opravdu se mým komentář vyhni k soudům koho budu volit ja, spletla by ses, jde mi pouze a jen o projev, který je většinou velmi vulgární a pro mě směšný, když melou jak jsou vzdělaní. Ale to asi nebudeš chtít pochopit. Popřeji krásný den
@barulina ano, člověk může schvalovat Putinovi aktivity na Ukrajině, může tvrdit, že je to ,,názor". Ale schvaluje prostě zločin proti lidskosti a sorry na to se neda reagovat moc mile. Když to lze označit jako genocidu.
@barulina Muj projev v teto diskusi spada pod moralni dno? Protoze jsem pouzila jednou slovo idiot, v reakci na Klokanku, ktera tak oznacila vsechny, kteri maji jiny politicky nazor nez ona?
@barulina Muj projev v teto diskusi spada pod moralni dno? Protoze jsem pouzila jednou slovo idiot, v reakci na Klokanku, ktera tak oznacila vsechny, kteri maji jiny politicky nazor nez ona?
@ai30 proč ukazuješ na jiné? Její koment jsem nečetla, zaujal mě ten tvůj. Kdy je patrné, ze de považuješ za tu chytřejší část občanů, ale urážet umíš.
@ai30 proč ukazuješ na jiné? Její koment jsem nečetla, zaujal mě ten tvůj. Kdy je patrné, ze de považuješ za tu chytřejší část občanů, ale urážet umíš.
@barulina Jo ale abys me nepochopila spatne, tak za tim, ze cesti podporovatele Putina jsou idioti a moralni bahno si naprosto stojim. Reaguju jenom abych vysvetlila, ze utok na me kvuli pouziti slova 'idiot' neni uplne fer, pokud do nej nezahrnujes i toho, kdo ho puvodne do diskuse pritahl.
@barulina ne zaujalo tě slovo ,,idiot". Ne komentář. Tam je doslova napsáno, že lidi co fandi Putinovi jsou idioti. A jak bys teda nazvala někoho, kdo schvaluje tyto činy. Vraždění civilistů, mučení, unášení děti.
Když někdo bude schvalovat to co udělal Kramný v Egyptě dceři a manželce. Řekneš mu to je tvůj názor a já ho respektuju.... ?
@barulina ne zaujalo tě slovo ,,idiot". Ne komentář. Tam je doslova napsáno, že lidi co fandi Putinovi jsou idioti. A jak bys teda nazvala někoho, kdo schvaluje tyto činy. Vraždění civilistů, mučení, unášení děti.
Když někdo bude schvalovat to co udělal Kramný v Egyptě dceři a manželce. Řekneš mu to je tvůj názor a já ho respektuju.... ?
@alice180 Kramny je odsouzen na základě nepřímých důkazů, byť pěkných, ale ano, naprosto respektuji všechny, kteří mají rozdílný názor. To ze věci vidíš nejak, je tvá pravda, tvuj úhel pohledu. Proto ale ostatní nebudu urážet. Byt herce Duška nemusím, tak řekl něco v tomto smyslu “jakákoliv urážka nevypovídá nic i tom, komu je směrována, ale naopak o tom, kdo uráží” a s tímto naprosto souhlasím. Co je dobré pro me, nemusí být nutně dibre i pro jiné, kor pro ty o kterých nevíme nic a tedy ani to z jakého důvodu mají názory, jako mají. Každopádně mě nejvíce baví to, že každý Proti Putinovec hlásá inteligenci, ale projevuji se jak drbání ve čtvrté cenové, zejména pokud má někdo odlišný názor. Tímto se v této debatě loucim
@alice180 Kramny je odsouzen na základě nepřímých důkazů, byť pěkných, ale ano, naprosto respektuji všechny, kteří mají rozdílný názor. To ze věci vidíš nejak, je tvá pravda, tvuj úhel pohledu. Proto ale ostatní nebudu urážet. Byt herce Duška nemusím, tak řekl něco v tomto smyslu “jakákoliv urážka nevypovídá nic i tom, komu je směrována, ale naopak o tom, kdo uráží” a s tímto naprosto souhlasím. Co je dobré pro me, nemusí být nutně dibre i pro jiné, kor pro ty o kterých nevíme nic a tedy ani to z jakého důvodu mají názory, jako mají. Každopádně mě nejvíce baví to, že každý Proti Putinovec hlásá inteligenci, ale projevuji se jak drbání ve čtvrté cenové, zejména pokud má někdo odlišný názor. Tímto se v této debatě loucim
@barulina Hitler měl taky názor a ty ho respektujes ?
@barulina Těžko najdeš v diskuzích více vulgarity a agresivity než u proputinovských a primárně prokomunistických a SPD fanoušků. Člověk až nechápe, kolik zloby se v těch lidech bere.
Stačí se jen podívat do Retro skupin na FB. Regulérní dno.
@klokanka31 nevím jak to souvisí s otázko na Hitlera....Ne nebyli jelikož se neztotožňuji s jejich ideologii.
@alice180 Tak jinak, kdyby Babiš a Okamura byli pro veškerou pomoc Ukrajině, tak by pro tebe byli dobří?
@klokanka31 A kdyby Fiala byl prorusky, popiral Holocaust, byl otevrene rasista, populista, proti EU a demokracii, byl by pro tebe dobry?
@alice180 Tak jinak, kdyby Babiš a Okamura byli pro veškerou pomoc Ukrajině, tak by pro tebe byli dobří?
@klokanka31 Pro mne jsou tak či tak nepřijatelní. Profitují na poštvávání vůči vybraným skupinám lidí, profitují na lhaní. Babiš stál tento stát a náš rozpočet neuvěřitelné peníze. Doslova si z této republiky udělal dojnou krávu - zkoušel to i na SK a tam ho už párkrát klepli přes prsty.
Okamura se o to pokouší dlouhodobě také, ale nemá na čem stavět. Přece jen 2 generace členů STB v rodině jsou už o pevnějších základech v kontaktech.
@klokanka31 A kdyby Fiala byl prorusky, popiral Holocaust, byl otevrene rasista, populista, proti EU a demokracii, byl by pro tebe dobry?
@ai30 Fiala by pro mě nebyl dobrý nikdy.
@enoli úplně v pohodě.
@levandule_k Ahoj, tak nejvíc blízký je mi jejich program týkající se školství. Školství je moje srdcovka. Další věc je, že Rakušan mě neskutečně zklamal coby ministr vnitra. A já mu opravdu fandila. A dopravní infrastruktura (konkrétně dálnice), např. PPP projekt na jih jde za Havlíčkem. Neříkám, že rozumím všemu, ale zdravotnictví mi taky nepřijde úplně v pohodě. Ja jsem založením idealista a opravdu tam podporu Ruska nevidím.
Navíc jako bývalého OCTR mě úplně zvedá ze židle kauza bitcoiny. Myslim, ze to bylo prani špinavých peněz jak vyšité. A stát to bude stát taky dost peněz. Neříkám, ze bych si nepřála jako učitelka přidat peníze a štve mě, ze se oháněli 130% průměrné mzdy a teď ten pan, co sedí na MSMT akorát řekne, ze to byl slib ve špatné době🙈. Ale chápu, ze je potřeba šetřit, tak ale všude a začít by měli u sebe. Samozřejmě nejsem hloupá a chápu, ze zvýšení jejich (platu politiku) je jaksi kapka v moři. Ale minimálně jako psychologicky efekt by se slušelo platy si nezvedat.
Každopádně nechci zabredavat do agresivní diskuze typu “kdo volí Pepu je idiot, kdo volí Jardu je větší idiot”. Pro mě by bylo nejlepší sestavit si vládu odborníků. A do PS neposílat strany, ale lidi. V každé straně najdu někoho, komu věřím, kdo na mě působí dobře a v každé straně najdu někoho, kdo mi úplně drásá nervy…
@klokanka31 Pro mne jsou tak či tak nepřijatelní. Profitují na poštvávání vůči vybraným skupinám lidí, profitují na lhaní. Babiš stál tento stát a náš rozpočet neuvěřitelné peníze. Doslova si z této republiky udělal dojnou krávu - zkoušel to i na SK a tam ho už párkrát klepli přes prsty.
Okamura se o to pokouší dlouhodobě také, ale nemá na čem stavět. Přece jen 2 generace členů STB v rodině jsou už o pevnějších základech v kontaktech.
@brunetka11 Mě zase na této vládě štve to, že lžou. Fiala s tím začal v roce 2021. Že nebudou v žádném případě zvedat daně. A už to jelo. Zvedli se daně, lidem vzali možnost se rozhodnout zda chtějí rodičák pobírat 3 nebo 4 roky (přitom to bylo jedno, výše rodičáku je stejná). Vzali slevu na dani za manželku od 3 let dítěte, školkovné. Na druhou stranu ale zrušili EET, a dávají dotace na rekonstrukci starých domů (zase to nahrává majetným). Drogy ve sněmovně, kauzy kampelička, dozimetr, bitcoiny. Lidem berou, ale sami si platy zvedli, na tom se šetřit nemusí. Plácají se po zádech že u screeningu tlustého střeva snížili věkovou hranici, kdy to hradí pojišťovna, ale proč se teda nesníží hranice u mamografu, když je tolik mladých žen co má rakovinu prsu? To samé test na HPV, screening znamínek...Nebo by to měli mít placené aspoň ti, kdo má genetickou zátěž. A jako poslední kapka pro mě bylo to, když vláda sama na sebe práskla, že někde něco odsouhlasili, a nepřemýšleli co. Jsou pro mě nedůvěryhodní šašci 😳
@brunetka11 Mě zase na této vládě štve to, že lžou. Fiala s tím začal v roce 2021. Že nebudou v žádném případě zvedat daně. A už to jelo. Zvedli se daně, lidem vzali možnost se rozhodnout zda chtějí rodičák pobírat 3 nebo 4 roky (přitom to bylo jedno, výše rodičáku je stejná). Vzali slevu na dani za manželku od 3 let dítěte, školkovné. Na druhou stranu ale zrušili EET, a dávají dotace na rekonstrukci starých domů (zase to nahrává majetným). Drogy ve sněmovně, kauzy kampelička, dozimetr, bitcoiny. Lidem berou, ale sami si platy zvedli, na tom se šetřit nemusí. Plácají se po zádech že u screeningu tlustého střeva snížili věkovou hranici, kdy to hradí pojišťovna, ale proč se teda nesníží hranice u mamografu, když je tolik mladých žen co má rakovinu prsu? To samé test na HPV, screening znamínek...Nebo by to měli mít placené aspoň ti, kdo má genetickou zátěž. A jako poslední kapka pro mě bylo to, když vláda sama na sebe práskla, že někde něco odsouhlasili, a nepřemýšleli co. Jsou pro mě nedůvěryhodní šašci 😳
@klokanka31 štve mě na nich to co tebe, nic nedotahnou, vsechno tak napul 🙄 Jak holky psaly, školstvi tragedie. Ale z Ruska mam takovej strach ze jsem schopna temhle budizknicemum odpustit, jen kdyz nas budou drzet na prozapadni vlně 🙏 Babiš nevi co chce, v tom se dost podoba Trumpovi, to je taky nebezpečny, ANO jako takovy se na proruskou stranu sice uplne nestavi nebo ne tak hlasitě, ale ve skrytu proruske bohuzel je taky. O SPD apod. se ani nevyjadruju, polovicni japonec hlasa o nacionalismu dobrej paradox. Ale on i Hitler mel zidovskou babicku.
@enoli Zcela vážně míněný dotaz, proč je ti blízké ano bez Babiše?
@levandule_k třeba toto mě úplně zvedá ze židle https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy...
@klokanka31 štve mě na nich to co tebe, nic nedotahnou, vsechno tak napul 🙄 Jak holky psaly, školstvi tragedie. Ale z Ruska mam takovej strach ze jsem schopna temhle budizknicemum odpustit, jen kdyz nas budou drzet na prozapadni vlně 🙏 Babiš nevi co chce, v tom se dost podoba Trumpovi, to je taky nebezpečny, ANO jako takovy se na proruskou stranu sice uplne nestavi nebo ne tak hlasitě, ale ve skrytu proruske bohuzel je taky. O SPD apod. se ani nevyjadruju, polovicni japonec hlasa o nacionalismu dobrej paradox. Ale on i Hitler mel zidovskou babicku.
@martinka_33 ANO se na ruskou stranu nestavi jen v tom, ze to otevrene nerekne. Ale kdyz se podivas, jak se vyjadruji a kdo jsou jejich spojenci, tak vidis, kam po jejich vyhre CR bude smerovat. Oni oficialne odmitaji Ruskou invazi odsoudit, jsou proti zbrojeni a posilani munice na Ukrajinu, Babisovi kamosi jsou Fico, Orban a ten neonacek z Rakouska, vzor Trump a v Evropskem parlamentu ANO hlasuje v souladu s krajne pravicovcymi a otevrene proruskymi frakcemi. Uz jim jen staci, aby prisli v mikinach s CCCP a Z na cepici.
Jeste jenom dodam, pro vsechny 'Fijalova drahota, diktat z Bruselu a drahe potraviny v CR', ze po Ruske invazi na Ukrajinu a naslednem zdrazovani potravin kvuli energeticke krizi mel cirou nahodou Agrofert rekordni zisky ( a to opravdu nemaly narust, nekde o tretinu, nekde o petinu, to se normalne nepodari jen tak). Kdyby nekdo hledal jadro pudla v tom, proc jsou u nas drahe potraviny, tak je fajn se podivat, komu ty zisky konci v kapse.
Jeste k tomu slavnemu ANO. Je proruske, nebudem se stihat divit, jaky smer naberou po volbach. Ted se drzi, aby neztratilo umirnene volice.
Reaguju jen na úvodní příspěvek. Před pár dny jsem procestovala autem Balkán, zkuste si to všichni, co pochybujete o EU. Přijela jsem na hranice (Srbsko, pak Severní Makedonie), vypnout data, nejlépe mobil do letadla, neskutečně drahé i příchozí hovory. Proč? Protože nejsou v EU. A jak to v těch zemích vypadá, vidět to na vlastní oči je nej odpověď na to, kde chceme být.
Jeste jenom dodam, pro vsechny 'Fijalova drahota, diktat z Bruselu a drahe potraviny v CR', ze po Ruske invazi na Ukrajinu a naslednem zdrazovani potravin kvuli energeticke krizi mel cirou nahodou Agrofert rekordni zisky ( a to opravdu nemaly narust, nekde o tretinu, nekde o petinu, to se normalne nepodari jen tak). Kdyby nekdo hledal jadro pudla v tom, proc jsou u nas drahe potraviny, tak je fajn se podivat, komu ty zisky konci v kapse.
@ai30 Jaky mas názor na kauzu bitcoiny?
Fakt názor. Bez hádek. Díky.
@ai30 Jaky mas názor na kauzu bitcoiny?
Fakt názor. Bez hádek. Díky.
@enoli Ze je to jednoznacne velkej pruser. Demise Blazka byla namiste, musi se prosetrit, kam delal Jirikovsky transakce, kdyz penezenku odemkli. Tam byl podle me problem, ze se v celem prubehu nenasel nikdo, kdo by tomu rozumnel, podle me si nemysleli, ze to bude takovej pruser a samozrejme bych se nedivila, kdyby po ceste ucinkujicim zustalo dost za nehtama. Ale uprimne, je to ve velkem i selhani politickeho marketingu, coz je jedna vec, kterou tato vlada uplne zoufale neumi.
Podobne afery jsou na jedne strane selhani jednotlivcu a nadruhe nastaveni systemu, ve kterem vlivove zony politiky prichazi se stran (kriminalni cinnost, lobby, zahranicni zajmy) odkud by nemely a nemyslim si, ze jsou specifikem teto vlady. SPOLU nevolim, ale nebyl by to pro me duvod je nevolit, kdybych byla jejich priznivcem.

Nemyslím to zle, možná máš kolem sebe bublinu ( asi závidím) a sociální sítě nesleduješ. Bohužel to je naivní představa, ze to je samozřejmost. 😔