Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?
Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.
@klokanka31 naprosto respektuju člověka, který si myslí, že David Gránský je sexy chlap nebo že do bramborového salátu patří jablko nebo že oranžová je slušivá barva nebo Coelho dobrý spisovatel. Můžeme být i nejlepší kámošky a chodit denně na kafe. Ale ne, volba NSDAP nebyla v roce 1935 jenom názor. A volba SPD a jiných obskurních populistů, z velké části financovaných z russka, není názor, je to velmi reálné bezpečnostní riziko pro českou republiku a moji toleranci si to nezaslouží.
@drep dobře napsané. Nejde jen o volbu politické strany. S politikou je to citlivé, vyjadřuje naše postoje, smýšlení o druhých, vnitřní nastavení hodnot, životní filosofii, vnímání geopolitických témat a zahraničního dění, to jestli jsme spíše uzavřenější či až nenávistní jinakosti, nebo spíše otevřenější či až bezkritičtí k jinakosti atp atp...
To co volíš, to jsi. Ale je fakt, že letos pociťuju snad více než kdy jindy, že to co volím, je jen menší zlo.
@andelka přesně to školstvi je naprostá tragédie a další věci taky. Ja to tam tedy Spolu nehodím - bitcoinova kauza byla posledni kapka. V posledních volbách jsem volila STAN - tak tem to tam taky nehodím, protože Rakusanovo neustále odcházení/neodcházeni z vlády je akorát cirkusové představení. Piráti nezvládli nic, co tvrdili a digitalizace stavebního řízení byla jedna velká katastrofa…..
Koho volit? Čert ví. Blízké je mi ANO, ale bez Babise. Ze obdivuji Rusko? Blbost, to jsem nikde v jejich programu nečetla a to ani mezi řádky. A dost mě mrzí, že v této zemi se nedokáži tolerovat lidé s odlišným názorem. Přijde mi, že volíš SPOLU jsi blb. Volíš ANO jsi blb….
@enoli Zcela vážně míněný dotaz, proč je ti blízké ano bez Babiše?
@andelka vnímám to úplně stejně. Tento rok prostě budu volit SPOLU, ale beru to prostě jako menší zlo, což je smutné. Bojím se ale, že se voliči SPOLU taktéž zklamali a orostě k volbám snad ani nepůjdou. Asi bych se jim ani nedivila, ale nahraje se tak právě a jedině opozici.
@reeeza No právě. Nejit vůbec by mi svědomí nedovolilo. Protože voliči spd apod půjdou určitě.
@klokanka31 a co konkrétně obhajuje ?
@alice180 Neumíš číst? Píšu že nemá sílu SE OBHAJOVAT
@alice180 Neumíš číst? Píšu že nemá sílu SE OBHAJOVAT
@klokanka31 tak v čem se obhajuje ? Tebe to nějak zvedá že židle teda...
@klokanka31 tak v čem se obhajuje ? Tebe to nějak zvedá že židle teda...
@alice180 No v ničem když radši odešla 😁
@alice180 No v ničem když radši odešla 😁
@klokanka31 tak jinak v čem by se podle tebe měla obhajovat. Jestli nechápeš, tak prostě obhajoba, když chceš diskutovat konkrétně v tématu politika není ještě když nevíš koho chceš volit a chceš o tom diskutovat..takže obhajoba není třeba...
@klokanka31 tak jinak v čem by se podle tebe měla obhajovat. Jestli nechápeš, tak prostě obhajoba, když chceš diskutovat konkrétně v tématu politika není ještě když nevíš koho chceš volit a chceš o tom diskutovat..takže obhajoba není třeba...
@alice180 Tak třeba byla pro opoziční strany, a všimla si, že kdo nefandí Fialovi, je tady linčován 😏
@alice180 Tak třeba byla pro opoziční strany, a všimla si, že kdo nefandí Fialovi, je tady linčován 😏
@klokanka31 no třeba, protože právě tady nenapsala absolutně nic o tom o stranách atd. Jen ten narativ EU...
@klokanka31 Vis, co to znamena nekoho lyncovat?
@klokanka31 Vis, co to znamena nekoho lyncovat?
@ai30 určitě ví stejně jako jaký je smysl aliance
@ai30 určitě ví stejně jako jaký je smysl aliance
@klokanka31 Ano, vime. Vis, co to znamena nekoho lyncovat?
@enoli Zcela vážně míněný dotaz, proč je ti blízké ano bez Babiše?
@levandule_k stačí zítra? Jsem na návštěvě.
@klokanka31 Zelenski nikdy nechtel dat po cumaku Putinovi, on jen brani svou zemi. Rusko utoci, Ukrajina se brani. Takhle jednoduchy to je.
@ai30 právě že takhle jednoduchý to není, pravé důvody vám ve veřejných podplacených a "nařízených" médiích neřeknou. Putin není agresor a Zelensky chudáček.
@ai30 právě že takhle jednoduchý to není, pravé důvody vám ve veřejných podplacených a "nařízených" médiích neřeknou. Putin není agresor a Zelensky chudáček.
@popelka1984 Putin je agresor a Zelenskyj prezident zeme, ktera se brani agresi. To, co si prectes v ruskem placenych mediich, neni pravda.
@popelka1984 myslim ze zrovna Češi znaj ruskou bratrskou pomoc velice dobře, spousta lidi si ty rusky vojaky pamatuje. Holt ukrajinci si nechat pomoct od rusů nechtějí.
@popelka1984 Putin je agresor a Zelenskyj prezident zeme, ktera se brani agresi. To, co si prectes v ruskem placenych mediich, neni pravda.
@ai30 tak naštěstí na to jak to opravdu je přichází podle různých diskuzí víc a víc lidí a na podzim se to snad ukáže pokud to neprekazi zmanipulavane korespondenční volby
@ai30 tak naštěstí na to jak to opravdu je přichází podle různých diskuzí víc a víc lidí a na podzim se to snad ukáže pokud to neprekazi zmanipulavane korespondenční volby
@popelka1984 Tohle si absolutně nemyslím, že by mohly korespondenční volby být zmanipulované a navíc ovlivnit výsledky....
@popelka1984 Kde jsou ty diskuse? Ktera media jsou podle tebe verohodna?
@ai30 to,co píšeš, je snad samozřejmost, nebo ne??????
nehádejte se tu, já jsem ráda, že se našlo takový množství názorů - docela mi to otevřelo oči. Volby v říjnu jsou ale bohužel podle mě rozdaný... a není to žádná výhra. Nevím,co by to mohlo změnit.
@mimco Hele tohle fakt nemá cenu 😃 Pokud dokáže někdo někoho posuzovat jen podle politických názorů, pak je s ním něco špatně. Pro mě je naše vláda šílená, ale kdo je chce volit znova, opravdu s tím nemám problém 🙂 Ani si o těch lidech nemyslím že by byli nevzdělaní blbci 🤷♀️ Kolem mě je spousta vysokoškoláků, majitelé/ředitelé firem, lékaři, učitelé, a chtějí volit ANO nebo SPD. Tak neurážej, každý člověk má právo na svůj názor, a každý inteligent to respektuje.
@klokanka31 já si o tobě nedělám úsudek jen na základě tvých volebních preferencí, to se velice pleteš. To, že nepřispívám a nereaguji na každou ko.otinu co ze sebe vysypeš neznamená, že si to občas nepřečtu. Takže trvám na tom, co jsem psala výše, kopírovat to sem nebudu, nechce se mi.
@popelka1984 zmanipulované volby? Jak se, konkrétně, manipulují korespondenční volby? Nebo tvl. ne, nech si to pro sebe.
Po volbách pětikolka vypadne, Bureš s komoušema vykopou Ukrajince, Putin vyhraje, ty a tobě podobní zbohatnete, ti co se mají dobře se s váma o svůj majetek ochotně rozdělí a pak se budeme mít všichni už navždycky strašně dobře.
Samozřejmě Karel od soustruhu a Máňa z prasečáku v referendu vyhodnotí nutnost vystoupit z NATO a EU, jen tak budeme mí pomazánkové máslo zase pomazánkové.
🖕🖕🖕🖕 Na.rat🖕🖕🖕🖕
@popelka1984 zmanipulované volby? Jak se, konkrétně, manipulují korespondenční volby? Nebo tvl. ne, nech si to pro sebe.
Po volbách pětikolka vypadne, Bureš s komoušema vykopou Ukrajince, Putin vyhraje, ty a tobě podobní zbohatnete, ti co se mají dobře se s váma o svůj majetek ochotně rozdělí a pak se budeme mít všichni už navždycky strašně dobře.
Samozřejmě Karel od soustruhu a Máňa z prasečáku v referendu vyhodnotí nutnost vystoupit z NATO a EU, jen tak budeme mí pomazánkové máslo zase pomazánkové.
🖕🖕🖕🖕 Na.rat🖕🖕🖕🖕
@mimco Hustě napsané, ale bohužel jsi to trefila.
@anonym_autor Nevím jestli ses teď probudila, ale už velmi dlouho to tak je, od začátku a přijde mi, že čím dál víc. Není to samozřejmé, ba právě naopak. Číst si některé komentáře na fb funguje na tlak líp jak kafe.
@andelka asi máš pravdu. Jsem naivní, asi blbě...

@klokanka31 a co konkrétně obhajuje ?
@alice180 Debata s temito lidmi probiha pokazde stejne. Oni prijdou s tim, ze EU je zdrojem vseho zla / NATO je zbytecne / Zelenskyj je pricina toho, ze na Ukrajine je valka. A kdyz prijdes s protiargumenty EU nam vic dava nez platime / NATO je nase jedina zaruka obrany / Zelenskyj nechce postoupit uzemi Ukrajiny Rusku, tak to znamena, ze nerspektujes jejich nazor a oni se tu prece nemusi obhajovat.