Poraďte hezké neobvyklé jméno na chlapečka nebo holčičku
Ahoj, potřebovala bych trošku poradit. Mám termín porodu 5.9 a zatím nevíme jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka. Ale ... už řešíme jména. Chceme být připraveni. Náš první syn se jmenuje Maxíček (Max) a na druhé miminko by jsme chtěli zase nějaké takové jméno jako je Oliver, Jáchym, Sebastian, Bruno a na holčičku Eli, Nelly, Emily ...
Jaká jména jste dali svým dětem vy?
@martiina_k ne ne, žádné etnikum 🙂 oba jsou modrooký blonďáci
ještě mě napadlo, že kolegyně se jmenovala Margit, to se mi líbilo. Sestra je Jiřina, to by myslím každý dnes padnul na zadek, ale mně se líbí moc a nejmenovat se tak tchýně a prababička (vyloučila jsem všechny jména z rodiny) Pro někoho je to možná staromódní, ovšem při snaze o originálnost je to bomba, v záplavě Elišek, Viktorií, Natálií..
Jo a ještě jsme měli sousedy - děti se jmenovaly Nicolas a Vivien. Když se představovaly a ostatní děti na ně nechápavě koukaly, bylo mi jich trochu líto.
Přítel chce Káju, tedy Karla, po svém tatínkovi, a já jsem pro. Dokonce kdyby to byla holčička, mohla by být Karla. Jinak celkově tíhnu spíše jménům tradičním, ale dnes neužívaným až mírně zastaralým, beru všechny -slavy a -míry. 😀 Takže bych chtěla pro holčičku jméno Vítězslava nebo Milena (kdo uhodne, proč zrovna tato, dostane srdíčko, pokud na to hraje), pro kluka kromě Káji dále Ladislava, Rostislava nebo Hynka. A u obou pohlaví se mi líbí jména Rad-, ať už krátce Radek/Radka, tak Radan/a, Radmil/a a td.
@la_amanita Milena protože je milovaná
@la_amanita my máme Káju a jsme spokojeni (po tatovi a dedovi, pradedovi) 🙂 a bude hezke i v jeho 60 ti. Nejak si neumim predstavit napr. chlapa jako horu jmenem Max nebo Matyas. Priste mi ty jmena nejsou po chuti a že jich je. 🙂
Kdyby se nam povedla holka, libilo by se mi Anna, přítel chce Ellen a kdyby nebyla tchyne Marie, byla by to Maruška. 😀
@yelowangel
No to samozřejmě bude, ale důvod je jiný 😉
@ilona87
Marie je moje babička, to by šlo taky. Mně se ještě líbí Věra, ale to si všichni ťukají na čelo a já nechápu proč, takové krásné jméno, znamená to víra! A měli bychom Káju a Věrku, tj. přítelova taťku a tetu, to by bylo hezké 🙂
@la_amanita Máš ráda Milenu čokošku, jako já 😀
@r.severanka
Jo, to taky, ale správně to není. Myslela jsem to tak, že důvod má, proč zrovna obě jména - Vítězslava i Milena, ale asi jsem to špatně vyjádřila.
Ahoj my ma charlottku a druhe bude sofie mame radi neobvykla jmena🙂 kluka jsme chtely nikolase ale uz v rodine jeden je🙂
A co říkáte třeba na jméno Lily? Celým jménem Lily Doležalová ? 🙂
Jak už tu zaznělo, líbí se mi Richard - král, mocný vládce (http://svatky.centrum.cz/svatky/jmenne-svatky/r...) a pak ještě Teodor - dar od Boha. Ale už si ani nejsem jistá, že jsou to neobvyklá jména, dnes už se dávají jména ledasjaká...
@hanulka91 Neumím si představit že mi podá ruku zralá žena/dáma ve věku -sát a představí se Lily. Dle mýho je to krásný jméno pro holčičku, ale není to jméno pro dospělou ženu. Verze Livie a doma říkat Lily není špatnej nápad 🙂
Jenže co si tu někdo neumí představit bude za 30 let úplně normální, takových zralých LILI tady bude....ká spíš nechápu potřebu někoho si tu nechávat obhajovat jména, 100 lidí, 100 chutí....jinak by se všichni jmenovali stejně...
My máme vybrané krásné, kytičkové jméno,co je normálně v kalendáři,ale nedává se skoro vůbec. Vnučka se má narofit každý den,dcera jméno neprozrazuje,tak to respektuji,ale až se maličká narodí,tak ho napíši Třeba se bude někomu hodit jako inspirace. Vybrali jsme ho dobře,protože,když ho vyslovím,vezme mě za srdce,úplně se mi zatetelí.😀
@babanci typuji Violku, to mě jenom tak teď napadlo 🙂
@yelowangel Jsi dobrá.😊
@babanci
@yelowangel Taky mě hned napadla Violka, a určitě děláte správně, my máme neteřinku Violku a je to úžasná holčička ♥. Ta Vaše určitě bude taky taková 🙂
@r.severanka Holky,tp jste šikovné. Já žádnou Violku neznám,v životě jsem to jméno neslyšela a jak jsem začala tušit,co moje dcera vymyslela,věděla jsem,že to je ono,že mě to vzalo tak moc,že jsem nemohla ani spát. Doufám,že bude zdravá a už se jí nemůžu dočkat. Ještě jí dávám týden.😀
@babanci Určitě bude zdravá a krásná holčička. A navíc ještě bude mít neobvyklí hezký jméno. Já si vždycky vzpomenu na princeznu ze Za humny je drak
Violka mě nenapadla. Napadla mě Narcisa. Manžel měl jednu kolegyni tohoto jména. I příjmení měla květinové, tak to podle mě byla trošku pomsta rodičů. Ale Violka je hezké, jemné jméno.
Mě teda napadla jen Růžena 😀
@yelowangel Podle té pohádky jsem to uhodla. Zeť totiž řekl někde v širší rodině,že je to pohádkové jméno a tu pohádku měla moje dcera ráda. Tamtami mi to donesly a bylo to. Kdo zná mou dceru líp než já?
@babanci Jééé, Johanka, tu jsem vždycky chtěla a kdyby to před lety vyšlo, bylo by jí tak šestnáct...
Pak jsem chtěla ještě Justýnku (tu jsem si pak vybrala pro sebe při biřmování), Dorotku, Rozárku a Apolenku. No, nakonec máme Mariannu a já jsem dodatečně zjistila, že se takhle jmenovala jedna moje praprababička 😊
Obecně k méně frekventovaným jménům - v příbuzenstvu je Hynek, Dalibor, Gabriela, Vladimíra, kámoška má Kristiána, sousedka Alici, Ladu a Soňu, známá Damiána, jo a znám taky jednoho Herberta 😊

@bureska Nechápu proč se v čr komolí jména. Ještě na tak příšerná. 🙂