Potrat v říjnu 2014

irisie
4. lis 2014

Kolik nas je? Pojdme se podporit 🙂

itworks
4. lis 2014

Ahoj, bohužel se přidávám, čekali jsme na miminko 2,5 roku a teď je konec. Ve čtvrtek jsem byla na revizi kvůli zamlklému těhotenství v 9tt, jinak jsem už byla 11 tt. Tento týden jsem měla jít na screning. V pátek jdu na kontrolu, tak snad se vše bude hojit rychle, abychom se mohli snažit dál.

irisie
autor
4. lis 2014

U me vyvolany potrat v 15.tydnu pro vrozene vady neslucitelne se zivotem. Nejvic me stve ze uz jsem citila pohyby ☹ ach jo!

itworks
4. lis 2014

To je mi líto, ale musíš to brát tak, že kdyby žádné testy nebyly, bylo by to daleko horší. Co jsem teď všude četla, tak se ostatním holkám podařilo otěhotnět většinou brzo, už po první nebo druhé menstruaci. Mi doktorka říkala, že by se mělo počkat 3 měsíce, ale uvidím dál, co bude říkat po kontrole. Teď je hlavní, aby přišla normálně menstruace a vše se vrátilo do normálu. Po Vánocích se začneme snažit dál. Neboj, to přebolí a po Vánocích si tady budeme psát o radostnějších věcech.

irisie
autor
4. lis 2014

S přítelem jsme se domluvili že se začneme snažit po novém roce. 🙂 🙂 🙂 doktorka říkala 2až 3 měsíce počkat .. teď čekám a doufám že brzy přijde menstruace.

marky82
5. lis 2014

Ahoj, já mám za sebou mimoděložní těhotenství, kdy mi odebrali vejcovod ☹ Doktorka mi poradila, že můžeme zkoušet po 6ti nedělí. Také čekám na měsíčky... Jaký máte na to názor? Beru Gynex a kys.listovou a piju kontryhelový a čistící čaj, myslíte, že to na podporu otěhotnění stačí? Jsem ráda, že si o tom tad s vámi mohu pokecat...

itworks
5. lis 2014

@marky82 ahoj, to tak vychází vlastně 3 měsíce, když teď čekáme na první menstruaci. Četla jsem, že některé holky nečekaly ani na první menstruaci a otěhotněly hned, ale některé taky znovu potratily. Já jsem taky začla pít kontryhel, gynex mám doma, ale nevím, jestli se to může brát všechno dohromady. Myslím si, že pokud normálně dostaneme MS do měsíce, tak je tělo v pořádku a děložní sliznice roste jak má a ničím dalším to už neovlivníme (kromě pravidelného milování) .No uvidíme, kdy příjde, každopádně teď se na ni budu po třech měsících "těšit".

ivulinka21
5. lis 2014

Ahoj holky, tak já se také přidávám.... potratila jsem v říjnu a bohužel to zapříčinila antikoncepce kterou jsem brala 6 let. Tak se to maličký neudrželo :(

marky82
6. lis 2014

itworks Díky za rady! Já četla, že Gynex obsahuje kontyhel, mj, ale beru oba, příští týden jdu do Zelené apatyky, tak se radši poptám a dám vědět. Já mám šestinedělí do konce listopadu, tak jsem zvědavá, kdy MS přijde, někde píšou, že přijde po zákroku, což jsem po propuštění z nemocnice asi 3 dny krvácela, ale jestli to byla MS, to netuším. Doktorka toho moc neřekne ☹ Zítra k ní jdu na kontrolu a pak asi do práce. Jinak s tím zkoušením radši počkám po MS po šestinedělí, nechci nic uspěchat a pořádně se pročistit. Všem držím moc palce, je to smutné, ale musíme jít dál a těšit se, že to znovu vyjde a bude zdravé mimčo! Psychika dělá hodně....

ninikry
6. lis 2014

@marky82 Ahoj, já jsem po operaci mimoděložního taky chvíli krvácela-bylo to kvůli kyretáži, kterou mi dělali, ne MS. MS jsem dostala nějak normálně, zhruba po 4 týdnech od zákroku.

marky82
16. lis 2014

ninikry Ahoj, díky za info, tak to jsem měla to samé...Já na MS čekám a to jsem 5 týdnů po zákroku..Můžu se zeptat, kdy jste po zákroku začali zkoušet a zda to šlo v pohodě?

irisie
autor
17. lis 2014

Konecne ta "potvora" dorazila. Revize 10.10 -menses 17.11. Ted jeste pockat do ledna kdy jsme pozvani na genetiku a snad to bude ok a hura na vec.

marky82
19. lis 2014

Držím palce!!!

irisie
autor
19. lis 2014

Tak piju kontryhelový čaj a jím kyselinu listovou... co udělat víc?? a co vy? 🙂

lejla29
19. lis 2014

Ahoj holky, tak se k vám také přidávám. Mám sice holčičku z 2. IVF, ale teď jsme konečně po 5.IVF čekali dvojčátka. Všechno bylo v pořádku, pravidelná srdeční akce, miminka odpovídali dni vývoje a pak jeden den a je po všem, byla jsem v 8.týdnu a miminka se zastavila kvůli velkému hematomu v týdnu, kdy jsem ležela v nemocnici... Všechno to těšení úleva, že se konečně zadařilo a zase nic. Nejvíc si vyčítám, že jsem šla k doktorovi na kontrolu a on mi dělal stěr z čípku a bolestivé vyšetření přes břicho a když jsem došla domů, tak jsem špinila. Ještě na pohotovosti byli miminka v pořádku a proto se na to vyprdli, jen udělali další prohmaty a ještě víc mi to tam roznípali, po prohlídce na pohotovosti už opravdu tekla krev a z toho se vytvořil hematom o kterém nevěděli. Další UZ mi udělali až po týdnu ležení v nemocnici... Pořád mám pocit, že za to mohli oni. Jsem naštvaná, zklamaná a jako ve špatným snu...Jak jste se s tím dokázali vyrovnat? Já furt jen brečím.

irisie
autor
20. lis 2014

@lejla29 prvni tyden mi to nedochazelo. Po tydnu mi to docvaklo a bulela jsem kazdy vecer... jedine co pomohlo byl cas...☹

lejla29
20. lis 2014

@irisie Já zase dostala hysterický záchvat ten den, kdy mi to řekli a nejhorší byla ta noc před revizí a den revize. Dnes jsem opustila nemocnici a teď jsem ráda, že jsem doma a snažím se na to nemyslet. Už to stejně nevrátím... ☹ ...teď jen doufám, že budu v pořádku a snad budu moci jít na další IVF, ale moc se bojím.

irisie
autor
20. lis 2014

@lejla29 to verim ze jsi nastvana kdyz to bylo do te doby ok. U me vse ok, ale plod se nevyvijel jak mel. Geneticke vady neslucitelne se zivotem. Tak se uklidnuju, ze to tak je lepsi. Byla jsem v 15.tydnu, uz jsem citila pohyby.... a najednou nic a jsi "prazdna" a musis fungovat dal....

hanka.knizkova
20. lis 2014

Ahoj holky tak se k vám bohužel taky přidám dneska jsem šla na kontrolu měla jsem byt 9+1 ale podle utz 6+2 a bez srdeční akce,plod se nevyvíjí..zítra ráno v 11h jdu na revizi..o miminko jsme se snažili 6.mesicu,ještě včera jsem si byla zkoušet těhotenské kalhoty a dneska je po vsem ☹ jsem vyrizena ☹ mám těhotenské příznaky,břicho mi roste,prsa bolí a miminko nezije ☹
Jak probíha revize mám se bát?

hanka.knizkova
20. lis 2014

@irisie
@lejla29 holky je mi to tak líto,tohle by se nemělo stávat..mě dneska doktor říkal ze mám byt rada že už dítě mám ze jsou i bezdětné pani co se jim to stava a starší než ja,prý dělají revizi tak 20x za týden .. No to mě stejně neuklidnilo,moc jsem se na miminko těšila,za chvilku přiveze manžel dceru ze školky a já se mám tvářit jako ze nic přitom bych nejradši rvala na cely svět,oči mě tak páli ze nemůžu ani poradně koukat a straně se bojím zítřka ☹

irisie
autor
20. lis 2014

@hanka.knizkova ahojky moc me to mrzi. Ja jsem byla b 15.tydnu takze jsem to defakto musela odrodit. Nevim zda to je jinak v drivejsim stadiu. My se snazili cca 5 mesicu.

hanka.knizkova
20. lis 2014

@irisie jdu na revizi daji mi celkovou anestezii za 20.min je po všem,večer mi prý pustí domu..tak snad to bude OK ,horší je ta psychika..když se to ma stát tak určitě čím dřív tím lip,nejlépe když se s tím tělo samo popere to u mě už nehrozí..měli jsme v plánu to oznámit na Vánoce,termín jsem měla na červen stejně jako je dcera a teď je po všem 😒 takových plánu jsem měla..

irisie
autor
20. lis 2014

Ja to pred revizi musela "porodit"... divna zkusenost...

zukanak
20. lis 2014

Hanko revize se nemusíš bát, teď byla moje kamarádka, ten den jí pustili, vše bez komplikací...Drž se! Já jsem prodělala taky v říjnu potrat, jednalo se o biochemické těhotenství, odešlo samo, tak jsem alespoň nemusela na revizi a můžeme se hned snažit dál. Já taky piju kontryhelový čaj (ale pozor, pít do doby ovulace) a pak Drmkovy kapky a Femibion. Tak se holky držte...Nejsme v tom sami. 😉

kordul
20. lis 2014

Ahojte holky, taky se k Vám přidám - já potratila 13.10., MS prisla 14.11. právě dneska mám po kontrole, vše prý vypadá o.k. a v prý příští pátek bych měla být já a teda prý hlavně manžel ready 🙂 (mam doktora vtipalka.🙂 Takze jsem si koupila ovu testy a jdem znova na to.🙂

lejla29
20. lis 2014

@hanka.knizkova tak to přesně znám "prosím vás, vždyť už jedno dítě máte", ale že jsem byla na pátém umělém oplodnění a vyšlo to na cca 60.000,- to už je nezajímá a ten pocit, že jsme už mohli být kompletní rodina a přemýšleli o pokojíčkách a jak to na Mikuláše oznámíme rodině a že miminka byla úplně v pořádku, když jsme dorazili na pohotovost...no hrůza... Oni si jako myslí, že máš jedno dítě a buď ráda. Dneska mě dorazil brácha, když mi řekl že jsem blázen, když to chci ještě po revizi zkoušet. Kdo nebyl ve stejné situaci, nepochopí. No revizi už máš teď za sebou. Pro mě to byl nejhorší zážitek a už bych to nechtěla nikdy zažít protože u nás v nemocnici byli hrozně neosobní a vypadalo to tam jako u řezníka. Ale musím říct, že o to víc jsem ráda že jsem doma a mám to za sebou. Prostě se teď budu snažit na to nemyslet. Stejně už to nejde vrátit zpátky. Musíme být silné.

lejla29
20. lis 2014

Jinak všem, kdo se opět snaží přeju, ať to vyjde, co nejdřív. Snad bude platit to, že po revizi je to tam "pohnojené" a lépe se otěhotní. Já chci proto také, co nejdříve do dalšího IVF i kdybych si na to měla půjčit... 😒

78marcela
20. lis 2014

@lejla29 taky věřím že se podaří znovu, že je to tam jako pohnojene. A k tomu, že ti lidi říkají, že už jedno dítě máš..věřím, že to bolí stejně, ať máš jedno dítě nebo pět. Na druhou stranu bych s tebou přece jen měnila.
Já byla v srpnu na pátém pokusu, který mi konečně vyšel, celou dobu se strašne bála že se může cokoliv stát, pak se objevilo srdíčko hezky jak mělo, další kontrola taky dobrá, a když jsem si měla jít pro průkazku, tak se zjistilo že jsem bez srdeční akce. Za dva dny byla revize.
A to mi je 36 let, už skoro pět let v car, pět pokusu za sebou, s penězi už bez pár korun sto tisíc a dítě žádné..
Vždy jsem chtěla tři děti, ale věř, že dnes už si říkám kéž bych měla aspoň jedno jediné...
Teď se chystám na šestý pokus, ale už není vira, nálada, spíše jen beznaděj..
Přeji ti ať se podaří.

irisie
autor
20. lis 2014

@78marcela tak to mas na prd. Drzim pesti.

lejla29
20. lis 2014

@78marcela Tak to ti moc přeju, aby to teď už konečně vyšlo. Mě také říkala doktora v Caru, že ví, že to zní blbě, ale že aspoň ví, že je to na dobré cestě, že to jde a že je to teď pohojené a že je mnohem větší šance na úspěch. My také vždy chtěli 3 děti a tak přemýšlíme o adopci. Včera jsem mluvila s paní, co má adoptovaných 6 dětí a říkala, že to všechno šlo rychle a že o adopci koluje spousta mýtů, které akorát lidi odrazují. Prý celé žádání a psychotesty se vším všudy trvali cca třičtvrtě roku a za půl roku měli telefon, že na ně čeká 4-týdení miminko-holčička. Pro nás toto byla taky možnost. Nebo jsme si říkali, že když se to nepovede do 38 let, tak že půjdeme do darovaného embrya. V Gennetu stojí jedno okolo 20.000,- a když se do dvou pokusů nezadaří, tak je třetí zdarma. Naštěstí v dnešní době je hodně možností, jak se k miminku dopracovat. Drží mě to nad vodou.

hanka.knizkova
20. lis 2014

@lejla29 bohužel revizi nemám za sebou jdu az zitra v 11h..dcera ted viděla jak si balim veci tak se mi ptala kam jdu tak to me dorazilo ji to nějak vysvětlit ze jdu na vyčištění břicha a ona mi donesla obrázek ať si ho vezmu sebou..je to zlaticko..jinak mas pravdu kdo to nezažil nepochopil a to mi to nejhorší jeste čeká zitra,pak uz snad bude lip i kdyz psychika je svině..ja uz po 5.mes snažení byla hotova ze nam to nejde a kdyz to pak vyšlo tak jsme měli s manželem takovou radost..a ted je po všem..další snažení tak za 3.mesice takze letos uz me žádná radostná událost neceka😟😔