Potřebujete chůvu, kuchařku nebo uklízečku? Sdílejte zkušenosti a ceny
Holky, v březnu jsem tu zakládala diskuzi na téma nevlastní dcery. Zda si ji vzít do péče či ne. Nakonec přes zásah policie ji máme u sebe a již ji máme i svěřenou do péče.
Máme u sebe i matčiny ostatní děti, kluk 4 a 17. Tatínek toho staršího nemá problém, nám podepsat papíry a dítě svěřit. Nemají spolu dobrý vztah, kluk u něj žít nechce a u matky se žít nedá, utekl od matky, utekl od babičky, ukecal mého manžela, jestli by nemohl jít za sourozenci.
Kluk 4 tu je, ale pouze na souhlas matky, otec nesouhlasí s ničím, zatím vše řeší OSPOD. Tohle rozebírat nechci.
Chůva, kuchařka, uklízečka - téma které potřebuji nějak vyřešit sama v sobě.
Aktuálně máme všechny děti u sebe - kluk 17, holka 14, kluk 13, holka 11, kluk 4 a mimčo 4 měsíce.
Chůvu bych chtěla na pomoc ke čtyřletému, přišel k nám s plínkami, dudlíkem, je ještě na mléku, moc potravin nejí, mluvit neumím. Školka nepřipadá v úvahu, "bojí" se cizích lidí, pokud někam jdeme (i na procházku), drží se za ruku a nechne se ode mě. Venku si hraje a blbne pouze s manželem. Nebo koho k němu? Nevím zda chůva je to správné, ale nějakou pomoc na pár hodin bych potřebovala.
Kuchařku a uklízečka - využíváte někdo? Neumím vařit ve velké, a 4 puberťaci hodně sní, navíc dva od ex spoustu jídel nejí (matka doma nevařila a do školy na obědy nechodili, matka nechtěla platit),
Úklid - při 6 dětech, mám pocit že jen uklízím, peru, suším, žehlím, ..
Využíváte někdo tyhle služby? Jaké jsou adekvátní ceny? Vzít raději sólo uklízečku a kuchařku, nebo jednu paní na všechno?
Ukldi ]÷>
@e_lys88 díky, dnes jsme byli za jednou paní učitelkou z MŠ co je čerstvě v důchodu, že by k nám chodila zatím na hodku dvě dopoledne a poradila co a jak.
@enoli no u nás bude asi největší boj kuchyně, nějak neumíme vařit pro tak početnou rodinu. I s těmi nákupy ještě bojujeme. Nicméně od úterý najíždíme na krabičkou stravu, pro mě a manžela + 4leťak na celý den, pro zbytek vyzkoušíme obědy a večeře.
Jak se přestěhujeme do velkého, zkusíme najít kuchařku, to bude asi priorita.
Děcka si dnes domluvili na plánu prací abychom dokázali fungovat.
Mam tento, ale uz asi 3.rok…treba je tenhle malinkato jiny
https://elektricke-hrnce.heureka.cz/crockpot-sc...
Vždyť si vem chůvu a aupair a pak ještě uklízečku a děti budou na tom stejně jako byli doteď. 😂 Ať byli zanedbané nebo ne. Teď jsou u tebe a tam musejí fungovat. A ne jim ještě vše strkat podnos. Jiný děti jsou taky zanedbané a zvládnou chod domácnosti. Jen si nehraj na hrdinku a zapoj je. I zanedbané dítě v 17 zvládne úklid.
Mě fascinuje, že tu je x diskuzí od žen, které paní na úklid nebo chůvu pro malé děti mají a nikdo se nad tím (správně, protože každého věc) nepozastavuje a tady, kde je to víc než pochopitelné se musí pořád chytračit i když to je úplně mimo mísu (protože starší zapojené jsou, ale chod takového "organismu" puberťáci zkrátka nemohou spasit i když budou doma ve všední dny víc než hodinu denně makat).
@eviicka Tak u jedné v téhle diskusi mě to nepřekvapuje, ta si honí triko všude, kde může. Druhá zas dává rady načtené z knížek (nejvíc mě pobavilo v jedné diskusi, kde se strašně divila, že si autorka diskuse nepřečetla v knihách, co obnáší péče o miminko) 😀
@pampelina18 chůvu či asistentku jsme řešili ke 4letému dítěti! Nehraju si na hrdinku!!
@somalicats jednu znám a druhá je tahle, jo? Tak to tu ztrácím čas a zbytečně krmím troly.
Autorko co se týká těch dvou tak můžeš být v klidu a neřešit 😉.
@eviicka
@somalicats holky oč je tu řeč? Já jsme tu po několika letech, nějak nebyl čas, ani teď jaksi nemám moc času, ale nemám to s kým probrat
Autorka: neřeš pampelinu a goldenovou, ty dvě jsou totál mimo i v jiných diskusích. Na ně je nejlepší vůbec nereagovat.
@eviicka jj, přesně ta 😀
Autorka: jinak jestli chceš ještě tip na jiný multifunkční hrnec, tak já mám tento: https://www.datart.cz/multifunkcni-tlakovy-hrne...
Asi mají dnes už další verze, já už ho mám nějakej ten pátek. Objem 6 litrů, takže pro celou rodinu v tom navařím v pohodě.
@somalicats díky! Tak už chápu tu dokonalost!!
Hezký den, jen chci vyjádřit podporu, a chci říct, že z tvého příspěvku mám pocit, že to prostě dáte ;) Věřím, že to není jednoduchý, ale prostě tak 🙂
Jinak moc neporadím, jen snad uklidním, že taky někdy bojuju s tím, aby bylo dost jídla 🙂 A to jsme zatím tři, z toho jedno dvouleté batole, které toho dost sní, ale i tak 🙂
@erchia díky! No musíme to dát, jiná varianta není.
@somalicats tak k nám začali chodit dvě učitelky z MŠ v důchodovém věku, jedna se vždy věnuje čtyřleťákovi a druhá si vezme chvíli mimčo. Jídlo jsme zatím vyřešili z místní restaurace, týden dopředu vyberu jídla z meníček co budou mít a oni nebalím každé zvlášť ale prodají nám to hromadně. U čtyřleťáka je rozdíl už vidět. Na “babičky” jak ji říká se vždy těší a už se nemůže dočkat až v 9h zazvoní a letí jim otevřít.
Od ledna jsme domluvené s další paní z MŠ z kuchyně že bude jezdit s němi a bude vařit. Žádné pomůcky do kuchyně nechce. Úklid si vzali na starosti všechny 4 starší děti. Vyrobili si uklidový plán, a zatím řádně plní.
Super, že to hlavně s tím čtyřleťákem funguje, jestli je jinak chytrý a jen zanedbaný, tak by ta náprava mohla jít celkem rychle. Držím palce.
@somalicats díky. Toho nejstaršího už máme v pěstounské péči. A toho nejmenšího pořad řešíme, matka by se ho chtěla zbavit úplně, takže osvojení, otec by ho snad chtěl “prodat”, posledně vykládal paní ze sociálky, “co za to budu mít, když to podepíšu”. Přijde mi, že socialka v tomto případě čeká až otec udělá nějaký průser a pak to půjde taky rychle. Otec dokonce nechtěl abychom malému udělali pas, takže ho manžel uplatil flaškou chlastu, a to dokonce podepsal souhlas s vycestovaním.
Neskutečné. Člověka bere zlost, když čte, kterým osobám bylo dopřáno být "rodiče"
@candat bohužel, jen doufám že nebudou mít další.
@pampelina18 ty tvoje komentáře jsou top...na 🤮 fakt
@fire85 a paní dokonalé došla slova.
@somalicats tak už jsou všechny děti papírově naše, máme za sebou první dovolenou v 8 lidech, v pondělí začíná stěhování do baráku.
Chtěla jsem velkou rodinu, ale nikdy mě nenapadlo že budu mít 6 dětí. Starší začali hodně fungovat, náhradní babičky jim vysvětluji jak funguje život a učí je co musí umět. Manželova dcera donesla první jedničku z velkého testu a brečela tu štěstím. Nejstaršího klučinu nám vezmou od prosince na učňák.
To je krásná zpráva 😊❤️ tak jen tak dál.. 🍀 Hodně štěstí vám všem 😊
Hrozně ráda čtu jaké děláte všichni jako rodina pokroky. Na začátku - u první diskuze jsem se říkala - Když se k tomu staví takhle, to nedají nebo že tě v tom chlap nechá samotnou.
Dali jste i cizím dětem šanci na krásný a úspěšný život. ❤️ Když jste ustáli tohle, tak už si poradíte se vším. 🍀
Já brečím, když to čtu. Je úžasné, co pro ty děti děláte!
@simkrk díky!
@michaela666 díky! Neuměla jsem si to na začátku vůbec představit
@slunea díky!
Paráda, tak držím palce, ať už je vše jen lepší.

Využívám akorát chůvu, máme osvědčenou z webu hlidacky.cz a jsme maximálně spokojeni 👌