Potřebujete chůvu, kuchařku nebo uklízečku? Sdílejte zkušenosti a ceny
Holky, v březnu jsem tu zakládala diskuzi na téma nevlastní dcery. Zda si ji vzít do péče či ne. Nakonec přes zásah policie ji máme u sebe a již ji máme i svěřenou do péče.
Máme u sebe i matčiny ostatní děti, kluk 4 a 17. Tatínek toho staršího nemá problém, nám podepsat papíry a dítě svěřit. Nemají spolu dobrý vztah, kluk u něj žít nechce a u matky se žít nedá, utekl od matky, utekl od babičky, ukecal mého manžela, jestli by nemohl jít za sourozenci.
Kluk 4 tu je, ale pouze na souhlas matky, otec nesouhlasí s ničím, zatím vše řeší OSPOD. Tohle rozebírat nechci.
Chůva, kuchařka, uklízečka - téma které potřebuji nějak vyřešit sama v sobě.
Aktuálně máme všechny děti u sebe - kluk 17, holka 14, kluk 13, holka 11, kluk 4 a mimčo 4 měsíce.
Chůvu bych chtěla na pomoc ke čtyřletému, přišel k nám s plínkami, dudlíkem, je ještě na mléku, moc potravin nejí, mluvit neumím. Školka nepřipadá v úvahu, "bojí" se cizích lidí, pokud někam jdeme (i na procházku), drží se za ruku a nechne se ode mě. Venku si hraje a blbne pouze s manželem. Nebo koho k němu? Nevím zda chůva je to správné, ale nějakou pomoc na pár hodin bych potřebovala.
Kuchařku a uklízečka - využíváte někdo? Neumím vařit ve velké, a 4 puberťaci hodně sní, navíc dva od ex spoustu jídel nejí (matka doma nevařila a do školy na obědy nechodili, matka nechtěla platit),
Úklid - při 6 dětech, mám pocit že jen uklízím, peru, suším, žehlím, ..
Využíváte někdo tyhle služby? Jaké jsou adekvátní ceny? Vzít raději sólo uklízečku a kuchařku, nebo jednu paní na všechno?
Ukldi ]÷>
Ženský, na mě po skoro roce padla nějaká únavová deprese. Doma vše funguje, starší dodržuji pořádek, babičky učí 4letého a pokroky jsou vidět ale připadám si zbabělec a chci chvíli klidu. Dnes mi manžel navrhl že by vzal všech 6 dětí na hory a já ať si udělám nějakou dovči jen s mimčem. Není to zbabělost, utéct od všeho?
Není to zbabělost, je to nutnost!!! Pečovat o sebe. más obrovský zápřah, tolik děti, navíc z různých prostředí, do toho porod, kojení. Nedivím se vůbec, že jsi vyčerpána . Upřímně, já bych to nedala. Ber to i prakticky, lepší odfrknout si než to přepalit, pak se zhroutit a dlouhodobě být mimo. Súper že ti to muž nabídl, určitě využij!!!! Držím palce a klobouk dolů.
@skororozvedena když já na druhou stranu nechci jet/letět někam sama s mimčem. Nakonec to vymyslel tak, že jedeme ve čtvrtek do tater jen s mimčem. Hlídací babičky budou u nás spát, postarají se o 4letáka a v pátek po škole je zajištěn odvod 3 děti k matce, budou tam týden (pokud to nevydrží tak je vyzvedneme v neděli po cestě domů)

@somalicats díky