Praní kojeneckého prádla, dezinfekce není vhodná?

duhovakony
29. kvě 2018

Holky chci si zacit prat pro mimi obleceni...a do klasickeho prani naseho obleceni pridavam desinfekci,ale kdyz budu prat pro malinky mimi tak to utcite neni vhodne ze?

priefi
29. kvě 2018

@duhovakony miminkovske pradlo musis prat vzdy zvlast a pouzivat jemne praci prostredky vhodne pro deti, mnozstvi prasku neprehanet. Ja treba peru v persilu sensitive

marcelamatejkova
29. kvě 2018

Dneska jsem zacala prat pro mimi. Peru zvlast. Vetsina doporucovala presil sensitive a lovela. Koupila jsem si persil sensitive, moc pekne voni, je pravda, ze sem prasku hodne dala. Dekuji duhovakony za radu, pri dalsi prani dam min

duhovakony
autor
29. kvě 2018

@priefi ano to vsechno vim ale me prave napadlo aby to pradlo nechytlo nejaky bacil z pracky

duhovakony
autor
29. kvě 2018

@marcelamatejkova lovelu mam take a vyzkousim ten persil

priefi
29. kvě 2018

@marcelamatejkova pokud jsi prasku dala hodne, radeji to jeste dej jednou na machani, pokud bude prasku hodne, muze se mimi osypat.

Vseobecne u novorozencu se doporucuje prat v mensim mnozstvi prasku a pridavat machani (nekdo dava i navic machani 2x).

iv_ka12
29. kvě 2018

Ja jsem pracku vycistila pred pranim malyho a tyden prala jen maly a pak az zacla prat nase 🙂

priefi
29. kvě 2018

@duhovakony bud das cisteni pracky na 90°, anebo per prvne plenky na 90° a pak obleceni, zalezi na kolik se ma prat, pokud muzes na 60° melo by to urco byt v pohode, pokud na 40° tak teoreticky neco zustat muze, ale to vazne neovlivnis. Ale pokud davas desinfekci do normalniho desinfekci, nemelo by tam nic byt

2hanah
29. kvě 2018

@duhovakony nejdřív prát zvlášť, do půl roku i bez aviváže a jen v přípravcích pro miminko (Lovela, Batole, Ariel sensitiv, atd.), já mám nejradši tekuté, od toho půl roku až roku můžete přidat i ostatní prádlo, ale ponechat ten dětský prášek.

biciklissie
29. kvě 2018

Holky, že vám do toho lezu s návazným dotazem... Ale skutečně naprosto všechny od začátku všechno žehlíte?

bacika
29. kvě 2018

@duhovakony Do miminkovského bych to tedy nepřidávala, já jsem prala vždy zvlášť a používala jsem prací prášek pro děti a byl super, žádná reakce od dětí a pohoda 🙂.

priefi
29. kvě 2018

@biciklissie miminku zcela urcite a nekdo zehli i oboustranne 😉

kejt29
29. kvě 2018

Tak ja budu asi za cune, ale pradlo nedesinfikuji, necistim pracku zvlast, peru jen oddelene a v persilu sensitive. A nezehlim. Decka mame zdrave (tuk tuk) a zadne problemy ani s pokozkou nemaji. A fakt nejsem smudla, mam rada doma cisto. Desinfekci pouzivam jen na vytirani a po okoupani psa na vanu, jinak ne.
@biciklissie ne, ani u jednoho jsem nezehlila a okolo me zehli malokdo...

alicie_k
29. kvě 2018

@biciklissie Já mám skoro ročního chlapečka, před porodem jsem vše měla vyžehlené, ale pak jsem postupně přestávala, bylo léto a nosil hlavně body s kr. rukávem. Byl hrozný poblinkánek poměrně dlouho, možná donedávna, takže jsem ho převlékala x-krát denně. Z toho žehlení by mě asi trefilo, žehlila jsem jen látkové plínky pod hlavičku. Nikdy se neosypal, měl jen klasické potničky na obličeji přes léto. A peru ještě teď v dětském prášku vč.aviváže.

jamull
29. kvě 2018

já peru v gelu Batole, jak synovi (4 roky) tak teď dceři (5 měsíců). Peru v dětském programu (mám ho na pracče), pere sice přes 2 hodiny, ale má navíc několik máchání. Malému jsem vše žehlila asi do roka, pak jsme koupili susičku. dceři teď (když suším prádlo venku) také žehlím,a le hlavně proto, že to prádlo je tvrdé, kdo má sušičku na prádlom tak ví, jak je to prádlo krásně měkké.

priefi
29. kvě 2018

@kejt29 vzdyt to obleceni musi byt hrozne pokrcene z te pracky, ne?

35_a_budu_mamka
29. kvě 2018

@biciklissie Ja zehlila vse z obou stran zhruba do pul roku. Pak uz jen lic.

priefi
29. kvě 2018

@duhovakony vidis, ted me tak napadlo, i kdyby v pracce nejaky bacil byl, tak zehleni urcite ho zabije 😉 ja teda vse poctive zehlim a beru za to, ze obleceni je ok

beremeseanicka
29. kvě 2018

Jako nezehlim pro nikoho z rodiny a zmackani nechodime...kdyz si to poradne rozklepu a pekne povesim tak nic zmackane neni...Synovi jsem zehlila asi do tri mesicu druhe dcerce jen v cem prisla z porodnice...prezila a vypada docela dobre🙂 jezkovy holky neblaznete!!! Tak kazdeho kdo si pak mimco taky pochova asi nevyperete na 60 ve vydezinfikovane pracce a neprezehlite?? Ale je pravda, ze v nejake chytre knize jsem si precetla, ze mate mit doma zasobu bilych velkych tricek a do tech oblekat navstevy😂😂😂😂😂

veronicka89
29. kvě 2018

Zehleni : ja vyzehlila jen 1. Varku nez se narodil...pak uz nikdy...

veronicka89
29. kvě 2018

@beremeseanicka 😂😂😂oblekat navstevy ....hustyyy

biciklissie
29. kvě 2018

Holky, moc děkuju za odpovědi ohledně toho žehlení. Já samozřejmě chci mít taky všechno špígl nýgl, ale zrovna žehlení teda nesnáším. A zároveň souhlasím s názory, že se to leckdy přehání, mimčo málem každý den vyvařit a taky všechno, na co se jen podívá.

kejt29
29. kvě 2018

@priefi mam susicku, nicmene vetsinou se zehli kvuli dalsi desinfekci....

kassandra1
29. kvě 2018

Pro mimi jsem vyžehlila jen jednou, než se narodilo, pak už nikdy, ztráta času. Cca od roku peru všem současně. Persil sensitive nám nesedl, máme Ecover, je to šetrnější.

kejt29
29. kvě 2018

Maly se mi od 6mesicu posunuje klido 3 metry po zemi a i kdyz mam na pulce koberce deku, co casto peru stejne je casto na koberci. K tomu mame dvouletou holcicku a nemohla jsem ji porad rikat nesahej na brasku.
Prvni dite je vetsinou to nejcistsi 😂 A stastni jsou oba 👍🏻

ladyhacek
29. kvě 2018

@biciklissie nereda žehlím a žehlím vlastně minimálně kdy už něco vyžehlí mi babbička (sama se nabídla, ž ejí žehlení baví) Ale pro mimi se žehlím a přehlím lehce i to co se žehlit nemusí - ale většinou jen složené a s párou. Zrovna tady mám připravené zavinovačky a povlečení. Nžehlila jsem snad jen svetry a bundy 🙂 (a teda ponožky 😉)
žehlila jsem uričtě do půl roku a pak to začala také "flákat"
co se týče praní tak cca 6m jsem prala zvlášť a pak prala dohromady ale s dětským prážkem. A neívm asi po tom roce jsem už měla normální

duhovakony
autor
29. kvě 2018

Děkuju vsem za odpovedi... no nektere odpovedi chapu ze se nema nic prehanet ale mame přece jen doma hospodarstvi a dobytek tak mam vetsi starost a chci to mit pintlich ale asi nez zacnu prat pro malou tak si pracku ,,vyvarim"s dezinfekci

vita_
29. kvě 2018

Četly jste někdy složení těch pracích prášků? Třeba persil sensitive gel obsahuje Benzisothiazolinon, stejně tak lovela, který není zrovna nejvhodnější pro dítě. Takže je možná lepší zauvažovat o prášku sice bez rozesmátýho ksichtíku dítěte, ale zdravotně míň závadnýho.

jankol
29. kvě 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@duhovakony Mě by zajímalo jakou používáš dezinfekci? Voní po ní prádlo? Občas by se mi na praní hodila. Ale jinak bych to s tím praním nějak nepřeháněla, aby to nebylo miminko z bubliny, to nemyslím špatně.

duhovakony
autor
29. kvě 2018

@jankol mam klasicky sanytol ale pridavam k pracimu prášku...nevoni nijak...jak rikam jelikoz peru obleceni doslova od hnoje tak pak mam aspon trosku klid v dusi. Jo v pohode😉

viki999
29. kvě 2018

@duhovakony Taky ten Sanytol používám a jsem s tím spokojená.. No, měla jsem v plánu přidávat i k dětskému.. jedna věc je že předtím vydesinfikujes pračku, ale potom, az bude mimino na svete, bude to obleceni plny bakterii, a to dnešní oblečení stejně vyperes max na 40, takže to v tom prádle zůstane.. pak leda ta žehlička.. desinfekce.. nevím jak je to se susickou, jestli je tam dostatecna teplota aby se ty bakterie zničily..