icon

Příšerná sousedka na nás neustále klepe

tarbici
12. dub 2018

Bydlíme v Praze, v paneláku. kluci, 5 a 2 roky. Bohužel pod námi bydlí paní s dcerou, které na nás neustále klepou. Stačí, aby kluci vstali, začali si hrát, při jakémkoliv spadnutí hračky už klepe. Několikrát jsme s ní měli už výstup. Prý se to nedá vydržet, jaký je od nás hluk. Děti mají v pokojích koberce, v ostatních místnostech je fakt dost silný lino. Ok, chápu, že si chtějí přispat, tak kluky držím třeba do 8, 8.30, koukaj na televizi, prohlížíme knížky. Přesto, když vstanou, tak strasnej problém, při sebemenší hluku na nas něčím triska.(i ve všední den) staci i to, že se po víkendu vrátíme z chalupy, jsme doma 15 minut a už zase. Kluci spí od 8 do 7mi, jsme neustále venku, ale paní je to pořád málo. Už mi z toho hrabe, že už zvažujeme i stěhování. Na druhou stranu, pani není ochotná k žádnému kompromisu, že by si třeba odhlucnila stropy. (my podlahy už měnili, podle firmy to dolů slyšet nemůže být. Co s tím?

Strana
z5
versatilka
13. dub 2018

Možná budu za mrchu, ale já bych se přestala snažit.. Máme dole to samé, ale paní děti nemá a nikdy neměla. Lamino nemáme. Problém strašný, jen děti vstanou. Ale na chodbě nikdy nic neřekne, jen buší do stropu. Chvíli zkoušela topení, to si někdo zřejmě stěžoval, tak už to nedělá. Já už jsem to přestala řešit. Všechno je na nás i hluk, který neděláme, třeba když si sousedi přidělávají poličku nebo montují nábytek, tak na nás řve, že jsme hovada a kdesi cosi. Děti už pár slov pochytily.. Ale už na to fakt kašlu a pouštím rádio, že si zatancujeme.
Podotýkám, že děti jdou nejpozději v osm do postele a vstávají nejdřív v sedm. Přes týden jsou ve školce a do večera jsme na hřišti. Domů chodíme nejdřív v pět, když je ošklivo, jinak až šesté. Taky jsem automaticky odfiltrovala hračky typu vozík, který dělal rámus. Děti jsou jinak hodné, do podlahy nemlátí, občas prostě popoběhnou, ale od kamarádu co máme jsou to fakt andílci 😀 A ty dvě hodiny to prostě musí vydržet. Nehledě na to, že tuhle řvala i když děti byly pryč, všude ticho, že by byl slyšet špendlík, až jsem se lekla. Muž na ní byl jednou zvonit, když bouchala a řvala v sedm večer kvůli poličkám, co dělali sousedi a ne my. Ani neotevřela..

bbubble
13. dub 2018

Ajeje, no my tiez zijeme v bytovke plnej dochodcov. Najlepsi je ale chlap co byva pod nami.. ma tak cez 50, dost chlasta a v kuse fajci (z coho smrdi cely vchod a hlavne nas byt, pretoze furt fajci na zachode - mame stare jadro a stupackami to ide vsetko k nam, smrdi to tu jak v zaplivanej hospode 😞 ). No a tento mily pan tiez vzdy ked vydame sebemensi zvuk, tak na nas trieska a hlavne krici "Cur*ku!!".. takze doma ho uz volame pan Cu*ak" 😃 vrchol bol raz v lete, mali sme otvorene okna a spadla mi lyzicka na koberec 😃 pan sused zacal vrieskat- ty kur*o jedna tam nahoru.. tak to uz bolo na manzela moc, zakrical mu cez to okno nech nam to pride povedat osobne 🙂 tak prisiel, tiahlo z neho poriadne.. muz nanho nakrical ze ak sa to bude este raz opakovat, pride dolu a vybavi si to s nim.. chlap len drmolil ze on nic 😃 pak mu zabuchol dvere pred nosom, a od toho dna sme mali asi rok klud. Aj ked normalne takto veci neriesime, s niektorymi individuami to proste inak nejde.. teraz si uz zas zacal vyskakovat, tak ked zacne trieskat, poriadne mu par krat dupnem, nech ma za co. No ale za chvilu sa stahujeme do domu, uprimne som rada ze tu uz nebudeme jak maly zacne behat :D

nikaak
13. dub 2018

Mám úplně to stejně. Strašně dlouho jsem si z toho dělala hlavu. Zkusila jsem na ni být hodná, zlá, ignorovat... Ale prostě přijde mě, že opravdu vyhledává konflikty. Po tom, co za nama chodila i že slyší jak malá vstane ráno z postele a jde za mnou do ložnice jsem ji řekla, že už stačilo.. Takže teď mám slíbeno, že se vše bude řešit přes policii😂😂😂

ditahk
13. dub 2018

Dobrý den, já bych asi časem na to klepání začala odpovídat dupáním. 🙂 Pokud se opravdu snažíte, ale paní na to nebere ohled. Tak jí ukažte, jak by to mohlo vypadat, když ten ohled brát nebudete a třeba pak bude ještě ráda. Nám nad hlavou kluci roky hráli v bytě fotbal, což byla fakt hrůza, ale pokud vaši kluci jsou normálně hluční a ještě se snažíte, tak bych paní neřešila. Stejně na vás nemůže. Povinný klid je od 10 večer do 6 ráno. 🙂

kejt29
13. dub 2018

Mame sousedy, kteri jsou neohleduplni. Ze kluk beha pochopim, at beha treba cely den, ale ze musi behat nejvic po obede, to mi hlava nebere. Navic maji plovoucky. No nic, pokud jste se dodnes snazili prestala bych. At vidi, jak to vypada, kdyz je nekrotite. Panelak je panelak a kdyz chce pani klid bude muset do domecku ( i kdyz ani tam neni jistota).

dzogobela
13. dub 2018

Prd na ni, snazis se az moc 🙂 Mame trochu opacny problem, trochu nas vytaci sousedi pod nama. Maj 2leteho syna, cely den o nich nevime, ale jak padne cca 21:30, tak zacne randal... K nam to jde jen stoupackou a i tak je to randal, chudaci sousedi pod nimi. Nechavaj kluka spat cca od 4 do 6 a pak jim samozrejme nespi vecer. Nejvetsi rev byva kolem 11 v noci, to se ho asi snazi donutit jit spat 🙂 nojo no, nekdy je to souziti v panelaku fakt pekelny 😀 preju pevne nervy ☹

tarbici
autor
13. dub 2018

@kejt29 snažíme se opravdu dost. Běžný den vypadá, že vstávají kolem 7, jen se u televize nasnidají, odcházíme odvézt staršího do školky. Dvakrát až třikrát v týdnu odjíždíme hned na různé kroužky, jsme pryč celé dopoledne, po obědě vyzvedneme staršího že školky, mladší dostane doma oběd a jde spát. Staršímu pustím na chvíli déčko nebo klidové činnosti, malování, modelování, lego. Rozhodně žádné lítání. Kolem třetí se vzbudí mladší, jen se oba, opět většinou u televize, nasvačí a nejdyl ve čtyři odcházíme minimálně do sedmi. Pak se koupou, večeři. Právě mi připadá, že paní stačí strašně málo. Stačí, že se vrátíme a oni si chvíli hrají a už tluče. Co by jako chtěla. Víkendy většinou odjedeme v sobotu ráno a vracíme se v neděli večer z chalupy. Občas i spí u prarodičů, nevím no. Uz mě to nebaví. Tak asi fakt zkusit dupat od rána do večera.

tarbici
autor
13. dub 2018

@versatilka no tak to máte hodně podobný. Já mám právě taky pocit, že máme hodně děti, na to, že jsou kluci. Ničím do země netriskaji, to by teda nemohli dělat ani kdyby pod námi bydlel někdo normální. Odrážedla nemají, plovoucí podlahy nemáme. Ženský je kolem padesáti, dcera tak 25, studuje, ale bohužel asi tím způsobem, že se neustále valí doma nebo nevím pac prudi i ve všední den dopoledne. Po třetí přichází matka, a o víkendu jsou doma obě. Paráda prostě. Ze my si fakt umíme vybrat byt.

versatilka
13. dub 2018

@tarbici Zkuste, ať vidí, jaké to může být a když bude mít kecy, tak jí řekněte, že jestli jí je to málo, koupíte si ještě trampolínu a začnete každé ráno cvičit..
Nezavděčíte se, já upřímně s tímto počítala, když jsme panelový byt kupovali. Ze začátku jsem byla nešťastná a smutná, jaký je paní chudák, ale už na to fakt peču. Když jsme se nastěhovali, tak mi řekla, že si mám uvědomit, že bydlím v paneláku, no, což o to, já si to plně uvědomuji, slyším lidi okolo a i když nad námi dupou nebo pobíhají, nikdy by mě nenapadlo je prudit. Ale paní si to zřejmě neuvědomuje. Muži jednou řekla, že si platí byt v paneláku aby měla klid :D fakt je nemocná nejspíš nebo nevím.
Nebo si pozvěte nějaké kamarády, co pěkně řádí, tohle mám taky v záloze 🙂 ať ví, jaké jsou i jiné děti 🙂

kocvarovas
13. dub 2018

Už se snažíš dost, hoď to za hlavu. Noční klid je od 22 do 6,což dodržujte a hotovo. Ještě, že mi máme tak zlatý sousedy..

sthanina
13. dub 2018

@tarbici Mám "zatím" syna. Taky spinká od 20 do 7mi hodin. V domovním řádu je jako "rušení nočního klidu" doba po 20hod večer do 8 ráno. Pak nechávám syna dělat co chce... Není to kůň, nedělá zbytečný hluk a přesto to někomu vadí... Je mi to jedno, neřeším. Ano, občas mu upadne autíčko (máme všude koberce), ale vždyť je to dítě! Ať si sousedi najdou "důchoďáckou" bytovku...

kejt29
13. dub 2018

@tarbici tak je prestante tak krotit. Jste zbytecne ve stresu a nakonec to jeste odnaseji deti. Taky patrim mezi ty hodne ohleduplne a neni mi prijemne, jak dceru porad upozornuju. Pani se stejne nezavdecite. Dodrzujte vecerni klid a takove ty extra hlucne veci a nejake pobihani bych vubec neresila.

z_kopretinka
13. dub 2018

@tarbici malá dostala k narozkám plechový buben..... chceš ho poslat ať si děti pohrají? :D na sousedku kašli, pokud to není tak že tam děti schválně dupou a třískají s kde čím, tak prostě nějaký hluk přes den bude, jsou to děti a nemůžou se naučit lítat.

denny27
13. dub 2018

Takovým lidem vadí i otevírání kliky...od 6.00 doba klidu není, takže ji může být sumak, jestli si kluci hraji na koberci s autama😈😈 mohl by na mě někdo přes den tlouct..jednou si to zkusit..

swetlusska
14. dub 2018

Jo, tak naše dítě má hlas jak zvon a ruší už rok přes celou noc a od 5 hod od rána lítá po bytě, dopoledne jezdí s tatrou, nezakazuju mu skoro nic, to by si mohl zkusit někdo přijít a manžel je vyhodí. Pod námi totiž jede nonstop metal hudba a nad námi věčně vrtají. V noci když je klid, tak pro změnu ruší zase naše dítě. Holt panelák, chce to vzájemný respekt a silný nervy.
Ignoruj to nebo jí řekni, že tě ruší neustálým klepáním.

jajinka83
14. dub 2018

Taky jsme měli podobný problém. Přitom jsem se fakt snažila aby malej nedělal hluk. Pořád jsem se jen omlouvala, na malýho řvala ale stejně to bylo k ničemu. Pak už jsem rezignovala, stejně s tím nic nenadělám a navíc, s tím se musí prostě v paneláku počítat. Jsme, řekla bych tichý sousedi ale člověk neuhlídá že jak naschvál něco spadne, nebo že večer musím odsávat nudle. Naštěstí se brzy stěhujeme do baráku. Těším se až budu moct nechat děti běhat a trochu si zařvat. Takže radím, žijte svůj život a neomezujte se, protože se, podle toho co píšete, nikdy nezavděčíte. Ono je to třeba pak brzy přejde. Nečetla jsem ostatní příspěvky ale zkusila jste jí vysvětlit, že děláte vše proto abyste byli co nejtišší?? Jako třeba správný výběr podlahy, snažíte se děti udržet v klidu co nejdéle,... A když to nepochopí tak už bych nebrala ohledy 😉

sherane
14. dub 2018

Pod nama taky bydli duchodci, docela cerstvi, podle vzhledu. Bydlime tu 3,5 roku v podnajmu 🙂, no malej je trosku rostak a porad necim boucha, neco mu pada a tak, ale sousedka nikdy nic nerekla, teda jen jednou, at v 5 rano nelozi po 4 po podlaze.. a je pravda, ze od te doby jsem ve stresu, kdykoliv malej dela hluk, ale jak to tu ctu, asi se na to vyprdnu, presne, jsme v panelaku, podlahy tady v podnajmu menit nebudu ani omylem a mame proste deti, tak je jasny, ze nebudou sedet na jednom miste. Snazime se, aby delal hluk az po osme.. No, pani uz me nezdravi, ale tak to je lepsi nez aby na me nekdo rval cu**ku nebo k****o 😀, to je jako mazec..
treba ted v lednu se mi narodil druhy prcek a cely leden, unor a brezen se tu rekonstruoval byt nad nama a vedle nas, takze taky bylo dost veselo.. a museli jsme to prezit, holt PANELAK! 😀

snahnah
14. dub 2018

No, ono i na baráku je smůla, pokud máte sousedku debila a v létě sekala zahradu zásadně v 6:00-8:00 a 21:00-22:00, protože je jí jinak horko a sousedy z druhé strany, kteří tam ani nebydlí si pořídí do ohrady kozy, které celý den nepodojené mečí.

prisernamatka
10. pro 2018

@tarbici To, co píšete, je naprosto neuvěřitelné. Jsme teď v naprosto, ale opravdu v naprosto stejné situaci. A taky s tím bojuju, jsem z toho šílená a prožívám to, ale po tom, co jsem četla Váš příspěvek a reakce na něj - kašlu na to. Ani nevíte, jak moc Vám rozumím...

prisernamatka
10. pro 2018

@tarbici Včera to bylo stejné i u nás, odjeli jsme o půl deváté pryč a vrátili se s novým plyšovým koníčkem o půl druhé po obědě - malý začal pobíhat a řehtat jako kůň - po deseti minutách začalou bouchání na topení.... Malý je po laryngitidě a má do Vánoc zakázanou školku, takže ráno nastoupila babička a potkala paní sousedku na chodbě, na pozdrav ji odpověděla něco ve stylu: Malý jako zase nejde do školy? To zase bude den!... Vadí ji všechno. Ale to, že někdo vrtá během poledního klidu, to ji nevadí. Zkuste zjistit, kdy nastal problém, u nás jí začalo vše vadit s mým nástupem do práce, asi špatně snáší to, že máme nové auto, jezdíme po výletech a nosíme domů tašky s nákupama. Paní má přesný přehled o tom, kdy je babička s malým doma, kdy jsou venku a jak dlouho tam byli... Je to dost na hlavu a ze začátku jsem to špatně snášela. Ale když se mi malý vyplašeně omlouval za to, že mu spadla autodráha a udělalo to hluk, tak jsem řekla to pomyslené "A DOST!"... Náš malý má čerstvě 3 roky a paní pod námi má šestiletého kluka... Bydlí v přízemí a nikdo na ni nikdy neklepal. My slyšíme i to, jak paní nad námi leze do vany, natož jiné běžné denní činnosti, vč. úklidu... Opravdu Vám rozumím jako málokdo... 🙂 🌷

megi89
10. pro 2018

holky, já jsem vydeptaná z naší sousedky taky, respektive ze dvou :( malý má skoro 9 měsíců, a těm dvou vadí úplně vše, tak jak psala zakladatelka, strašně mě to deptá... :( malý 2x denně spí, jsme hodně venku, ikdyž je škaredě, prostě nejsme zalezlí nonstop doma, ale jim vadí i když jen pípne, začal v noci plakat, začalo to po očkování a jim to strašně vadí, že prý strašně řve... já už nevím co dělat :(

kittyy17
10. pro 2018

@megi89 nic. Je to malé dítě, má nárok si pobrecet, dupat, triskat hrackama. Noční klid je od 22:00 do 06:00. Jestli někomu vadí, že si dítě hraje, ať se odstěhuje on. My noční klid dodržujeme, když mi kluk v noci brečí, tak ho jdu hned utěšit. Když má rýmu, ve tři ráno zapnu vysavač a ulevim mu. A JE MI TO JEDNO. Smrkat neumí a je lepší mu to rychlé vysát a pokračovat ve spánku, než ho nechat brečet do rána

kittyy17
10. pro 2018

Mě zase vadí, když někdo hulí na balkoně celý večer jednu za druhou a nemůžu ani vyvětrat. To jsou sousedi. Pokud se to někomu nelíbí, ať jde na samotu. Sousedy si člověk nevybere...

xxx3d
10. pro 2018

@tarbici odstěhuj se, nebo se z toho zblázníš a kluci s tebou. Zažila jsem to zprostředkovaně, dcera od muže - bydleli hůř, v bytě nad domácím. A má dvojčata, když jim byli dva roky a začali si hrát trochu víc, houpadla, kostky, nic nemohli, všechno rušilo, pořád klepání koštětem, násadou, pořád chodili aktivně zvonit a ona z toho byla na prášky, schoulená co zase bude, a klukům nic nedovolovala, jak mohla vypadla s nima kamkoliv, jen aby nemuseli být "doma", nakonec se odstěhovali do přízemí s terasou. 🙂

kittyy17
10. pro 2018

@xxx3d bože, ten musel mít ve stropě důlky od toho smetáku 😀

Dámy, pošlete ty sousedy do prd..e, v noci si děcka nehrají, a ve dne žijí. Je to normální, pokud doma nemají bicí soupravu, klavír, housle, lesní roh, atd., a i to by sousedi museli zkousnout 😉

Taky nám sousedka mlátila smetakem na strop. Hlavně když sousedi nad námi skrtli židli o lino. Párkrát jsem ji na ten pozdrav odpověděla stejnou morseovkou 😂

evaaskalova
10. pro 2018

@kepu Popravde s tim klepanim veci z okna ci balkonu to je fakt sileny. Bydlime v panelaku v 1.patre. Kdyz nad nami v patrech nekdi neco klepe, mame to pri vetrani vsechno doma. Treba takovy psi pelechy jsou uzasny...

xxx3d
10. pro 2018

@kittyy17 to nevím, ale ona z něj byla na prášky, doslova.

loupgarou
10. pro 2018

Koukám,že všude v panelácích je veselo 😀 Nad námi bydlí důchodce,který si krátí čas tím,že stěhuje byt z jednoho konce na druhý.Takže v 7 ráno budík, který ho vzbudí v 8 (vibrace na plovoučce jsou super věc). Pak dupe po bytě a háže s čím potká, občas solidní rány jak by mu spadl minimálně stůl. Pod náma rodinka s 2 dětma - 3 a 6 let. Obě děti v noci nechávali vyřvat,takže klidně i 2hodiny zajíkajícího se breku. Teď se s nima tatínek s brutal řevem honí po bytě a většinou brzdí ránou o topení. Většinou se se mnou klepe židle, když proběhnou 😀 Nikdy mě nenapadlo jít na ně nějak ťukat nebo si stěžovat. Teď je teda situace jiná, kolikrát mi tím budí malého (půlrok). Ale stejně tam nejdu. Jen si říkám, že mi zkusí někdy něco říct až tu ten náš proběhne.

tarbici
autor
10. pro 2018

@prisernamatka bohužel u nás je to pořád stejné. Byl znovu výstup na chodbě, teď už máme pohrozeno socialkou, hygienou popřípadě žalobou. Bohužel, na barák prostě momentálně nemáme ani na byt v novostavbě, při cenách v Praze. Jinak bych šla hned. Byt v přízemí s nějakou terasou, to by byl sen. Snažím se jí ignorovat. Mám lepší dny, kdy na ni klepu zpátky a myslím si něco o obřím kosočtverci a pak dny, kdy jsem z toho na nervy. Držím pěsti, já si furt říkám, že se třeba brzo odstěhuje . I když o tom pochybuju

prisernamatka
10. pro 2018

@tarbici Však ať zavolá sociálku, hygienu nebo kohokoliv jiného a každý normálně smýšlející člověk si udělá úsudek sám. 🙂 A za co Vás chce žalovat? Za to, že máte malé a zdravé děti, které jsou u sebe doma a fungují prostě jako všechny děti na světě? 🙂 Já budu zřejmě řešit za chvíli to samé, nám vyhrožovala, že nás nahraje na mobil, jaký je u nás kravál a rachot od malého, takže Vás na jednu stranu chápu, na druhou stranu se nesmíme nechat, proboha, takto terorizovat...

Strana
z5